Dit is het archief van Xboxworld V3.

Bezoek Xboxworld.nl voor de laatste updates.
Review: Outlast
Artikel: XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Review: Enemy Front
Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Artikel: Xboxworld beta is open!
Artikelen

XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!

Reviews

Outlast Outlast
Enemy Front Enemy Front
Transformers: Rise of the Dark Spark Transformers: Rise of the Dark Spark
Murdered: Soul Suspect Murdered: Soul Suspect
UFC UFC
MotoGP 14 MotoGP 14
Tour de France 2014 Tour de France 2014
Sixty Second Shooter Prime Sixty Second Shooter Prime

Meer Artikelen Meer Artikelen

Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud! Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud!
XBW Review: Outlast XBW Review: Outlast
XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
XBW Review: Enemy Front XBW Review: Enemy Front
XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live! Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live!
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!
Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare multiplayer Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare...
Eerste gameplay trailer van Dead Island 2 Eerste gameplay trailer van Dead Island 2
Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en screenshots Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en scree...

Meer Nieuws Meer Nieuws

Dead Rising 2: Case Zero
 
Dead Rising 2: Case Zero
 
Platforms
Xbox Live Arcade
 
Uitgever
Capcom
 
Developer
Blue Castle Games
 
Genre
Hack 'n slash
 
Release datum
Xbox Live Arcade
Reeds verschenen
 
Waardering
Voldoende
Voldoende


 
Meer info Meer info

Naar Forum Naar Forum

 
Gepost door Kevin Shuttleworth op 02 september, 2010
XBW Review: Dead Rising 2: Case Zero

Op 1 oktober 2010 komt Dead Rising 2 uit. Maar de wereld heeft vanaf nu al de mogelijkheid om een voorproefje te krijgen van dit langverwachte vervolg op de hit uit 2006, in de vorm van een betaalde proloog. Deze proloog, genaamd Case Zero, wKordt verkocht als een op zichzelf staande game (voor 400 Microsoft points) die losstaat van het geheel dat over een maand uit gaat komen. Ook zo benieuwd of deze formule werkt voor Dead Rising 2: Care Zero? Lees hieronder onze review.


In Fortune City is een zombie infectie uitgebroken. Chuck Greene heeft een poging tot ontsnapping gewaagd met zijn dochtertje Katey. Tijdens de ontsnapping komen ze door een kleine gemeente genaamd Still Creek, waar, net nadat Chuck op de radio hoort dat het leger dezelfde avond nog de gemeente in quarantaine gaat plaatsen, zijn truck gestolen wordt. Nu is het aan Chuck om vervoer te vinden en te ontsnappen voordat het leger hun inhaalt.

“Hello?! Is anyone out there?!”

Dead Rising 2: Case Zero is een actie spel dat je een kleine open wereld geeft, deze volgooit met zombies en alles dat los en vast zit laat gebruiken om deze zombies mee af te maken.
Dus laten we eerst het voor de hand liggende uit de weg werken. Zombies slachten, is het (nog steeds) leuk? Het antwoord daarop is ja! Niet alleen kun je net als in Dead Rising alle objecten die je vindt gebruiken als wapens, maar kun je ze ook combineren. Verspreid door Still Creek vindt je een aantal ‘maintenance rooms’ waar je je verzamelde objecten kunt combineren met elkaar. Zo heb ik uiterst veel lol gehad met een emmer en een elektrische boor. Gecombineerd krijg je een hoofddeksel dat graag een aantal gaten boort in de schedels van de menig zombies die je tegen zult komen. Het schieten is tevens aardig verbeterd ten opzichte van Dead Rising, waar menig zombies niet blij mee zullen zijn.

