Dit is het archief van Xboxworld V3.

Bezoek Xboxworld.nl voor de laatste updates.
Review: Outlast
Artikel: XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Review: Enemy Front
Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Artikel: Xboxworld beta is open!
Artikelen

XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!

Reviews

Outlast Outlast
Enemy Front Enemy Front
Transformers: Rise of the Dark Spark Transformers: Rise of the Dark Spark
Murdered: Soul Suspect Murdered: Soul Suspect
UFC UFC
MotoGP 14 MotoGP 14
Tour de France 2014 Tour de France 2014
Sixty Second Shooter Prime Sixty Second Shooter Prime

Meer Artikelen Meer Artikelen

Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud! Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud!
XBW Review: Outlast XBW Review: Outlast
XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
XBW Review: Enemy Front XBW Review: Enemy Front
XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live! Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live!
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!
Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare multiplayer Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare...
Eerste gameplay trailer van Dead Island 2 Eerste gameplay trailer van Dead Island 2
Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en screenshots Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en scree...

Meer Nieuws Meer Nieuws

MechAssault
 
Platforms
Xbox
 
Website
 
Uitgever
Microsoft
 
Developer
Day 1 Studios
 
Genre
Derde persoons shooter
 
Release datum
Xbox
Reeds verschenen
 
Belangrijke Features
Online Multiplayer
Online Scoreboards
 
Meer info Meer info

Naar Forum Naar Forum

 
Gepost door Mirik Smit op 27 november, 2002
MechAssault

Als fan van het BattleTech universum en de talloze MechWarrior games op de PC stap ik in de arcadewereld van de nieuwste Xbox Live titel: MechAssault.


Iedereen die een beetje bekend is met gaming weet natuurlijk wat een BattleMech is, de metalen goden van het slagveld, de tanks van de toekomst en de hoofdrol spelers in de BattleTech wereld van FASA. Ver in de toekomst, na het breken van alle politieke en nationalistische banden, beslissen deze monsters het lot van de talloze clans die zich gevormd hebben in ons verdeelde universum. De verschillende clans zijn te benoemen als 2 groepen: Vijanden en Soldaten van Fortuin, de zo genaamde Mercenaries. De Mercenaries worden ingehuurd als strijdkrachten door de kleinere of rijkere clans om het vuile werk te doen. Natuurlijk ben jij in dit spel niemand anders dan een MechWarrior in een groep bekende en beruchte Mercenaries: de Wolf Dragoons.

Ingehuurd om de planeet Helios vrij te maken van “The Word of Blake”, een bizarre cult die zich uitspreidt over het universum, zal je de eerste zijn die landt op de rijke planeet. Je missie is het uitschakelen van de afweermechanismen voordat de vriendelijke invasievloot arriveert. Natuurlijk gaat er iets goed mis, en stort je dropship neer op een locatie midden in vijandelijk gebied. Een keer raden waar je missies beginnen? Juist…Right on that same damn spot.


Mechs

Als piloot van een BattleMech hoor je natuurlijk te weten waartoe je machine tot staat is. In MechAssault is je Mech je wapen, je harnas en je beste maatje tegelijkertijd. Jij bent de Ridder, en de Mech is je vurige strijdros. Berijd deze met kunde en je zult de overwinning behalen, stuntel en de Mech zal tegen je werken. Het is noodzakelijk de juiste Mech voor het klusje te vinden, want vele missies worden beslist door de juiste keus ros. Drie variaties aan Mechs zullen langzamerhand aan je arsenaal toegevoegd worden vanaf missie 1: Light Mechs, Medium Mechs en Heavy Mechs. Uiteraard snap je zelf wat dit inhoudt; Light is snel en compact, maar offert vuurkracht en bepantsering op voor de extra wendbaarheid. Uitstekend voor Scoutmissies en Guerrillatactieken. De Medium Mech is een gebalanceerde Mech die veelal de vuurkracht en snelheid van de twee uitersten perfect combineert. Uitstekende Mechs voor alround action. Heavy Mechs zijn natuurlijk de meesters van het slachtveld. Als de meest bepantserde, zwaarst bewapende maar natuurlijk langzaamste Mechs zullen deze moordmachines uitermate geschikt zijn om verse vernietiging uit te delen aan groepen gretig incasserende Mechs. Hiernaast is er nog een klasse apart: Powered Armour. Sommige missies verplichten je in deze Mini-Mechs te stappen om zo wendbaar mogelijk te blijven, bijzonder leuk, maar ook bijzonder kwetsbaar. Beschikkende over een kleine Pulse Laser en een setje missles ben je geen brute moordmachine, maar wel vooral erg schattig.

