Dit is het archief van Xboxworld V3.

Bezoek Xboxworld.nl voor de laatste updates.
Review: Outlast
Artikel: XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Review: Enemy Front
Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Artikel: Xboxworld beta is open!
Artikelen

XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!

Reviews

Outlast Outlast
Enemy Front Enemy Front
Transformers: Rise of the Dark Spark Transformers: Rise of the Dark Spark
Murdered: Soul Suspect Murdered: Soul Suspect
UFC UFC
MotoGP 14 MotoGP 14
Tour de France 2014 Tour de France 2014
Sixty Second Shooter Prime Sixty Second Shooter Prime

Meer Artikelen Meer Artikelen

Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud! Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud!
XBW Review: Outlast XBW Review: Outlast
XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
XBW Review: Enemy Front XBW Review: Enemy Front
XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live! Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live!
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!
Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare multiplayer Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare...
Eerste gameplay trailer van Dead Island 2 Eerste gameplay trailer van Dead Island 2
Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en screenshots Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en scree...

Meer Nieuws Meer Nieuws

Sega GT 2002
 
Platforms
Xbox
 
Website
 
Uitgever
SEGA
 
Developer
Wow Entertainment
 
Genre
Arcade racer
 
Release datum
Xbox
Reeds verschenen
 
Meer info Meer info

Naar Forum Naar Forum

 
Gepost door Wouter Flemming op 27 november, 2002
SEGA GT 2002 moest het gaan doen voor ons, de Xbox Gamers. SEGA GT moest de race simulatie gaan worden voor de Xbox en daarmee de Gran Turismo reeks van de troon stoten. Is het SEGA gelukt dit doel te behalen? Na het lezen van deze review zul je het weten.


In SEGA GT moet je als rookie omhoog kruipen op de ladder om uiteindelijk de beste van de wereld te worden. Met een schaars budget en weinig ervaring begin je met het kopen van een auto. Het wagenpark is, hoewel niet zo groot als in de Gran Turismo games, vrij indrukwekkend met meer dan 115 Japanse, Amerikaanse en Europese bolides, van concept-cars tot klassiekers. Voordehand ligt natuurlijk het kopen van een, vrij standaard, Peugot 206-je maar de echte bikkels doen het natuurlijk met een Celica uit de jaren 80.

Mocht je nog geld over hebben na het aanschaffen van je racemonster dan kan je daarmee nieuwe onderdelen kopen voor je auto die natuurlijk het vermogen als het rijgedrag aantasten. Dit is een van de leukste aspecten van SEGA GT en je zal een goede afweging moeten maken tussen vermogen (PKs), gewicht en wegligging. Naast het aanschaffen van verschillende soorten remmen, banden en vering kan je het vermogen omhoog krikken door het aanschaffen van nieuwe uitlaatsystemen, turbos, intercoolers en ga zo maar door. Na het upgraden van je auto merk je echt een duidelijk verschil in kracht en wegliggen en zelfs begint je auto wat meer te brullen zodra je gas geeft wat uiteraard voor heel wat voldoening geeft nadat je al je spaarcentjes hebt uitgegeven. Je kunt ook verschillende aspecten van de auto, hoewel niet veel, apart afstellen (zoals camber, suspension en turbo).

Fijn, je hebt nu een bruut karretje staan in je garage maar wilt nu eens kijken in hoeverre je mee kan komen met de echte competitie. Je hebt nu 2 keuzes : Of je gaat een Event race rijden of een zogenaamde Official Race. Er zijn een stuk of 10 Event races elk met een andere thema. Zo heb je races waarbij je alleen maar rijd tegen dezelfde auto als waar jij in rijd, drag races waar het puur gaat om kracht en acceleratie, geen bochtenwerk what-so-ever maar ook races waar je moet voldoen aan bepaalde restricties. Zoals het rijden in een auto uit een bepaald decenium (70s, 80s, 90s) of het bezitten van een concept-car. Deze races kunnen, al naar gelang je behaalde License (waar ik later op terug kom), geld verdienen en ook special prizes : Trofeeen of autos die je weer kan gebruiken om op te voeren of om te verkopen.

