Dit is het archief van Xboxworld V3.

Bezoek Xboxworld.nl voor de laatste updates.
Review: Outlast
Artikel: XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Review: Enemy Front
Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Artikel: Xboxworld beta is open!
Artikelen

XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!

Reviews

Outlast Outlast
Enemy Front Enemy Front
Transformers: Rise of the Dark Spark Transformers: Rise of the Dark Spark
Murdered: Soul Suspect Murdered: Soul Suspect
UFC UFC
MotoGP 14 MotoGP 14
Tour de France 2014 Tour de France 2014
Sixty Second Shooter Prime Sixty Second Shooter Prime

Meer Artikelen Meer Artikelen

Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud! Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud!
XBW Review: Outlast XBW Review: Outlast
XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
XBW Review: Enemy Front XBW Review: Enemy Front
XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live! Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live!
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!
Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare multiplayer Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare...
Eerste gameplay trailer van Dead Island 2 Eerste gameplay trailer van Dead Island 2
Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en screenshots Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en scree...

Meer Nieuws Meer Nieuws

Aliens: Colonial Marines
 
Aliens: Colonial Marines
 
Platforms
Xbox 360
 
Uitgever
SEGA
 
Developer
Gearbox Software
 
Genre
Eerste persoons shooter
 
Release datum
Xbox 360
Reeds verschenen
 
Belangrijke Features

Online Multiplayer
 
Waardering
Voldoende
Voldoende


 
Meer info Meer info

Naar Forum Naar Forum

 
Gepost door Kevin Shuttleworth op 12 februari, 2013
XBW Review: Aliens Colonial Marines

Er was een tijd dat ik je mooi vond. Een tijd dat ik er veel voor over zou hebben om jou, met je grapjes en warm, herkenbaar karakter, bij me te krijgen. Maar de liefde verging. Een aantal jaar later zie ik je weer, maar je bent niet diegene waar ik verliefd op werd. Je bent... anders. Je herkenbare karakter vergaan en daarbij ook mijn drang om jou aan mijn zijde te krijgen. Oh Aliens Colonial Marines, wat wil ik graag van je houden, maar je laat het niet toe!


Ja, helaas, Aliens Colonial Marines stelt teleur. Ik breng deze mededeling dan ook met een gebroken hart, omdat er juist zoveel dingen zijn die de game tot iets memorabels hadden kunnen maken, waaronder een intense multiplayer. Maar laat ik beginnen bij het begin: de campagne.

Oorah!

Aliens Colonial Marines speelt zich af na de gebeurtenissen uit Aliens, de film. Jij gaat samen met een groep koloniale mariniers naar planeet LV-426 om uit te zoeken wat er voorgevallen is. De personages die het verhaal dragen zijn nogal plat en de persoonlijke motivaties nogal clichématig. Hierdoor komen de dramatische momenten uit de campagne niet goed over. Natuurlijk is een medemarinier pissig als een collega het loodje legt of als niet alle informatie tijdens de briefing gedeeld wordt: je kent het allemaal al en je ziet het geregeld op kilometers afstand aankomen.

Afbeelding 39

De campagne kent een aantal vluchtige momenten die je vullen met nostalgische warmte. Hadley’s Hope binnentreden en er met je ‘motion sensor’ de gangen en laboratoria ontdekken voelt alsof je een scène uit de film speelt, maar deze momenten zijn er helaas te weinig om de ervaring te dragen. Een medemarinier redden, ontsnappen van de hachelijke planeet: je gaat niets nieuws doen in Aliens Colonial Marines. Het verhaal voegt daardoor ook maar weinig toe aan het Aliens-universum.

Piep….. Piep….. Piep..Piep. Pieppieppiepiep

Authenticiteit is er gelukkig wel. De geluidseffecten van de wapens komen direct uit de film en ook de iconische ‘motion sensor’ zal je zo af en toe van wat stressmomenten voorzien. Afgezien daarvan is het een lineaire ervaring die geen indruk achterlaat en je ook niet bijblijft als je na een magere zes uurtjes de credits over het scherm ziet rollen.


 Pagina 1 van 2 >> 2Top ^ 


  • Goed gebalanceerde multiplayer
  • Authentieke Aliens-vibe dankzij geluidseffecten


  • Ondermaatse visuele afwerking
  • Platte personages en nietszeggend verhaal
  • Slechte kunstmatige intelligentie
  • Voegt weinig toe aan Aliens-universum


Voldoende
De ondermaatse campagne laat me teleurgesteld achter. Er zitten nostalgische momenten in, maar het oninteressante verhaal, de inconsistente audiovisuele afwerking en slechte kunstmatige intelligentie zorgen ervoor dat dit niet het waardige vervolg op Aliens is. Gelukkig is de multiplayer goed gebalanceerd en weet het je waarschijnlijk voor een aardige tijd te strikken dankzij wat stressvolle momenten.
0 lezer reviews voor deze titel