Denk nou niet dat je in een Heavy Mech onverslaanbaar bent. Natuurlijk heb je een voordeel aan het feit dat je schoten veel pijn doen en je pantser dik is, maar de Mechs zijn goed uitgebalanceerd. Als ervaren speler in een kleinere Mech, Bijv. Cougar, is het niet onmogelijk om een dikke Atlas of Madcat op de knieën te brengen. In een Medium Mech is het zelfs aannemelijk dat je redelijk je mannetje kunt staan tegen welke Mech dan ook. Mijn favorieten blijven natuurlijk de Mechs die beschikken over jetpacks, waarmee ze korte tot lange afstanden door de lucht kunnen vliegen. Combineer dit met een NullSig cloaking device, en je hebt een onzichtbaar moordmachine die op elk gewenst moment zijn poten in de Cockpit van je Mech kan zetten. Dat noemen wij in MechAssault termen: Death from Above! Naast deze special power zijn er ook nog Flares om vijandelijk missles af te schudden en Radar Jamming, wat het onmogelijk maakt voor de vijand om een solide "lock" te krijgen op je machine. Handige goodies die met een druk op de Thumb-sticks geactiveerd worden.

Er zijn een totaal van 18 verschillende Mechs + 2 unlockables. Nu bestaan er van elk “Chassis” twee varianten, wat inhoud dat er in totaal 10 unieke BattleMechs models in MechAssault zitten, hoewel de varianten zo verschillend spelen dat deze bijna niet meer in dezelfde chassis/klasse thuishoren. De ultrageheime 10e Mech is werkelijk een spektakel, en alleen te unlocken voor Multiplayer als je de Singleplayer campagne uitspeelt.

De wapens zijn ook in te delen in 3 groepen: Ballistics, conventionele wapens zoals Autocannons en gattling guns. Lasers, zoals de Pulse Laser, PPC en normale Laser en natuurlijk de onmisbare Missles. Kleinere Mechs zijn uiterust met een tweetal verschillende wapens en grotere Mechs hebben standaard minstens een van elke soort aan boord. Hoe groter je Mech, des te meer wapen-sockets er gevuld worden. Zo zal een Atlas niet een miezerige Pulse Laser aan boord hebben, maar een waar spervuur van vier hele Pulse Lasers! Je standaard wapens zullen nooit opgaan, ook de missles niet vreemd genoeg, maar je zult ook powerups tegenkomen voor de verschillende guns. Er zijn drie levels waarin ze zich kunnen bevinden: Normaal, Powered-up en Ultra Powered-up. De Powered-up en Ultra Powered-up versies van het wapen hebben wel munitie en deze moet je echt tactisch gebruiken om ze maximaal te benutten.



 Pagina 1 van 3 >> 2 3Top ^ 

0 lezer reviews voor deze titel

Mirik zegt:
27/11/2002
Nice game!!!!!!!! ik wil Live!!!!
Clawviper zegt:
27/11/2002
deze game is cooll!! goeie review!
Daanos zegt:
27/11/2002
sw33t!
27/11/2002
Wel een coole game, maar steel batalion lijkt me wel een stukkie heavyer
27/11/2002
Ik heb deze game op de Expo gespeeld en hij speelde heerlijk!!! Vooral Grinder met zijn tweeen is dikke fun!8)
Celtic-X zegt:
27/11/2002
SB lijkt me lang niet zo leuk. Misschien met die controller jah, maar geen lekkere hete Online battles. Geen Co-op of wat voor multi-player dan ook. Singleplayer wordt SB vast wel beter, maar in totaal...
Ik koop deze een maandje voordat Live uitkomt, nu wil ik eerst wat andere spellen... (UC en SC)
Mirik zegt:
27/11/2002
Steel Battalion komt ook een multiplayer part voo ruit
Blade zegt:
27/11/2002
kan iemand mij vertellen met hoeveel spelers op 1 xbox je kunt co-oppen en multy player spelen?
en zitten er bots inde multiplayer?
Mirik zegt:
27/11/2002
2 spelers per xbox.

