Dit is het archief van Xboxworld V3.

Bezoek Xboxworld.nl voor de laatste updates.
Review: Outlast
Artikel: XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Review: Enemy Front
Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Artikel: Xboxworld beta is open!
Artikelen

XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!

Reviews

Outlast Outlast
Enemy Front Enemy Front
Transformers: Rise of the Dark Spark Transformers: Rise of the Dark Spark
Murdered: Soul Suspect Murdered: Soul Suspect
UFC UFC
MotoGP 14 MotoGP 14
Tour de France 2014 Tour de France 2014
Sixty Second Shooter Prime Sixty Second Shooter Prime

Meer Artikelen Meer Artikelen

Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud! Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud!
XBW Review: Outlast XBW Review: Outlast
XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
XBW Review: Enemy Front XBW Review: Enemy Front
XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live! Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live!
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!
Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare multiplayer Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare...
Eerste gameplay trailer van Dead Island 2 Eerste gameplay trailer van Dead Island 2
Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en screenshots Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en scree...

Meer Nieuws Meer Nieuws

Pro Evolution Soccer 2011
 
Pro Evolution Soccer 2011
 
Platforms
Xbox 360
 
Uitgever
Konami Digital Entertainment
 
Developer
Konami Digital Entertainment
 
Genre
Sportspel
 
Release datum
Xbox 360
Reeds verschenen
 
Waardering
Voldoende
Voldoende


 
Meer info Meer info

Naar Forum Naar Forum

 
Gepost door Brian de Groot op 15 november, 2010
XBW review: Pro Evolution Soccer 2011

Elk jaar brengt Konami weer een voetbalspel uit. Konamiís incarnatie was volgens velen altijd superieur ten opzichte van EAís FIFA spellen, maar de laatste jaren is het spel van Konami niet meegegroeid met zijn concurrent. Vroeger heette het nog International Superstar Soccer, maar sinds het jaar 2001 heet de serie Pro Evolution Soccer. Na zes delen besloten ze met FIFA mee te gaan in het tellen in jaartallen per uitgave. Het zevende deel ging plotseling onder de naam Pro Evolution Soccer 2008 waardoor het lijkt alsof er een deel mist, het blijft vreemd om van Pro Evolution Soccer 6 naar Pro Evolution Soccer 08 te gaan. Ondertussen zijn we alweer aangekomen bij Pro Evolution Soccer 2011 (vanaf nu PES 2011 genoemd). Het is de derde keer op rij dat Messi op de voorkant van het hoesje staat, volgens mij zijn ze fans. Maar het hoesje is verder niet belangrijk want het gaat natuurlijk om wat er op de disc staat. Is PES 2011 weer het geweldige voetbalspel waar elke PES-fan op zit te wachten? Of kan je een jaartje overslaan? Lees het nu in de Xboxworld review.


So whatís new?

Wat is er nieuw aan PES 2011? Eigenlijk niet bijster veel. De bekende game modi zijn aanwezig: Champions League, Europa League (wederom niet los bespeelbaar), Master League, Become A Legend en online. Een nieuwe optie is om de Copa Santander Libertadores te spelen. Dit is simpel gezegd de Zuid-Amerikaanse Champions League, een leuke, maar niet echt revolutionaire toevoeging. Een leuke innovatie is het drag & drop systeem om de tactieken aan te passen. Hierdoor kan je tegelijkertijd spelers wisselen en de tactiek en formatie aanpassen. Dit is een versimpelde manier om je aanvalsplan te wijzigen. Verder ziet het spel er verzorgd uit en zijn de menuís overzichtelijk. Jammer is wel dat de taal die je instelt niet onthouden wordt de volgende keer dat je het spel speelt. Overigens heb ik helaas weer een paar spelfouten gezien.

In de Master League komt het weer op hetzelfde neer als altijd. Kies een club en probeer met behulp van transfers een topclub te bouwen en alle prijzen te pakken. Hier kom je toch weer in de wondere wereld van PES. Als je in de Champions League uitkomt, doet het toch wat af aan het plezier als je tegen Theeselvargen moet spelen. Ook een Chinese coach bij Tottenham Hotspur lijkt wat vergezocht, maar in de Master League kan het allemaal. Evenals de scout met de prachtige naam Fyrborgland die voor jou de deals met de spelers regelt. Dit is ook meteen een punt dat anders is dan PES 2009 (PES 2010 heb ik niet gespeeld). Als je in de Master League een speler wilt hebben geef je dat aan bij jouw scout en die gaat de deal voor je regelen. Je kan dus niet zelf bepalen dat je voor een specifieke speler een smak geld overhebt om hem over te halen. Dit zorgt wel voor een hoop minder werk maar ik vind de controle die je hebt als je zelf een bedrag kan bepalen toch wel prettig. Verder blijft het onrealistisch dat het soms schier onmogelijk is om de tweede spits van West Ham te contracteren maar C. Ronaldo had er wel zin in om bij Tottenham te komen spelen. Al deze punten zorgen er voor dat je droomt van een samenwerking tussen de jongens van Football Manager en Konami dan wel EA om een perfecte voetbal/manager game te maken.

