Dit is het archief van Xboxworld V3.

Bezoek Xboxworld.nl voor de laatste updates.
Review: Outlast
Artikel: XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Review: Enemy Front
Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Artikel: Xboxworld beta is open!
Artikelen

XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!

Reviews

Outlast Outlast
Enemy Front Enemy Front
Transformers: Rise of the Dark Spark Transformers: Rise of the Dark Spark
Murdered: Soul Suspect Murdered: Soul Suspect
UFC UFC
MotoGP 14 MotoGP 14
Tour de France 2014 Tour de France 2014
Sixty Second Shooter Prime Sixty Second Shooter Prime

Meer Artikelen Meer Artikelen

Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud! Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud!
XBW Review: Outlast XBW Review: Outlast
XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
XBW Review: Enemy Front XBW Review: Enemy Front
XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live! Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live!
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!
Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare multiplayer Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare...
Eerste gameplay trailer van Dead Island 2 Eerste gameplay trailer van Dead Island 2
Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en screenshots Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en scree...

Meer Nieuws Meer Nieuws

Splinter Cell
 
Platforms
Xbox
 
Website
 
Uitgever
Ubisoft Entertainment
 
Developer
Ubisoft Entertainment
 
Genre
Sluipspel
 
Release datum
Xbox
Reeds verschenen
 
Belangrijke Features
Content Download
 
Meer info Meer info

Naar Forum Naar Forum

 
Gepost door Mirik Smit op 06 december, 2002
Splinter Cell

Eindelijk is het zover, het lange wachten voorbij. Na eeuwig doodgegooid te worden met de filmpjes, screenshots, commercials en magazine ads kunnen we eindelijk onze gretige klauwen op deze gehypte Tom Clancy titel leggen. Sleep de ketters naar de brandstapel, Splinter Cell wordt gereviewd:


Sam Fisher of Sam Fischer?

Het Splinter Cell project is een tweetal jaren geleden gestart door de mannen bij Ubisoft te Montreal. Ze hadden het visioen een game te maken die zo realistisch was, zo revolutionair dat het Tom Clancy genre voortaan met een nieuwe maatstaaf gemeten zou worden. Na een uitzonderlijk lange conceptuele periode is eindelijk de eigenlijke productie van wal gegaan met de uitstekende Unreal Engine, het forse geesteskindje van Epic Entertainment, de bedenkers van de Unreal Franchise. Natuurlijk was de eerste grafische engine aanpassing die bij de luitjes in Montreal opkwam de Licht en Schaduw effecten, die later een grote rol zouden gaan spelen in de gameplay van Splinter Cell. Het was ook nodig om een herkenbaar icoon te creëren, naast de al bestaande en wereldwijd bekende Tom Clancy licentie. Het verhaal zou zich vormen rond een speciaal commando die zou werken voor een speciale afdeling van de NSA, oftewel de National Security Agency. De afdeling heet Third Echelon en de naam van dit inmiddels legendarische commando is Fisher, Sam Fisher. Als een kruising tussen George Clooney en Bruce Willis, met de droge humor van Duke Nuke ‘em is Sam Fisher gelijk onze persoonlijke held. Natuurlijk heeft Ubisoft deze digitale He-Man van het spellentijdperk bijzonder groots in de media gezet, alleen niet helemaal correct. Ze hebben namelijk in vrijwel elke advertentie onze grote vriend Samuel Fishers’ naam fout geschreven. "Sam Fischer" prijkt er op menig advertentie door heel Nederland en de rest van de wereld. Met een marketingbudget waar je u tegen zegt, maar waar jammergenoeg de kleinere titels, met name de uitzonderlijk goede titel Deathrow, onder lijden. hebben ze toch nog een suf foutje weten te maken! Hihi, daar kunnen wij kostelijk om lachen.


Desondanks blijft het een indrukwekkende campagne die menig gamer tot de wereld van Splinter Cell zal laten toetreden. Want geef toe, wie van jullie had het foutje opgemerkt, en wie vind Sam Fisher nou niet cool? Precies.

Tom Clancy politiek

Splinter Cell speelt zich af in de nabije toekomst, het jaar 2004 om precies te zijn. In een tijd waarin politieke conflicten en nare situaties die de Amerikanen in gevaar kunnen brengen in de gaten worden gehouden door Third Echelon. Deze organisatie is supergeheim, en het bestaan ervan wordt dan ook stellig ontkent door de Amerikaanse overheid. Werken voor Third Echelon betekent vaak dat je andermans vieze werk opknapt, en erger nog, zonder dat je de welverdiende roem voor je daden krijgt. Maar iemand moet het doen. Sam Fisher is zo een iemand. Een man die zichzelf belangeloos offert voor het Amerikaanse volk en de nationale veiligheid. Een dikke pot vette propaganda zou je denken? Misschien wel, maar nog steeds redelijk actueel en daardoor voor veel mensen interessante kost.

Het verhaal begint wanneer de Amerikaanse CIA agente Blaustein, die onderzoek deed naar communicatietekortkomingen in het voormalige Russische Georgia, vermist wordt. Natuurlijk wordt dit nader onderzocht, maar 7 dagen later is ook de agent die erop uit was om Blaustein te lokaliseren pleitos. Het zware geschut wordt uitgerukt, en onze Sam Fisher draaft ter tonele om het klusje te klaren.