Afbeelding 4Afbeelding 5Afbeelding 9

Ook zul je net als in Dead Rising een aantal overlevenden tegenkomen die weer nieuwe zijmissies vrijspelen. Deze overlevenden, waarvan de AI overigens flink verbeterd is ten opzichte van Dead Rising, kun je ook redden waarvoor je een aardige hoeveelheid PP krijgt. PP zijn de ervaringspunten waarmee je niveaus kan stijgen in DR2:CZ. Naast het redden van overlevenden kun je ook PP verkrijgen door op een stijlvolle wijze zombies neer te maaien met jouw zelfgemaakte wapens. Naarmate Chuck stijgt in niveaus zal hij sterker en sneller worden, maar er kunnen ook andere attributen vrijgespeeld worden zoals combo’s en extra inventory slots. Jammer genoeg is het maximale niveau dat je kan bereiken niveau 5. Dit niveau neem je wel mee naar Dead Rising 2 mocht je de beslissing maken om deze aan te schaffen.

Dit alles, samen met de kleine open gemeenschap van Still Creek die aan jouw voeten ligt, wordt bij elkaar gehouden door Chuck’s horloge. Alles in DR2:CZ is namelijk op tijdsverloop gebaseerd. Je hebt maar een bepaalde tijd om vervoer te vinden en Zombrex te regelen voor Katey, wat dus ook geldt voor het vinden van andere overlevenden. Dit alles maakt DR2:CZ tot een aardig robuust pakketje, om dan nog maar te zwijgen over de zes verschillende eindes die het spel bevat.

“Meneer? Er zit een dode rat in mijn soep!”

Toch zijn er een aantal elementen die me ervan weerhielden om echt plezier te hebben tijdens het spelen van DR2:CZ. De game ziet er namelijk niet geweldig uit en draait ook niet lekker. Texturen zijn wazig en hebben een lage resolutie, de game vertraagt zodra er teveel gebeurt op het scherm en objecten verschijnen plots als je erlangs loopt. Ook heb ik meerdere audio problemen ondervonden. Zo heb ik minstens drie tussenscènes aanschouwd waarin de audio ontbrak.

Afbeelding 1Afbeelding 3Afbeelding 7

Daarnaast speelt DR2:CZ over het algemeen ook niet ideaal. De besturing reageert veelal te traag wat vaak het gevoel geeft dat je onnodig het loodje legt als je eens overvallen wordt door een paar hordes zombies. Ook probeert het spel een aantal platform elementen te introduceren die simpelweg niet werken. Probeer een dak te beklimmen en je zult vaak wegglijden en (natuurlijk) tussen een groep hunkerende zombies vallen, wat de frustratie alleen maar verhoogt. Wat ook nog erg hindert zijn de vele laadschermen waar je naar zult staren tijdens je speelsessies. Telkens als je je safe-house in of uit wil en bij elk filmpje wordt je weer gedwongen er veel te lang naar te kijken.

Als klap op de vuurpijl is het save-systeem uit Dead Rising vrijwel hetzelfde gebleven. Telkens als je het spel op wilt slaan moet je een toilet zien te vinden. Dit zijn de enige plekken waar je op kunt slaan. Sommige spelers vinden dit juist leuk en zien het als een uitdaging, maar het wist mijn speelplezier niet te bevorderen. Gelukkig heeft de ontwikkelaar wel besloten de speler extra save slots te geven, iets wat Dead Rising nog frustrerender maakte.

Mocht je opgepeuzeld worden door een stel hongerige zombies, dan krijg je de optie om je vorige opgeslagen punt te laden, of om het hele verhaal te herstarten met je verkregen attributen, geld en kleding. Dit voelt wel goedkoop als je afgemaakt wordt door de oneerlijk moeilijke eindbaas, maar geeft toch wel een aardige motivatie om overnieuw te beginnen.

