Dit is het archief van Xboxworld V3.

Bezoek Xboxworld.nl voor de laatste updates.
Review: Outlast
Artikel: XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Review: Enemy Front
Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Artikel: Xboxworld beta is open!
Artikelen

XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!

Reviews

Outlast Outlast
Enemy Front Enemy Front
Transformers: Rise of the Dark Spark Transformers: Rise of the Dark Spark
Murdered: Soul Suspect Murdered: Soul Suspect
UFC UFC
MotoGP 14 MotoGP 14
Tour de France 2014 Tour de France 2014
Sixty Second Shooter Prime Sixty Second Shooter Prime

Meer Artikelen Meer Artikelen

Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud! Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud!
XBW Review: Outlast XBW Review: Outlast
XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
XBW Review: Enemy Front XBW Review: Enemy Front
XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live! Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live!
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!
Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare multiplayer Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare...
Eerste gameplay trailer van Dead Island 2 Eerste gameplay trailer van Dead Island 2
Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en screenshots Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en scree...

Meer Nieuws Meer Nieuws

Just Dance 2014
 
Just Dance 2014
 
Platforms
Xbox 360
 
Uitgever
Ubisoft Entertainment
 
Developer
Ubisoft Entertainment
 
Genre
Muziekspel
 
Release datum
Xbox 360
Reeds verschenen
 
Waardering
Voldoende
Voldoende


 
Meer info Meer info

Naar Forum Naar Forum

 
Gepost door Tirza Limperg op 27 oktober, 2013
XBW Review: Just Dance 2014

Mijn Kinect stond al een tijdje in de kast vanwege de afwezigheid van nieuwe Kinect-games. Toch haalde ik mijn Kinect afgelopen week onder het stof vandaan om Just Dance 2014 te spelen.

Just Dance 4, die vorig jaar oktober uitkwam, was een game met veel vernieuwende elementen ten opzichte van het voorgaande deel. De nieuwe modi Just Sweat en Auto-Dance waren een verrijking in het spel. Is de serie boven zichzelf uitgestegen met het vijfde deel of is het enige nieuwe aan Just Dance 2014 de nummers?


Tracklist

Mijn eerste indruk van de game is positief. Voor de besturing moet je niet zoals in het vorige deel met je vinger iets aanwijzen, maar gewoon je hand stilhouden, wat goed werkt. Het startmenu doet denken aan Windows 8 door de verschillende vierkante vlakken. Het nadeel hiervan is dat het lang kan duren om een gewenst nummer te vinden omdat je opzij moet scrollen langs alle nummers.

De game bevat 47 nummers in totaal, wat ongeveer evenveel is als in de vorige delen. De tracklist is leuk en gevarieerd. Het bevat een hoop nieuwe popnummers als Applause van Lady Gaga maar ook oude klassiekers als Y.M.C.A. van Village People. Er zijn uitschieters naar hiphop of modern en zelfs tapdance. Mocht je hier niet genoeg aan hebben, er zijn ook enkele nummers te koop met Microsoft Points.

Afbeelding 3

Wat meteen opvalt in Just Dance 2014, zijn de kleurrijke coaches. De personages dragen outfits die passen bij het stijl van het nummer. De danspasjes en dynamische achtergrond passen hier ook perfect bij. Zo bevind je je op het dek van een schip en vaart er een bootje met vioolspelers voorbij in het nummer Love Boat. Ook de omgeving van het nummer Get Lucky heeft erg leuke effecten die afgestemd zijn op de muziek. Halverwege het nummer verandert het personage in een robot en doe je de bijbehorende moves na.


Gameplay

De vier niveauís (easy, medium, hard en extreme) verschillen merkbaar van elkaar. Zo komt er in easy veel herhaling voor en is het voetenwerk in extreme moeilijk en snel. Je kunt meteen meedoen met de choreografieŽn, al zul je de eerste keer niet meteen een score halen van vijf sterren. Na drie keer een makkelijke routine te hebben gedaan, zul je het compleet beheersen. Het is niet zo dat alle choreografieŽn erg simpel zijn. Het tapdansen op het nummer Isadora is voor mij iets te hoog gegrepen. Dit maakt dat Just Dance geschikt is voor zowel beginners als gevorderden.

De pasjes in de choreografieŽn voor meerdere personen zijn goed op elkaar ingespeeld en rijk aan humor. Zo speel je een stuk fruit bij ĎIn the summertimeí en kun je een groene geest spelen in ĎGhostbustersí. Er is zelfs een versie van ĎTurn up the loveí met dansende sumoís.

Afbeelding 7

Toch ben ik niet erg te spreken over de choreografieŽn, er komt namelijk veel herhaling in de pasjes voor. De pasjes zelf dans je vaak achter elkaar en de hele routine dans je ongeveer drie keer. Vier minuten lang hetzelfde dansen, kan dan best saai worden. Verder hadden de aanwijzingen onder in het scherm wel iets duidelijker mogen zijn, nu staat er bijvoorbeeld dat je alleen je armen moet bewegen terwijl je de coaches ook hun benen bewegen.


 Pagina 1 van 2 >> 2Top ^ 


  • Verbeterde omgevingen
  • Veel verschillende modi


  • Weinig vernieuwing
  • Herhalende pasjes
  • Sensor niet nauwkeurig


Voldoende
Al met al kent Just Dance 2014 weinig vernieuwing, wat enigszins teleurstellend is. In het vijfde deel is de nauwkeurigheid van de Kinect niet verbeterd en zijn er maar een paar spelmodi toegevoegd die niet voor veel verandering zorgen. Wel zijn de omgevingen tijdens het dansen verbeterd en passen de pasjes in dit deel beter bij de stijl van de nummers. Ik zou Just Dance 2014 alleen aanraden als de verschillende dansstijlen je aanspreken en je nog geen van de eerdere delen van Just Dance bezit.
0 lezer reviews voor deze titel

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Nog geen login? registreer je dan eerst.
 
nCode World Domination True