Peter OtH zegt:
12/02/2013
Was hier al bang voor, maar ik moet zeggen dat na alle slechte ervaringen die ik gelezen heb een 'voldoende' nog enigzins meevalt. (erg jammer dat ik voor een titel als Aliens voldoende nog als positief beschouw).
Campaign is dus naast gewoon niet echt goed ook nog eens erg kort, ik ben wel benieuwd op welke moeilijkheid je het spel gespeeld heb.
Verder toffe review en cool dat ie op de releasedag gewoon online staat.
LegacyNL zegt:
12/02/2013
@Peter, hopelijk kwam het wel over dat het echt een nauwe voldoende is. Dat gevoel dat ik kreeg toen ik een cijfer terugkreeg en het NET een 5,5 was: een voldoende, dat moet men voelen bij het lezen hiervan.

Heb 'm op normal gespeeld. Veel te makkelijk afgezien van een aantal frustrerende momenten waarop ik dood bleef gaan tijdens een setpiece.
Peter OtH zegt:
12/02/2013
Oh ja dat is wel duidelijk, de MP redt het spel van een zekere mindere score. De reden dat ik het ook als 'positief' zie is meer dat ik de (vrij zeker) mogelijke aanschaf voor mijzelf probeer goed te praten ;)

Dus op hard spelen is in ieder geval het devies. En dan maar hopen dat die frustrerende stukken niet helemaal voor gebroken controllers gaan zorgen :)
LegacyNL zegt:
12/02/2013
Haha ja snap ik volkomen, maar ik kan toch niet met een gerust hart zeggen dat je niet bijvoorbeeld beter Dead Space 3 kan gaan spelen als je op zoek bent naar iets sci-fi/actie/horror.

Maar ja, als je een uitdaging wilt: speel op hard.
Peter OtH zegt:
12/02/2013
Ah.. DS3 is zeker beter, geen twijfel.. maar daar heb ik deel 1 en 2 nog niet eens van uitgespeeld ;)
LegacyNL zegt:
12/02/2013
what better time than the present? ;)
Peter OtH zegt:
12/02/2013
True, maar de DS'en eigenlijk niet gespeeld vanwege een flinke backcatalog aan spellen. En nu weet ik al wat je volgende vraag is; waarom Aliens dan kopen?.. Mja, dat is zeker onlogisch gezien de kwaliteit van het spel. Maar het blijft wel Aliens en ik wil wel graag die CE hebben.. En in dit geval is een zes uur durende campaign dan eigenlijk wel een voordeel :P
LegacyNL zegt:
12/02/2013
Hey, wat voor jou die aankoop goedpraat, knock yourself out ;)
Stingray zegt:
12/02/2013
Wat jammer zeg had eigenlijk wel gehoopt dat dit een toppertje was...
LegacyNL zegt:
12/02/2013
Anders ik wel Stingray :'(
oost89 zegt:
12/02/2013
Ik kan uit persoonlijke ervaring melden dat dit spel een onvoldoende mag krijgen. Multiplayer weegt wel heeel zwaar mee om hem naar voldoende te vormen heb ik het idee.
LegacyNL zegt:
12/02/2013
Zoals ik zei Oost89, de game leunt echt op het randje... Als ik een cijfer eraan toe mocht kennen was het een 5,5 geweest.
oost89 zegt:
13/02/2013
Zou je het dan niet beter matig kunnen noemen. Voldoende klinkt nog als de moeite waard terwijl deze game echt pas vanaf de 5 euro bak boeiend gaat worden. ;)
Jorrie zegt:
13/02/2013
Voldoende is voldoende, als je een 5,5 haalt op een proefwerk vind ik het voldoende hoor :+
oost89 zegt:
13/02/2013
Als mijn proefwerk dan zo extreem is als dit spel dat nakijken alleen werkt met meerdere leerkrachten dan zou je kunnen stellen dat het vergelijkbaar is ja. Maar dan krijg ik er nog geen voldoende voor, ondanks de multiplayer optie met de leraren die daardoor nog een beetje sociaal contact met elkaar hebben.
Trixt3r zegt:
23/02/2013
Omdat ik fan ben van de Alien films en ook van de eerste twee AVP games, heb ik deze toch aangeschaft. Maar de singleplayer is echt ondermaats. De gameplay is heel repititief en voelt weinig vernieuwend aan. En dan zijn er nog de graphics, die ronduit slecht zijn. De textures van sommige voorwerpen zijn van hetzelfde niveau als van de allereerste Half-life game. Triestig gewoon! Tijdens het spelen van de game heb je het gevoel dat je een game uit de vorige eeuw aan het spelen bent. Door deze vele gebreken slaagt de game er niet in om de sfeer van de films of die van de vorige AVP games over te brengen. Ik snap niet hoe SEGA zo'n game durft uitgeven. Deze game is gewoon verouderd en 15 jaar te laat uitgegeven.
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Nog geen login? registreer je dan eerst.
 
nCode World Domination True