De Official Races zijn een stuk listiger en draaien rondom het World Championship. Je rijd een stuk of 4 races waarna je een License moet behalen. De License-tests bestaan eigenlijk uit het rijden van een rondje, niet in je eigen auto overigens, over een circuit binnen een bepaalde tijd. Alnaargelang je behaalde resultaat krijg je een rating die je dus later nog eens verbeteren kan. Deze License-tests zijn verplicht om door te kunnen stromen naar de volgende stages. Na het succesvol behalen van een License test gaat de moeilijkheidsgraad ietwat omhoog, evenals het prijzengeld dat je ontvangt in de Event races.

Het kopen, tunen, verkopen en winnen van autos is erg leuk en trekt je echt mee het spel in en de kick die het geeft als je met je pas opgevoerde bakkie iedereen voorbij stuift is met geen woorden te beschrijven. Helaas is het rijden in de bakken zelf niet heel erg spectaculair en eist zelfs heel wat gewenning. Het stuurt en voelt wat numb, niet direct genoeg en het duurt toch zeker wel een minuut of 20 voordat je dat echt onder controle hebt. Daarna is het een soort second nature alleen mis ik gewoon de controle die je hebt over de auto. Zodra je de rechter trigger ook maar een beetje indrukt zit die al bijna op vol gas, echt doseren kan je dus niet. Nee echt scoren op het rijden zelf doet SEGA GT niet, het wordt pas interessant als je de hulp functies als tractie control uitzet hoewel je daar niet het zware stuurgevoel mee wegneemt.


 Pagina 1 van 2 >> 2Top ^ 

0 lezer reviews voor deze titel

Da_Demon zegt:
27/11/2002
En vergeleken met Project Gotham? Welk is het beste? :{
WouteR zegt:
27/11/2002
Sega GT voor het tunen, PGR voor het racen
Da_Demon zegt:
27/11/2002
't Ziet er alleszins niet slecht uit ...
Angelus zegt:
27/11/2002
weet niet :D
fallout zegt:
27/11/2002
Duidelijk dat de bikkels een Celica 1600 GT nemen. :D

k vind dat sega gt lkkrder racet dan PGR. Sega gt is beter dan pgr op alle fronten. replay value ligt ook veel hoger. gewoon omdat een auto meer van jou is omdat je em zelf aangepast hebt. leuke tracks. gewoon gaaf. t ziet er mooi uit. het garage idee is leuk.

alleen jmmr dat je et uiterlijk van je bolide niet kan veranderen.
voor de rest ownt het.
fallout zegt:
27/11/2002
t stuurt misschien wel ietwat zwaar. maar dan moet je ook gewoon het weight reduction knopje vinden ;) en gewoon een lotus exige nemen.
en je moet uiteraard zonder ABS en traction control rijden.
Mike zegt:
27/11/2002
Ik had de game bij het SEGA pack zitten, maar het viel me tegen. Ik ben het er duidelijk mee eens, dat het racen heel gek aan voelt. Je moet flink moeite doen om op lekkere snelheid door de bochten te komen. Daarnaast vind ik de graphics echt niet super. Ik vind PGR wat dat betreft gewoon veel mooier en leuker, maar ik kan me voorstellen dat de echte die-hard autoliefhebbers deze game per se willen hebben... :)
thaking zegt:
27/11/2002
neee shit me press wrong button nu heb ik een 1 gevote LOL
simie55 zegt:
27/11/2002
moet kiezen tussen unreal championship en sega gt.
welke moet ik kiezen? :~
Renzo zegt:
27/11/2002
goed review,