Wat is er precies aan de hand in Georgia, Sam? ”Nou Mirik dat zal ik je vertellen…Als je het spel koopt.” Aan jou hebben we ook niks Sam. Ik zal een tipje van de sluier oplichten voor onze smachtende lezertjes. ”Vooruit dan maar, maar make it quick.” 'Tuurlijk Sam.

Kortom, de redelijk stabiele politieke situatie in Georgia is bij de grondvesten verrot en natuurlijk is er een slechterik die daar zijn voordeel mee wil doen. De heer Nikoladze, een Georgische politicus met een radiale aanpak, grijpt met behulp van de corrupte legerofficieren de macht, en kondigt grootse terroristische acties aan tegen Amerika. Vanaf dat moment wordt het echt ingewikkeld, en wordt je zoals het bij een verhaal van Tom Clancy gepast is, heen en weer geslingerd tussen verwarrende politieke conflicten en militaristische termen die er op uitdraaien dat jij de westerse wereld uiteindelijk van zekere vernietiging red. Erg verwarrend allemaal voor ons leeghoofdige Mirikje, maar allemaal bijzonder geschikt om vervolgens als excuus te gebruiken om de nodige “vermeende” terroristen neer te leggen. Het hele verhaal zal zich manifesteren via de vele teksten in Sam’s Palm handcomputer en via korte cutscenes die tussen missies door als stukjes van een Amerikaanse journaaluitzending vertoond worden. Duidelijk moge zijn dat voor degene die zwaar aan het verhaal trekken er genoeg te beleven zal zijn, voor degene die alles willen negeren: begrijpelijk.


 Pagina 1 van 4 >> 2 3 4Top ^ 

0 lezer reviews voor deze titel

06/12/2002
Gaaf spel
kan niet wachten tot ik het kan spelen
Emperor zegt:
06/12/2002
Ik speel het al LANG en het is VET
06/12/2002
goede review, heb het spel ook sinds vandaag, en hoewel ik absoluut geen shooterfan ben, ben ik hier ontzettend aan verslaafd:d

ps: "een droom, jij <b >bent</b> een krachtige een dodelijk" formatten lukt niet he...:p
Mirik zegt:
06/12/2002
muahaha stomme html code, danm lange review.
Elite zegt:
06/12/2002
ik heb het spel sinds pakjesavond, ik zat meteen vast, wilde de hele tijd naar een balkon springen terwijl ik gewoon door een dakluik moest.
SplinterCell Roeleert!
BTW, late review....
06/12/2002
ik heb het spel al liggen sinds het uit was maar m'n xbox is nog steeds kadoek en kverwacht hem dinsdag pas weer terug :(
Mirik zegt:
06/12/2002
BTW, late review....
sorry, wil graag een spel uitspelen voordat we het reviewen.
Elite zegt:
06/12/2002
ow was jij het kobold?
ik vergeef het je....
Maar je duurde wel errug lang erover...
bionicman zegt:
06/12/2002
ik vind de split jump helemaal niet moeilijk om uit te voeren :{
Mirik zegt:
06/12/2002
ikke wel
Mirik zegt:
06/12/2002
hij is in iedergeval vrij overbodig...wel cool daar niet van
killaz zegt:
06/12/2002
ik vind hem in de demo irritant, als je aan de verkeerde kant de split jump maakt kan je de guard moeilijk neerschieten
verder is ie vet
Yoost zegt:
06/12/2002
Ok, mooie review hoor :)
Nu Unreal nog, en we weten welke we moeten kopen ;)
ArieSWAT zegt:
06/12/2002
Echt een Superspel!!!!

Ik heb m'n X-Box nog niet zo lang maar dit is wel een echte aanrader.
Drone zegt:
06/12/2002
IK WIL 'M OOK GOD DAMNIT! :(

Maarja, misschien zijn de postbodes morgen in een aardige bui, anders wordt het maandag I guess.
Unhooked zegt:
06/12/2002
Ik heb er spijt van dat ik de fotoprijsvraag heb gewonnen. Ik moet waarschijnlijk zo lang wachten. Ubisoft schiet pleaz op!!!!!!
Spaarpot zegt:
06/12/2002
nice review, het geluid is een beetje aan de lage kant met Dolby Digital klink het erg vet, je hoort precies waar de vijanden lopen
Mike zegt:
06/12/2002
Een hele goede review, alles netjes bespreken. Wel duidelijk dat Mirik het leuk vindt om zoveel mogelijk moeilijke woorden erin te zetten die niet altijd op de juiste wijze gebruikt zijn. Daarnaast enkele spellingsfouten, maar een applausje is deze review wel waard. Ik heb deze game sinds gisteren zelf (5 december... :9) en ik ben er nu al verslaafd aan!!! :D
Mike zegt:
06/12/2002
Irri dat je je reacties niet kunt editen maar bespreken = besproken. ;)
XtremeX zegt:
06/12/2002
ja echt een koel spel
en cker jammer dat je die split jump bijna nooit kan gebruiken ik heb hem 1 keer in het hele spel gebruikt dat ik hem wel nodig vond :s
en en dingen hangen of klimmen vind ik soms ook wel nep je kan dat meestal alleen als dat echt nodig is om verder te komen dat is wel jammer want zo moet je minder zoeken. en het is wel vervelend dat je niet bijvoorbeeld drie manier hebt om verder te komen, behalve met de gaurds aanpakken heb je wel variatie.
en sam ziet er in het laatste level zeker masterlijk uit (dat je zn gezicht niet ziet maar hij zo n soort muts op heeft) dat hadde ze vind ik het hele spel moeten doen is meer inbreker achtig
maar zeker coele game :p
06/12/2002
Yho

