Dit is het archief van Xboxworld V3.

Bezoek Xboxworld.nl voor de laatste updates.
Review: Outlast
Artikel: XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Review: Enemy Front
Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Artikel: Xboxworld beta is open!
Artikelen

XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!

Reviews

Outlast Outlast
Enemy Front Enemy Front
Transformers: Rise of the Dark Spark Transformers: Rise of the Dark Spark
Murdered: Soul Suspect Murdered: Soul Suspect
UFC UFC
MotoGP 14 MotoGP 14
Tour de France 2014 Tour de France 2014
Sixty Second Shooter Prime Sixty Second Shooter Prime

Meer Artikelen Meer Artikelen

Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud! Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud!
XBW Review: Outlast XBW Review: Outlast
XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
XBW Review: Enemy Front XBW Review: Enemy Front
XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live! Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live!
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!
Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare multiplayer Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare...
Eerste gameplay trailer van Dead Island 2 Eerste gameplay trailer van Dead Island 2
Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en screenshots Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en scree...

Meer Nieuws Meer Nieuws

Racing Evoluzione
 
Platforms
Xbox
 
Website
 
Uitgever
Infogrames
 
Developer
Milestone
 
Genre
Arcade racer
 
Release datum
Xbox
Reeds verschenen
 
Meer info Meer info

Naar Forum Naar Forum

 
Gepost door Gerben van Veldhuijsen op 07 februari, 2003

Racing Evoluzione. (RE) Maandenlang werden we gepest met de meest prachtige screenshots van Racing Evoluzione. De game viel hierdoor al meteen op, en toen er nog wat meer info beschikbaar werd was het helemaal raak. Toen namelijk duidelijk werd dat je ook je eigen wagens kan gaan ontwerpen onder je eigen merk, hadden veel mensen de game al op hun wish list gezet. In deze review ga ik dieper in op RE en kan jij bepalen of je hem nou echt moet hebben!

Larger than life

Eerst tijd om kennis te maken met de opbouw van de game. RE geeft je de keuze uit twee opties. Dream Mode en Arcade Mode. In de Arcade Mode kan je snel een raceje rijden tegen de computer of tegen één van je vrienden. Ik zeg met nadruk één, want de multiplayer in RE biedt slechts plaats aan 2 spelers. Je kan ook de baan op gaan om je rondetijden te verbeteren. Maar vergeleken met de Dream Mode stelt de Arcade Mode maar weinig voor. De Dream Mode is het echte werk. In de Dream Mode start je als beginnend merk in een kleine, oude garage. Door middel van publiciteit, roem en winst groeit de onderneming en zal het merk de nodige veranderingen ondergaan. Hoe dat allemaal in zijn werk gaat lees je verderop.

In de Dream Mode unlock je trouwens ook wagens en banen voor in de Arcade Mode. Totaal zijn er ontzettend veel wagens, en varianten daar op, om mee te racen. Zowel concept cars als modellen van bekende merken als Mercedes, Lotus en Aston Martin. Ook de banen zelf zijn ruim vertegenwoordigd in RE. Ze zijn ingedeeld in vier verschillende klassen, te weten City, Mountain, Racetrack en Stadium/Speedway. In die vier categorieën zitten weer drie verschillende omgevingen in Europa, VS en Azië. En in die omgevingen liggen weer een hoop banen door elkaar heen. Sommigen zal je ook gespiegeld rijden. Ingewikkeld verhaal, maar duidelijk grote verscheidenheid.

