Dit is het archief van Xboxworld V3.

Bezoek Xboxworld.nl voor de laatste updates.
Review: Outlast
Artikel: XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Review: Enemy Front
Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Artikel: Xboxworld beta is open!
Artikelen

XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!

Reviews

Outlast Outlast
Enemy Front Enemy Front
Transformers: Rise of the Dark Spark Transformers: Rise of the Dark Spark
Murdered: Soul Suspect Murdered: Soul Suspect
UFC UFC
MotoGP 14 MotoGP 14
Tour de France 2014 Tour de France 2014
Sixty Second Shooter Prime Sixty Second Shooter Prime

Meer Artikelen Meer Artikelen

Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud! Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud!
XBW Review: Outlast XBW Review: Outlast
XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
XBW Review: Enemy Front XBW Review: Enemy Front
XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live! Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live!
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!
Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare multiplayer Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare...
Eerste gameplay trailer van Dead Island 2 Eerste gameplay trailer van Dead Island 2
Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en screenshots Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en scree...

Meer Nieuws Meer Nieuws

Crimson Skies: High Road to Revenge
 
Crimson Skies: High Road to Revenge
 
Platforms
Xbox
 
Uitgever
Microsoft
 
Developer
FASA Studios
 
Genre
Lucht/ruimteshooter
 
Release datum
Xbox
Reeds verschenen
 
Belangrijke Features
Content Download
Online Multiplayer
 
Waardering
Geweldig
Geweldig


 
Meer info Meer info

Naar Forum Naar Forum

 
Gepost door Mirik Smit op 26 oktober, 2003
Crimson Skies: High Road to Revenge review

Als spel in Microsoft’s eindejaars assortiment heb je het niet makkelijk, er wordt kritischer naar je gekeken dan normaal. Crimson Skies is een spel dat in zijn ontwikkeling veel ups en downs heeft gehad, en daarom zo’n jaar langer dan bedoeld in productie is geweest. Eindelijk zijn de jongens bij FASA, waar ook Mechassault vandaan komt, klaar met dit spel, en wij namen natuurlijk meteen een kijkje.


MechAssault in de lucht

Jij speelt de beruchte luchtpiraat Nathan Zachary, die samen met zijn bende de Fortune Hunters het luchtruim op moreel verantwoorde manier onveilig maakt. Nathan Zachary heeft een klein gokprobleem, en dat breekt hem aan het begin van het verhaal in Crimson Skies: High Road to Revenge een beetje op. Nathan heeft zijn zeppelin de Pandora en zijn vliegtuig vergokt, en hoopte op een snelle vlucht met het resultaat zijn schepen niet te hoeven inleveren. Het verloopt echter niet zoals hij gepland had, en na het terugkrijgen van zijn eigendommen komt hij in contact met Doc Fassenbinder. Deze dokter heeft plannen ontwikkeld voor een windturbine die de hele luchtvaart zal veranderen. Uiteraard zijn een aantal slechteriken behoorlijk gecharmeerd van de mogelijk dodelijke misbruiken die van deze uitvinding gemaakt kunnen worden. Het is aan jou en de Fortune Hunters om er voor te zorgen dat dit niet gebeurt! Dit verhaal zal je middels gepre-renderde scènes gemixed met ingame materiaal duidelijk gemaakt worden.

Afbeelding 89Afbeelding 90Afbeelding 91

De eerste indruk die je van Crimson Skies krijgt is dat het op MechAsault lijkt, maar dan in de lucht. Het is dan ook niet zo vreemd dat de graphics en het ontwerp af en toe het een en ander weg hebben van de Mech titel. Je speelt ten slotte ook met krachtige machines, alleen deze keer zijn ze in staat te vliegen. Gelukkig is dit niet helemaal waar. MechAssault is een typische shooter waar Crimson Skies iets meer diepgang biedt in de bewegingsvrijheid en manieren om van je vijanden af te komen. Uiteraard is het op het artistiek gebied wel hetzelfde. Maar de manier van spelen, en de samenstelling missies is in Crimson Skies niet te vergelijken met die van MechAssault.

Lekker vliegen

Uiteraard weet iedereen waar het in Crimson Skies om draait; vliegen! Alles wat je doet gebeurt of in een vliegtuig, of in een afweergeschut koepel op een zeppelin, boot of gebouw. Maar het grootse gedeelte overduidelijk in een vliegtuig. Dit zijn geen normale vliegtuigen, maar fictieve machines die vaak de propellers of vleugels op rare plekken hebben zitten. Ze zien er stuk voor stuk bijzonder stoer uit en aan hun uiterlijk is te zien voor welk doel ze geschikt zijn. Grote vliegtuigen met een log uiterlijk en veel zware wapens zijn geschikt het neerhalen van vijandelijke zeppelins. Kleine gestroomlijnde machines voor het racen en de ‘normale’ machines zijn bijzonder geschikt voor het bevechten van andere vliegtuigen. De besturing van de machines is bijna perfect te noemen, het speelt bijna direct alsof je al uren achter het spel hebt gezeten en je voert binnen de kortste keren spectaculaire stunts uit die met simpele drukken op de analoge sticks uitgevoerd worden.