deze game gaat later toch ook xbox live ondersteunen.
Dan lijkt hij me een stuk beter.
boomer zegt:
27/11/2002
Ik vind een 8 1/2 wel een beetje hoog voor de graphics! Je zegt zelf dat je het ook niet wonderbaar vindt, en je geeft een 8 1/2 :S. Een 8 1/2 is vet hoog hoor!
27/11/2002
Niet akkoord met de revieuw.
Ook al is Sega GT 2002 niet bijzonder lang (+- 25u), hij straalt klasse uit.
Ik heb Gran Turismo 3, Sega GT2002, PGR etc allemaal al volledig uitgespeeld. En als ik GT3 met SGT vergelijk dan is er geen enkel vlak waar GT3 beter op scoort. SGT heeft veel mooiere in-game graphics, en gelijkwaardige replays. De gameplay is zoals ze moet zijn (de gameplay in de eerste SGT op DC was voor veel mensen te moeilijk dus niet zeuren dat ze wat 'toegankelijker' gemaakt is), en elke wagen in SGT heeft tenminste een eigen wegligging en manier van rijden. Dat vinden sommigen misschien 'vreemd aanvoelen', maar zo hoort een racegame toch te zijn. De sound is ook zoals ze hoort en de AI van de tegenstanders is misschien niet perfect, zeker niet, maar in elk geval een verademing tov de AI in GT3 (welke AI in GT3?), want daar beukten je tegenstanders je van de baan, gewoon omdat ze hun rondjes reden zonder rekening met andere wagens te houden.

Ik heb ooit eens de meest belachelijke commentaar ooit in een boekje gelezen over GT3: "De AI is zr hoog. Wanneer je bv. een tegenstander ramt, dan beukt hij gegarandeerd terug op je..."
Niet dus. Ze beuken sowieso op je als je defitg probeert in te halen.
Verder is het allemaal veel te simpel (je wint met je ogen toe) en moet je al met een wrak gaan rijden om het echte racen spannend te houden.
Dit is dus allemaal geen probleem in Sega GT. Je tegenstanders doen wel aggresief bij de start (zo hoort het), maar als je iemand tijdens een race probeert in te halen, houdt die er ook rekening mee.

Sega GT 2002 is echt wel de referentie van de GT spellen, en ik hoop dat er snel een vervolg komt of dat GT4 z'n minpunten van GT3 niet bevat. Maar op dit moment is SGT de baas.
27/11/2002
moet kiezen tussen unreal championship en sega gt.
welke moet ik kiezen?
Koop nu Sega GT en Unreal Championship in maart, zou ik zeggen.
Ow ja, Splinter Cell is van gisteren al te koop, dus vergeet dat zeker niet ;)
shd zegt:
27/11/2002
ik vind het een top game.
27/11/2002
wablief splinter cell al te koop? mooi die ga ik nu halen
27/11/2002
Ja, het is al van gisteren te koop in de meeste winkels.
In Belgi toch.
Ik haal het zaterdag. Samen Met Star Fox Adventures :)
Sen zegt:
27/11/2002
Ik vind Sega GT veel beter dan dat deze review beweert. De graphics zijn echt top-notch! En het geweldige geluid, waar vind ik dat terug? Enne slechte besturing??? Ga toch weg!
Rivanov zegt:
27/11/2002
Met de besturing is dus echt NIETS mis mee...echt niet
prima in orde
X-Player zegt:
27/11/2002
wtf volgens mij heeft wouter de verkeerde punten gekeken :(
ach ja... meningen verschillen maar kom heh Sound + Gameplay zijn SUPER!
Ik heb demo stand gespeeld en ik was verkocht jammer dat ik nu geen cash heb :'(, ach ja 6dec jarig :D
27/11/2002
Hij lijkt mij niet zo, zelfs niet na deze review.
27/11/2002
MIj ook niet zo, zou mercedes benz racing around the world leuker zijn kwa racen? enof graphics

fallout zegt:
27/11/2002
gfx wel. autos niet, mercedes = pooier bak.
Sen zegt:
28/11/2002
Sega GT ruled echt heel erg, iedereen die van racen houdt zou dit spel echt moeten hebben.
dromped zegt:
28/11/2002
ben het harstike eens met Meneer Eric alleen heb ik geen gt3
Het is juist "lekker" dat een auto een andere wegligging heeft en andere eigenschappen, anders word het een beetje eentonig.
28/11/2002
Project Gotham Racing vind ik ook wel heel erg goed. Ik heb z'n voorganger, Metropolis Street Racer, ook gespeeld en eigenlijk neemt PGR al het goede uit MSR en al de slechtere puntjes zijn laten vallen. In PGR vind ik misschien wel die Kudos Challenge's het leukst. Die zijn echt top en daar moet je veel op oefenen.
28/11/2002
ik heb hem ook en hoewel ik niet zo van racen houd vind ik hem hoe langer ik hem speel hoe leuker. Ik geef toe het was effe wennen aan de controles maar nu gaat het lekker.
28/11/2002
Ik vind dit spel lelijk. Alleen de replays zijn echt super mooi!!!
Het idee om alleen al auto's te kopen met gespaard geld vind ik cool. Maar zeker geen GT8tig spel.
X-Player zegt:
28/11/2002
wat lul je te gt-achtig,....

