Dit is het archief van Xboxworld V3.

Bezoek Xboxworld.nl voor de laatste updates.
Review: Outlast
Artikel: XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Review: Enemy Front
Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Artikel: Xboxworld beta is open!
Artikelen

XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!

Reviews

Outlast Outlast
Enemy Front Enemy Front
Transformers: Rise of the Dark Spark Transformers: Rise of the Dark Spark
Murdered: Soul Suspect Murdered: Soul Suspect
UFC UFC
MotoGP 14 MotoGP 14
Tour de France 2014 Tour de France 2014
Sixty Second Shooter Prime Sixty Second Shooter Prime

Meer Artikelen Meer Artikelen

Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud! Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud!
XBW Review: Outlast XBW Review: Outlast
XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
XBW Review: Enemy Front XBW Review: Enemy Front
XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live! Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live!
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!
Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare multiplayer Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare...
Eerste gameplay trailer van Dead Island 2 Eerste gameplay trailer van Dead Island 2
Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en screenshots Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en scree...

Meer Nieuws Meer Nieuws

Soul Calibur II
 
Platforms
Xbox
 
Website
 
Uitgever
Namco
 
Developer
Namco
 
Genre
Vechtspel
 
Release datum
Xbox
Reeds verschenen
 
Meer info Meer info

Naar Forum Naar Forum

 
Gepost door Jordi Bauw op 24 september, 2003

Enkelen van jullie zullen de Dreamcast hebben meegemaakt. Sega’s laatste wonderconsole was helaas geen lang leven beschoren maar dat betekende niet dat er geen leuke spellen voor uit kwamen. Het was op deze inmiddels overleden console dat Namco haar vechtspel Soul Calibur neerzette, voor sommigen het beste vechtspel ooit. Soul Calibur op de Dreamcast was een juweeltje op zowel gameplay als grafisch gebied en was dan ook een van de beste games die de men op de Dreamcast heeft mogen spelen. Lang bleef het stil rond een mogelijk vervolg op Soul Calibur, en Namco bracht in de tussentijd Tekken Tag Tournament en Tekken 4 uit op de PS2. Toch ontstonden er al snel geruchten en Namco gaf al snel toe te werken aan een arcade versie van Soul Calibur 2. Al snel werd duidelijk dat er later een multiplatform versie van de game zou verschijnen, wat na het succes van de arcadeversie vele gamers in spanning liet wachten. Het is inmiddels zo ver, en Soul Calibur 2 ligt bijna in de winkels. Is dit de game die Dead or Alive 3 van de troon stoot en kunnen we dit de beste fighter ooit noemen? Lees het in onze review!

Het excuus

Zoals in ieder ander vechtspel gaat het in Soul Calibur 2 niet zozeer om het verhaal dat erachter ligt. Het is uiteraard wel aanwezig, maar echt boeiend is het allemaal niet. Namco had gewoon weer een excuus nodig om een meesterlijk vechtspel in elkaar te knutselen, en dat maakt ons ook eigenlijk niet uit. Waar het op neer komt is dat vechters van over de hele wereld op zoek zijn naar hetzelfde kwaadaardige zwaard, de Soul Edge. De ene heeft het doel het zwaard te vernietigen terwijl de ander liever het zwaard voor macht en werelddominatie wil misbruiken. Wat de motieven ook zijn, de karakters trekken tegen elkaar ten strijde om uiteindelijk als winner het zwaard op te eisen bij de huidige bewaker Inferno.

Veel modes

Het eerst wat je opvalt in Soul Calibur 2, is dat er een welvaart aan modes bestaat. Namco heeft kennelijk niet stil gezeten en heeft een hele berg extra modes toegevoegd aan het toch al niet schamele aantal uit Soul Calibur 1. De bekendste mode is uiteraard de Arcade Mode, waarin je met een karakter de verhaallijn van het spel in een zevental gevechten doorloopt. Ook meegenomen uit deel een is de Weapon Masters Mode. Hierin ga je met je karakter op pad en moet je op een grote landkaart verschillende missies volbrengen. Deze missies bestaan uiteraard uit het verslaan van vijanden met een handicap zoals een arena van ijs, extra kracht of een vijand die geen schade krijgt van bepaalde aanvallen. Met het behalen van deze missies verdien je geld, features en nieuwe gamemodes in het spel. Met het geld dat je verdiend kun je ook weer nieuwe kostuums, wapens en modes kopen. Weapon Masters is net als in het eerste deel een welkome aanvulling op het normale arcade geweld, en de dingen die je ermee kunt verdienen zijn het zeker waard om de pittige mode voor uit te spelen. Verder hebben we nog Special Arcade, waarin je de in Weapon Masters Mode verdiende wapens kunt gebruiken, Versus, Special Versus en een berg andere modes die je zelf kunt ontdekken.