I think I’m dreaming

Check it out: Je stopt RE in je Xbox en de game start op. Je ontdekt de Dream Mode. In een filmpje kom je aan bij een krakkemikkig gebouwtje samen met je monteur Mike. Hij ziet de toekomst op dit stekkie wel zitten en tot zijn grote verrassing vindt hij blueprints van drie roadstermodellen. Aan jou de taak om er één te kiezen. Niets van zelf je auto maken, maar gewoon kiezen uit voorgemaakte modellen. Behoorlijke tegenvaller, waar jullie inmiddels vast al van op de hoogte zijn. Je neemt één van de modellen en Mike vraagt je ook nog om een teamnaam en logo te verzinnen. Zes maanden later is Mike klaar met de wagen en is het tijd om hem te testen. Eerst even de kleur instellen en op naar de parkeerplaats. Je rijdt je eerste rondjes en merkt dat de besturing vrij scherp is. Maar als je eenmaal weet op welk moment je de handrem moet gebruiken loopt alles op rolletjes. Misschien wil je nog even wat verstellen aan je auto? Dat gaat moeilijk worden, want RE biedt je slechts de mogelijkheid om je Driving Style op Drift of Normal in te stellen. Gedurende de game komen daar het verstellen van de versnellingsbak en de downforce bij. Ben je een sleutelfreak dan kan je het maar beter bij Sega GT houden.

Maar hoe dan ook, het gaat om het racen zelf. Maar waar race je eigenlijk voor? In RE race je voor de ontwikkeling van je merk. Met goede resultaten til je je merk naar een hoger plan. Je start met een aantal makkelijke races en als je ze wint, dan zal je garage uitbreiden!


 Pagina 1 van 3 >> 2 3Top ^ 

0 lezer reviews voor deze titel

ThaBEN zegt:
07/02/2003
Hihi Ik ben lekker ook eens de eerste hierzo:p
Krijg de game morgen!
Khad hem besteld!
IK ZEG: zegt:
07/02/2003
valt me toch tegen
BoNEz|NL zegt:
07/02/2003
Ah mooi, ik koop hem nu definitief.
Goeie review, thumbs up!
07/02/2003
is eg laue game man...
07/02/2003
shitscore dit
dit spel verdient tenminste een 9
WiXX zegt:
07/02/2003
als er maar een 2 player multiplayer is hoef ik die zooi nie
dropout zegt:
07/02/2003
te erg gehyped dat van eigen auto maken...dat valt me vies tegen...
neh ik spaar maar door voor steel battellion met die leuke controller
Drone zegt:
07/02/2003
Game niet gespeeld, score lijkt me terecht.

Game is veel te veel gehypt.
07/02/2003
Jammer dat er niet veel van het sleutelen aan wagens is overgebleven, maarja, ik ben nog wel ff een tijdje bezig met conflict dessert storm
Spaarpot zegt:
07/02/2003
goeie review, leuk spel ook... alleen wacht ik toch nog effe op Midtown Madness 3
LaZZ zegt:
07/02/2003
Denk dat ik hem wel haal... Toch wel tof racespelletje
Clawviper zegt:
07/02/2003
Morgen krijg ik hem zelf, verheug me er in ieder geval erg op :p
goede review btw!!
Dioga zegt:
07/02/2003
Ik ga hem zeker halen, lijkt me zwaar goed/mooi spel. Alleen jammer van de 2 player optie.. 4 is toch het leukst.
killabee zegt:
07/02/2003
ik had me verheugd op het helemaal zelf in elkaar zetten en tunen van je auto. wat dus niet het geval is bij RE.
koop hem dan maar niet.
bl0kkie zegt:
07/02/2003
Te veel gehyped da's wel duidelijk...:D
DaviD 704 zegt:
07/02/2003
lijkt me wel gaaf maar er komen zo veel leuke spellen uit DOAXbeachvolley, Midtown Madness, NBA2K3 en ga zo maar ff door en ik moet ook nog Xbox live kopen. Maar het lijkt me toch wel een coole. Maar het valt me toch wel een beetje tegen vooral dat het meer arcade is dan simulation. En ik vind het ook verstandig dat je maar met 2 players kan rijden. anders word het beeld veelste klein.
TripleX zegt:
07/02/2003
Jammer, ik had een GT3 beater verwacht en wat ik krijg is iets wat er in de buurt komt, maar toch kan tippen aan de pracht van z`n koning :)
07/02/2003
Ik heb hem ook en het is echt een aanrader hoor, (gaat weer snel veder spelen)
magner zegt:
07/02/2003
Ik had er meer van verwacht, ik dacht dat door alle die positieve berichten dat het beter dan gran turismo zou zijn.
07/02/2003
Geluiden uit de omgeving ontbreken?
De geluiden zijn juist erg bruut.
Ik heb een surroundsetje en hoor soms geluiden van politiewagens die langs de weg staan, vogels, diverse dingen waar je langs rijd...
Is volgens mij juist aandacht aan besteed....

