Dit is het archief van Xboxworld V3.

Bezoek Xboxworld.nl voor de laatste updates.
Review: Outlast
Artikel: XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Review: Enemy Front
Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Artikel: Xboxworld beta is open!
Artikelen

XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!

Reviews

Outlast Outlast
Enemy Front Enemy Front
Transformers: Rise of the Dark Spark Transformers: Rise of the Dark Spark
Murdered: Soul Suspect Murdered: Soul Suspect
UFC UFC
MotoGP 14 MotoGP 14
Tour de France 2014 Tour de France 2014
Sixty Second Shooter Prime Sixty Second Shooter Prime

Meer Artikelen Meer Artikelen

Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud! Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud!
XBW Review: Outlast XBW Review: Outlast
XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
XBW Review: Enemy Front XBW Review: Enemy Front
XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live! Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live!
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!
Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare multiplayer Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare...
Eerste gameplay trailer van Dead Island 2 Eerste gameplay trailer van Dead Island 2
Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en screenshots Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en scree...

Meer Nieuws Meer Nieuws

Rocksmith
 
Rocksmith
 
Platforms
Xbox 360
 
Uitgever
Ubisoft Entertainment
 
Developer
Ubisoft Entertainment
 
Genre
Muziekspel
 
Release datum
Xbox 360
Reeds verschenen
 
Waardering
Uitstekend
Uitstekend


 
Meer info Meer info

Naar Forum Naar Forum

 
Gepost door Casper Egas op 27 oktober, 2012
XBW review: Rocksmith

Rocksmith is bijzonder, het is namelijk een spel dat echt een brug slaat tussen spellen en muziek. Ik hoor je denken, maar Guitar Hero en Rock Band hebben dat toch al gedaan? Ja en nee, Rocksmith gaat een stap verder. Pak een echte gitaar of basgitaar die versterkt kan worden en plug deze in met de speciale bijgeleverde kabel. Of het nou gaat om een elektrische gitaar of om een semiakoestische gitaar, je kunt na een kort stemproces meteen aan de slag.


De techniek

Ik heb zelf meerdere gitaren aangesloten en ze hadden één ding gemeen, het aansluiten en spelen met de gitaar ging gelijk goed. Geen ingewikkelde processen, gewoon meteen gitaar spelen. Een basgitaar heb ik zelf niet, maar heb het spel wel met een gesimuleerde basgitaar kunnen spelen, met behulp van een elektrische gitaar. Ook is het mogelijk mee te zingen met een microfoon, maar dit is halfslachtig geïmplementeerd.

Stem de gitaar met de makkelijke stemhulp en kies een nummer. De weergave lijkt op de interface van Guitar Hero en Rock Band, vooral als je daar de pro guitar gewend bent, maar is toch even wennen. Op het scherm wordt aangegeven met gekleurde blokjes met nummers, welke snaar en fret je moet aanslaan. Na even oefenen is het principe duidelijk. Alles wordt door het spel goed opgepikt.

Nu is het natuurlijk de kunst om alle noten goed te spelen. Gelukkig maakt het spel het voor beginners niet al te moeilijk. Ik kan zelf nauwelijks gitaar spelen en kon toch meteen aan de slag. Zodra het spel herkent dat je bepaalde loopjes beheerst, schakelt het op. Je krijgt dan gedurende een nummer meer noten voorgeschoteld. Blijf je goed spelen, dan krijg je nog meer noten. Faal je juist, dan worden er noten verwijderd. Het spel onthoudt na een nummer welke moeilijkheidsgraad voor jou haalbaar was.

Je kiest dus niet meer voor een vooraf bepaalde moeilijkheidsgraad zoals bij de concurrentie het geval was. Je leert een nummer stapje voor stapje, totdat je het daadwerkelijk perfect kunt spelen. Voor een beginner als ik is dat een lange weg, voor een gevorderde speler een kortere, maar toch allesbehalve makkelijke weg.

Er is overigens per nummer keuze uit het spelen van akkoorden, noten of een combinatie van de twee. Voor een beginner is het een stuk makkelijker om alleen noten te spelen en niet meteen met ingewikkelde grepen te worstelen. De gevorderde speler die ik op bezoek had, kon er echter na wat oefenen goed mee overweg.