ik heb het spel al en is vet tof man. Echt mooie lichtinvallen en schaduwen en special effect. echt grandioos gewoon.
Mirik zegt:
06/12/2002
Een hele goede review, alles netjes bespreken. Wel duidelijk dat Mirik het leuk vindt om zoveel mogelijk moeilijke woorden erin te zetten die niet altijd op de juiste wijze gebruikt zijn. Daarnaast enkele spellingsfouten, maar een applausje is deze review wel waard. Ik heb deze game sinds gisteren zelf (5 december... ) en ik ben er nu al verslaafd aan!!!Thanks, als je spellings of andere foutjes wilt melden doe dat aan mirik@xboxworld.nl !!!

De review was al aan de late kant, en ik heb geen tijd gehad 'em nog even door te kijken, wou 'em er graag op hebben.
Mike zegt:
07/12/2002
Hehe, kan me voorstellen. Het is ook duidelijk te zien dat je echt werk hebt gemaakt van deze review. Ik lees hem nog n keer door, en stuur je daarna de spellingsfouten door... :)
Mike zegt:
07/12/2002
Je krijgt m nog vanavond maar ik ben er langer mee bezig dan verw8... Be patient... ;)
Mirik zegt:
07/12/2002
muahah, heb ondertussen zelf al wat verbeterd! Ik wacht je mailtje af.
Mirik zegt:
07/12/2002
nice review, het geluid is een beetje aan de lage kant met Dolby Digital klink het erg vet, je hoort precies waar de vijanden lopen 7.5 is een hoog cijfer, vergeet niet dat je pas bij een 5 zakt.
De geluiden zijn erg goed gedaan, maar helaas is de interactie gelimiteerd tot voetstappen, en worden de krijsende mannen verder niet gehoord, dat telt ook allemaal mee met het geluid/gameplay ratio. Verder is het muziekje dat aangeeft dat iemand je zoekt na 30 keer een beetje vervelend, en verraad het een beetje wat er aan de hand is.
Mike zegt:
07/12/2002
Verstuurd, hf! :9
Jeroen zegt:
07/12/2002
Goeie review. Zo mag ik het zien. Een 9.4 dat is dubbel en dwars verdient. Dit spel verdient het ook om op de hoge plank te staan net als Halo. :9:9:9
Jeroen zegt:
07/12/2002
Weet iemand trouwens hoe je verder moet komen in Level 2 als je in de zuid vleugel zit van het gebouw. Daar moest je zo'n colonel pakken en dan met de oogscan de deur openen. Maar daarachte zit een hokje met een camera. Als je die camera kapot schiet is er niks aan de hand. Maar als je door de deur wil gaat er een alarm af en kan ik niet verder komen. Of moet je ergens anders langs?
Celtic-X zegt:
07/12/2002
Moet je ff een thread op het forum over openen anders...
Ik heb nu een abonnement op XBM genomen, weet iemand hoe lang het duurt voordat ik SC krijg? Ik heb het op internet besteld.
Ik hoop niet dat het te lang duurt, ik zit al op Fifa te wachten, nu ook op SC en ik moet zo ff Unreal bestellen...
Celtic-X zegt:
07/12/2002
Ah, ik zie het op het forum: 4 weken.
07/12/2002
toch....vind ik SC een beetje eentonig worden (*Bloody_Apron rent snel weg)
DesertFox zegt:
07/12/2002
hey Mirik/Kobold , er staat op pagina 2 , dat je de Lockpick halverwege het spel bezit... ik heb hem nu al in Missie 2.....
is dat al halverwege 8) ?
Tha Clone zegt:
07/12/2002
Op de pictures staat je levensbalk rechtsbovenin horizontaal. Bij mij staat ie rechtsboven verticaal :~ !
07/12/2002
<quote>Ik heb er spijt van dat ik de fotoprijsvraag heb gewonnen. Ik moet waarschijnlijk zo lang wachten. Ubisoft schiet pleaz op!!!!</quote> hoe lang moet je dan nog wachten, want ik zit ook al 1,5 week in spanning
07/12/2002
Ik heb er spijt van dat ik de fotoprijsvraag heb gewonnen. Ik moet waarschijnlijk zo lang wachten. Ubisoft schiet pleaz op!!!! hoe lang moet je dan nog wachten, want ik zit ook al 1,5 week in spanning
07/12/2002
Goeie review! sluit me bij de conclusie aan
07/12/2002
Goede review, alleen idd wat Desertfox zegt: volgens mij gebruik ik die lockpick al vanaf t begin... en ben nu in level 4.
Xmaster zegt:
07/12/2002
Cijfer is op zich wel goed maar in vergelijking met Deathrow die hoger scoorde belachelijk. SC is vel;e malen beter!!!
Vague zegt:
07/12/2002
Ik weet het niet meer. Moet ik nu Unreal op Splinter cell kopen. Ik zou graag jullie (eerlijke) mening willen hoor, want ik ga vandaag 1 van die 2 halen.
Angelus zegt:
07/12/2002
UC=shoot em up = multiplayer spel
SC=sneaky = singleplayer spel
Vague zegt:
07/12/2002
Ja ik weet het maar welke is nu beter. Als ik nog wat geld kan krijgen van mijn ouders kan ik ze allebij kopen, maar voorlopig moet ik voor 1 van de 2 kiezen.
07/12/2002
Splinter Cell is ene héél goed spel, misschien zelfs beter dan Metal Gear Solid 2. Maar MGS2 vond ik wel iets verslavender :) Had ik in 1 dag uitgespeeld :)
07/12/2002
het is en blijft een meesterlijke titel!
Mirik zegt:
07/12/2002
splinter cell winnars, ze zijn gelloof ik opgestuurd adners maandag!
Mirik zegt:
07/12/2002
Cijfer is op zich wel goed maar in vergelijking met Deathrow die hoger scoorde belachelijk. SC is vel;e malen beter!!! ben ik niet met je eens, maar de twee zijn verder niet te vergelijken. Deathrow is een Sports/fighting game en het beste in zijn gerne, daarom het hoge cijfer.

