Dit is het archief van Xboxworld V3.

Bezoek Xboxworld.nl voor de laatste updates.
Review: Outlast
Artikel: XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Review: Enemy Front
Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Artikel: Xboxworld beta is open!
Artikelen

XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!

Reviews

Outlast Outlast
Enemy Front Enemy Front
Transformers: Rise of the Dark Spark Transformers: Rise of the Dark Spark
Murdered: Soul Suspect Murdered: Soul Suspect
UFC UFC
MotoGP 14 MotoGP 14
Tour de France 2014 Tour de France 2014
Sixty Second Shooter Prime Sixty Second Shooter Prime

Meer Artikelen Meer Artikelen

Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud! Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud!
XBW Review: Outlast XBW Review: Outlast
XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
XBW Review: Enemy Front XBW Review: Enemy Front
XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live! Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live!
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!
Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare multiplayer Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare...
Eerste gameplay trailer van Dead Island 2 Eerste gameplay trailer van Dead Island 2
Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en screenshots Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en scree...

Meer Nieuws Meer Nieuws


Naar Forum Naar Forum

 
Gepost door Patrick Kenawy op 23 november, 2013
XBW Toplijst: Vijf beste antagonisten

Elke game, boek of film heeft vaak twee dingen: een held en een vijand. Helden zijn er in overvloed en over het algemeen speel je in games dan ook vaak met een held. Maar toch zijn vaak de antagonisten juist behoorlijk bijzonder. Je ziet het dan ook steeds vaker dat een antagonist veel geliefder is dan de protagonist. Met al die vervelende maar toffe tegenstanders in games op de Xbox 360 hebben we dan ook een persoonlijke toplijst gemaakt met vijf gevaarlijke maar vooral boeiende schurken. Let wel even op dat sommige gedeeltes spoilers bevatten!

5: GLaDOS - Portal
Wie kent haar niet? Wie? Genetic Lifeform and Disk Operating System natuurlijk. GLaDOS dus, de computer die Aperture Laboratories in Portal leidt. GLaDOS is het brein achter de testkamers die je als speler moet voltooien in Portal. Op het eerste gezicht lijkt er weinig mis te zijn met GLaDOS. Zo belooft ze onder andere taart na het voltooien van de kamers, maar zoals iedereen weet is the cake a lie.

Hoe verder je in de game komt, hoe meer je er achter komt dat het een kwaadaardig brein is dat je uiteindelijk moet verslaan. GLaDOS was mede door de humor en persoonlijkheid een frisse en bijzondere antagonist.

Afbeelding 68

4: Edgar Ross – Red Dead Redemption
Een naam die voor velen misschien niet snel bekend voorkomt. Toch is Edgar Ross een draak van een vijand in Red Dead Redemption. Ross was de directeur van de Bureau of Investigation, de man die ervoor heeft kunnen zorgen dat John Marston verschillende klusjes moest klaren.

Edgar was de perfecte vijand in een wereld vol corrupte ambtenaren en agenten. Edgar maakt een belofte dat hij de familie van John vrijlaat als John zijn oude vrienden te pakken krijgt. Zijn belofte komt hij gedeeltelijk na door ze toch vrij te laten naarmate je vordert in de game. Als gamer maak je het einde van de game nog mee met John en zijn familie die denken dat de toekomst eindelijk eens positief uitpakt. Helaas blijkt Edgar niet voor niks een nare en corrupte vent te zijn en wil hij nog één iemand dood hebben, John Marston.

Zonder te veel in te gaan op een van de mooiste eindes deze generatie blijkt het maar opnieuw dat Edgar Ross een bijzondere antagonist is. Gelukkig blijkt er nadat de verhaallijn uitgespeeld is nog één missie te zijn met de zoon van John Marston. Wraak is zoet in de allerlaatste missie, dat is duidelijk.

Afbeelding 112

3: Andrew Ryan - BioShock
Het grote brein achter Rapture, een onderwater stad waar iedereen écht vrij is. In ieder geval, dat dacht Andrew. Als Jack ben je onderdeel van een gigantische machtsstrijd tussen Andrew Ryan en Frank ‘Atlas’ Fontaine. Dankzij verschillende voxophones kom je meer te weten over Rapture, maar ook vooral over Andrew Ryan.

