Dit is het archief van Xboxworld V3.

Bezoek Xboxworld.nl voor de laatste updates.
Review: Outlast
Artikel: XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Review: Enemy Front
Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Artikel: Xboxworld beta is open!
Artikelen

XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!

Reviews

Outlast Outlast
Enemy Front Enemy Front
Transformers: Rise of the Dark Spark Transformers: Rise of the Dark Spark
Murdered: Soul Suspect Murdered: Soul Suspect
UFC UFC
MotoGP 14 MotoGP 14
Tour de France 2014 Tour de France 2014
Sixty Second Shooter Prime Sixty Second Shooter Prime

Meer Artikelen Meer Artikelen

Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud! Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud!
XBW Review: Outlast XBW Review: Outlast
XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
XBW Review: Enemy Front XBW Review: Enemy Front
XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live! Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live!
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!
Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare multiplayer Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare...
Eerste gameplay trailer van Dead Island 2 Eerste gameplay trailer van Dead Island 2
Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en screenshots Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en scree...

Meer Nieuws Meer Nieuws

Grid 2
 
Grid 2
 
Platforms
Xbox 360
 
Uitgever
Codemasters
 
Developer
Codemasters
 
Genre
Simulatie racer
 
Release datum
Xbox 360
Reeds verschenen
 
Waardering
Uitstekend
Uitstekend


 
Meer info Meer info

Naar Forum Naar Forum

 
Gepost door Kevin Shuttleworth op 22 juni, 2013
XBW Review: Grid 2

In het racegenre is Codemasters al jaren een begrip. Van arcade racers als Dirt Showdown en Grid tot het pakken van de perfecte bocht in F1-games: de studio heeft nog nooit echt teleurgesteld. Dat ze dat met Grid 2 ook niet doen, is geen verrassing.Racen in Grid 2 doe je onder de mom van het zogeheten WSR, ofwel World Series Racing. Door hieraan deel te nemen stijg je langzaamaan in rang om uiteindelijk aan de top te eindigen. Er is in ieder geval wat moeite gedaan om hier wat aan toe te voegen, door bijvoorbeeld Twitterberichten van zogenaamde fans te tonen, of een tussenstukje van ESPN-presentatoren te tonen. Uiteindelijk zijn het niet meer dan simpele ego-boosters, maar het zijn geinige afleidingen tussen al het racegeweld door.

Afbeelding 1

Tijdens het WSR neem je deel aan veel verschillende racetypen. Van standaardraces, tot één op één face-offs en de persoonlijke favoriet: Overtake. In Overtake is het de bedoeling om zo snel mogelijk, zo veel mogelijk wegliggers te passeren zonder contact te maken met de auto's of de wand van het parcours. Hoe sneller je dit doet, hoe meer punten je verdient. Er gaat dan ook niets boven de spanning van het passeren van twaalf auto's, en het maar de vraag is of je het vol kan houden. Dankzij een hoop andere ongenoemde modi zit de variatie er dus goed in.

Variëteit en omvang

Door deelname aan races, en natuurlijk een positieve uitkomst, vergaar je fans. Hiermee speel je nieuwe evenementen vrij, maar ook nieuwe bolides om de weg mee op te gaan. Zo zijn er ongeveer 50 wagens vrij te spelen, met interessante aanpassingsmogelijkheden om dit proces nog verder te versnellen. Naast een schare aan opties om de kleuren van verftypen van je wagens aan te passen kun je namelijk sponsoren uitkiezen. Deze sponsoren komen met nevendoelen om nog meer fans binnen te hengelen, zoals het eindigen op een specifieke positie in een bepaald racetype. Het zijn leuke metadoelen die de variëteit van de racetypes in het WSR vergroten.

Afbeelding 2

Het racen an sich voelt evengoed aan als een verbetering ten opzichte van het eerste deel. Wegligging heeft een vergroot effect op je mogelijkheid om bochten te nemen en wat voor wegdek je onder je wielen hebt voel je terug dankzij slim gebruik van rumble in je controller, evenals audiovisuele effecten. Helaas gaan deze verbeteringen gepaard met het weglaten van een cockpitview, wat voor racepuristen zeker een gemis is.


