Dit is het archief van Xboxworld V3.

Bezoek Xboxworld.nl voor de laatste updates.
Review: Outlast
Artikel: XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Review: Enemy Front
Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Artikel: Xboxworld beta is open!
Artikelen

XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!

Reviews

Outlast Outlast
Enemy Front Enemy Front
Transformers: Rise of the Dark Spark Transformers: Rise of the Dark Spark
Murdered: Soul Suspect Murdered: Soul Suspect
UFC UFC
MotoGP 14 MotoGP 14
Tour de France 2014 Tour de France 2014
Sixty Second Shooter Prime Sixty Second Shooter Prime

Meer Artikelen Meer Artikelen

Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud! Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud!
XBW Review: Outlast XBW Review: Outlast
XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
XBW Review: Enemy Front XBW Review: Enemy Front
XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live! Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live!
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!
Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare multiplayer Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare...
Eerste gameplay trailer van Dead Island 2 Eerste gameplay trailer van Dead Island 2
Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en screenshots Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en scree...

Meer Nieuws Meer Nieuws

Ridge Racer Unbounded
 
Ridge Racer Unbounded
 
Platforms
Xbox 360
 
Uitgever
Namco Bandai Games
 
Developer
Namco Bandai Games
 
Genre
Arcade racer
 
Release datum
Xbox 360
Reeds verschenen
 
Waardering
Voldoende
Voldoende


 
Meer info Meer info

Naar Forum Naar Forum

 
Gepost door Casper Egas op 31 maart, 2012
XBW review: Ridge Racer Unbounded

Ridge Racer Unbounded is eigenlijk nauwelijks verwant aan Ridge Racer. Het spel is gemaakt door de Finse ontwikkelaar Bug Bear Entertainment, die eerder onder andere Flatout Ultimate Carnage heeft gemaakt. Dit is te zien ook, het spel lijkt namelijk meer op een nieuwe Burnout dan op Ridge Racer. Geen Japanse stijl, andere drifts en vooral veel crashes en vernieling. Is dit de vernieuwing die de oude serie zo hard nodig had of heiligschennis? Lees het hier.


Boost!

Het spel heeft nagenoeg geen verhaal en kent een vrij minimalistische presentatie. Binnen enkele seconden ben je aan het racen door de stad Shatter Bay. De besturing is even wennen, zeker vergeleken met zijn Japanse naamgenoten. De echte racer drift nog steeds bochten om, al kan het pittig zijn de auto weer in het rechte spoor te krijgen. Lukt dit wel dan vult je boostmeter snel. Ook door dingen te slopen en door te slipstreamen bouwt de meter verder op.

Al na korte tijd kun je met een boost echt snelheid maken. Dit is nodig ook, want bijna alle auto’s hebben een matig acceleratievermogen. Toch is snelheid maken zeker niet de enige functie van de boost. De meeste races zijn namelijk zogenaamde Domination Races; races die een vuile rijstijl belonen.

Je kunt tegenstanders rammen en hekjes en palen omver rijden, maar dit snijdt eigenlijk zelden echt hout. Je zult moeten boosten om kans te maken op de overwinning. Raak je al boostend een tegenstander, dan knalt deze bijna meteen uit elkaar. Dit zie je normaal gesproken in een irritante slow motion-cutscene, maar dit is gelukkig uit te zetten.

Ook kun je door allerlei gebouwen rijden als je de turbo gebruikt. Dit kan echter alleen op duidelijk aangegeven punten. Creativiteit wordt dus niet beloond. Zit je net naast de aangegeven plek of is de boost net op, dan crash je onverbiddelijk tegen een muur op en kan je de race wel op je buik schrijven.

Het is namelijk zo dat Unbounded behoorlijk pittig is. Je zult je best moeten doen om een kans te maken op te overwinning. De races zijn niet enorm lang, maar kunnen toch behoorlijk frustrerend zijn. Een spin in de laatste bocht of een tegenstander die je met een boost kapot maakt kan al roet in het eten gooien. Er is geen mogelijkheid om terug te spoelen. Je zult dus regelmatig opnieuw moeten beginnen.

Afbeelding 1

To dominate, or not to dominate

Naast de Domination Races bevat de carrière ook nog gewone, oftewel Shindo Races. Deze modus onderstreept eigenlijk alleen maar dat het spel rond de totale vernietiging gebouwd is. Zonder dit element voelt het spel suf en zoutloos aan. Het rijmodel is alleszins acceptabel, maar gooit ook geen hoge ogen. In elk geval heb je met Shindo geen last van tegenstanders die je vlak voor de finish kapot beuken.

Leuker vond ik de Demolition Races, hierbij is de boostmeter snel vol en kun je bijvoorbeeld met de cabine van een vrachtwagen een snelweg vol politiewagens aan gort beuken. Diepgaand nee, maar best vermakelijk.

Moeilijker zijn de Time Trials en de Drift Challenges. Zo is de stad omgebouwd tot een skatebaan voor auto’s in de Time Trial-modus, waardoor een crash in een klein hoekje zit. Bij Drift Challenges is de tijd zo kort dat je steeds extra tijd moet zien te verzamelen door behendig door de bochten te glijden. Makkelijker gezegd dan gedaan.


 Pagina 1 van 2 >> 2Top ^ 


  • Zelf tracks maken…
  • … en die online gebruiken


  • Lijkt geen spat op Ridge Racer
  • Zoutloos
  • Turbo’s zijn te dominant
  • Eenzijdige soundtrack


Voldoende
Zo lang je maar geen echte Ridge Racer-titel verwacht is er best plezier te beleven aan Unbounded. De grote nadruk op boosten en de vernietiging van racers en gebouwen maakt het spel wat eendimensionaal. Het is de City Creator-modus die echt de moeite waard is en het spel onderscheidend maakt. Vooral het online spelen van jouw eigen tracks is een genot. Toch vind ik Unbounded geen aanrader, tenzij je een grote Burnout-fan bent.
0 lezer reviews voor deze titel

31/03/2012
Maar goed dat ik hem gisteren niet gekocht heb als ik dit zo lees.. Anders had ik me nu alweer zitten ergeren volgens mij. ;)
shd zegt:
31/03/2012
Budget bak materiaal dus.
capcom23 zegt:
01/04/2012
Rage racer spel vind ik leuker dan Ridge Racer. Rage Racer blijft nog altijd de topper voor mij. Mijn eerste racespel waar gewoon upgrades mogelijk zijn. Net als een RPG. Je kunt geld verdienen en upgraden. Alle andere race spellen halen het gewoon niet bij Rage Racer. Hoop dat het ooit hier een opvolger van komt. Dus tot die tijd geen ander race spellen kopen jongens en meiden!
psvu2 zegt:
24/04/2012
Gewoon een leuk arcade racespel lekker beuken. Bevalt me tot nu toe nog goed. Eigen track creeren werkt ook top.
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Nog geen login? registreer je dan eerst.
 
nCode World Domination True