Conclusie:

Dead Rising 2: Case Zero is een geval apart. Een betaalde proloog is iets nieuws wat we nog niet eerder hebben gezien op Xbox LIVE en is een formule die zeker voor herhaling vatbaar is. Jammer genoeg laat DR2:CZ een aantal steken vallen op het front van besturing en technische aspecten. Wat er over blijft is een korte, maar vermakelijke actie titel tegen een lage prijs. Als je enorm uitkijkt naar Dead Rising 2, is dit zeker het proberen waard. Laten we hopen dat Dead Rising 2 wel wat beter uit de voeten komt.  • Wapens combineren
  • PP verzamelen
  • Eindeloze hordes zombies slachten


  • Verouderde graphics
  • Trage besturing
  • Veel laadschermen
  • Opslaan is frustrerend
  • Bugs en technische problemen


Voldoende
Dead Rising 2: Case Zero laat een aantal grote steken vallen op het front van besturing en technische aspecten. Wat er over blijft is een korte, maar vermakelijke actie titel tegen een lage prijs. Als je enorm uitkijkt naar Dead Rising 2, is dit zeker het proberen waard. Laten we hopen dat Dead Rising 2 wel wat beter uit de voeten komt.
0 lezer reviews voor deze titel

JDH zegt:
02/09/2010
Deel 1 was vet. Vaak frusterend door vreemde besturing en lame ass save systeem, maar hij was wel awesome. Ik ga dit deel maar overslaan denk ik.
Yaron zegt:
02/09/2010
Voor 400 punten zou ik deze iedereen aanraden, tenzij je een hekel had aan DR. Zo kom je erachter of je het iets vindt, en of je DR2 wilt halen. En als je DR2 toch al koopt is dit ook een must.
LegacyNL zegt:
02/09/2010
Vergeet niet, het is een arcade game, dus weet je niet zeker of je er de 400 punten voor over hebt, download dannin ieder geval de trail ;) want begrijp me niet verkeerd, ik heb me er echt wel mee vermaakt, er rommelt gewoon het één en het ander aan. :)
02/09/2010
Case Zero is zeker de moeite waard!!

Het spel zelf laat ik denk ik voor wat het is, de gameplay kon me toch niet meer zo boeien als deel 1 helaas...
1nfinity zegt:
03/09/2010
hoeveel uur gameplay is het minimaal (ongeveer) ?
Ic3DFire zegt:
03/09/2010
Goede review, wat de positieve punten betreft ben ik het 100% met je eens :). Ik ben gelukkig tijdens mijn 3 playthroughs, buiten de fps probleempjes, geen bugs tegengekomen.
Eigenlijk ben ik het ook met alle negatieve dingen eens, op, zoals je in de review al aangaf, het savesysteem na. Ik snap dat het niet optimaal is en frustrerend kan zijn, maar het voegt toch dat beetje moeilijkheid toe aan Dead Rising :+.
LegacyNL zegt:
03/09/2010
@ Ic3DFire, thanks! Inderdaad, het save systeem moet je maar liggen, zoals ik al zei, sommige mensen hebben er baat bij en sommige niet, ieder zijn ding ;) mij ligt het gewoon niet echt terwijl ik wel lol kan hebben in de DR gameplay, dus zette ik er vooral lekker doorheen ;)

@1nfinity, dat ligt puur aan hoe je het wilt spelen. Maar wil je voor de meest positieve uitkomst gaan en alle overlevenden redden, verwacht er dan minstens een uur of 5 in te steken aangezien het je niet in één playthrough zal lukken :)
03/09/2010
zitten dr ook achievements in?
03/09/2010
@terror stefan ja en hier kan je ze bekijken:
http://www.xbox360achievements.org/game/dead-rising-case-zero/achievements/
07/09/2010
Wow vind het knap dat je voor z'n goeie precal nog nadelen kan vinden op een paar schoonheids foutjes na. |:-
13/09/2010
ik kan die kutsleutel van de huntingshop nie vinden..
14/09/2010
o niet nodig dus..t is trouwens best een vet spel voor 4 euri..
die minpunten.. ik snap dr niks van. ik heb helemaal geen last van bugs en slechte graphics zijn t zeker niet. alleen die laadschermen zijn irritant omdat je telkens naar da safe-house moet. peace!
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Nog geen login? registreer je dan eerst.
 
nCode World Domination True