Splinter Cell is goed, maar ik vind persoonlijk Halo vele malen beter.
larske zegt:
07/12/2002
"Ze hebben namelijk in vrijwel elke advertentie onze grote vriend Samuel Fishers&#8217; naam fout geschreven. "Sam Fischer" prijkt er op menig advertentie door heel Nederland en de rest van de wereld. "

Ok , beetje muggeziften op foutjes , moet kunnen , maar zorg er dan wel voor datje er zelf niet maakt...

beetje verder lees ik het volgende :
"Het verhaal begint wanneer de Amerikaanse CIA agente Blaustein, die onderzoek deed naar communicatietekortkomingen in het voormalige Russische Georgia, vermist wordt. Natuurlijk wordt dit nader onderzocht, maar 7 dagen later is ook de agent die erop uit was om Blaustein te lokaliseren pleitos. "

Blaustein is geen agente , maar een agent , en Blaustein is de 2de cia - agent die eropuit gestuurd werd om de eerste agentE (idd dat was een vrouw) nl agent madisson (of iet in die aard) te gaan halen

Hihi :)
Tulip zegt:
07/12/2002
Doodgehyped spel.
De graphics vallen erg tegen en de AI is even intelligent als een gemiddelde baksteen.
Aardig tussendoortje maar niet echt geweldig.
07/12/2002
ik vind t een top game! graphics zijn van zeer goede kwaliteit en gameplayt is gewoon top!

- puntje is dat t wel een beetje onrealistisch is als je vooor iemand zn neus staat in t donker en je loop tegen m aan merkt ie nie eens wat :~
Mirik zegt:
08/12/2002
Blaustein is geen agente , maar een agent , en Blaustein is de 2de cia - agent die eropuit gestuurd werd om de eerste agentE (idd dat was een vrouw) nl agent madisson (of iet in die aard) te gaan halenvertel ze dat op de officiele splinter cell site, want daar staat het toch echt precies als ik het vertel:

http://www.splintercell.com/us/

Doodgehyped spel.
De graphics vallen erg tegen en de AI is even intelligent als een gemiddelde baksteen.
Aardig tussendoortje maar niet echt geweldig.
overhyped: ja Deathrow had minstens de helft van de publiciteit moeten krijgen
puntje is dat t wel een beetje onrealistisch is als je vooor iemand zn neus staat in t donker en je loop tegen m aan merkt ie nie eens wat dat probleem heb ik nooi tgehad, ze spotten mij bijna meteen al sik gekke fingen doen, al helemaal als ik ze aanstoot
de rest van wat je zegt is onzin.
Herman zegt:
08/12/2002
Ik wou hem van sinterklaas maar ik kreeg: Unreal Championship, ook goed hoor sint ;)
larske zegt:
08/12/2002
neen dat is de storyline IN het spel , als je me niet gelooft , speel dan nog maar eens de eerste level van de retail versie...

