Dit is het archief van Xboxworld V3.

Bezoek Xboxworld.nl voor de laatste updates.
Review: Outlast
Artikel: XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Review: Enemy Front
Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Artikel: Xboxworld beta is open!
Artikelen

XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!

Reviews

Outlast Outlast
Enemy Front Enemy Front
Transformers: Rise of the Dark Spark Transformers: Rise of the Dark Spark
Murdered: Soul Suspect Murdered: Soul Suspect
UFC UFC
MotoGP 14 MotoGP 14
Tour de France 2014 Tour de France 2014
Sixty Second Shooter Prime Sixty Second Shooter Prime

Meer Artikelen Meer Artikelen

Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud! Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud!
XBW Review: Outlast XBW Review: Outlast
XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
XBW Review: Enemy Front XBW Review: Enemy Front
XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live! Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live!
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!
Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare multiplayer Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare...
Eerste gameplay trailer van Dead Island 2 Eerste gameplay trailer van Dead Island 2
Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en screenshots Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en scree...

Meer Nieuws Meer Nieuws

UFC
 
UFC
 
Platforms
Xbox One
 
Uitgever
Electronic Arts
 
Developer
Electronic Arts
 
Genre
Vechtspel
 
Release datum
Xbox One
Reeds verschenen
 
Waardering
Voldoende
Voldoende


 
Meer info Meer info

Naar Forum Naar Forum

 
Gepost door Casper Egas op 18 juli, 2014
XBW Review: EA Sports UFC

De laatste keer dat ik een UFC-spel, oftewel een Ultimate Fighting Championship-spel speelde was op de SEGA Dreamcast. Ik kijk incidenteel wel naar de vaak spectaculaire wedstrijden op televisie, maar heb verder niet zo veel met de sport. UFC is een spel van Electronic Arts, gemaakt door hetzelfde team als de Fight Night-spellen. Deze waren meestal goed te pruimen, dus ik had ook goede hoop voor deze UFC-titel op de Xbox One.


Wat een knoppen!

UFC begint met een uitgebreide tutorial, die absoluut geen overbodige luxe is. Het schoppen en slaan is redelijk snel op te pikken. Hierbij heb je de mogelijkheid om op het hoofd, op het lichaam of op de benen te mikken. Het clinchen speelt echter ook een grote rol. Als je een tegenstander beetpakt of hij jou, dan kun je elkaar stoten en knietjes geven, of je kunt proberen los te komen. Het is ook nog mogelijk om een tegenstander op de grond te gooien en een grondgevecht te initiëren. Hierbij kun je vooral de onderliggende vechter helemaal in elkaar slaan of een houdgreep pogen om de tegenstander te laten opgeven.

Heel wat mogelijkheden dus, waardoor je ook een enorm aantal knoppencombinaties moet onthouden. Zeker als je ook nog rekening moet houden met de verdediging. De zin om te spelen was hierdoor bij mij snel weg. Het zal voor veel weinig geoefende gamers waarschijnlijk helemaal een grote hobbel zijn.

Begin je echter de carričremodus, dan krijg je vreemd genoeg meteen weer een tutorial. Voor elk gevecht krijg je vervolgens nog trainingen voor je kiezen om je vechter sterker te maken en om de vele bewegingen nog beter te leren kennen. Deze trainingen en tutorials vind ik nogal saai, maar ze zorgden er wel voor dat ik het spel beetje bij beetje leerde spelen.

De presentatie van de carričremodus is de moeite waard. Je kunt namelijk zelf een goed ogende vechter creëren. Dit kost wat tijd, maar het resultaat is er dan ook naar. De gezichten zijn wat plastic, maar de lichamen zien er zeer realistisch uit. Ook de filmpjes waarin mensen uit de vechtsportscene je toespreken brachten me in de juiste sfeer.


Bloedende en zwetende mannen

Een goede werking van de gevechten en het plezier dat daaruit voortkomt is natuurlijk het belangrijkste element in UFC. Na de steile leercurve vind ik dat de ontwikkelaar daar zeker in geslaagd is. Vooral leuk vind ik dat er geen flauwe gezondheidsmetertjes zijn die gedurende het gevecht langzaam leeglopen. Je kunt op een vrij realistische manier lichaamsdelen van een tegenstander blesseren door er veelvuldig, of bijzonder hard tegenaan te slaan of te schoppen.

Hierdoor blijft een gevecht altijd spannend, zelfs als je duidelijk op achterstand staat. Een paar welgemikte schoppen tegen het hoofd kunnen immers het einde van de partij betekenen. Hierdoor zijn partijen vaak spannend. Als een gevecht echter verzandt in ellenlange grondgevechten, dan kan de monotonie wel toeslaan.

Een groot voordeel van het complexe vechtsysteem is dat je gebruik kan maken van de sterke kanten van je vechter. Ga je proberen om de tegenstander op de grond te krijgen en verder te gaan worstelen, of probeer je als een volleerde kickboxer ten koste van alles staande te blijven? Dit brengt een mooie laag strategie in de matches.

Erg jammer is het wel dat er verder zo weinig in het spel te beleven valt. De carričre bestaat in feite uit gevechten, afgewisseld met tussenfilmpjes en saaie trainingen. Losse gevechten met bestaande Ultimate Fighters blijft maar beperkt leuk, tenzij je leuke online potjes speelt. Buiten deze twee hoofdmogelijkheden zijn er eigenlijk alleen nog wat uitdagingen die aanvoelen als de zoveelste tutorials.

De presentatie kon mij afgezien van de deelnemers en de tussenfilmpjes ook niet erg bekoren. Alles ziet er kaal uit en de rondemissen zijn zo creepy, dat ze zo uit een horrorfilm gestapt zouden kunnen zijn. De meeste achtergrondmuziek wist mij totaal niet te bekoren. Er is vooral (populaire) rapmuziek te horen.


Conclusie

EA Sports UFC vind ik geen slecht spel geworden. Het belangrijkste onderdeel, namelijk de gevechten zelf zijn gaaf en voelen behoorlijk realistisch aan, afgezien van de pijn en gebroken en gekneusde botten dan. Toch is het spel geen onverdeeld succes. Het is namelijk weinig intuďtief, waardoor je een steile leercurve moet overwinnen. Heb je het spel eenmaal onder de knie, dan is juist het gebrek aan interessante modi een tegenvaller. Een spel voor de echte UFC-fan, of anders leuk voor een zacht prijsje.  • Gevechten met verrassingen
  • Toffe full motion video’s


  • Weinig speltypen
  • Flauwe carričremodus
  • Weinig intuďtief


Voldoende
EA Sports UFC vind ik geen slecht spel geworden. Het belangrijkste onderdeel, namelijk de gevechten zelf zijn gaaf en voelen behoorlijk realistisch aan. Toch is het spel geen onverdeeld succes. Het is namelijk weinig intuďtief, waardoor je een steile leercurve moet overwinnen. Heb je het spel eenmaal onder de knie, dan is juist het gebrek aan interessante modi een tegenvaller. Een spel voor de echte UFC-fan, of anders leuk voor een zacht prijsje.
0 lezer reviews voor deze titel

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Nog geen login? registreer je dan eerst.
 
nCode World Domination True