ja er zijn bots om tegen te vechten, anders heeft co-op geen zin.....je kunt niet de singleplayer campagen co-op doen.
Xante zegt:
27/11/2002
MechAssault logo is te breed, trekt de leej uit mekaar :9.
HanTheMan zegt:
27/11/2002
Lijkt me een vette game dit... :D
K denk dat ik deze gelijk aanschaf met mijn XBL abbo
fallout zegt:
27/11/2002
k heb em al :)
jprommen zegt:
27/11/2002
Heb de game ook, vooral de fun factor van de game is erg hoog. Totaal geen sim zoals Steel Battalion, dus je kan ze niet echt vergelijken. Deze game is zeker leuk als je van no-nonsense destruction houdt ;)
Xbox_God zegt:
27/11/2002
wauw zeg!
Pejannl zegt:
28/11/2002
Misschien straks interessant als Xbox Live beschikbaar is. Voor mij betekent dit dat ik eerst even wat ander spul ga aanschaffen. Maar wel een verdraaid goede review! Goed gedaan Mirik!
conqubite zegt:
28/11/2002
Omdat ik geen hardcore gamer ben en ik het waarschijnlijk ook (mede hierdoor) te duur vindt zal ik niet meedoen aan Xbox Live.
Daarnaast gebruik ik maar zelden de multiplayer. Ik speel meestal alleen.

Het lijkt me een te gekke game maar ik vraag me af of ik er goed aan doe deze aan te schaffen als ik toch alleen maar single player gebruik.
Ik las een andere review waarin stond dat je hem in de singleplayer snel uithebt.

En Steel Batalion is zowiezo te duur voor mij dus die neem ik niet.

Kan iemand hier iets over zeggen

Conqubite
28/11/2002
Als je alleen maar in je eentje speelt kan de game sneller gaan vervelen, maar dat geldt voor elke game (voor mij).. MechAssault is toch hoofdzakelijk gericht op MP & Xbox Live (al is de SP campaign best leuk), dus ik zou hem niet kopen als ik jouw was.. Maar ik ben jou dus niet, en heb MechAssault (gelukkig) al een paar dagen liggen.. :)
Android zegt:
28/11/2002
ik vind de singleplayer wel cool, en skirmish is ook wel lachen. maar natuurlijk over het internet spelen is het leukst hierbij, ik kan niet wachten op live®
Xtinction zegt:
28/11/2002
"De framerate is erg constand"

ten eerste...wat een crappy spelvout :P
ten tweede ben ik het hiermee oneens. Je zegt bij de samenvatting dat de framerate constant is, en in de text staat dat er toch miniscuule slowdown is (persoonlijk ben ik 60 FPS gewend, dus miniscuul is in mijn ogen master-huge). OF er is slowdown, OF het is constant, het kan niet allebei.

Verder vinnik het een retegaaf spel, alleen jammer van de slowdown zo af en toe.
kes zegt:
28/11/2002
dit is echt eeen heerlijke game en dadelijk met live: jammie ik kijk er nu al naar uit.
wenze zegt:
28/11/2002
kan je deze ook al via xboxconnect spelen??
29/11/2002
wanneer komt ie uit?
MrLaurens zegt:
29/11/2002
is al uit man, check x-bazar op het forum, word ie ook al weer verkocht
Xtinction zegt:
30/11/2002
wenze, JA dat kan en het werkt als een trein kan ik je vertellen :P

welcome to gaming bliss man!
Xtinction zegt:
01/12/2002
net weer 2 vs 2 gedaan, nederland vs duitsland...zooo gaaf en echt practisch lagloos... xboxconnect ownz me :)
Elite zegt:
03/12/2002
*stuurt NU een spodtelegram naar de sint
Niet TWS stop. Mechassault wel stop.
zegt:
04/12/2002
Zelfs op XBox Live heb ik nog maar één keer framerates zien droppen en dat was op een moment met 8 spelers in één game dat werkelijk overal de hel losbarstte. Je kon door de explosies en rook geen hand voor ogen meer zien. En zelfs toen was de drop in framerate niet zodanig dat het spelplezier er door werd beinvloed.

Singleplayer (spel vrijwel uit) heb ik het nooit zien gebeuren.
Elite zegt:
08/12/2002
Sinterklaas voorbij
Splintercell binnen en met korting Mechassault gekocht!
Xstyle zegt:
13/12/2002
het duurt veels te lang voor er eindelijk een mech is verwoest
12/01/2003
echt niet. Je moet gewoon leren schieten jij :+:+
Cypher zegt:
14/01/2003
Dit zijn pas ECHTE goede spellen :D !!!!!!!!!!

