Dit is het archief van Xboxworld V3.

Bezoek Xboxworld.nl voor de laatste updates.
Review: Outlast
Artikel: XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Review: Enemy Front
Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Artikel: Xboxworld beta is open!
Artikelen

XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!

Reviews

Outlast Outlast
Enemy Front Enemy Front
Transformers: Rise of the Dark Spark Transformers: Rise of the Dark Spark
Murdered: Soul Suspect Murdered: Soul Suspect
UFC UFC
MotoGP 14 MotoGP 14
Tour de France 2014 Tour de France 2014
Sixty Second Shooter Prime Sixty Second Shooter Prime

Meer Artikelen Meer Artikelen

Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud! Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud!
XBW Review: Outlast XBW Review: Outlast
XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
XBW Review: Enemy Front XBW Review: Enemy Front
XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live! Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live!
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!
Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare multiplayer Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare...
Eerste gameplay trailer van Dead Island 2 Eerste gameplay trailer van Dead Island 2
Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en screenshots Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en scree...

Meer Nieuws Meer Nieuws

How To Survive
 
How To Survive
 
Platforms
Xbox Live Arcade
 
Uitgever
505 Games
 
Developer
Eko Software
 
Genre
Arcade shooter
 
Release datum
Xbox Live Arcade
Reeds verschenen
 
Waardering
Goed
Goed


 
Meer info Meer info

Naar Forum Naar Forum

 
Gepost door Bram van Dijk op 05 november, 2013
XBW Review: How to Survive

Wat is er erger dan leven in een post-apocalyptische wereld vol zombies? Het leven in een post-apocalyptische wereld vol zombies óp een onbewoond eiland. Dit is de setting van How to Survive en 505 Games doet haar best om de overlevingsmethode op een luchtige manier over te brengen.


De vraag ‘hoe te overleven’ word je direct opgedrongen door een Balkanstaat-achtig figuur die schuilt achter een metalen lasmasker en de naam Kovac. Van een andere gestrande man hoor je dat hij al een paar weken langer rondhangt op deze eilanden. Het is Kovac die een handleiding heeft opgesteld over hoe je moet overleven en de bladzijdes daarvan liggen verspreid over de vier eilanden waartussen je zal navigeren. Elke bladzijde toont een korte animatie waarin een bepaald aspect van het overleven wordt toegelicht op een cartooneske en luchtige manier. Zo wordt het nut van verband uitgelegd door te laten zien dat je een afgezet been kunt inbinden om vervolgens op krukken door te vechten tegen de zombies.

Ultimate survival

Iedereen die de afgelopen jaren wel eens naar Discovery Channel kijkt, weet hoe je moet overleven. Alle primaire behoeften komen hierbij aan bod. Naast je fysieke gezondheid moet je letten op je dorst, honger en vermoeidheid. Je gezondheid kan je behouden door medicinale planten te vinden en verbanden te maken. Ook liggen er her en der EHBO-kitjes verspreid. Om je dorst te stillen moet je een onaangetaste waterbron vinden of bepaalde fruitsoorten eten. Je honger kan gestild worden door te jagen op onaangetaste dieren en het vlees te koken of door fruit of wortels te eten. Als laatste moet je je vermoeidheid in de gaten houden. Wanneer je oververmoeid raakt is het noodzaak om een veilige slaapplek te zoeken. In How to Survive kun je alleen slapen in een soort bunker, mits je deze volledig hebt ontdaan van zombies.

Afbeelding 1

Het doel van How to Survive is om een weg te vinden om van de eilanden te komen. Een andere gestrande man weet waar een vliegtuig ligt dat gebruikt kan worden. Echter moet eerst het vliegtuig gerepareerd worden, bijgetankt met benzine, en moet er een piloot worden gevonden. Zo komt het dat je de vier verschillende eilanden afstruint voor bruikbare onderdelen, onderweg kom je andere overlevenden tegen die hulp nodig hebben met bepaalde zaken en in ruil daarvoor het gewenste onderdeel aan je geven.

MacGyver

Zoals het een goede overlevings-game betaamt ben je volop bezig met omgevingen afstruinen voor bruikbare voorwerpen. Als een ware MacGyver kun je allerhande voorwerpen met elkaar combineren om de meest uiteenlopende dingen te bouwen. Met een grip, luchtcompressor en loop kan je een vuurwapen maken. Afhankelijk van de loop wordt het dan een pistool, shotgun of machinegeweer. Met de verschillende compressors maak je single-shot of semi-automatische wapens. Een flexibele tak gecombineerd met een stuk touw wordt een boog. De pijlen maak je door houten takken te combineren met een kapmes. Het combineren van voorwerpen werkt erg intuďtief en zit goed in elkaar. Bij elk nieuw voorwerp heb je zelf al snel een idee waar het voor gebruikt zou kunnen worden. En anders leer je nieuwe combinaties uit Kovacs handleiding.

Voor elke zombie die je doodt krijg je XP en zodra je een level stijgt gaan je statistieken (zoals fysieke kracht, gezondheid, accuraatheid, uithoudingsvermogen) automatisch omhoog en kan je een skill-punt besteden. De skills beginnen vrij eenvoudig met het maken van een kampvuur tot de mogelijkheid om extra explosieven te dragen of een kruisboog te maken.


 Pagina 1 van 2 >> 2Top ^ 


  • Zelf items maken
  • Co-op
  • Overleven op een eiland vol zombies


  • Spel is wat kort
  • Dwangmatig backtracken
  • Besturing


Goed
Al met al is How to Survive een erg leuk spel. Het combineren van voorwerpen werkt erg goed en stimuleert je echt om op zoek te gaan naar nieuwe bruikbare dingen. De enorme hoeveelheid zombies die op je afkomen maakt het erg uitdagend. Zeker met de onwennige besturing. Als je daar aan kan wennen heb je wel een unieke ervaring, zeker als je met een vriend strijdt tegen zombies, honger, dorst en vermoeing, terwijl je dieper en dieper het eiland in trekt, op zoek naar verlossing.
0 lezer reviews voor deze titel

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Nog geen login? registreer je dan eerst.
 
nCode World Domination True