Dit is het archief van Xboxworld V3.

Bezoek Xboxworld.nl voor de laatste updates.
Review: Outlast
Artikel: XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Review: Enemy Front
Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Artikel: Xboxworld beta is open!
Artikelen

XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!

Reviews

Outlast Outlast
Enemy Front Enemy Front
Transformers: Rise of the Dark Spark Transformers: Rise of the Dark Spark
Murdered: Soul Suspect Murdered: Soul Suspect
UFC UFC
MotoGP 14 MotoGP 14
Tour de France 2014 Tour de France 2014
Sixty Second Shooter Prime Sixty Second Shooter Prime

Meer Artikelen Meer Artikelen

Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud! Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud!
XBW Review: Outlast XBW Review: Outlast
XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
XBW Review: Enemy Front XBW Review: Enemy Front
XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live! Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live!
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!
Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare multiplayer Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare...
Eerste gameplay trailer van Dead Island 2 Eerste gameplay trailer van Dead Island 2
Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en screenshots Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en scree...

Meer Nieuws Meer Nieuws

Renegade Ops
 
Renegade Ops
 
Platforms
Xbox Live Arcade
 
Uitgever
SEGA
 
Developer
Avalanche Studios
 
Genre
Arcade shooter
 
Release datum
Xbox Live Arcade
Reeds verschenen
 
Waardering
Uitstekend
Uitstekend


 
Meer info Meer info

Naar Forum Naar Forum

 
Gepost door Casper Egas op 29 september, 2011
XBW review: Renegade Ops

Renegade Ops draait om knallen, knallen en nog meer knallen. Deze opzet wordt ook nergens onder stoelen of banken gestoken, alles draait om vernietiging. Voor 1200 Microsoft Points krijg je echter wel een zeer compleet schietspel in de stijl van Assault Heroes.


Een echte slechterik genaamd Inferno heeft een grote stad vernietigd en dreigt meerdere andere steden te gaan vernietigen. Op een congres wordt bepaald dat men om de tafel wil met Inferno. Generaal Bryant pikt dit echter niet en besluit een Renegade Op. te starten met vier vrienden. Elk van deze vrienden is speelbaar en heeft een eigen voertuig. Namelijk een tank, jeep, pantserwagen en buggy. Het verhaal dat gepresenteerd wordt in stripvorm heeft eigenlijk het hele spel zeer weinig om handen en neemt zichzelf ook niet serieus. Dat het verhaal hier een bijzaak is mag duidelijk zijn.

Wat wel belangrijk is, dat is de gameplay. Na het kiezen van jouw favoriete personage (en wagen) wordt je gedropt in een voor een Xbox Live Arcade titel prachtig uitziende jungle. Met de linker stick bestuur je de auto, met de rechter stick het machinegeweer. De besturing is snel vertrouwd, waardoor je binnen de kortste keren keihard over bosweggetjes scheurt en tegelijk alles kapot knalt en ramt.

Afbeelding 9Afbeelding 10Afbeelding 14

Afwisseling?

De opzet van het spel mag dan wel eenvoudig zijn, maar snel vervelen doet het zeker niet. De missies kennen namelijk een prima opbouw. Zo moet je in de eerste missie vele subdoelen halen terwijl je ook nog dorpelingen naar de kerk moet rijden. Dit alles speelt zich af in een grote en zeer aantrekkelijk weergegeven omgeving, waarbij je niet eens overal hoeft te komen. Ook de variëteit aan tegenstanders is groot en het ontwerp goed. De tegenstanders dagen je uit om goed te ontwijken terwijl je ze onder vuur neemt. Zeker op een hoge moeilijkheidsgraad is het van levensbelang dat je vaardig rondt de tanks cirkelt om niet geraakt te worden en een raketje in hun achterkant te knallen.