 Pagina 1 van 2 >> 2Top ^ 


  • Veel variëteit
  • Oog voor detail onmiskenbaar
  • Prachtige locaties
  • Aanpassingsmogelijkheden
  • Racen is een sensatie


  • Online voortgang boeken gaat traag
  • Geen cockpitview
  • Splitscreenmodus werkt niet optimaal


Uitstekend
Dat Codemasters nog steeds de absolute kampioen van het racegenre is, is opnieuw een feit met Grid 2. Helaas kunnen een aantal rare designkeuzes de ervaring nog wel eens ondermijnen. De afwezigheid van een cockpitview is een gemis en je hebt online heel wat doorzettingsvermogen nodig om voortgang te boeken. Wat Grid 2 wel is: puur racen, genieten van de details, veel verschillende modi en prachtige bolides. Vertrouwen in Codemasters is met Grid 2 niet misplaatst.
0 lezer reviews voor deze titel

22/06/2013
Ik vond ondanks dat de game erg goed is, Grid 2 toch tegen vallen. Vooral omdat het op mij overkomt als een snel product. Ja er zitten meer details in, en een aantal hele mooie aspecten. Maar de duur van de ontwikkeling (Ook al zullen ze er vast niet alle tijd tussen grid en en 2 er mee bezig zijn geweest) zie ik er niet echt in terug. En ook beweren ze dat het gemis van de cockpit view was omdat ze zich meer wouden focussen op andere dingen, nou alle andere dingen zijn in mijn ogen vrij standaard en zaten of ook al in Grid 1, of rechtvaardigen het gemis van een cockpit view bij lange na niet.
En waar zijn alle vette tracks? De locaties zijn cool, maar ik mis de tracks van LeMans, Spa, misschien zelfs Zandvoort etc.

Grid 1 was voor mij echt een van de beste racers ooit, het deed bijna alles anders en beter dan andere racers, maar Grid 2 voelt bij mij veel meer aan als een EA product, zoals ze veel doen met Need for Speed, het zijn prima games, maar niet echt uniek in mijn ogen.

Doe mij maar Grid 1.
Chrizzle zegt:
24/06/2013
Vind het ook ERG jammer dat 'Destruction Derby' er niet in zit. Toch wel het vermakelijke. Beter dan DiRT3.
24/06/2013
Ik vind dat alle reviews ook moeten meenemen wat er in de community op de officiele . Codemasters GRID 2 forums erg speelt.
Ik heb zelden zo veel kritiek and bashing op een game gezien als op GRID 2.
Voor de volledige beoordeling zou ook in de reviews meegenomen kunnen worden met een standpunt.

Vind de game zelf wel vermakelijk maar haalt het niet wat betreft speel-houdbaarheid bij het originele GRID.
De physics zijn een beetje vreemd maar met wat oefenen wen je er wel aan.
Maar de game valt in vergelijking met andere race-games tegen.
Kortom een aardige racegame maar zeker geen epic topper.
24/06/2013
Zin liep raar, ik bedoel:

"Voor de volledige beoordeling zou deze massale kritiek ook in de reviews meegenomen kunnen worden met een standpunt."

24/06/2013
Precies zoals Head Ninja zegt...

Reviews van dit spel zijn overal veel te positief vind ik, hierdoor de game blindelings aangeschaft op de releasedag (terwijl de gameplay beelden mij wel lieten twijfelen) met als resultaat DE miskoop van het jaar!

In vergelijking met GRID 1 is deel 2 echt matig tot slecht vind ik! Inhoudsloos spel waar graphics belangrijker zijn dan gameplay... |:-
Simpel gezegd alles wat het eerste deel zo leuk en goed maakte hebben ze bij het vervolg weggelaten. Kan hier nu wel weer een waslijst aan minpunten neer gaan zetten, maar dat heb ik al genoeg gedaan tijdens de dagen dat ik GRID 2 aan het spelen was.