Afbeelding 1Afbeelding 24Afbeelding 36


Become A Legend biedt ook weinig nieuws, een leuke toevoeging is wel dat vooraf aan een wedstrijd de kleedkamer te zien is en dat de coach echt instructies geeft met doelen voor die wedstrijd. Verder is de Master League nu ook online te spelen.

360 graden passing

Bij Konami is het eindelijk duidelijk geworden dat er iets rigoureus moet gebeuren met de game play, willen ze directe concurrent FIFA weer voorbijstreven. Dit hebben zij geprobeerd door het invoeren van een geheel nieuw passing systeem. Het is nu mogelijk om een pass te geven in alle richtingen die je maar wenst. Eveneens bepaal je zelf de kracht die je de bal meegeeft. Hierdoor heb je zelf volledig de controle over de gewenste richting en snelheid van elke bal. De bal gaat niet meer automatisch naar een medespeler waar je stick ongeveer op gericht staat maar volgt precies de lijn die je op dat moment aanhoudt. Dit is in het begin ontzettend wennen en je zal ook regelmatig ballen veel te zacht of te hard geven of compleet de verkeerde richting op. Voordat je het echt onder de knie hebt ben je zeker wat uurtjes zoet, en zelfs dan wil er nog wel eens wat mis gaan.


 Pagina 1 van 2 >> 2Top ^ 


  • Nieuw passingsysteem
  • Prachtige graphics
  • Online Master League


  • Nieuw passingsysteem
  • Matige animaties
  • Nog steeds de bekende probleempjes


Voldoende
PES 2011 is een degelijk voetbalspel, het nieuwe passingsysteem is een dappere keuze maar brengt nog niet de revolutie waar op gehoopt wordt. Momenten van genot en prachtig voetbal worden te vaak afgewisseld met momenten van frustratie en totale willekeur. Konami is de goede weg ingeslagen maar heeft nog een jaartje nodig om de ontwikkeling voort te zetten en een echt goed spel op de markt te brengen.
0 lezer reviews voor deze titel

Sen zegt:
15/11/2010
Deze review is geschreven door Brian de Groot, dit zal spoedig boven het artikel komen te staan.
Tyrant zegt:
15/11/2010
Waarom heeft Casper hem niet geschreven dan?
Dat was een echte PES liefhebber :p.
Sen zegt:
15/11/2010
Ik heb hem niet geschreven omdat ik geen tijd had. Teveel spellen in een korte tijd en druk op mijn (andere) werk.
16/11/2010
Sorry hoor maar passing systeem als nadeel?...je hebt nu gewoon meer skills nodig.!
Rutiel zegt:
16/11/2010
Precies!! 1,5 maand dat hij uit is gekomen even tussendoor schrijven. Dan ook door iemand die 'het af en toe' speelt!
Sen zegt:
16/11/2010
Af en toe speelt? Hij heeft het gewoon getest hoor.
Tyrant zegt:
16/11/2010
Naja ik vind het persoonlijk belachelijk dat hij het passing systeem zo makkelijk afkraakt als geen vooruitgan.. Dan heb je het spel niet langer dan 10 uur gespeeld heb ik het idee, want al mijn passes komen aan, en ik ben totaal geen pro in het spel ofzo. Passen is juist erg basic, en voelt teveel scripted aan en niet vrij genoeg!

Ook vind ik dat MLO nogal karig wordt behandeld, dit is echt een mode die ik nog nooit heb meegemaakt zo verslavend.

Ook is het grappig dat hij aangeeft dat Europa League weer niet apart speelbaar is, terwijl deze mode pas in 2011 nieuw is, oftewel die is uberhaupt nooit speelbaar geweest :p.
Ook de aanmerkingen over het scouten kloppen niet, aangezien je dat zelf kan instellen!
Al met al is het wel duidelijk dat het niet echt door een iemand is gespeeld die beide games door en door kent, want dat is wel een beetje jammer.
Rutiel zegt:
18/11/2010
@Tyrant TOP!
Grand zegt:
25/11/2010
Europa League zat al in 2010 op dezelfde manier als in 2011, dat het in de ML verwerkt zat (dus niet los speelbaar). Niet dat het echt boeiend is want wie wil er nou de EL los spelen maar het was gewoon een constatering.

Wat had je verder nog willen horen over MLO?

Verder heb ik PES 6, PES 08 en PES 09 heel veel gespeeld maar ben bij PES 10 afgehaakt vanwege de betere online functies van FIFA, ik vind het wel grappig dat mensen zomaar aannames doen dat iemand het spel niet kent en maar "af en toe"gespeeld heeft.

Overigens staat het passing systeem als voordeel en als nadeel aangegeven, omdat het voor en tegens heeft.

Het is een review, een mening van iemand die het spel speelt, hier kan je het mee eens zijn of niet.
22/08/2014
A web site to buy Real Madrid Soccer Jersey:http://www.gzsoccer.com/Real-Madrid...sey-c-4_44.html
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Nog geen login? registreer je dan eerst.
 
nCode World Domination True