Dit is het archief van Xboxworld V3.

Bezoek Xboxworld.nl voor de laatste updates.
Review: Outlast
Artikel: XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Review: Enemy Front
Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Artikel: Xboxworld beta is open!
Artikelen

XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!

Reviews

Outlast Outlast
Enemy Front Enemy Front
Transformers: Rise of the Dark Spark Transformers: Rise of the Dark Spark
Murdered: Soul Suspect Murdered: Soul Suspect
UFC UFC
MotoGP 14 MotoGP 14
Tour de France 2014 Tour de France 2014
Sixty Second Shooter Prime Sixty Second Shooter Prime

Meer Artikelen Meer Artikelen

Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud! Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud!
XBW Review: Outlast XBW Review: Outlast
XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
XBW Review: Enemy Front XBW Review: Enemy Front
XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live! Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live!
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!
Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare multiplayer Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare...
Eerste gameplay trailer van Dead Island 2 Eerste gameplay trailer van Dead Island 2
Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en screenshots Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en scree...

Meer Nieuws Meer Nieuws


Naar Forum Naar Forum

 
Gepost door Patrick Kenawy op 30 januari, 2014
XBW Column: Xbox One, waar ben je?

Er waren ooit eens een paar kleine landen ergens in het almachtige Europa. Misschien dat Microsoft ze niet ziet op de wereldkaart want ze zijn ook wel behoorlijk klein. Toch zijn ze er echt wel hoor en de gamers die er wonen, wachten al een tijdje op een nieuwe console. We hebben het hier dan ook over de almighty One. Het gaat zelfs zo ver dat verschillende Nederlandse gamers een reis beginnen door het hele land richting onze buren in Duitsland. Oh Microsoft, wanneer krijgen we onze precious console nou gewoon hier in de winkels?

Ergens eind 2013 kwam Microsoft met een duidelijk verhaal dat gamers in Nederland nog even mochten wachten op de Xbox One. Het was een harde klap voor de gamers in Nederland die maar al te graag de console van Microsoft gingen kopen. Het was de druppel die de emmer deed overlopen, want Microsoft had hoe dan ook al niet een beste start gemaakt met de promotie van haar nieuwe console. Nu we al bijna een maand verder zijn in 2014 blijft Microsoft ons hier in Nederland helemaal niet zien. Ze zijn ons toch blijkbaar niet vergeten hé?


De Xbox One doet het vooralsnog in de landen waar de console uit is wel aardig. Maar een datum voor ons mag ongetwijfeld wel eens opschieten. Microsoft blijft maar stil en de angst dat het nog langer gaat duren, blijft alleen maar meer stijgen. Natuurlijk, er zijn genoeg gamers die al een Xbox One in huis hebben staan dankzij het importeren, maar het overgrote gedeelte heeft dat zeer zeker niet. De hype over de console lijkt dan ook al behoorlijk gestorven te zijn in Nederland. Loop een gaming winkel binnen en de promotie rondom de console is nergens tot amper te zien. Nee, de enige vraag die je nu ziet is of de PlayStation 4 op voorraad is. Een gewild product dat op dit moment niet weg te denken is. De Xbox One huilt ergens maar in een klein donker hoekje, wachtend tot hij ooit in de spotlights mag staan.

Natuurlijk start de hype ongetwijfeld weer als Microsoft met informatie komt, maar deze koud en dode start van de Xbox One in landen zoals Nederland kan wel eens een slecht teken zijn. Of gamers zijn overgestapt op PlayStation 4 of beginnen de interesse in Microsoft en haar console langzaam te verliezen. Wakker worden Microsoft, de promotie rondom de console was al van het niveau Tell Sell. Straks zie je de console misschien zelfs wel alleen daar op, promotie maken met de Kinect waar huisvrouwtjes leuk Lingo mee kunnen spelen. Schreeuwen als je een rode bal hebt gekregen, gezellig!