Afbeelding 2

Leren gitaarspelen

De goede opbouw van de moeilijkheidsgraad helpt spelers op speelse wijze gitaar te leren spelen. Dit is vast niet de meest efficiënte leermethode, maar wel een heel leuke. Je krijgt als speler steeds beter gevoel voor een echte gitaar en leert stap voor stap nummers naspelen.

Het is ook mogelijk allerlei oefeningen te doen om speciale technieken aan te leren. Zo kun je bijvoorbeeld slides, hammer-ons en akkoorden leren. Voor mij gingen deze oefeningen soms wat snel. Maar na een paar keer proberen lukte het uiteindelijk wel.

Als de gewone oefeningen en nummers niet speels genoeg voor je zijn, dan kun je ook minigames spelen. Deze moet je eerst wel ontgrendelen. Zo moet je bijvoorbeeld eendjes neerschieten door steeds sneller de juiste noten aan te slaan. Dit klinkt misschien suf, maar is leuker en meer verslavend dan je zou denken.

Ook leuk is om de speakers te gebruiken als gewone amplifier. Speel met deze functie gewoon gitaar. Verzin eigen nummers of speel zomaar iets na en neem het op. Ook kun je na verloop van tijd allerlei speciale geluidseffecten toevoegen voor extra creativiteit.


 Pagina 1 van 2 >> 2Top ^ 


  • Leuke opbouw moeilijkheidsgraad
  • Echt gitaar spelen, met echte gitaren
  • De techniek werkt goed
  • Voor beginners en experts


  • Basale presentatie
  • Minder geschikt voor gezelschappen


Uitstekend
Rocksmith is voor eenieder die plastic gitaren nu wel eens ontgroeid is en echt gitaar wil spelen een grote aanrader. De opbouwende moeilijkheidsgraad maakt het erg leuk om mee te spelen en nummers stap voor stap te leren. Het leuke is, je speelt met een echte gitaar en kunt het nummer dus na verloop van tijd daadwerkelijk spelen. De techniek van het spel werkt bijna perfect, waardoor de wat krakkemikkige presentatie snel vergeten wordt. Ondanks de hoge aanschafprijs is Rocksmith een topper.
0 lezer reviews voor deze titel

Chrizzle zegt:
28/10/2012
Meh, leuk voor volgend jaar dus :) Gitaar spelen kan ik al maar om daar nou €90 voor neer te leggen vind ik te ver.
nusti zegt:
29/10/2012
de game is voor €70 al te koop.
Ik mis in de recentie trouwens wel de lagproblemen die er kunnen zijn. Ik heb de mazzel dat bij mijn surround set ik de latency kan aanpassen om de lag op te vangen. Toen ik het bij een vriend wilde spelen zat er echt een onspeelbare tijd tussen het aanslaan van de snaar en het geluid daadswerkelijk horen. In de game wordt het dan ook niet op tijd geregistreerd.
Als je alles met hdmi hebt aangesloten is dit probleem er (bijna) zeker. Volgens de makers van de game is de oplossing of met een hoofdtelefoon het spel spelen of de Xbox audio adapter gebruiken en dan de audio met tulpstekkers aan te sluiten. maar dan moet je die dus weer apart erbij kopen.
Eellie zegt:
29/10/2012
Disipline nodig voor dit spel?
Dat mis ik een beetje. Heb wel al een elektrische gitaar (impuls-aankoop).
Sen zegt:
29/10/2012
Bij mij is er vrijwel geen lag met de audio. Ik heb het aangesloten met een aparte audiokabel naar mijn surroundset.

Ik twiijfel er niet aan dat de prijs een stuk lager kan, dat is vrijwel met alle games zo. Ik kan hier beter de adviesprijs vermelden denk ik.

Je hebt zeker voor dit spel wel wat discipline nodig om door te zetten. Maar misschien is het een leuke methode om die gitaar van je weer eens af te stoffen.
23/08/2014
A web site to buy Hamburger Soccer Jersey:http://www.gzsoccer.com/Hamburger-S...sey-c-4_61.html
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Nog geen login? registreer je dan eerst.
 
nCode World Domination True