Dit is het archief van Xboxworld V3.

Bezoek Xboxworld.nl voor de laatste updates.
Review: Outlast
Artikel: XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Review: Enemy Front
Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Artikel: Xboxworld beta is open!
Artikelen

XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!

Reviews

Outlast Outlast
Enemy Front Enemy Front
Transformers: Rise of the Dark Spark Transformers: Rise of the Dark Spark
Murdered: Soul Suspect Murdered: Soul Suspect
UFC UFC
MotoGP 14 MotoGP 14
Tour de France 2014 Tour de France 2014
Sixty Second Shooter Prime Sixty Second Shooter Prime

Meer Artikelen Meer Artikelen

Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud! Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud!
XBW Review: Outlast XBW Review: Outlast
XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
XBW Review: Enemy Front XBW Review: Enemy Front
XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live! Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live!
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!
Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare multiplayer Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare...
Eerste gameplay trailer van Dead Island 2 Eerste gameplay trailer van Dead Island 2
Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en screenshots Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en scree...

Meer Nieuws Meer Nieuws

F1 2002
 
Platforms
Xbox
 
Website
 
Uitgever
Electronic Arts
 
Developer
Electronic Arts
 
Genre
Simulatie racer
 
Release datum
Xbox
Reeds verschenen
 
Meer info Meer info

Naar Forum Naar Forum

 
Gepost door Wouter Flemming op 13 mei, 2002
F1 2002.

Het Formule 1 seizoen is ondertussen al 6 races onderweg en deze review komt dan misschien ook wel ietwat laat, maar Formule 1 blijft een interessant onderwerp voor games. Geoff Crammond heeft inmiddels een 3tal succesvolle F1 games op de markt gebracht en deze zomer zal daar een 4e bij komen (ook voor de Xbox). EA heeft zich 2 jaar geleden dan ook in de strijd gegooid met destijds F1 2000 die de concurrentie aan moest gaan met Crammond’s (Infogrames) Grand Prix 3. Hoewel EA het niet slecht deed waren de echte simulatie fans toch te vinden bij GP3 en niet bij EA. Na een F1 2001 hebben we nu dus F1 2002 in ons bezit om eens flink onder handen te nemen.

Seizoen 2002.

Je raced met alle auto’s en coureurs uit het huidige seizoen (2002), dus je kan jezelf uitleven met nieuwkomers als Massa en Sato, helaas zullen we Verstappen moeten missen aangezien die grof aan de kant is gezet door Tom Walkinshaw De auto’s zijn helaas niet helemaal gelijk met die van dit seizoen, de sigaretten reclames ontbreken namelijk en dat verandert toch weer de look van een McLaren of Ferrari. Alle 17 Officiele FIA F1 circuits zijn aanwezig, helaas moeten we wel de modificatie van het Hockenheim circuit missen.

De verschillende modi.

F1 2002 bevat een aantal interessante modes die je kan kiezen. Zo zal je in het begin eerst een soort van tutorial moeten uitvoeren om pas echt te mogen deelnemen aan een echte grand prix. Deze challenges zijn er in verschillende maten die je ook op verschillende niveau’s uit kunt spelen. Je begint met simpele dingen als het wegrijden en remmen, chicanes volgen en ook veranderende weersomstandigheden en pitstops komen aanbod. Net zoals in Project Gotham krijg je een medaille al naar gelang je prestaties.
Uiteraard ontbreekt de quick race, full en custom (waar je je eigen volgorde kiest) championship en single race niet. Bij de kampioenschappen rijd je 17 volledige raceweekenden over alle F1 circuits. Een leuke extra optie is de Team Mate Challenge, hierbij begin je als Alan McNish in een Toyota, en zul je in elke race moeten winnen van je tegenstander (=hoger eindigen dan Salo in dit geval). Win je van je teammate promoveer je en rijd je de volgende race uit het kampioenschap (Sepang) in een hoger team (in dit geval Minardi). Je hebt 17 races de tijd om de 11 teams te doorlopen en de druk op je schouders zal met de race worden verhoogt.

Leuk is wel dat je statistieken van je races later terug kunt kijken, zo zie je onder andere je gemiddelde positie op de grid en behaalde resultaat.

Gameplay.

F1 2002 is bedoeld voor iedereen, je kan er een heuze sim van brouwen, of het lekker simpel en arcade-achtig houden. De welbekende assists zijn ook weer aanwezig die je kunnen helpen met het aanremmen en insturen van bochten, maar die beletten je wel van het neerzetten van een snelle tijd. Voor het racen kan je kiezen tussen normal en Simulation, wat zichzelf eigenlijk uitlegt :). Bij simulation moet je echt letten op uitbrekende achtereinden, blokkerende wielen etc.

Geluid en Graphics.

F1 2002 is geen spel dat je koopt om de graphics, die zijn namelijk niet echt van een hoogstaand niveau en ik wil nog net niet de woorden Xbox onwaardig in mijn mond nemen. Je moet ook niet raar opkijken als je hier en daar wat framedrops tegenkomt. De circuits en auto’s zijn wel goed weergegeven, hoewel dat zeker hier en daar beter had gekund. Het geluid is op zich ook niet slecht, maar springt er ook zeker niet uit.

Besturing.

De besturing is net zoals bij Rallisport Challenge en Project Gotham, je geeft gas met de triggers, en stuurt met de linkerthumbstick. Met A en B schakel je, met Y kijk je achteruit en met X zet je de auto in zijn achteruit. De B en W knoppen worden gebruikt voor de camerastandpunten en een snelle ingame replay (wat wel een leuke feature is). Dit is nou echt een spel waar je een stuur voor zou kunnen aanschaffen, hoewel het ook zeker goed te doen is met de controller.