Ofwel hebben hollanders een andere versie dan Belgen :p
AmpH zegt:
08/12/2002
Ik gebruik alle gadgets die ik tot mijn beschikking heb, gewoon omdat het leuk is! Je kunt creatieve oplossingen verzinnen voor een simpel probleem. Als je gewoon zo snel mogelijk door het spel wilt razen heb je ze inderdaad niet nodig maar als je een beetje lol wilt hebben dan zijn ze gewoon erg leuk.
houwie zegt:
08/12/2002
vet spel maar ik ga wachte tot na de exames om het te kopen. ik ken mezelf....
JvdM zegt:
08/12/2002
Wat ik zo raar vind aan Splinter Cell is, dat ze de graphics niet op de hoogste hebben gezet. Probeer in de ini file de keuze op true te zetten en het ziet er echt beter uit!!!
willow zegt:
08/12/2002
Spinter Cell is egt vet, ik zit nu alleen op een punt dat waar ik niet verder komt, als je die 2 trucks hebt opgeblazen moet je moet je met de ladder naar beneden, ik weet niet hoe die goggle truuk werkt!
groosman zegt:
08/12/2002
Deathrow wordt dan ook door jullie weer een beetje overhyped vind ik.
08/12/2002
ik vind het een vet spel en krijg hem met kerst ik een dai hard gamer kijk wel eve hoe lang ik er over doe heb halo in 3 dagen uit gespeeld duzz zal wel eve kijken verder lijkt het me een vet spel ik hoop dati de moejte waard word en mijn komplimenten voor de review lekker duidelijk :p
spiny zegt:
08/12/2002
splinter cell is veel beter dan halo singleplayer in ieder geval
logan zegt:
08/12/2002
1 Grote minpunt vind ik dat er maar 9 levels zijn voor 60 Euro, dit maakt het wel een hele dure spel. Als de extra downloads maar niet al te duur worden ongeveer 0.50 euro cent per level.

Hopelijk komt er ook nieuwe gear voor onze Sam!!! :)
Ropus zegt:
08/12/2002
Wat een kut spel
Konyn zegt:
09/12/2002
die 9,6 voor de graphics is echt te hoog,
ok er zitten scenes in het spel die zelfs een 10 waard zijn,
maar de ontbrekende anti-aliasing en zeker de vele clipping problemen, zijn onvergefelijk. Dat is tegenwoordig echt niet meer nodig.
waar ik me ook aan stoor is dat je niet gebukt een deur kunt openen, erg vreemd.
Konyn zegt:
09/12/2002
en natuurlijk niet te vergeten de verschrikkelijke cut-scenes,
Niels1988 zegt:
11/12/2002
he konyn
houd je bek en zeik niet
want anders kom ik effe bij je langs om een bom door je ruit te gooien
nickesta zegt:
11/12/2002
Fuck die Konyn, die snapt er weer een geen hol van.
Zullen we hem even ff doodmaken mensen?
ten gra zegt:
12/12/2002
hahahahahahahahahahahahahahahahahah whuahahahahahahahahahahahahaah Konyn is domme bouler maar jah ga jij maar verder met je A2 racer spelen hahahahahahaa
ten gra zegt:
12/12/2002
die 9,6 voor de graphics is echt te hoog,
ok er zitten scenes in het spel die zelfs een 10 waard zijn,
maar de ontbrekende anti-aliasing en zeker de vele clipping problemen, zijn onvergefelijk. Dat is tegenwoordig echt niet meer nodig.
waar ik me ook aan stoor is dat je niet gebukt een deur kunt openen, erg vreemd.


eeeey ventjeh jeh bent best wel kanker dom uhm met jeh stuudjes antwoord ''anti-aliasing en zeker de vele clipping problemen, zijn onvergefelijk'' ennuh ga jij maar eens bij jeh thuis oefenen met bukkend een deur te openenlol ben benieuwd of jeh bij de deur knop kan domme bouler ook he een spel word er egt nie minder van hoor alleen omdat je niet kan bukken ennuh de grapihics is niks verkeerds mee kijk bijvoorbeeld naar de schaduw en tjah ga jij maar verder spelen met je doom en duke nukem
XtremeX zegt:
12/12/2002
oja en het is idd best wel jammer van die weinig levels en niet ECHT lange levensduur en geen unlockable dingen ofzo
ten gra zegt:
12/12/2002
Reactie gepost door XtremeX op 12 december 2002 17:35
--------------------------------------------------------------------------------
oja en het is idd best wel jammer van die weinig levels en niet ECHT lange levensduur en geen unlockable dingen ofzo


ok daar heb je gelijk in :D:D:D dat is best wel minder jah maarjah nu maar w8en op XBOX LIVE
THA NICK zegt:
12/12/2002
Dit spel is echt super chill!
13/12/2002
Hij mag toch zeggen wat hij denkt?

PS2 kopers laten zich ook allemaal opfokken door onwaarheden.

Nu moet ik zeggen dat ik splinter cell nou niet echt een kut-spel vind maar het is zijn mening. Ik vind SC het beste spel na HALO
Alwin zegt:
13/12/2002
I Got Splinter Cell, je kunt zeggen wat je wilt maar ik vind het het beste spel tot nu toe op de Xbox

Echt een aanrader!!!
Drone zegt:
14/12/2002
eeeey ventjeh jeh bent best wel kanker dom uhm met jeh stuudjes antwoord ''anti-aliasing en zeker de vele clipping problemen, zijn onvergefelijk'' ennuh ga jij maar eens bij jeh thuis oefenen met bukkend een deur te openenlol ben benieuwd of jeh bij de deur knop kan domme bouler ook he een spel word er egt nie minder van hoor alleen omdat je niet kan bukken ennuh de grapihics is niks verkeerds mee kijk bijvoorbeeld naar de schaduw en tjah ga jij maar verder spelen met je doom en duke nukem Dat zijn IQ nou in staat is om normaal Nederlands te lullen, wil nog niet zeggen dat hij een stuud is. Met deze post kom jij behoorlijk dom over. En bukkend een deur open maken kan echt wel, als je dat niet kan ben je een beetje spastisch... Maar er zitten wel degelijk wat foutjes in de graphics. Ze zijn wel mooi, maar geen 9,6 waard. Eerder een 9 ofzo...
Raven2002 zegt:
14/12/2002
Splinter Cell of Unreal Championship? (unreal heeft wel een vette & lange gameplay...)
lnmeijers zegt:
16/12/2002
TOP !!!!!!!!!!! EINDELIJK WEER EEN TOPPER
kaliet zegt:
17/12/2002
ten gra stinkt
26/12/2002
Splinter Cell s vet DOPE!
Thomas zegt:
27/12/2002
He Kobald weet jij waar die amerikaanse soldaten zijn bij het abbatior? ik kan ze niet vinden
Thomas zegt:
27/12/2002
Of iemand anders?

