Dit is het archief van Xboxworld V3.

Bezoek Xboxworld.nl voor de laatste updates.
Review: Outlast
Artikel: XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Review: Enemy Front
Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Artikel: Xboxworld beta is open!
Artikelen

XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!

Reviews

Outlast Outlast
Enemy Front Enemy Front
Transformers: Rise of the Dark Spark Transformers: Rise of the Dark Spark
Murdered: Soul Suspect Murdered: Soul Suspect
UFC UFC
MotoGP 14 MotoGP 14
Tour de France 2014 Tour de France 2014
Sixty Second Shooter Prime Sixty Second Shooter Prime

Meer Artikelen Meer Artikelen

Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud! Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud!
XBW Review: Outlast XBW Review: Outlast
XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
XBW Review: Enemy Front XBW Review: Enemy Front
XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live! Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live!
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!
Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare multiplayer Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare...
Eerste gameplay trailer van Dead Island 2 Eerste gameplay trailer van Dead Island 2
Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en screenshots Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en scree...

Meer Nieuws Meer Nieuws

Call of Duty: Ghosts
 
Call of Duty: Ghosts
 
Platforms
Xbox 360
Xbox One
 
Uitgever
Activision
 
Developer
Infinity Ward
 
Genre
Eerste persoons shooter
 
Release datum
Xbox 360
Reeds verschenen
Xbox One
Onbekend
 
Waardering
Voldoende
Voldoende


 
Meer info Meer info

Naar Forum Naar Forum

 
Gepost door Piet Dijkstra op 25 november, 2013
XBW Review: Call of Duty: Ghosts - Xbox 360

Legendarische heldendaden. Als er een rode draad aan te wijzen is in de Call of Duty games, dan is het wel die van de heldhaftigheid die nodig is om een hele natie van verdere ondergang te redden. Het buitengewone spektakel van de Call of Duty campagnes komt uitstekend tot zijn recht omdat de speler met 200 kilometer per uur door het verhaal getrokken wordt. Wereldwijde terroristische dreiging, escalatie, heldendaden. Gedurende zo’n zes uur zit je in de heftigste actiefilm ooit, red je de wereld en zie je een paar geweldige explosies.


Hele volksstammen halen elk jaar de nieuwe Call of Duty in huis om meteen in de multiplayer te duiken, maar ik vermaak me altijd uitstekend met de campagne. De popcorn-shooter gameplay is goed afgewerkt en tussen de vele vuurgevechten zit af en toe een leuke verhaalwending of een goed opgezette actiescène.

Ik verwachtte hetzelfde van Call of Duty: Ghosts, maar helaas valt de campagne behoorlijk tegen. De semifuturistische setting waarin een federatie van Zuid-Amerikaanse landen de ruimtewapens van de VS gebruikt om grote delen van het continent in de as te leggen, wist me geen enkel moment te grijpen. De stille protagonist Logan Walker is onderdeel van de heropgebouwde legermacht en gaat samen met zijn broer, zijn hond en de legendarische elite-eenheid Ghosts de strijd aan met “The Federation”.

Check, double check

Alle ingrediënten zijn weer aanwezig in de single player, maar het geheel vormt niet de explosieve cocktail die ik onderhand verwacht. De personages, situaties en gebeurtenissen kennen nauwelijks diepgang en het lijkt of er een checklist afgewerkt is om zeker te zijn dat alles in de game zit. Stealth-sectie: check. Een stukje rijden/vliegen: check. Confrontatie met de bad guy: check. Groots opgezet offensief: check. De stukken in de ruimte of de stukken waarin je Riley de gevechtshond bestuurt zijn een aardige afwisseling, maar het geheel mist samenhang en wil nooit spannend worden.

Afbeelding 14

De campagnes van Call of Duty games zijn altijd rollercoasters geweest, maar deze rit is gewoon niet zo boeiend. Hoewel er nog steeds mooie beelden uit geperst worden, begint de engine zijn leeftijd te tonen en de scripting is af en toe gewoon onder de maat. Omdat er vanuit wordt gegaan dat de speler altijd doordendert kunnen er vreemde situaties ontstaan als dat niet gebeurt. Ik heb meerdere keren meegemaakt dat de wereld om mij heen ineens stil leek te staan, omdat ik niet deed wat ik ‘moest’ doen.