Vuisten zijn voor mietjes!

Soul Calibur 2 wordt zoals je al hebt kunnen concluderen gespeeld met wapens in plaats van met de traditionele vuisten. Wapens zijn er in alle soorten en maten en elk karakter heeft uiteraard zijn eigen wapen. Zo heeft het karakter Astaroth een grote bijl, Nightmare een vlijmscherp zwaard en de nieuwe Raphael een snelle degen. Dit lijkt misschien wat oneerlijk maar Namco heeft het net als in deel een weer goed voor elkaar. Hoewel niet altijd even uitgebalanceerd, heeft elk wapen zijn voor en nadelen en zijn de kleinere wapens vanzelfsprekend sneller dan de grotere, terwijl die op hun beurt weer meer schade doen. Het is even zoeken maar als je het karakter naar je smaak gevonden hebt kun je het naar alle hartelust uitdiepen en er beter mee worden. Elk karakter heeft zijn eigen rij met combo’s, special moves en technieken, en het spel laat veel ruimte open voor het zelfstandig uitdiepen van je karakter. Een karakter kan op het eerst gezicht niet zo goed lijken, terwijl als je het eenmaal onder de knie hebt, het de vloer met alle anderen ‘kan’ aanvegen. Hierdoor zijn er dan ook makkelijkere karakters en moeilijkere waardoor ook beginners in het spel snel een karakter naar hun gelieven kunnen vinden.


De traditie voortzetten

Het vechten gaat gelukkig nog steeds via de oude Soul Calibur manier. Dit betekend nog steeds dat je altijd vecht op een zwevend platform waar je vanaf kunt vallen. Niet iedereen is hier voorstander van, maar in de Soul Blade/Calibur reeks is het traditie. Verder heeft Namco goed gekeken naar het vechtsysteem in Soul Calibur 1 en heeft hier voor het tweede deel eigenlijk alleen wat kleine aanpassingen in gemaakt. De bewegingen zijn soepeler en er is dit keer zelfs een soort ragdoll effect ingebouwd om nog realistischer te laten zien wat er gebeurd als iemand met grote kracht tegen een muur wordt gegooid. De grootste verandering is echter zonder twijfel de toevoeging van het bloksysteem. Net als in Dead or Alive 3 kun je in Soul Calibur 2 aanvallen van de vijand counteren. Dit betekend in het kort dat je op het moment dat iemand jou aanvalt, de aanval afslaat en tegelijkertijd de tegenstander schade aandoet. Door deze toevoeging wordt de toch al diepe gameplay van Soul Calibur 2 nog dieper en zijn er nog meer opties om je te kunnen verdedigen, ook maakt dit het voor gevorderden nog leuker om echt goed te worden in het spel. Er is namelijk niets leukers dan je tegenstander constant op zijn eigen aanvallen te counteren.


 Pagina 1 van 2 >> 2Top ^ 

1 lezer review voor deze titel


DMX zegt:
24/09/2003
lijkt me niet super heb doa al
24/09/2003
ik weet niet als deze game zo super is.
maar het zal een lekkere fight game zijn met some wapens.
ik ben liever DOA veel lekkere wijven.:D
24/09/2003
ik weet niet als deze game zo super is.
maar het zal een lekkere fight game zijn met some wapens.
ik ben liever DOA veel lekkere wijven.:D
24/09/2003
Ik heb SCII al sinds maart/april. De japanse GameCube versie. Viel een beetje tegen, maar misschien had ik er ook teveel van verwacht. Feit is wel dat hij niet veel beter is dan de Dreamcast versie van SoulCalibur. Link is een leuke toevoeging maar daar stopt het dan ook. SC1 vond ik 3 jaar geleden super, nu vind ik SC2 gewoon goed, niet meer. Hij kan zeker niet op tegen VF4 Evolution, en persoonlijk vind ik MK5 ook toffer. Maar dan komt hij nog wel op een derde plaats terecht.
24/09/2003
er komen de komende tijd al zoveel goeie games uit, en ik heb doa al. misschien moet ik deze topper maar ff laten schieten.
Ruben III zegt:
24/09/2003
kheb hem tijdje geleden al een hele middag gespeeld....morgen halen deze shit....eindelijk een echte fighter op xbox (doa3 ook, maar is niet zo diep).....damnz, hier heb ik zin in :)
24/09/2003
hale!!!!!!!!!!!!!!! naja nog 2 dagen w88 dan
Reteppd zegt:
24/09/2003
He hij is nu al te koop hoor!!!!