er zit DIK verschil tussen Gt3 en Sega Gt 2002
qua Graphics en sound al helemaal Detail in GT 2002 is beter dan die van gt3, AI in Gt 2002 = ook 10x zo goed asl die van gt3 daar kan je gewoon naast gaan rijden en ze remmen voor je, bij gt 2002 rammen ze je dan uit koers dat zijn toch kleine maar toch uitdagende en mooie verschillen :D
soylent zegt:
29/11/2002
het is idd een zeer onderhoudende game! Ik ben het voor het merendeel eens met de lange reactie hierboven van Meneer Eric.
Alleen de omgeving graphics vindt ik +/- een 8 waard, doordat de Xbox gewoon veel meer in zich heeft. Jullie vergelijken hem wel met een spel op de PS2 die hardware-matig gezien onderdoet voor de Xbox. En zelfs dan is het een discussie welk spel beter is (al dan niet mooier) terwijl er omtrent de graphics juist geen discussie hoort te zijn gezien de veel betere specs van de Xbox. Bijv. bij het spel Splinter Cell, deze is op de andere consoles gewoon niet te evenaren gezien de lichtbewerkingsmogelijkheden van de Xbox.

Dan de AI is idd beter. het enige wat ik jammer vind is dat als je de hoogste moeilijkheidsgraad hebt bereikt, de auto's onrealistisch hard gaan rijden. Getuige het volgende feit: ford gt concept 800+ pk en +/-900 KG. Dan word ik nog steeds door lancertjes die niet verder (turbine) getuned zijn (valt te verklaren doordat ze geen vlammen uit de pijp hebben) nog steeds eruitgereden. Een tikkeltje onrealistisch.

Voor de rest een prima game.
29/11/2002
Ik heb alleen de demo gespeeld en vond het echt een lomp spel...
Ik speelde eerst met de camera achter de auto.
Gisteren speelde ik nogmaals maar dan met camera "in" de auto.
Toen vond ik het eigenlijk wel aardig, en had ik ook echt het gevoel van snelheid...
Maar aan de hand van de demo vind ik een 8,3 een mooi cijfer...
MrLaurens zegt:
29/11/2002
sega gt 2002 is gewoon uber gaaf, meer dan de helft van me games is nu een racegame(heb 10 games totaal). sega gt heeft gewoon perfecte besturing, gewoon de feeling van achterwiel aangedreven wagens die welles weg willen glijden als je niet oppast(moet je wel spin control en traction control uit hebben staan). zo hoort een goede racegame te zijn. de graphics zijn wel goed, alleen de auto's zien er een beetje mattig uit, en de omgeving kan ook beter, maar de auto zie ik toch niet, want ik race altijd in-car.
Liquid zegt:
29/11/2002
Ten eerste: GT3 is mooier. Waarom? Omdat ze daar gewoon veel langer aan gewerkt hebben (graphics-wise). Het lijkt alsof er een waas over het beeld hangt als je GT2k2 speelt, ik heb liever de GT3 graphics.

GT2k2 speelt wel absoluut beter! De AI is idd van hoger niveau dan in GT3, en dat merk je ook. Je hebt soms gewoon moeite met 1e worden, dus moet je settlen voor de 2e plaats (of je bent zo'n aap die Retry kiest ;)).

