Dit is het archief van Xboxworld V3.

Bezoek Xboxworld.nl voor de laatste updates.
Review: Outlast
Artikel: XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Review: Enemy Front
Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Artikel: Xboxworld beta is open!
Artikelen

XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!

Reviews

Outlast Outlast
Enemy Front Enemy Front
Transformers: Rise of the Dark Spark Transformers: Rise of the Dark Spark
Murdered: Soul Suspect Murdered: Soul Suspect
UFC UFC
MotoGP 14 MotoGP 14
Tour de France 2014 Tour de France 2014
Sixty Second Shooter Prime Sixty Second Shooter Prime

Meer Artikelen Meer Artikelen

Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud! Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud!
XBW Review: Outlast XBW Review: Outlast
XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
XBW Review: Enemy Front XBW Review: Enemy Front
XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live! Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live!
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!
Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare multiplayer Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare...
Eerste gameplay trailer van Dead Island 2 Eerste gameplay trailer van Dead Island 2
Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en screenshots Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en scree...

Meer Nieuws Meer Nieuws

MotoGP 14
 
MotoGP 14
 
Platforms
Xbox 360
 
Uitgever
Milestone
 
Developer
Milestone
 
Genre
Simulatie racer
 
Release datum
Xbox 360
Reeds verschenen
 
Waardering
Voldoende
Voldoende


 
Meer info Meer info

Naar Forum Naar Forum

 
Gepost door Ruben Correa Alves op 16 juli, 2014
XBW Review: MotoGP 14

Verschillende developers hebben pogingen gedaan om motorracen populair te maken. Dit jaar mag Milestone het voor de tweede keer proberen. Is het een verbetering? Lees het hier!


THQ was de eerste developer die met een MotoGP game naar de consoles kwam. Op de Xbox en de Xbox 360 kwam THQ in totaal met vijf MotoGP games. In 2008 nam Capcom het stokje over en kwam tot en met 2011 met drie MotoGP games naar de Xbox 360. Daarna was het een tijdje stil totdat Milestone, bekend van de huidige WRC reeks, met hun eerste MotoGP game naar de Xbox 360 kwam.

Next gen

Dit jaar presenteert Milestone hun tweede motorracegame. Milestone beweert dat MotoGP 14 een echte next gen game is. Helaas komt de game niet uit voor de Xbox One dus moeten we deze 'next gen' game op de vertrouwde Xbox 360 spelen. Wat Milestone, net als bij MXGP, erg goed doet is het bieden van accurate content van het echte MotoGP kampioenschap. MotoGP 14 volgt het seizoen van 2014 en bevat echte motoren, rijders en circuits van de Moto3, Moto2 en MotoGP divisies. Wat erg jammer is is dat MotoGP 14 totaal niet next gen aan voelt. Zelfs op de Xbox 360 voelt het achterhaald aan en dit zal ik door de review heen met verschillende aspecten van de game laten zien.

Toch niet zo next gen

Het eerste en meest opvallende van de game wat een next gen gevoel zou moeten geven zijn de graphics. Alle circuits, motoren en rijders zijn accuraat nagemaakt. Onderdelen op de motor zijn prima gedetailleerd en de rijders leunen en bewegen goed op de motor. De circuits zijn ook accuraat als je kijkt naar de baan, de kerbstones en alle delen van het racevlak zelf. Elke baan bevat een andere garage waar je je pre-race zaken kan regelen. Maar helaas blijft het bij accuraat en laten de graphics het vallen.

De omgevingen zien er erg plat uit. Delen van de omgeving zijn leeg en er is nergens een glans aanwezig. Totdat je tegen de zon in rijdt, dan lijkt de wereld in één klap van plastic. Uiteraard is een game niet next gen op een last gen console, maar ook voor een last gen console is de game alles behalve indrukwekkend visueel gezien.

Afbeelding 9

Champion of the future

Eerder schreven we een review over MXGP, een game die ook is ontwikkeld door Milestone. De career modus van MotoGP 14 heeft erg veel weg van die van MXGP, en dat is een goed ding. Je begint als een fictieve rijder waaraan je je eigen informatie moet hangen zoals je naam en leeftijd. Je mag als wildcard aan twee races meedoen in de Moto3 divisie. Gebaseerd op de resultaten zijn er een aantal teams die je een contract aanbieden voor een heel seizoen. Wat erg leuk is is dat je, net als in MXGP, erg wordt betrokken in de sport. Het is niet alleen een race hier en een race daar. Nee jij bent een onderdeel van het team. Je krijgt te maken met (neppe) social media en je komt in magazines waarin je resultaten worden besproken.

Door het seizoen heen ben je bezig met de ontwikkeling van jouw motor. Met informatie packs leert jouw team over deze onderdelen en kan zo betere onderdelen ontwikkelen. Betere onderdelen worden door het seizoen heen dan automatisch gemonteerd. Naarmate jij door het seizoen heen racet krijg je steeds meer fans. Hoe meer fans jij verzamelt en hoe betere resultaten jij boekt, hoe beter de teams zijn die bij jou aan de deur komen. Na jouw Moto3 carrière stroom je door naar de Moto2 divisie met uiteindelijk het doel om in de hoogste MotoGP divisie kampioen te worden. Ik vind dat Milestone op deze manier een erg lineaire career modus toch heel interessant maakt.


 Pagina 1 van 2 >> 2Top ^ 


  • Complete en nauwkeurige MotoGP content van huidig seizoen
  • Career modus leuk door betrokkenheid
  • Leuke challenges voor legendarische momenten uit de sport
  • Leuk online promotie en degradatie systeem


  • Grafisch achterhaald
  • Helaas geen 'leun systeem' zoals in MXGP
  • Als je geen motor fan bent is er geen grote replay value


Voldoende
MotoGP 14 is typisch een game voor de liefhebber. De game bevat veel content van het huidige MotoGP seizoen en daarbovenop zitten er ook Moto2, Moto3 en oude rijders en motoren in. Net als in MXGP word je in de career modus leuk betrokken in de sport en word je naast de races bezig gehouden met allerlei andere zaken. Motoren en omgevingen zijn accuraat maar visueel gezien is de game erg achterhaald. Voor de fan is MotoGP 14 het proberen waard. Voor anderen is het wachten op een leuke aanbieding.
0 lezer reviews voor deze titel

Yellow 13 zegt:
16/07/2014
Grafisch achterhaald: Dat vind ik nog zacht uitgedrukt getuige die screen in deze review. :+
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Nog geen login? registreer je dan eerst.
 
nCode World Domination True