Maar laat één ding duidelijk zijn, Codemasters is momenteel de ideale lijn kwijt, en behoorlijk!!
24/06/2013
Deze zin in de review is dus erg discutabel!!: "Het racen an sich voelt evengoed aan als een verbetering ten opzichte van het eerste deel."
Zeker in de multiplayer waar de GRID 2 community steen en been klaagt. Zie Codemaster GRID 2 forum.

24/06/2013
@Zumpelverlder.
Daarom vind ik de op zijn zachts gezegd milde beoordeling in deze review erg vreemd overkomen, als het merendeel van de leden van de echte GRID 2 gebruikers/spelers op het officiële Codemasters GRID 2 forum post dat deze game niet aan de verwachtingen voldeed.
Tot nu toe heeft elke patch weer voor nieuwe probloemen gezorgd.
24/06/2013
problemen: edit
24/06/2013
De tijd is voorbij dat je blindelings een Codemasters racegame kon kopen.
Reputatie van Codemasters heeft een flinke deuk opgelopen.
24/06/2013
Je ziet duidelijke de verschillen in de teams daar ook. Het Dirt team heeft een andere gamedesigner. En die persoon is degene die simpel gezegd de game bepaald. Wat is de doelgroep, hoe realistisch, welke auto's en banen etc etc.

Ze hebben daar bij Codemasters 3 losse teams, en er zullen vast wat artists en programmeurs aan meerdere projecten werken, maar je hebt over het algemeen een Grid team, een Dirt team, een F1 team en het Grid team heeft hier dus een beetje de plank mis geslagen.
Peter OtH zegt:
24/06/2013
Codemasters moet gewoon weer gaan doen waar ze goed in zijn. Racegames maken voor de echte liefhebbers daarvan, in plaats van wat ze nu doen, de CoD's van de racegames maken. Nou moet ik eerlijk zeggen dat ik Grid 2 zelf nog niet heb gespeeld, momenteel is hij onderweg naar mij. Maar als ik de reacties hier en ook op het CM forum zie dan is Grid 2 in het verlengde van de paar afgelopen racegames van Codemasters. Vooral gericht op de casual markt. Dit hoeft niet perse te betekenen dat het een slecht spel meteen is. Maar CM kan gewoon veel beter.
LegacyNL zegt:
03/07/2013
Even ter reactie, op alle reacties ^^. Dit is mijn recensie, wat inhoud dat ik mijn objectieve mening over de game mededeel. Dat betekent dus dat dit de manier is waarop ik de game heb geïnterpreteerd en ervaren. Het is allemaal leuk en aardig dat de community veel te klagen heeft, maar ik ben er niet tot verplicht die klachten mee te nemen in mijn review, omdat het mijn objectieve mening betreft. Jammer om te horen dat jullie Grid 2 niet op dezelfde manier hebben ervaren als ik, ik vind het echt een formidabele racegame voor wat het probeert te doen :)
Peter OtH zegt:
04/07/2013
Ik denk dat het ook geen commentaar echt is op jouw oordeel. Reviews zijn nou eenmaal altijd een mening. En als je een spel vol met bugs heb dan is een negatief oordeel snel gemaakt. Bij een spel als Grid2 gaat een persoonlijke mening meer van invloed zijn omdat het op zich wel prima speelt en weinig bugs b.v. bevat.
Ik heb het spel inmiddels ook gespeeld en mij valt het ook tegen, ondanks dat ik er wel plezier mee heb. Het probleem is dat ik vrijwel alle voorgaande spellen van Codemasters gespeeld heb, incl de DTM's e.d. En de kwaliteit is merkbaar achteruit gegaan omdat ze zich steeds meer richten op de casual markt. En dat is gewoon jammer.
LegacyNL zegt:
05/07/2013
Haha not to worry. Het was meer een algemene reactie op de consensus dat dit spel een lagere beoordeling zou moeten krijgen, en waarom ik dat niet heb gedaan. :)
23/08/2014
A web site to buy Ajax Thailand Soccer Jersey:http://www.gzsoccer.com/Ajax-Thaila...sey-c-4_80.html
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Nog geen login? registreer je dan eerst.
 
nCode World Domination True