Thomas zegt:
29/12/2002
Laat maar
dve zegt:
30/12/2002
vetste game ever
03/01/2003
nee dat zeker niet

En ik ben het met konyn eens dat er niet echt goed gebruik wordt gemaakt van anti-aliasing. Verder is het een leuke game maar als je eenmaal klaar bent dan ben je ook echt KLAAR ..........

(Ok gasten die konyn uit scholden kom maar langs om te kicken ik sta voor jullie klaa)
04/01/2003
Ik vind dat de graphics eigenlijk afleiden van de gameplay op 1 middag zat ik dan ookal in missie 5,en heb hem die middag nog terugebr8 mischien dat et aan mij ligt maar ik vind die eerste 5 misie's nogal eentonig.En net zoals hier,iedereen praat/zeikt over de graphics maar niemand over de gameply(bijna dan toch)
Tis allemaal nogal eentonig je hebt al veel gadgets tot je beschikking en je weet ook al alle move's vanaf de training missie maar jah,dat al de meeste niet storen,tzou wel leuker zijn als er wat te unlocken was idd.En et spel is dan vind ik ook niet echt realischtich op sommige delen,want jij gaat mij niet zegge dat als je de lampen kapot schiet dat de mensen die de beveiliging niks chekcen(mischien dat et een Stand-alone camera is)Maar bij de training als je erin trapt praat die vent gelijk.Wat ook wel leuk is mijn echte naam is ook Sam :)
Raystar zegt:
09/01/2003
Ik vind dat de graphics eigenlijk afleiden van de gameplay op 1 middag zat ik dan ookal in missie 5,en heb hem die middag nog terugebr8 mischien dat et aan mij ligt maar ik vind die eerste 5 misie's nogal eentonig.En net zoals hier,iedereen praat/zeikt over de graphics maar niemand over de gameply(bijna dan toch)
Tis allemaal nogal eentonig je hebt al veel gadgets tot je beschikking en je weet ook al alle move's vanaf de training missie maar jah,dat al de meeste niet storen,tzou wel leuker zijn als er wat te unlocken was idd.En et spel is dan vind ik ook niet echt realischtich op sommige delen,want jij gaat mij niet zegge dat als je de lampen kapot schiet dat de mensen die de beveiliging niks chekcen(mischien dat et een Stand-alone camera is)Maar bij de training als je erin trapt praat die vent gelijk.Wat ook wel leuk is mijn echte naam is ook Sam


Ik ben het niet met je eens ik vind het spel een meesterwerk en vele malen beter dan die metal gear solid 2( die viel me erg tegen)
Ook de missies vind ik niet eentonig, maar het is natuurlijk een stealth game, dus verw8 niet een level stealth en de volgende level actie.
09/01/2003
Raystar,je hebt dan wel gelijk maar ik denk dan ook dat et aan mij ligt,omdat ALLEEN stealth mij niet ligt in variatie wel maar sluipe vink leuk maar door schaduwen kruipen (thief) nee dank je,maar dit is een veschil van smaak maar over graphics heb ik wel gelijk als je hier de meeste reactie's leest
13/01/2003
SUUUUUUUUUUUUUUUUPPEEEEEEEEERMOOOOOOOI EN COOOL. Maar wat tis tie moeilijk zeg.........pfoehhhhhh.... 3)
13/01/2003
Ow trouwens wanneer krijg je is die hittezoekende view en sniper???? (krijg je uberhaubt nog andere wapens behalve het pistooltje en sniper???)
ThaBEN zegt:
16/01/2003
Hmmz ik had hem gokocht ennog meteen diezelfde dag geruild! Begrijp me niet verkeerd het is een prachtgame enzo maarjah vond tog iets meer diepgang of afwisseling ontbreken. De gameplay vind ik te eentonig!:{
18/01/2003
Beste game die ik ooit gespeeld heb. Hierbij moet je tenminste eens een keer je hersens gebruiken, rondlopen als een kip zonder kop is er niet bij. Echt vet!!! 3)
Foxy zegt:
19/01/2003
Mee eens ... This is by far, the most, best game ever played
<doggy> zegt:
20/01/2003
aleen jammer dat ie maar 9 levels heeft... maar verder een spel van 1e klasse!
21/01/2003
Eindelijk weer een spel waar je je xbox in huis haalt
24/01/2003
he doggy splintercell heeft 14 levels je kan via live nog 5 levels downloaden en wisten jullie ook dat live 5 euro per maand is en geen 15 zoals de meeste zeggen want het is 60 euro vaar een jaar dus kan het geen 15 zijn :p
racing-e zegt:
27/01/2003
Echt het beste spel op dit moment! Overal is over nagedacht en ontelbare details. Ik heb er heel wat uurtjes op zitten, maar steeds nadat je weer een missie uit hebt, krijg je een gevoel van voldoening, iets wat je bij verreweg de meeste spellen niet hebt!
29/01/2003
Ik heb hem vandaag gekocht, en mensen/ruimtewezentjes, DIT SPEL MOET JE HEBBEN!!!!!
Shibby zegt:
06/02/2003
Eigenlijk heb ik de XBOX in huis gehaald voor dit spel, en idd dit spel is de moeite waard, wat ik wel jammer vind is dat je eigenlijk maar 1 route hebt om bij het einde te komen. hoewel ik mezelf erop heb betrapt dat ik de tweede keer dat ik het speelde op sommige stukken toch een andere manier had om er voorbij te komen...