En GT2k2 heeft de 300ZX... n van mijn favo wagentjes! :D
Rem zegt:
29/11/2002
u]Ten eerste: GT3 is mooier. Waarom? Omdat ze daar gewoon veel langer aan gewerkt hebben (graphics-wise). Het lijkt alsof er een waas over het beeld hangt als je GT2k2 speelt, ik heb liever de GT3 graphics.
[/u]

Echt helemaal mee eens, en de graphics vind ik echt niet meer dan een 6,5
30/11/2002
Wat lul jij: "wat lul je te gt-achtig,...." (post van x-player die niet kan lezen).

Er staat: Zeker niet zo goed als GT. Ik heb het gevoel wat ik bij GT heb niet bij SEGA GT.

hunter zegt:
03/12/2002
ik vind het wel cool spel alleen beetje weinig circuits helaas...
maar t upgraden van je kar is zeker cool ! :)
05/12/2002
IK VIND EIGENLIJK ALLES WEL GOED BIJ DEZE GAME , JAMMER ALLEEN DE BESTURING IS FF WENNEN, MAAR VOOR DE REST IST RETEGOAF EN VOORAL DE GRAPHICS !!! LANCER EVOLUTION RULEZZZ GRRRR EN AL DIE PLAYSTATION SHIT DA IS GEWOON ROTTE VIS
08/12/2002
geweldig spel alleen vind ik het na een tijdje saai worden te makkelijk
Maryno zegt:
24/12/2002
Beste X-box gamers,

Sega GT 2002 is mijn eerste x-box game, na vele jaren pc-games te hebben gespeeld is het even wennen natuurlijk maar na drie dagen moet ik bekennen dat de verslavings factor hoog is vergeleken met pc games. Dat kan ook komen door het fantastische spel GT 2002.

Minpunten:
* Slechte muziek (wat zijn dit ?? Bill Gates favorites?) Het schijnt dat je zelf muziek kan importeren dat moet ik nog uitvinden blijkbaar.
* Wanneer je met camera 1 of 2 aan het scheuren bent kan het gebeuren dat de auto het zicht blokkeerd. (in-car racing is toch beter)
* Mooie & leuke circuits. Klein beetje eentonig (na langdurig racen) al heb je: Ovals, stads races, dorps races en circuit races.

Waar ik het meest blij mee ben is zoals eerder al aangegeven de AI. Wanneer je drivers license B gehaald hebt, geven de tegenstanders flink gas. Dat auto's je standaard proberen te rammen is eindelijk is uit een race spel.

Het goed besteden van je zuur verdiende geld is een must in dit spel. Ook het te koop zetten van auto's die je kunt verdienen tijdens races kan veel geld opleveren. De richt prijs is meestal te laag, gooi er een paar duizend euro's op en een race later kun je in je garage kijken of hij reeds verkocht is.

Je kunt ook 2de hands spul kopen om de auto te tunen. Je moet echter niet gek opkijken wanneer deze goedkope onderdelen het tijdens de race begeven en je een dicht rook spoor achter je aan hebt.

Kortom een zeer veelzijdig en complete race game. Heel goed!
In x-box magazine kreeg het spel zelfs een 8,7.

Volgens x-box magazine is men nu bezig met een uitbreiding om het spel voor x-box live mogelijk te maken.
SirMarco zegt:
30/12/2002
Mooie game, goede graphics. Maar mis het gevoel van snelheid als ik 200 km/u rijdt lijkt het of ik 100 km/u rijdt en jammer dat je je bodywork niet kan veranderen.
01/01/2003
heeeee gasten ik heb zo een moeilijk snelle chevrolet chevelle van 579hp maar ik krijg die license maar niet gehaald, zijn er nog tips?
trouwens echt een superr game
JDH zegt:
06/01/2003
Ik heb het massive pack gekocht, daarbij zat ook Sega GT 2002.
Het is een aardig spel maar toch veel te makkelijk. Als je gewoon wat van die Event Races/Battles doet heb je zomaar een enorm bedrag bijelkaar. Daarvan kun je al een aardige auto kopen. Voor je het weet kun je de snelste auto (Ford GT Concept) kopen en upgraden. En het is dan een eitje om alles te winnen. Het racen is leuk maar je speelt het te snel uit. Eindoordeel 7.0
DIABLO zegt:
13/01/2003
JDH dat is dus dikke bullshit, dat je een paar battles moet racen todat je genoeg geld hebt om een ford gt concept te halen.
Je kan m' pas kopen als je de S-license hebt gehaald.
En je speelt het spel helemaal niet snel uit, want een echte gamer zal proberen om alles te halen in het spel (auto's en special prices etc.)
Dus wat is te snel uit spelen voor jou?
Ik vind dit spel zeker een 8 tot 9 waard.