ik heb hem GISTEREN namelijk al gezien bij de dixons, ze hadden er nog 4 ofzo (xbox)
24/09/2003
_O_ DOPE _O_
24/09/2003
ben em al aan het spelen zeerr vet, maar hij had wel nog iets verbeterd moeten worden, lijkt een beetje op een grote upgrade ipv deel 2
24/09/2003
vage shit
hale die hap!!!!!
Mart zegt:
24/09/2003
je kunt toch ook gewoon zonder wapens vechten he??????
24/09/2003
heb sc 1 nooit gespeeld dus ik ga deze versie zeker halen ,
al ben ik meer geneigd voor de cube versie te gaan omdat link me meer aanspreekt dan spawn :-/
24/09/2003
heb sc 1 nooit gespeeld dus ik ga deze versie zeker halen ,
al ben ik meer geneigd voor de cube versie te gaan omdat link me meer aanspreekt dan spawn :-/
24/09/2003
Hmm ik denk dat hij nogal veelste kort is.
Ik wacht wel tot hij is afgeprijst. 69 a 59 euro vindt ik een beetje veel voor een fightgame.
Nesem zegt:
24/09/2003
Gespeeld valt me wel ff tegen |:-speel hem lekker op de dreamcast is ni echt veel aan verandert en de grfx zijn ni echt beter dus haal hem ooit voor een prikki
Athion zegt:
24/09/2003
veel negatieve antwoorden hoewel bijna alle rrevieuws op welk platform dan ook hoger dan een 9 zijn. ik haal hem niet, houdt het geld liever appart voor de andere top-games want die komen nog genoeg :)
vince0606 zegt:
24/09/2003
ik vind het een geweldige game, k heb hem nog maar heel even gespeeld en ik was zwaar onder de indruk, die zweer, die gfx, die muziek......kwijl
TrU zegt:
24/09/2003
DOA 3 get your ass outta here!!!
There's a new King in town!!!
Deze spel is zo gruwlijk gruwelijk goed...
Kilik Maxi Nightmare Ivy Mitsurugi en natuurlijk Voldo zo gruwlijk........................................................
24/09/2003
Dikke ruk ik hou niet van Fighters.
el powkoz zegt:
24/09/2003
lijkt wel sfeer alleen als je alles zowat leest zitte sommige dinge toch raar inelkaar. maar wil hem eerst spele voor dat ik kwaad gaan zegge over zo'n mooie game.
XtremeX zegt:
24/09/2003
masterlijk spel hoor
Dodgie zegt:
24/09/2003
Leuke review hoor. Komt er ook nog 1 van Otogi? :)
24/09/2003
had hem gespeeld op het xbw event en was diep onder de idnruk, deze gaat ik ook zeker kopen als ik geld heb. Voorlopig moet hij maar ff in mijn kluisje wachten tot hij verhuist naar mijn xbox
Scotch zegt:
25/09/2003
Mensen hou is op over DOA3, deze game is 3x beter.
CAP1 zegt:
25/09/2003
scotch: when you're right...you're right... amen!
Shcaap zegt:
25/09/2003
SCII uber alles! ;)
Venga zegt:
25/09/2003
Dit lijkt mij wel een vette game.
Ook goede cijfers :)
25/09/2003
Hier lijkt mij dus echt helemaal niks aan... maar ik heb eerlijk gezegd soul caliber ook nooit gespeeld. Misschien huur ik hem wel es en zie ik dan wel verder.
Venga zegt:
25/09/2003
Ik heb Soulcalibur ook nooit gespeeld maar ik heb wel zin een goede fighter :)
samfisher zegt:
25/09/2003
Twas minder dan ik er van verwacht had! Ik heb em ook geruild voor NBA street
TrU zegt:
25/09/2003
Dammm zo zonde samfischer!!!Je weet niet wat je mist...
PBateman zegt:
25/09/2003
''Is dit de game die Dead or Alive 3 van de troon stoot en kunnen we dit de beste fighter ooit noemen?''