Afbeelding 101Afbeelding 102Afbeelding 100

De twee triggers op de controller dienen om de primaire en secundaire wapens af te vuren, die per vliegtuig verschillen. Zo zal het standaard vliegtuig vier kanonnen hebben als eerste vuurmogelijkheid, en een gelimiteerde bevoorrading aan hittezoekende raketten als tweede optie. De variaties zijn interessant, zo heb je sterkere langzaam vurende kanonnen, een spervuur aan kleine raketten en vele andere verschillende mogelijkheden. Een vliegtuig is echter niet uit te rusten met andere wapens dan waar hij origineel mee geleverd wordt. Wel is het mogelijk door het verzamelen van geld en opwaardeer tokens je vliegtuig eenmalig op te waarderen, met als resultaat een sterker en sneller vliegtuig. Elk vliegtuig beschikt ook over een boost mode en een set remmen. Logisch zou je denken, maar deze boost zuigt energie die hij daarna weer moet bijvullen. Ook het uitvoeren van de speciale bewegingen, handig voor het ontwijken van raketten en vijanden, verbruikt deze energie. Verwacht veel verhitte dogfights en spectaculaire achtervolgingen door gebergtes, afgronden en steden. Is je vliegtuig bijna kapot? Stop dan even bij een reparatie station die altijd in de beurt te vinden zijn.
 Pagina 1 van 3 >> 2 3Top ^ 


  • Mooie graphics
  • Sterk online gedeelte
  • Leuke actie


  • Regelrechte shooter
  • Kleine framedrop bij grote explosies

Geweldig
Geweldig
Op alle vlakken scoort Crimson Skies erg goed, wij hebben dan ook bijzonder veel plezier gehad met dit spel, dat noemen wji een topper!

Indrukwekkend staaltje werk van Fasa Studio's. Hopelijk niet de laatste Crimson Skies titel op de Xbox!
0 lezer reviews voor deze titel

mello1982 zegt:
26/10/2003
best wel leuk.....maar ik haal hem denk ik niet.
26/10/2003
Klinkt zeer goed, goede review trouwens!
Als ik Live neem ga ik eens nadenken om deze titel te halen.
26/10/2003
zozo, 9,5 *mompel*


Toch maar eens halen..:P
twi zegt:
26/10/2003
Ik zie hier echt naar uit man! Aanstaande donderdag ligt 'ie op de deurmat! Goede review, verwoord eigenlijk ook precies wat ik van de game verwacht. Een uitgebreide singple player, maar een goede multiplayer! The skies aren't safe any more :P
haantje zegt:
26/10/2003
Wow top cijfer... op ign 9,2 geloof ik gamespot 8,9 xbw 9,5 nou netjes toch echt een topspel :) ga ik ckrrrr halen
mrhanky zegt:
26/10/2003
eerst x box lve
Robie zegt:
26/10/2003
mooi, Ik denk dat ik hem ga halen!, Als mijn beurs het toelaat:(
hutkofer zegt:
26/10/2003
achja..als ik elke toopper moet kopen, gaat het me veel geld kosten...
ik koop hem wel, maar dan zou ik een ander spel niet moeten kopen...dat word goed nadenken dus !
samfisher zegt:
26/10/2003
+Halen
Humorke zegt:
26/10/2003
Lijkt me wel een vette game (zeker voor multiplayer)
Maar vind je ook niet dat sommige vliegtuigjes op van die piepschuimvliegtuigjes lijken ? 8)
Ook al is het vuur zoooooo moooooooooi (met paint?)
Maar het lijkt me wel vet. screens zeggen weinig over games.
Screens van KOTOR waren lelijker als de game bv.
twi zegt:
26/10/2003
Tuurlijk lijken ze op piepschuim / onrealistische vliegtuigjes. Het is niet voor niks een fictief spel in een alternatieve tijdslijn!
Fruxxxano zegt:
26/10/2003
die ga ik cker weten kopen, ook al heb ik gen life.
Nilamo zegt:
26/10/2003
Wow knap werk XBW ik heb hem al gepreorderd dus nu weet ik zeker dat ik goed heb gedaan.
26/10/2003
tja als ik van vlieg games hield had ik hem zeker gehaald, maar ja dat doe ik niet.
26/10/2003
Er zijn dus maar drie online modes? en niet zoals in de zijkant staat 6...
Offtrack zegt:
26/10/2003
Klinkt geweldig dit spel!
Khad geen id dat dit zo'n vet spel was eigenlijk.
Misschien dat ik hem nog eens in m'n bezit krijg.
Maar er kome zoveel spelle he...
NL MASTER zegt:
26/10/2003
Wat zal ik nemen: crimson skies, PGR 2, rainbowsix 3 of countertrike??????
Ik denk maar alle 4.
FUFO zegt:
26/10/2003
Zo, donderdagnacht in een slaapzakje voor de winkel liggen!! Dit spel is zo uitverkocht!!
DMX zegt:
26/10/2003
whoot!!!
Jeroen zegt:
26/10/2003
Whooooooooooooot!!! die wil ik hebben _O_
MaNiAc E zegt:
26/10/2003
ziet er goed uit zal vast beter zijn dan de pc versie
Nilamo zegt:
26/10/2003
het is wel zo dat ik mechassault haat
shumi zegt:
26/10/2003
ik haat ook mechassault, maar wat een cijfer zeg! ik dacht dat dit juist een saai spelletje was, beetje rondvliegen en dom schieten. Maarja, schijt aan die 9.5 want ik ga dit toch niet halen. Heb al een vliegspel (jedi starfighter) en dat vond ik vooral leuk om het starwars gedoe. Toch maar niet halen, deze game.
Dodgie zegt:
26/10/2003
KOTOR special -> Prijsvraag KOTOR
Voodoo Vince special -> Prijsvraag Voodoo Vince
Crimson Skies special -> (Prijsvraag?3))
26/10/2003
helemaal toppie, ben alleen niet zo happy met de mechassault engine, als de menu's waren langzaam en liepen vaak vast.