07/02/2003
Echt jammer dat het niet meer simulation is :( Nu hebben we nog steeds geen échte simulatie (asfalt) game :(
X-Player zegt:
07/02/2003
heeh ik krijg em dinsdag pas stomme ik!
ik had donderdag foutje gemaakt met overboeking dus had ik em eigenlijk vandaag moeten hebben :s
ach ik ja ik w8 met smart :D
Offtrack zegt:
07/02/2003
Goeie review!
Ik hebbem sinds vanmiddag in huis!
En het is idd magisch mooi... maar wel vreemd hoekig sturen en veel crashen en bashen.
Maar wel cool en verslavend
taipo zegt:
08/02/2003
ik had em gister gehaald echt een vet spel heb sinds gister me eerste roadster helemaal af echt vet en wat wel grappig is is dat de computers vet aggressief rijden haha ik ging ook arcade spelen toen nam ik de toyota gt 1 en toen ging ik op die baan rijden waar je de hele tijd een rondje rijd en toen ging ik op twee banden door een bocht echt vet!!!!!
08/02/2003
Hier (in Oosterhout) ligt RE nog niet in de winkels :( . Komt waarschijnlijk pas volgende week.
08/02/2003
Hopelijk brengt de postbode um vandaag :D
Pimmy zegt:
08/02/2003
hier in zoetermeer ligt ie al.. kheb m gezien maar ik heb geen geld voor spellen dus kon m nie meeneme :'(
08/02/2003
Ik heb hem dik master spel.
08/02/2003
Waar heb je hem zien liggen dan Amarant???? Ga ik hem zo ff halen......
08/02/2003
kheb em vandaag laten halen door mijn broer bij de media markt, best een vette racegame alleen de A.I. zit een beetje wazig in mekaar vind ik
08/02/2003
Het is gewoon een ander soort game dan GT3. Minder realisme en een totaal ander racemodel, maar als je het spel een paar uurtjes speelt en de moeite neemt om je er in te verdiepen dan is het niet slechter dan GT3. Graphics zijn echt geweldig, veel details, soepele framerate en zeer hoge resolutie. En het rijmodel is dus gewoon even wennen. GT3 is en blijft echter het beste racespel. Racing Evoluzione komt heel dicht in de buurt, tot kerst dit jaar (GT4).
08/02/2003
Ik ga deze spel zeker nemen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
08/02/2003
Een zeer goede game, ik koop hem gelijk:P:P:P:D:S
WEET JE HOE VEEEEEEEEEEEEEEEEEETTTTTTT!!!
08/02/2003
GT3 is en blijft echter het beste racespel.Sega GT 2002 is stukken beter ;)
Jackal zegt:
08/02/2003
GT3 is én blijft de racetopper bij uitstek, neem dat van me aan. Deze RE komt er in de verste verte niet. Spijtig genoeg zeg ik hierbij want het wordt tijd dat de GT normen van Sony serieus gepasseerd worden. Deze is natuurlijk meer arcade maar toch. Ik denk dat velen na een tijdje spijt gaan hebben dat ze deze gekocht hebben. Waarschijnlijk wordt het wachten op GT4!
lammetje zegt:
08/02/2003
waarom nou altijd die opmerking : GT3 is beter ???
verd^(*&$%^--mme, we hebben het hier toch over een XBOX game,
geen oude GT 3 PS2 game...
08/02/2003
Ik vond PGR een kut game, als deze echt veel beter is ga ik er over nadenken om hem te kopen anders gewoon PGR2 als hij niet zo zuigt als de eerste
Mirik zegt:
09/02/2003
Graphics zijn echt geweldig, veel details, soepele framerate en zeer hoge resolutieDe resolutie is net als in alle andere Xbox games gewoon 640x480. Echter gebruik het spel antialiasing, waardoor het lekker scherp beeldje heeft!
09/02/2003
waarom nou altijd die opmerking : GT3 is beter ???
verd^(*&$%^--mme, we hebben het hier toch over een XBOX game,
geen oude GT 3 PS2 game...