DOA3 hoort nog niet eens in de top 20 van beste fighters ooit, Soul Calibur 2 staat in de top-3 :)
26/09/2003
Dit spel is tha bomb!

26/09/2003
Welke van deze 3 zat nog niet in SC I ? Ivy, Hwang of Nightmare?
KILLER-B zegt:
26/09/2003
Deel 1 is en blijft de allerbeste beat-em-up !!!!!!!!!!!
soolmaan zegt:
26/09/2003
ken Soul Calibur 1 niet, dus ik ben enorm onder indruk van de intuitieve gameplay... khad ut wel beter gevonden als je je eigen soundtracks zou kunnen afspelen (maar ja, dat zal wel te maken hebben met de release op alle consoles)

beter dan DOA3? nee, anders... weapon-fight vs. fist-fight, I prefer the last, maar maak diepe buiging for this one... en Kilik is awesome to play with :))
PBateman zegt:
26/09/2003
eter dan DOA3? nee, anders... weapon-fight vs. fist-fight, I prefer the last, maar maak diepe buiging for this one...
Ehmm het counter systeem in DOA klopt van geen kanten, kan dus nooit een goeie fighter zijn....
26/09/2003
dat woord dus helemaal wel wat
26/09/2003
ja maar wat, vraag je je dan af
26/09/2003
Ik zie hem al een tijdje staan in de winkel, maar ik twijfel telkens weer... heb nog geen enkele fighter. Deez lijkt me op zich wel wat, of MK, of DOA, of Toa Feng.. (zucht) keuzes, keuzes
CoennoeC zegt:
27/09/2003
het lijkt mij wel allemaal top al die vecht games maar ik verveel me heel snel met dat soort spellen het is maar waar je van houdt en een iemand zij al dat er al te goeie games zouden komen dus ik laat hem ook schieten en ik ga er ook geen 60 euro voor betalen.
8)3)
Erik zegt:
27/09/2003
Mensen die zeggen dit spel lijkt me niet super,ik heb doa al: dit is dus echt veel beter heb...ik heb ze allebei en SCII is veel beter
Japzor zegt:
27/09/2003
Ik ben het niet helemaal eens met deze review... Die Berserker,Assasin, en Lizardman lijken ook verdomd veel op de anderen .. (Astaroth,die ene dwaas met die sabel,enne, sophitia ofzo ?) .. Maar ze zijn wel vet en dit is een enorm goed spel ?
zegt:
27/09/2003
Geld gebrek maar dit spel vind ik echt veel beter dan doa. Als ik geile wijven wil zien haal ik wel een playboy.
Xatos zegt:
27/09/2003
Doa is veel beter dan SC2
27/09/2003
Het is mooi het is cool het is vet uhhhh gewoon kopen die shit echt gaaf man 8)
metzger zegt:
27/09/2003
Wat ik goed vond aan DOA was 2 tegen 2 tag battle, egt vet. Kan dat hier ook bij of niet?? Dan is die het kopen zekers wel waard (voor mij iig)
cranky zegt:
29/09/2003
dit is veel beter dan doa! Speelt veel lekkerder weg. Ziet er bijna even mooi uit en er zitten ook een paar lekkere wijven in. Ik heb zelf de gamecube versie, Link is daar super in!
29/09/2003
wat een bullshit verhalen en revieuw....een te gekke game die momenteel alle fightinggames beat! xbox versie mooiste graphics ps2 versie makkelijkst playable met die controller!DoA is er helemaal niks bij halen die hap dus!
30/09/2003
iedereen maakt toch zelf uit wat ie haalt of niet ? maar ik ga hem in iedergeval wel halen. de dreamcast versie is mooi, maar haalt het niet bij deze versie. ik heb de dreamcast zelf, en soul calibur heb ik ook op de psx gespeeld. toen ging ie dus naar de dreamcast, en nu is dit spel gewoon 3 consoles blij aan het maken. way to go namco !
01/10/2003
Bovenstaande text is waar... ik heb de game 5 dagen and it`s fuckin great!!! Schuif DOA weg because that game sux... Soul Calibur II Rules!!!
smarcy zegt:
04/10/2003
IK WORD STRAKS ZO VROLIJK, ZO VROLIJK, ZO VROLIJK
IK WORD STRAKS ZO VROLIJK, ZO VROLIJK WORD IK NOOIT
WANT IK KRIJG STRAKS TOCH IS EEN COOL SPEL NU KAN JE VAST AL RADEN WELK SPEL HET WORD..........
HET SPEL :p:p:p DER:p:p:pSPELEN:p:p:p
SSSOOOUUULLL CCCAAALLLIIIBBBUUURRR 22222
IK WORD STRAKS ZO VROLIJK, ZO VROLIJK, ZO VROLIJK
IK WORD STRAKS ZO VROLIJK, ZO VROLIJK WORD IK NOOIT
:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d
HEB JE DIE GRAPHICS WELEENS GEZIEN...ZO MOOI HET SPEL HEEFT ZO VEEL DIEPGANG, VRIJ TE SPELEN ITEMS EN NOG VEEL MEER IK KAN DIT SPEL IN EEN WOORD BESCHRIJVEN