13/01/2003
Vind Sega GT 2002 echt niet onder Project Gothem Racing doen. Jammer alleen toch wel de beperkte keuze van auto's en tuningmogelijkheden en het aantal parcours.

Maar misschien komt dit ooit nog goed in Sega GT2003???

Vanwaar eigenlijk de naam Project Gothem Racing. Dacht eigenlijk dat je in Gothem City zou racen....maar nee. Trouwens behoorlijk irritant ook met dat Kudos. Wat dat betreft gaat dat bij GT2002 toch een stuk makkelijker. En bij PGR een audi TT die een Porsche Boxer inhaalt??????????? yeah right!! (zo 2 games in 1 keer gepakt.) Ow een cijfertje nog vind Sega GT2002 een dikke 8
creosto zegt:
16/01/2003
De besturing is helemaal niet slecht en stuurt ook niet zwaar.... Ik weet niet met wat voor controllers jullie rijden maar SGT ownt zeker op alle gebieden en beat dus ook PGR en GT3 op de ps2.

Greetz
creosto :P :P :P :P :9
ber2 zegt:
20/02/2003
Via deze weg even mijn grootse blijk van waardering over Sega GT!

Ik heb het nu sinds november ofzo, en na de eerste dag wilde ik het meteen weer ruilen voor wat anders.

Nu na zo'n 3,5 maand racen ben ik zo vet verslaafd gaan raken aan GT.
Het stuurt zo ongelofelijk lekker precies. En het weg gedrag is ook super goed.
Als je eerst spaart voor een vette auto en deze flink tuned rijdt het zo bizar goed.
Bv Lotus Elise tunen-> alle upgrades ->verlagen ed. en je hebt een real winner!

ps. RE heb ik ook gekocht maar die gaat lekker terug dan maar iets mindere grafix.
ber2 zegt:
20/02/2003
Via deze weg even mijn grootse blijk van waardering over Sega GT!

Ik heb het nu sinds november ofzo, en na de eerste dag wilde ik het meteen weer ruilen voor wat anders.

Nu na zo'n 3,5 maand racen ben ik zo vet verslaafd gaan raken aan GT.
Het stuurt zo ongelofelijk lekker precies. En het weg gedrag is ook super goed.
Als je eerst spaart voor een vette auto en deze flink tuned rijdt het zo bizar goed.
Bv Lotus Elise tunen-> alle upgrades ->verlagen ed. en je hebt een real winner!

ps. RE heb ik ook gekocht maar die gaat lekker terug dan maar iets mindere grafix.
21/02/2003
rijd SGT lekker met het modena wheel?
28/02/2003
Het rijdt ook lekker zonder wheel ;)
De S controller is lekker genoeg :)
VooDoo300 zegt:
09/04/2003
de bestuuring is top je moet er alleen wat tijd in steken om het te leren
El Barto zegt:
08/08/2003
Heb deze game afgelopen week bij de mediamarkt in Amsterdam gekocht voor 10,- (!!!!!) en voor die prijs is het een geweldig racespel!
ovl007 zegt:
15/08/2003
tunen is fijn, maar bij het racen heb je echt geen snelheidsgevoel. Van jullie weet ik het niet maar ik voelde mij niet echt streven naar een bepaald doel in het spel. Wl is het eens leuk om met je eigen muziek (custom soundtracks) te racen.
ZIGN277 zegt:
23/09/2003
Dit spel is strak....
Maar Gt3 en strax 4 RULEZ...
als ze dat op onze doos nou ook es voor elkaar kunnen krijgen...
ZIGN277 zegt:
23/09/2003
O ja, het tunen vind ik eigenlijk een beetje saai.. hadden ze wel wat meer aan mogen doen!
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Nog geen login? registreer je dan eerst.
 
nCode World Domination True