Eerste keer heb ik hem trouwens uitgespeelt mbv een "complete walktrough" boekje dat bij de engelse XBM zat :-| hoef je niet zo veel te zoeken...
Robie zegt:
08/02/2003
ja ik wou deze vandaag kopen maar toen zag ik gohstrecon liggen en toen wist ik het helmaak niet meer !!!!!!!1 8)
13/02/2003
Echt een tof spel. Ik heb hem inmiddels uitgespeeld, maar er zeker vele uurtjes plezier aan gehad. Minder mooi als halo maar wel spannender
thr zegt:
15/02/2003
Een gaaf spel.

Echter een nadeel van scripted events, zeker met tijdsdruk is dat je ze een paar keer moet spelen voordat je het goed doet. Vb. de keycodes die je met je warmtezicht moet vinden. Dat zijn stukken in de game die je gewoon niet in 1x goed doet, en dat is jammer want bij (dit soort games) is de 'echte' spanning er alleen de eerste keer. Daarom ook een lagere replay value.

Ik vind dat je, zolang je niet doodgaat, je altijd door zo moeten kunnen spelen en je opdracht zou moeten kunnen vervullen. Dat is hier niet het geval. Hier ben je meestal voorzichtig aan het sluipen en verkennen om dan plotseling te moeten overschakelen op snelle actie. Dat is een onbalans vind ik. Nog een vb. Een auto gaat door een poort en dat moment kan je gebruiken om binnen te komen, echter als je dit moment mist is het 'game over' ... ik vind dat er dan nog maar een auto moet komen, in dat geval voorkom je de noodzakelijke restart en verhoog je de spanning.

Deze game vond ik op z'n best als ik hele stukken in 1x kon spelen, dat gaf dus wel een kick. Als ik ergens voor het eerst kwam had ik echt zoiets van WOW, en dat effect is bij replay natuurlijk weg.

Score: 19/20

Verplicht spelen om het licht/schaduwgebruik te bewonderen. Daar zet deze game een grote stap. Ha, stel je voor dat je bij Halo of UC je in de schaduw zou kunnen verstoppen ...
marcus zegt:
17/02/2003
splinta cell is verry hot man
19/02/2003
Wie Splinter Cell heeft is nie meer van de Xbox af te rammen :9
19/02/2003
Wie Splinter Cell heeft is nie meer van de Xbox af te rammen :9
19/02/2003
Splinter Cell Ruuuuuuuuuuulezzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz 8)
20/02/2003
Wil Hebben!!!!!!!!!!!! Rulezzzzzzzzzzzz!!! Wil Hebben!!!!! Ik ga dit schatje vet in huis halen 8)
anarchie zegt:
23/02/2003
echt super cool game pe, is wel ni gemakkelijk, ma ja da moete er bij pakken
G@ngstR zegt:
07/03/2003
Splinter Cell is the max! Toppertje voor de Xbox! Meer van zulke games, daarvoor halen we die zwarte doos in huis!
IIWays zegt:
07/03/2003
Het beste spel wat ik ooit heb gekocht.
Maar sommige levels ......... 8)

Krijg ddie K*T Grinko niet dood !!!!!!
IIWays zegt:
07/03/2003
Waarom krijgen ze op de ps2 weer extra's ?!!!

K*T Ps2.
09/03/2003
nikoladze doden das vet......
possible multiple shooters, find the assasin....
het spel was wreed moeilijk op hard
sanderr zegt:
11/03/2003
splinter cell is echt een super top spel het lijkt wel een film waarbij je zelf de hoofdrol speelt als sam. en zit nou niet te zeuren dat het spel maar een route heeft want dat komt alleen de graphics ten goede en het spel is best moeilijk genoeg. kopen dit spel maar niet te vergeten koop ook allemaal panzer dragoon orta want dat is een meesterlijk spel een van de beste spellen op deze aardbol en als smile blijft bestaan gaan ze de mooiste spellen op deze wereld maken geloof mij maar.
bbas2 zegt:
11/03/2003
hoe kom je uit het stuk, in level 5, in dat stuk van de wallmines?
12/03/2003
Splinter Cell speelt zich af in de nabije toekomst, het jaar 2004 om precies te zijn. In een tijd waarin politieke conflicten en nare situaties die de Amerikanen in gevaar kunnen brengen in de gaten worden gehouden door Third Echelon. Deze organisatie is supergeheim, en het bestaan ervan wordt dan ook stellig ontkent door de Amerikaanse overheid. Werken voor Third Echelon betekent vaak dat je andermans vieze werk opknapt, en erger nog, zonder dat je de welverdiende roem voor je daden krijgt. Maar iemand moet het doen. Sam Fisher is zo een iemand. Een man die zichzelf belangeloos offert voor het Amerikaanse volk en de nationale veiligheid. Een dikke pot vette propaganda zou je denken? Misschien wel, maar nog steeds redelijk actueel en daardoor voor veel mensen interessante kost.