klinkt beetje gefrustreerd :-)
Nee, maar je hebt wel een beetje gelijk, GT3 is PS2, RE is Xbox... Ja toch?!
09/02/2003
Heb hem sinds gisteren, vette graphics maar inderdaad hoog arcade gehalte. Verder heb ik een probleem bij verschillende races wat betreft het laden, hij blijft gewoon hangen soms, is wel vet kut, dus morgen vroeg first thing >> back to media markt
Verder wel oke, en feit blijft wij hebben helaas geen GT3 op onze box....
nielzo zegt:
09/02/2003
VRAAG: VRAAG: VRAAG: VRAAG: VRAAG: VRAAG: VRAAG: VRAAG: VRAAG: VRAAG: VRAAG: VRAAG: VRAAG: VRAAG: VRAAG: VRAAG: VRAAG: VRAAG: VRAAG: VRAAG: VRAAG: VRAAG: VRAAG: VRAAG: VRAAG: VRAAG: VRAAG: VRAAG:
Huh kan iemand me uitleggen wat ie bedoelt met dat er maar 4 sportwagens zijn, namelijk de Roadster, Sportcar, Supercar en Dreamcar.
Bedoelt hij dat je alleen daarmee kan rijden ofzo???
als dat zo is koop hem niet en anders koop ik hem morgen nog :)
dus help me en gun me dan het plezier om dit stoere spel morgen te spelen.
09/02/2003
dit spel i zo masterlijk heb nog nooit zon master spel gezien als dit.
09/02/2003
@ nielzo

Er zijn 4 categorieën wagens:

Roadster: is een 4 cilinder motor met een vermogen van 145pk tot 200pk.
Sportcar: is een 6 tot 8 cilinder motor met een vermogen van ongeveer 250 pk.
Supercar: is een 8 cilinder motor met een vermogen van ongeveer 350 pk.
Dreamcar: is een 10 tot 12 cilinder motor met een vermogen van ongeveer 500 pk.

Van elke catagorie zijn er verschillende wagens die je kan gaan ontwikkelen (van de roadsterklasse heb ik er 4 gezien).

Ik vind het een toppertje
09/02/2003
mmm.....precies net gt2002!!!!!!!!!:):):););););););););)
nielzo zegt:
09/02/2003
@ de luie hond

oke heel erg bedankt nu ga ik hem morgen kopen!
nielzo zegt:
09/02/2003
\¯\/¯/ |¯|)¯) /¯/\¯\ \¯\/¯/
/_/\_\ |_|)_) \_\/_/ /_/\_\ is the best
Sneltje zegt:
10/02/2003
Nou jammer dat je niet zo veel zelf kan doen damn....
maar oke het is een title die op de xbox is dus dat is zowiezo een plus punt....
maar verder grafisch is hij wel oke maar ze hadden ons veel meer beloofd en das jammer, we moeten zeer hard zijn.... deze is gewoon te snel uit gekomen!!! hellaas net geen GT-2002 jammer ik weet niet of ik nou wel zou kopen ik denk het niet w8 wel tot hij platinum wordt

:( :) ... :~ :~ ik vind deze game matig.... nu nog het kopen niet waard
sorry :(
Celtic-X zegt:
10/02/2003
Nou dat is jouw mening, maar je hebt wel degelijk gelijk. Alleen al omdat we eerder de indruk kregen dat we zelf auto's mochten ontwerpen en nu mag je zelf haast niets doen! Nu is het een grafisch hoogstandje en het is erg leuk om te doen, maar waarom mag je nu niets aan je bakken maken?!
10/02/2003
heeft al iemand problemen ondervonden bij het laden van bepaalde levels, bij mij blijft hij dan steeds vast hangen bij het laadscherm. Ik heb het spel terug gebracht en heb een nieuwe gekregen, maar daar mee hetzelfde gezeik. Ik heb het gekocht bij mediamarkt in antwerpen, heeft iemand daar ook een versie gekocht of heeft iemand het zelfde probleem.

