Dit is het archief van Xboxworld V3.

Bezoek Xboxworld.nl voor de laatste updates.
Review: Outlast
Artikel: XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Review: Enemy Front
Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Artikel: Xboxworld beta is open!
Artikelen

XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!

Reviews

Outlast Outlast
Enemy Front Enemy Front
Transformers: Rise of the Dark Spark Transformers: Rise of the Dark Spark
Murdered: Soul Suspect Murdered: Soul Suspect
UFC UFC
MotoGP 14 MotoGP 14
Tour de France 2014 Tour de France 2014
Sixty Second Shooter Prime Sixty Second Shooter Prime

Meer Artikelen Meer Artikelen

Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud! Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud!
XBW Review: Outlast XBW Review: Outlast
XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
XBW Review: Enemy Front XBW Review: Enemy Front
XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live! Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live!
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!
Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare multiplayer Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare...
Eerste gameplay trailer van Dead Island 2 Eerste gameplay trailer van Dead Island 2
Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en screenshots Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en scree...

Meer Nieuws Meer Nieuws

Brothers - A Tale of Two Sons
 
Brothers - A Tale of Two Sons
 
Platforms
Xbox Live Arcade
 
Uitgever
505 Games
 
Developer
Starbreeze Studios
 
Genre
Platformer
 
Release datum
Xbox Live Arcade
Reeds verschenen
 
Waardering
Geweldig
Geweldig


 
Meer info Meer info

Naar Forum Naar Forum

 
Gepost door Piet Dijkstra op 10 augustus, 2013
XBW Review: Brothers: A Tale of Two Sons

Zelden ben ik zo misleid door een trailer als door die van Brothers: A Tale of Two Sons. Het waren mooie beelden, maar de opener van de Summer of Arcade van dit jaar leek me een simpele, zoetsappige aangelegenheid. Wat had ik het mis. Deze titel laat zien dat Microsoft niet bang is om een risico te nemen. Met originele gameplay en een indrukwekkend verhaal is Brothers een bijzondere ervaring die op meerdere vlakken verrast.


Als je van plan bent om Brothers te spelen, raad ik je aan om te stoppen met lezen en aan het spel te beginnen. Het spel is namelijk van voor tot achter ontworpen om je mee te nemen in de wonderlijke wereld waarin twee broertjes op zoek gaan naar een medicijn voor hun ernstig zieke vader. Dit is een reis waar je beter onvoorbereid aan kunt beginnen. Over drie tot vier uur zul je weten hoe de besturing, de puzzels en de speelse doch lugubere wereld samen zijn gekomen om je op te slokken en mee te nemen op een uniek en memorabel avontuur.

Doe het zelf

Er zijn twee dingen die Brothers heel goed doet. Allereerst is er de opzet van de gameplay: je bestuurt de broertjes die de titelrol vertolken tegelijk met ÚÚn controller. Co÷peratief zou het spel een erg doorsnee platformer zijn, maar door de ene broer met de rechterstick en rechtertrigger te besturen en de ander met de linkerstick en linkertrigger wordt er een dimensie aan het spel toegevoegd.

Afbeelding 15

De jongens zijn in veel situaties van elkaar afhankelijk en hun eigenschappen verschillen enigszins. Het jongere broertje kan door nauwe doorgangen, terwijl de oudere broer voetjes kan geven en zware hendels kan overhalen. De meeste puzzels en obstakels zul je snel genoeg doorzien, maar de echte uitdaging zit hem in het co÷rdineren van je bewegingen. Mijn hersens waren in eerste instantie niet eens in staat om de jongens dezelfde kant op te laten lopen, maar langzaam maar zeker begonnen mijn duimen elkaar beter aan te voelen.

Het tempo van het spel en de afwisseling van de situaties en omgevingen zorgden ervoor dat het spelen zelf altijd leuk bleef. Over het algemeen zijn de puzzels elegant ontworpen en goed gestroomlijnd zodat de gameplay nooit in de weg staat van de ervaring. Zo komen we bij het tweede sterke punt van Brothers: de manier waarop het verhaal verteld wordt.


 Pagina 1 van 2 >> 2Top ^ 


  • Origineel
  • Sfeervol
  • Sterke verhaalvertelling


  • Buggy


Geweldig
Brothers: A Tale of Two Sons is kort, maar krachtig. Het concept van een puzzelavontuur waarin je in je eentje samenwerkt is op zich al de moeite waard. Het spel schittert echter door de manier waarop het, zowel met de gameplay als de sprookjesachtige audiovisuele afwerking, woordeloos de speler onderdeel maakt van een ontroerend avontuur. Games maken een spannende ontwikkeling door op het gebied van verhaalvertelling en Brothers is een echte mijlpaal.
0 lezer reviews voor deze titel

10/08/2013
Lijkt me wel een leuk tussendoortje.. Wel wat prijzig vind ik aangezien het mij niet een game lijkt die ik blijf spelen. ;)
pi3t zegt:
10/08/2013
Ik ga zelf nog terug voor een paar achievements. Maar dit zou best zo'n spel kunnen worden dat ik eens in de zoveel tijd opnieuw erbij pak. Net als een mooi boek of een goede film.
FinalBob zegt:
12/08/2013
Persoonlijk vind ik dat de duur (nog geen drie uur) wel echt extreem kort is. Kan je haast niet omheen om dat als minpunt neer te zetten. Zeker als je kijkt naar de kosten.
pi3t zegt:
12/08/2013
Interessant punt Bob (en ook Zumpelvelder). Ik heb het zelf als geen enkel bezwaar ervaren en het is dus ook niet een overweging geweest in mijn recensie.

Korte game-ervaringen zijn steeds 'gewoner' geworden, maar het is een feit dat de game 1200 MSP kost en dat je hem in ruim drie uur uit kunt spelen. De vraag is of de prijs impact heeft op de belevenis.

Ik vind dit een leuke discussie voor de podcast, zal het meenemen.
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Nog geen login? registreer je dan eerst.
 
nCode World Domination True