 Pagina 1 van 2 >> 2Top ^ 


  • Gameplay onveranderd goed
  • Squads is een leuk idee


  • Beroerd verhaal
  • Multiplayer onnodig complex


Voldoende
Hoewel CoD: Ghosts in geen enkel opzicht slecht te noemen is, kan ik het spel moeilijk aanraden. Het niveau van het actiespektakel dat de single player zou moeten zijn is te laag, met name vanwege een rommelig en oninteressant verhaal. De vele multiplayer opties zijn stuk voor stuk degelijk, maar het totaalpakket is niet “must-play”. Stilstand is achteruitgang en Ghosts kan niet in de schaduw staan van de eerdere delen van deze franchise die zo zijn stempel op deze generatie heeft gedrukt.
0 lezer reviews voor deze titel

xboxlol zegt:
25/11/2013
Er staat nog steeds onbekend bij de releasedatum voor de Xbox One. Overigens is het misschien handig te vermelden welke versie er getest is?

Standaard Call of duty dus. Copy-paste van de laatste game, slechte single player en een kleine grafische update die in het niet valt bij moderne engines.

Leuk voor de liefhebbers, maar zoals elke COD sinds MW2, niet origineel genoeg voor mij, te chaotisch voor mij.
Vinelli zegt:
25/11/2013
Ik heb gisteren wat potjes gespeeld toen mn broertje bezig was. Ik heb cod4 kapot gespeeld en als je zou zeggen dat dit een texture expansion pack is op die mp zou ik je geloven. Wat zit er weinig vooruitgang in deze serie zeg.

Dit volgende heeft trouwens niks met een inhoudelijke mening of algemeen kritiekpunt te maken, maar ik vind het nogal not done dat je gedwongen bent die honden af te knallen in the MP. Ik ben geen oversentimentele boomknuffelaar, maar fijn voel ik me er niet bij. :{
Vinelli zegt:
25/11/2013
Lijkt me sterk dat XBW het over heeft om cod in het duits te moeten spelen, dus ga er maar vanuit dat het de current gen versie is
pi3t zegt:
25/11/2013
Het gaat inderdaad om de Xbox 360 versie. Ik heb het er even bij gezet, bedankt voor de heads up!
26/11/2013
Keurige review Piet, hier kunnen we wat mee! Lekker laten liggen dus, die uitgemolken koe...
4sake zegt:
26/11/2013
gameplay onveranderd goed? haha dat is een minpunt lijkt mij maar okayyyyyy
28/11/2013
Van mij hoeft het load-out systeem met squadpoints nou ook niet echt. Wat is er mis met een eenvoudige uitrustingsmenu waar je duidelijk kan zien wat je hebt vrij gespeeld, kan toevoegen of veranderen.
tom1195 zegt:
28/11/2013
Iedereen zo negatief over cod... doe is normaal! De singleplayer is geweldig. Online is weer fantastisch. Dat iedereen het niet kan hebben dat het zo goed blijft verkopen, wil nog niet zeggen dat het spel op zichzelf niet goed is, je moet niet bij elke nieuwe cod vergelijken met de vorige. Tuurlijk veranderen er geen major things, de vorigen verkochten goed om het een goed spel is. Why change a winning team!?
28/11/2013
Why buy the same product?
tom1195 zegt:
01/12/2013
Waarom zou je iets volledig veranderen als het goed loopt/werkt? Als ze dat zouden doen zou iedereen weer zeuren dat ze het call of duty noemen terwijl het een heel ander spel is, dat wil je ook niet. nuff said
04/12/2013
Haha mooi om te zien dat sommige mensen er zo over denken als jij Tom!
Maar ik ben het meer met LifeLongGamer eens, als het dan toch niet veranderd, waarom zou je dan elke keer weer € 60,= neertellen om met nieuwe pistooltjes hetzelfde spel te spelen??
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Nog geen login? registreer je dan eerst.
 
nCode World Domination True