KUT KUT KUT
ThaBEN zegt:
10/02/2003
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!BELANGRIJK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Heejs mensen! Mijn versie doet het gelukkig perfect 3)
MEGA BRUUTTE GAME 8)!!!!!!!!!
Maar er zijn inderdaad foute kopiën uitebracht :o
Iedereen die problemen heeft met geluid of met het laden van de game kijk dan ff op de site van onze concurent }:]
Hier kun je lezen deze bugs te verhelpen!

http://www.xboxarena.nl/article.php?id=574&sid=6d85ae690c1a168ef3885bda45af161d :p
The Yod zegt:
11/02/2003
Is dit de Grand Tourismo van de Xbox??????????
Tel me!
carlito zegt:
11/02/2003
nee
11/02/2003
HIJ IS GOED!!!!!!!!!!!!!!!!! :D Maar tis geen GT idd!!!
carlito zegt:
12/02/2003
ik heb hem sinds gisteren en ik vind hem echt 10x beter dan PGR en qua grapics ook veel mooier dan PGR en GT2002, alleen de gameplay bij gt is beter. verder is het gewoon een super relax spel.
VTec zegt:
14/02/2003
Grafisch is hij id mooier dan Sega, maar de gameplay vind ik bij Sega een stuk beter. Opzich ook logisch omdat RE maar arcade is, maar mij valt dat gedeelte een beetje tegen. As weekend nog effe proberen en went het niet, dan gooi ik hem maar weer in de verkoop.
TeiZ zegt:
14/02/2003
verkoop dan maar, heb ik ook gedaan. (althans geruild in winkel)
Arcade TE overheersend, not my thing..

Vond alleen de secretaresse interessant in het spel :P
14/02/2003
nou mensen, ik vind het een goeie game ook al is het arcade (maar dat wist ik van tevoren al). Het ontwerpen van de auto's had van mij wel wat uitgebreider gemogen i.p.v. alleen tussen een paar ontwerpjes te kiezen. Maar ja, je kunt niet alles hebben!
14/02/2003
leuk spel heb je geld kopen
15/02/2003
nou, ik vraag me toch iets af. Kan iemand me vertellen waarom RE het eerste spel op de Xbox is dat fatsoenlijk geantialiast is? Een PS2, die kwalitatief gezien volgens jullie zo ondergeschikt is aan een Xbox, kwam 2 jaar terug (!) met een spel genaamd GT3. De wagenmodellen zijn gewoon nog steeds niet geevenaard door welk spel dan ook en dat met maar 300 Mhz. Eigenlijk best wel zwaar triest dus dat er vandaag de dag op een superieure machine nog steeds niks is dat in de buurt komt.... En Sega GT beter dan GT3? Hahahaha!! GT1 was nog beter man! }:]
El Barto zegt:
15/02/2003
Wat een gezeur hier allemaal... gewoon kopen die hap!
lulfiep zegt:
16/02/2003
Is dit spel live enabled????
16/02/2003
Nee
McLaren zegt:
16/02/2003
Dit is echt wel de meest zalige racegame die ik al gespeeld heb.
In het begin vond ik hem niet zo denderend, vooral besturing niet.
Kheb dan een dagje gespeeld en nu ben ik echt niet meer van weg te slaan. De racen, waa, zo zaaaaalig