Multiplayer.

De Multiplayer in F1 2002 is wel iets beter uitgewerkt dan bij de vorige delen maar de beeldkwaliteit is nog steeds enorm zwak als je in splitscreen mode speelt. Je hebt een aantal MP modes, waaronder head-to-head, advantage en tag team elk met andere bedoelingen. Wel leuk is dat je met een volledige grid kan starten in splitscreen.

Eindresultaat.

Een ietwat korte review over een op het eerste gezicht zwakke game, wat later toch wel weer wordt rechtgezet. Geef F1 2002 dus even de tijd en je zult het kunnen waarderen en gedreven over de circuits razen. Voor de graphics moet je het absoluut niet doen. Wat misschien ook nog wel even het melden waard is is dat in juni Grand Prix 4 voor de Xbox uitkomt die waarschijnlijk hoge ogen zal scoren, wacht dus nog even een paar weekjes om de beste koop te bepalen.

Daniel de Keizer (op het forum ook wel bekend als Munch & Abe) schreef ook een review van F1 2002, door naar pagina 2 te surfen kan je ook zijn bevindingen lezen. (spelfouten onder voorbehoud)

 Pagina 1 van 2 >> 2Top ^ 

0 lezer reviews voor deze titel

WouteR zegt:
13/05/2002
Het spijt me jongens, ik heb n brakke review gemaakt. Volgende keer beter.
Broes zegt:
13/05/2002
Is toch netjes?
13/05/2002
ik heb dit spel en hijs harstikke tof!!!
WouteR zegt:
13/05/2002
Mjah review had beter gekund vond ik zelf, beetje gerusht :)
Koen14 zegt:
13/05/2002
Hmmz, niet echt goeie punten, ik wou m misschien kopen omdat je 42 euro korting krijgt als je je abonneert op Xbox-magazine, maar 28 euro is ie hopelijk toch wel waard:)
azzkickr zegt:
14/05/2002
ok kut review, maar we hebben allemaal onze dag wel eens niet.

ik denk dat het beter wachten is tot gp 4, toch?
Illusion zegt:
14/05/2002
Ach WouteR, jij maakt tenminste reviews. Het geeft in ieder geval een goed beeld van het spel en dat is de bedoeling toch.
Ik wacht nog even op GP4 en bepaal dan mijn keuze.
De Maki zegt:
14/05/2002
Ik hoop wel dat GP4 ook daadwerkelijk in Juni komt en niet een paar maanden uitgesteld gaat worden... als ik het zo allemaal lees en een beetje info lees over GP4 is het volgens mij zonde om nu al je geld uit te gaan geven aan dit spel en kun je idd beter ff wachten
Sen zegt:
14/05/2002
Ik zou graag wat meer informatie hebben over de multiplayer mode, je geeft in de review maar een piepklein stukje.
killabee zegt:
14/05/2002
ik wacht ff op gp4.
ik heb toch liever goede gameplay EN goede graphics.
orgaZm zegt:
14/05/2002
je vind em kut en toch plaats je em?? ah well, ik vind et ook wel meevallen
14/05/2002
zie mijn GEWELDIGE review :P

*glimt van trots* :+
DesertFox zegt:
14/05/2002
ja jaaa , MOOIE review Munch :D

hehe , goed gedaan hoor ! :)
14/05/2002
thnx ...

:'( dat doet me goed :D
ITNL zegt:
16/05/2002
maar wat zijn jouw scores much??
mveldink zegt:
17/05/2002
Zal GP4 wel de verandering van de baan van Hockenheim hebben? Zal toch wel zijn, omdat het spel met GPS is gemaakt? Of is de verandering van de baan te laat voor het spel.

Who knows...
BrainDead zegt:
24/05/2002
nee GP4 zal dat dus niet hebben omdat GP4 berust op hummzz ik dacht seizoen 2001 en toen was Hockenheim dus nog niet aan gepast
zegt:
28/05/2002
ik heb f12002, en hij valt me een beetje tegen kwa graphics(vooral de omgeving)
Erik zegt:
17/06/2002
uhm hij in ieder geval beter dan F! 2001 en he en een nadeel heeft gp4 tiz 2001 verouderd duz vindt ik zelf en heb zelf alleen maar F1 gehad en geen gp4 en is goed bevale
06/07/2002
grappig spel maar besturing soms een beetje zenuwachtig wagen reageert soms een beetje erg overdreven een tik naar rechts en je zit bijna in de vangrail
CursorX zegt:
05/08/2002
kheb een vraagje
bij een reviewer van een andere betrouwbaare xboxsite hoor ik dat de graphics toch wel te pruimen zouden zij kan iemand me nu eens de waarheid vertellen en much geef eens jouw scores
CursorX zegt:
06/08/2002
ziet er toch netjes uit op de shots?
vroaaaaap zegt:
04/09/2002
SUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUCKS
11/03/2003
vroaaaaaaaaaaap suuuuuuuuuuuuuucks!!!!!!!!!!!!!!
18/06/2003
Ik vind het een leuk spel, de graphics zijn niet adembenemend, maar het ziet er al met al wel gewoon strak uit. De circuits zijn zeer realistisch. Een echte aanrader
maXiman zegt:
27/10/2003
ik vind dat wouter gewoon niet zo goed kan reviewen...sorry
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Nog geen login? registreer je dan eerst.
 
nCode World Domination True