Uiteindelijk kom je als speler op een gegeven moment in aanraking met Andrew waarin een van de meest bijzondere scenes deze generatie van start gaat. Is Jack iemand met een vrije wil of is het een slaaf? Daar kom je al snel genoeg achter nadat Andrew Ryan een aantal keer iets aan je vraagt door gebruik te maken van “would you kindly...”. Als laatst stelt Andrew de vraag opnieuw terwijl hij de speler een golfstok geeft en duidelijk maakt om hem te vermoorden. BioShock was voor zijn tijd een hele bijzondere en vooral sfeervolle ervaring. Andrew Ryan was daarbij duidelijk de kers op de taart.

Afbeelding 7

2: General Raam – Gears of War
Cutscene tussen General Raam en Minh Young Kim, dat is alles wat er te vermelden valt. General Raam is de definitie van een pure machtige baas. Veel hoef je niet te weten over Raam, behalve dat het een gigantische Locust is die je liever niet bij je in de buurt wil hebben. Strak in pak, praat niet veel en heeft een blik in zijn ogen waarbij je liever meteen doodgaat.

Raam was in Gears of War de grote en vooral mysterieuze vijand. Misschien is Raam wel een eenzijdige vijand, een slaafje van Queen Myrrah en een vijand zonder een echt doel of intentie buiten dat hij de mensheid weg wil hebben. Maar gelukkig is dat niet zo erg in een game zoals Gears of War. Juist door zijn simpelheid maar ook machtige uiterlijk is General Raam een favoriet onder veel gamers.

Afbeelding 206

1: Saren Arterius – Mass Effect
Als BioWare een ding perfect heeft gedaan in de Mass Effect-trilogie, dan zijn het wel de verschillende vijanden. Saren, Sovereign, Illusive Man en de Reapers zelf zijn stuk voor stuk top favorieten bij veel gamers. Maar om deze special niet alleen te laten draaien om Mass Effect is er toch één die er echt boven uitsteekt en dat is Saren. Saren is op het eerste gezicht een antagonist waar je al snel respect voor hebt. Een machtige Turian die er gevaarlijk uitziet. Het is ook meteen duidelijk dat Saren iemand is waarbij al het goede allang is verdwenen, Saren is puur kwaadaardig.

Toch is Saren nooit zo slecht geweest in het verleden, als Spectre heeft hij veel respect verdiend in het heelal. Maar door het vinden van een Reaper, Sovereign, is Saren steeds meer en meer kwaadaardig geworden, maar wel met een doel. Naarmate je verder komt in Mass Effect blijkt het steeds duidelijker te zijn dat ook Saren twijfelt aan wat hij aan het doen is.

Als Commander Shepard kom je dan ook gedurende de game Saren een paar keer tegen waarbij de spanning tussen beiden om te snijden is. De laatste confrontatie tussen beiden is voor velen een van de hoogtepunten uit de trilogie. Als je het goed doet is het zelfs mogelijk om Saren nog te overtuigen dat hij fout bezig is. Uiteindelijk blijkt Saren maar een klein gedeelte zijn uit wat er nog meer aan orde komt in de trilogie. Een ding is duidelijk, Saren is een antagonist waar je stiekem toch heel veel om geeft.

Afbeelding 91ninja-man zegt:
23/11/2013
Ik vind Dimitri van Gta4 ook tof. "We have to play by the rules Niko!"
Vinelli zegt:
23/11/2013
343 Guilty Spark *)
24/11/2013
Hele leuke column, en zeker eens met de laatste zin. Saren is en blijft een baas, en voor mij mogelijk ook wel de vetste vijand/vriend die je in games tegenkomt.

Een aanrader is ook om de Mass Effect boeken te lezen, en dan met name Revelation, dan kom je veel en veel meer te weten over Saren, en hoe hij is, en hoe hij zo geworden is. Echt heel interessant voor iedereen, maar al helemaal als fan van Saren.
vinncy zegt:
27/11/2013
Mooie lijst, alleen mis ik wel Vaas, van Far Cry 3. Ook briljant neergezet.. En met Saren ben ik het ook mee eens. Ook een prachtige vijand, waarbij je je af en toe moedeloos ging voelen wanneer de Council weer eens tegen was..
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Nog geen login? registreer je dan eerst.
 
nCode World Domination True