Afbeelding 2

Het lijkt wel alsof Microsoft er wel vrede mee heeft. Wat moeten die paar boeren nou met onze console. Het gaat natuurlijk alleen maar om Amerika, fuck yeah! Aan de andere kant blijft Sony alleen maar genieten van de miscommunicatie en de fouten die Microsoft blijft maken. Ook op het gebied van games loopt de Xbox One nog wel eens een blauwtje op.

Tomb Raider op de PS4 mag lekker draaien op maximaal 60 frames per seconde terwijl de One het toch echt met maximaal 30 frames mag doen. Het begint allemaal een beetje lachwekkend te worden, hoe moet een consument dit nog echt serieus nemen?

Wakker worden Microsoft! Wees duidelijk en geef snel eens een antwoord op onze vraag. En ook al komt dat ding pas in december 2014 uit, dan hebben we in ieder geval iets. Op dit moment is niks duidelijk, als consument is dat alleen maar vervelend. Start de hype en promotie, laat weten waarom we niet een pre-order moeten doen op het gewilde product van de vijand. Laat weten waarom we moeten wachten op de One, het duurt te lang! Dus bij deze: Oh Microsoft toch, waar is de Xbox One? Wanneer mogen we de console verwachten?


tom1195 zegt:
30/01/2014
Zo dom hè. Alle winst gaat nu lekker naar sony, omdat niemand (de meeste mensen) niet zolang willen wachten en nu al een nieuwe console willen hebben. Geef ze eens ongelijk.
brogum zegt:
30/01/2014
pfffff dag frusties, lekker naar sony toe _0/ zodra er een nieuwe exclusive is die je echt niet kan missen kom je vanzelf wel weer terug.o-)
Leis zegt:
30/01/2014
Volgens mij komt er geen enkel Microsoft medewerker naar deze site. Uiteraard is de column het proberen waard. Overigens (bijna) iedereen in NL heeft 'm geïmporteerd. Microsoft zal denken van er zit geen haast achter bij NL om 'm te releasen. Dit is imho mijn theorie.
emusa zegt:
30/01/2014
Goed artikel Patrick: volkomen terecht!

En multi-platformtitels blijven idd achter momenteel..
http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2014-tomb-raider-definitive-edition-next-gen-face-off
Grave zegt:
30/01/2014
Zoveelste voorbeeld van miscommunicatie. Of mogen we zeggen, geen communicatie.

Hoeveel moeite zou het zijn om een press release de wereld in te doen, waar ze alvast een datum geven. Dat geeft mensen iedergeval houvast hoelang ze nog moeten wachten. Nu laten ze mensen al maanden in het ongewisse wanneer de One hier uit komt. En dat kost ze elke dag gewoon weer klanten. Zo eenvoudig is het wel. Zoals het artikel al aangeeft. Het lijkt er gewoon op alsof MS het niet zo heel veel kan schelen wat hier in NL gebeurd. Misschien omdat hun algehele communicatie zo ontzettend slecht is geweest dat ze zich nu meer richten op belangrijkere dingen/markten. En zodra ze dat beetje op de rit hebben dat ze dan ook nog es even naar die kleine landjes gaan kijken.

30/01/2014
in mijn slaapkamer :P
31/01/2014
ik wacht gewoon op de X1 hoor, tot ie hier is en er goede games voor gaan uitkomen. voorlopig speel ik gwn nog lekker op mn oude vertrouwde 360, die werkt nog prima!
Bidle zegt:
31/01/2014
Toch fijn dat we met z'n allen kunnen discussiëren over een console! Geeft iig aan dat we het nog niet zo slecht hebben. ;)
capcom23 zegt:
31/01/2014
NOg even geduld mensen. Er zijn weinig games momenteel voor de console. Als het officieel hier uitgrebracht wordt meer keuzes en meer patches waardoor de kinderziektes ook direct wegvallen.
06/02/2014
Hahah Brogum je hebt gelijk! Ik ben ff heel kort wat gaan scharrelen met de PS4 maar de Microsoft exclusives hebben mij toch de reis naar Duitsland laten maken! Happy hoor met de X.1 hoor. Wel een beetje jammer van sommige multiplatform games...
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Nog geen login? registreer je dan eerst.
 
nCode World Domination True