Naast de gewone machinegun heb je namelijk al snel beschikking over de secundaire wapens, zoals een raketwerper en vlammenwerper, en zelfs een wapen dat uniek is bij jouw personage. Zo kun je bijvoorbeeld een EMP loslaten of een luchtaanval inroepen. Ook is het mogelijk om in sommige missies in een helikopter plaats te nemen, waarna het spel mij deed denken aan de oude Strike spellen, zoals Desert Strike en Jungle Strike.

De negen missies zijn lang en gevarieerd, waarbij de jungles van de eerste levels later ingeruild worden voor grotten, naaldbossen en meer. Na elk level, of je nu dood bent gegaan of niet, is er een mogelijkheid om vaardigheidspunten in te lossen. Je verdient in Renegade Ops namelijk ervaringspunten. Met deze vaardigheidspunten kun je een beperkt aantal speciale upgrades op jouw wagen zetten. Hierbij moet je strategische keuzes maken; ga je voor beter pantser en een betere turbo, of wordt het een extra goede raketwerper en airstrike?

De speciale wapens en de volgorde van de upgrades maakt het grootste verschil tussen de personages, al is de besturing van de tank minder soepel dan die van de buggy en is het pantser van de tank dan juist sterker. De verschillen tussen de auto’s hadden echter best groter mogen zijn.

Afbeelding 6Afbeelding 8Afbeelding 15

Moeilijk?

Jammer genoeg is het spel op de reguliere moeilijkheidsgraad wat eenvoudig. Je kunt wel erg vaak doodgaan voordat het spel voorbij is en de tegenstanders zijn niet erg sterk. Op de hardcore stand is het echter wel een mooie uitdaging waardoor het spel, ook nadat je de negen missies voltooid hebt, nog lang leuk is.

Zeker doordat je naast in je eentje ook met drie vrienden online, of met één vriend naast je op de bank, kunt spelen. Het spel nodigt echt uit om samen te werken en om af en toe te verspreiden. Zoals vaak met vrij simpele schietspellen, voegt een modus als deze een heel nieuwe dimensie toe, die het spel twee keer zo leuk weet te maken. Jammer is het echter wel, dat het spel met meer spelers snel wat te eenvoudig wordt, zeker als jouw wagen al vol met upgrades zit.

Foutloos?

Kent het spel dan helemaal geen zwakke kanten? Helaas wel. Zo is de muziek van matige kwaliteit en wil het geluid soms haperen. Betere muziek had het spel nog net tot een hoger niveau kunnen tillen. Ook kan het vervelend zijn dat je niet achteruit kunt rijden. Hierdoor kwam ik een enkele keer bijna vast te zitten of reed ik per ongeluk een afgrond in.

Afbeelding 1Afbeelding 2Afbeelding 3

Conclusie

Renegade Ops is een topper op Xbox Live Arcade. De vraagprijs mag misschien vrij hoog zijn, maar het spel is het dubbel en dwars waard. Renegade Ops ziet er mooi uit, speelt heerlijk en verveelt niet snel. Het doet simpelweg bijna alles goed wat je van een ongecompliceerd knalspel kan verwachten. Kopen dus.  • Goed en mooi levelontwerp
  • Speelt heerlijk ongecompliceerd
  • Zeer leuke co-op speelstand


  • Geluid hapert soms
  • Onmogelijk om achteruit te rijden


Uitstekend
Renegade Ops is een topper op Xbox Live Arcade. De vraagprijs mag misschien vrij hoog zijn, maar het spel is het dubbel en dwars waard. Renegade Ops ziet er mooi uit, speelt heerlijk en verveelt niet snel. Het doet simpelweg bijna alles goed wat je van een ongecompliceerd knalspel kan verwachten. Kopen dus.
0 lezer reviews voor deze titel

shd zegt:
29/09/2011
Ga ik op zeker aanschaffen.
04/10/2011
Goede review Casper, dit weekend weer in Coop verder! :)
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Nog geen login? registreer je dan eerst.
 
nCode World Domination True