Echt top racer, maar je moet er eerst een beetje inkomen...
kooiman zegt:
16/02/2003
Ik heb geen xbox maar dit is 1 van de games die me wel boeit. Lijkt me echt een gruwelijk racespel. tis in ieder geval supermooi :)
17/02/2003
Sluit me bij McLaren aan. In het begin vond ik het zeeer matigjes, maar nu ben ik er niet meer bij weg te slaan... Geluid is wel ok, maar vind echt beter dan PGR.... jammer blijft wel dat je geen eigen wagens kan ontwerpen... voor mij een dikke 8 voor deze game
ringo zegt:
17/02/2003
Sorry, ik heb t een paar keer gespeeld....grafisch perfect....maare gameplay suckes bigtime~ Het heeft gewoon niet die ultieme race-feel! Uitkijken naar PGR2 dus....
19/02/2003
Of koop een PS2
ringo zegt:
19/02/2003
PS2, XBOX en CUBE heb ik allen staan.....dus....
19/02/2003
Nou, dan koop je toch GT3!?
20/02/2003
PS2 IS VOOR WIJFFIES!!!!
20/02/2003
Hahaha! Ja, natuurlijk. Jaloerse aap. Misschien moet je eens de verkoopcijfers checken op deze site. Dan zijn wij mannen toch zwaar in de minderheid als ik jou moet geloven! Ik kan er ook niet aan doen dat je nou eenmaal als jongetje geboren bent hoor.
20/02/2003
verkoopcijfers zijn niet belangrijk...Kwaliteit is belangrijk, en in alles is XBox beter... en jou verkoopcijfertjes komen nog wel.



"Allways 2 there are a Master and an apprentice"
20/02/2003
Hahaha! Verkoopcijfers niet belangrijk? Nee hoor. Het geeft de consumenten alleen maar vertrouwen en dat resulteert dus in meer verkopen (dus nu weet je waarom de PS2 tien keer beter verkoopt). Daarnaast betekenen veel verkochte consoles ook veel spellen, want wie wil er geen spel maken voor een console waar er meer dan 45 miljoen van verkocht zijn? En dan nog jouw kwaliteit. Betere graphics betekent niet betere kwaliteit game! Daarom verkopen ook de PS2 games beter. En droom maar verder dat er ooit 45 miljoen Xboxen verkocht gaan worden. Dat ze gaan winnen van Nintendo geloof ik best, maar van Sony? No way.
the_smell zegt:
26/02/2003
he je kan zeggen wat je wilt maar wat de ps2 met gta3 heeft heeft de xbox met halo 2 PUNT
the_smell zegt:
26/02/2003
met gta3 bedoel ik dus grand tourismo a-spec 3
28/02/2003
Ja, je hebt gelijk. HALO is heel goed. Maar dat zijn GT3, GTA3, GTA Vice City, Getaway, Jak & Daxter, Ratchet & Clank, Final Fantasy X, Kingdom Hearts en DTM Race Driver ook.
wout-jan zegt:
01/03/2003
slecht geen live ondersteuning maar wel mooi spel
Raptiod zegt:
20/03/2003
Ik weet neit welke game ik moet kopen:~ Ghost recon of RE... Met welke doe je langst?
alroo8 zegt:
02/04/2003
wat een slecht spel joh, net gekocht en bevalt absoluut niet, die graphics vallen ook tegen. Je kan beter nfs2 halen
jeromevet zegt:
20/05/2003
ik heb het spel nu en bevalt me tot nu zeer goed wel al rond gespeel in 2 dagen , de grafics zijn zeker wel beter dan GT2002 die ik eerst had, Alleen zijn je tegen stander heele erge naaiers ! ben wel toe aan NFS7 underground ! hehe
B.Stylo zegt:
23/06/2003
Heb pas internet, Heb het spel een aantal maanden geleden aangeschaft ook bij de media in rotterdam op een gegeven moment kon ik niet laden tijdens een uitdaging maar deze uitdaging kon je ook afwijzen en dan kwam je wel verder was op een gegeven moment bij leve7 en er werdt een bepaalde track niet geladen heb het spel 2 keer omgeruild maar het mocht niet baten ga geen truukjes uithalen en elke keer mij saved data wissen heb uiteindelijk mijn geld retour gehad. Maar weet iemand of er al een serie uitgebracht is zonder bugs Trouwens vond het spel erg bruut ben een fanatieke racer alleen de graphics waren anders dan normaal en veel arcade invloeden maar een goeie game
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Nog geen login? registreer je dan eerst.
 
nCode World Domination True