Het verhaal begint wanneer de Amerikaanse CIA agente Blaustein, die onderzoek deed naar communicatietekortkomingen in het voormalige Russische Georgia, vermist wordt. Natuurlijk wordt dit nader onderzocht, maar 7 dagen later is ook de agent die erop uit was om Blaustein te lokaliseren pleitos. Het zware geschut wordt uitgerukt, en onze Sam Fisher draaft ter tonele om het klusje te klaren.





Wat is er precies aan de hand in Georgia, Sam? &#8221;Nou Mirik dat zal ik je vertellen&#8230;Als je het spel koopt.&#8221; Aan jou hebben we ook niks Sam. Ik zal een tipje van de sluier oplichten voor onze smachtende lezertjes. &#8221;Vooruit dan maar, maar make it quick.&#8221; 'Tuurlijk Sam.

Kortom, de redelijk stabiele politieke situatie in Georgia is bij de grondvesten verrot en natuurlijk is er een slechterik die daar zijn voordeel mee wil doen. De heer Nikoladze, een Georgische politicus met een radiale aanpak, grijpt met behulp van de corrupte legerofficieren de macht, en kondigt grootse terroristische acties aan tegen Amerika. Vanaf dat moment wordt het echt ingewikkeld, en wordt je zoals het bij een verhaal van Tom Clancy gepast is, heen en weer geslingerd tussen verwarrende politieke conflicten en militaristische termen die er op uitdraaien dat jij de westerse wereld uiteindelijk van zekere vernietiging red. Erg verwarrend allemaal voor ons leeghoofdige Mirikje, maar allemaal bijzonder geschikt om vervolgens als excuus te gebruiken om de nodige &#8220;vermeende&#8221; terroristen neer te leggen. Het hele verhaal zal zich manifesteren via de vele teksten in Sam&#8217;s Palm handcomputer en via korte cutscenes die tussen missies door als stukjes van een Amerikaanse journaaluitzending vertoond worden. Duidelijk moge zijn dat voor degene die zwaar aan het verhaal trekken er genoeg te beleven zal zijn, voor degene die alles willen negeren: begrijpelijk.

deNeut zegt:
25/03/2003
Gewoonweg een schitterende game :D, misschien wel beter dan Halo, uuhh nee dat kan niet :P
El Ninjo zegt:
13/04/2003
Ik heb de beste spellen op de X-box: Halo, MGS2, en Splinter Cell!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
20/04/2003
Splinter cell ga ik binnekort ook kopen...ik heb de ps2 versie gespeeld...maar volgens mij is de xbox versie EEN STUK MOOIER!!...laterzz
09/05/2003
:D Binnekort komen de PS2 en de Cube Verzie uit; BUT THEY STILL CAN'T BEAT THE XBOX!! Doordat de andere versies lichter zijn, is het minder spannend!!

BUT WHAT THA HELL!! THIS GAME RULLEZZZZ! IT CAN ALMOST BEAT HALO!
matstam zegt:
15/05/2003
Heeyz,
heeft iemand een tip voor mij hoe ik verder kan komen in het CIA-level?

Ik ben bij de verlichte gang bij die mainframe-computer!!!
Timmeh zegt:
16/10/2003
ik wil een code hebben die is ervoor dat je niet dood kunt gaan.
17/10/2003
Ik wil zeker geen neerbuigende dingen over deze game zeggen. Hij is zeer goed, en de graphics geweldig. Maar het is allemaal zoveel hetzelfde!! |:-...

Ik vond het begin vét cool...tot de 5e missie. In missie 6 had ik eigenlijk al geen zin meer, ik had het wel weer gezien!

Nu ben ik bij de 8e missie en ik heb het zeker 3 maanden niet meer gespeeld!!! Ik ben helemaal uit het verhaal, dus het spel trekt mij niet genoeg aan om mij bezig te houden :(
debeagle zegt:
27/11/2003
Hij is erg mooi maar als je het uitgespeeld is het niks meer aan ik bedoel je heb er geen zin meer in om het nog eens te spelen.
Ik heb er ook een half jaar overgedaan omdat het op een gegeven moment leek of het saai werd. :~



toet zegt:
21/12/2003
splinter cell is zeker wel n goeie game _O_
21/02/2004
Beste game... ik heb em zelf, en zeg nou zelf, wie wil deze game nou nie hebben (onwaardige xbox-bezitters misschien?)
bennie zegt:
26/02/2004
ik vind hem toch wel heeeeeel moeilijk
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Nog geen login? registreer je dan eerst.
 
nCode World Domination True