en dat gezeik dat je een mech niet zo snel naar de klote schiet is beter ,anders zou het geen reet aan zijn als je zo de levels hebt afgerond !!!!!!!!!!!!!
22/01/2003
BETER MAN!!! MechAssault is afgeprijsd tot 40 euro!!! ik ga hem vanmiddag kopen!!! :D
boxman zegt:
22/01/2003
yea! uitgespeeld! Het is een vette game!
vince0606 zegt:
29/01/2003
"Soldaten van Fortuin".............
LOL ;)
01/02/2003
Ik vind dit soort spellen saai, tenzij je er net zo'n strakke controller bij krijgt als bij steel battalion. :)
01/02/2003
Voor 140 euro meer...... :(
Shibby zegt:
06/02/2003
Leuke game, jammer dat het snel gaat vervelen, tis allemaal het zelfde iedere keer weer, maar ik kijk uit naar XBOX live :)
ROb zegt:
10/02/2003
gister gekocht, ga vanavond eens fijn proberen...
27/02/2003
heb dit spel zelf ook heb aleen de missies gespeeld knap lastig eigenlijk waar ik nu zit kom ik niet vereder moet die vijandelijke base in en dan eruit ontsnappen als iemand een tip heeft plz zet ff een reactie //\/\\zzzzzlllllllllllllllllll you all.
Pinguin zegt:
28/02/2003
Deze game is echt stijl. Relaxte mp/sp, je blijft t gewoon opnieuw spelen. Mooi alles mollesteren met wat tactisch inzicht. TOPSPEL
16/03/2003
wat kan je als je dood bent als mannetje?? alleen rondrennen??
19/03/2003
DE DEMO IS MEGA VET
ik ga de hele game halen
Snipersam zegt:
21/04/2003
Ik koop em denk ik voor XBOX live!:D
23/04/2003
ik vind het een stom spel ik heb de demo gespeelt echt een stom spel
live4xbox zegt:
06/05/2003
koel spel man, vette mechs, grinder met 2 peepz is echt vet!!!
matstam zegt:
15/05/2003
Eey mensûh,

hier iemand met de spellen: Splinter Cell, Halo, Sega GT 2002, Jet Set Radio Future, Ghost Recon, MotoGP, Dead Or Alive 3 en 007: Nightfire.

Ik krijg binnenkort Mechassault in de bus omdat ik een abbonement op Xbox Magazine heb. :D . En ik krijg ook nog een Live starterkit erbij maar ik heb geen ADSL. Dus als je intresse heb ken je em kopen voor 30 euro. :D.
MZZLS
p.s. als je intresse heb laat dan ff een berichtje achter op mijn naampie.
RoYoR zegt:
18/06/2003
hey matstam,

ik denk niet dat iemand voor 30 euro dat spel van je gaat kopen.
Dan kan je beter gewoon een abonnementje nemen op het xbox magazine.
dan krijg je MechAssault, xboxlive starterset, en een abonnement van het xbox magazine voor 67,50 euro. bij ouw betaal je 30 euro. als je dan nog xboxlive wilt betaal je nog eens 59,95 euro en dan heb je nog niet eens een abonnement op het xbox magazine, toch ben je dan 89,95 kwijt.
wat dus 22,45 euro duurder is voor minder..
:):):):):):):);):):):):)
RoYoR zegt:
18/06/2003
Matstam?

verkoop je ook Ghost Recon???



zet ff een berichie op m'n email. (klik ff op m'n naam)
RoYoR zegt:
18/06/2003
Matstam?

verkoop je ook Ghost Recon???



zet ff een berichie op m'n email. (klik ff op m'n naam)
ELNINO zegt:
27/08/2003
OEf,VEtte Game!!!!!!!!!
06/09/2003
ey matstam en royor als jullie wille handele doe da dan ff op x-bazar...

daar is t tenslotte voor gemaakt.

kga deze game ook ckers halen
bij de dixons want k heb nog n kortingsbon :D en dan over paar maandjes xbox live: yeah, baby, yeah!!!!!
samfisher zegt:
26/09/2003
Ik had niet verwacht dat ie zo vet zou zijn, ik hou namelijk helemaal niet van sci-si(zie naam) maar dit is echt heel netjes...... NIET DENKEN MAAR DOEN!!!!!!!! HALEN DIE HANDEL!!!!! _0_
Vinelli zegt:
01/01/2004
Deze game is onweer lauw8)8)8)
Willem zegt:
20/12/2004
Heb het spel, vind het echt bruut. De single-player is echt leuk, en de Multiplayer on Xbox-live rules! 8)
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Nog geen login? registreer je dan eerst.
 
nCode World Domination True