HETSPELVANDEEEUW !!!!!!!!!!!!!!!!!! EN DAT IS HET OOK :p:d:p:d:p:d
Aremas zegt:
05/10/2003
Ik heb hem ook vind hem echt onwijs :D. Veel fetter dan DOA3 Veel unlocks inclusief nieuwe speelmodes :D
Daz zegt:
07/10/2003
hij lijkt me ook kicke vooral dat weaponmaster.
en je hebt coole manetjes en vrouwen . hehehee dit word leuk!!
dis is gewoon een geschen uit de hemel 0-) 0-) 0-) 0-) 0-) 0-) 0-).
Daz zegt:
07/10/2003
0-)
smarcy zegt:
17/10/2003
dit spel is egt zo cool, zo cool, zo cool dat is gewoon niet meer normaal ik
11/11/2003
wow,dacht ik toen ik die screenshots zag!!
ik heb doa3 en daar verschoot ik al van maar dit?..._O_
die wil ik ook in mijn collectie!! 3)
oeps ik heb der nog een paar op mn lijstje... |:-
15/11/2003
tis e kei cool spel. lekker op elkaar ramme me wapens. alleen spijtig da ge ook gewoon kunt winne met op de knoppe te ramme. maar voor de rest e machtig spel _O_
Request zegt:
11/12/2003
Echt de beste fighting game die er is!!!
toet zegt:
21/12/2003
super spel.. die moet ik hebben _O_
Genassix zegt:
25/12/2003
Dit spel is zo ontiegelijk gaaf!!! Ik heb een OXM waar hij opstaat en ik heb hem echt uren achter elkaar gespeeld. Niet normaal, ik heb nog nooit zolang en zoveel een simpele demo gedaan.
OniRyo zegt:
12/01/2004
Ik heb het voor de gamecube en het game is veel te makkelijk... binnen 2 dagen uitgespeeld eerder dan de release.
mrhanky zegt:
05/02/2004
hij kost nu 30 euro bij bol.com
21/02/2004
en daar heb ik um net besteld
swordman zegt:
07/04/2004
Lang leve dit spel (maar ik speel toch meer DOA3)
Ape man zegt:
05/02/2005
Nu maar voor 20 euro.....:).......ben al weg_0/
24/02/2005
Gezien de bovenstaande review en reacties, toch maar snel een bestelling geplaats via de site van FRS (voor 13,50 euro!!!). Ik had al de eerste ps1 versie enkele jaartjes geleden gekocht (Soul Edge). En die was toen in zijn tijd al lekker vet. Kun je nagaan met deze (grafisch vernieuwde) xbox versie.
Harryyo zegt:
25/02/2005
Dat er toch nog een reactie werd geplaast gisteren:o.
Noujah ook al ben ik miss de laaste: Het spel is nu in de free record shop wel heel erg goedkoop. 15 euro voor een uitstekende beat 'm up:o!!!!
Soul Calibur II is haast legendarisch.....geworden*)

Kopen jongens (en meisjes natuurlijk), nu het nog kan!!!!!!! Laat 'm niet liggen, anders ben je gek!!!!!!!!!|:-|:-|:-
The Marxz zegt:
03/04/2005
ik vind het wel een vet spel zitten wel wat min puntjes aan maar dat zit in elk spel wel
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Nog geen login? registreer je dan eerst.
 
nCode World Domination True