maar naast dat lijkt t me een must have.
Elite zegt:
26/10/2003
wow, dit is wel een damn hoog cijfer zeg! zeker voor xbw! ik had niet op extra uitgaven gerekend...maar ik heb ook geen live..hmz..toch ff nadenken.
iig: dit spel is een must have voor XBL'ers zo te horen en dat kan onze box goed gebruiken!
26/10/2003
Goede review! Ik heb Crimson Skies al gepreorderd, dus ik kom binnekort het luchtruim onveilig maken!3)
26/10/2003
goede review, is ie alleen op xbox?
Shadow89 zegt:
26/10/2003
Dat het een goede game zou worden wist ik wel, maar
dat ie zo hoog zou krijgen, had ik niet verwacht.
Eellie zegt:
26/10/2003
Kan je het ook splitscreen via internet spelen??????????????
XMSTXRDXM zegt:
26/10/2003
Graphics 9.0
Fantastische effecten en indrukwekkend achtergronden. Wij mooi vinden.

En ik mooi vind :)
BFalcon zegt:
26/10/2003
Ik heb het spel ook al gepre-ordered.

En om een antwoord op Eellie zijn/haar vraag te geven, ja ik heb bij verschillende betrouwbare bronnen gezien dat online ook gewoon een guest mee kan spelen, dus splitscreen!
NL MASTER zegt:
26/10/2003
Geweldig spel. Meteen halen, donderdag.
26/10/2003
hoe kan het 'publiek' hem nou al beoordeeld hebben als ie nog niet uit is ? o0 (hoeveel het er ook maar mogen zijn)

klinkt interessant, 't is dat ik geen euro kan missen, anders zou hij zich bij mijn collectie mogen voegen.
samfisher zegt:
26/10/2003
ik heb em al besteld, want dit moet ik hebben! kheb alleen geen geld........... maar ik denk dat ik wel wat los kan weken bij omaO-)!
samfisher zegt:
26/10/2003
heb immers ook fifa nodig
NL MASTER zegt:
26/10/2003
Ik heb xbox live, dus dit moet ik hebben. Lijkt me vet als je met splitscreen online met zijn 2en achter iemand aan gaat.
Mirik zegt:
26/10/2003
helemaal toppie, ben alleen niet zo happy met de mechassault engine, als de menu's waren langzaam en liepen vaak vast.

maar naast dat lijkt t me een must have.
Menu's die vastlopen? Dat licht dan aan jouw Xbox, dat heb ik nooit gehad bij geeneen spel, en ik heb aardig wat eertjes mechassault gedaan..goede review, is ie alleen op xbox? Het is een spel gemaakt door Mcirosoft zelf, natuurlijk komt die ook op de playstation en gamexube, en zelfs de dreamcast en nintendo 64.
26/10/2003
Heeeele dope game!! had ooit een demo van de pc versie en die vond ik al wreed!
dus deze ga ik ckers kopen...
Als ik geld had tenminste :(
Mirik zegt:
26/10/2003
pc versie heeft niks met de xbox versie te maken behalve zelfde universum
Ravage zegt:
26/10/2003
Heb hem al gepreordered bij GCshop en hem al gespeeld op de megafestatie,lijkt me echt een topspel
26/10/2003
ik heb hem al gespeeld.
hij is echt super goed met goede graphics
en natuuuuuuuurrrrrlijk Xbox live!

deze moet iedereen hebben met xbox
ik ook maar keb geen geld |:-
dotcom zegt:
26/10/2003
I WANT THIS GAME !!!!!!!!!!!!!!!
metzger zegt:
26/10/2003
Hmmm miisschien toch maar halen, weer is wat nieuws voor Live...
70ffL1n3 zegt:
26/10/2003
klinkt goed luitjes.
kaliet zegt:
26/10/2003
JONGENS na een lange tijd zal ik weer online komen op xbox live, en wel met deze titel, hoop dat hij m'n verwachtingen waar kan maken, lijkt me echt een super TOPPER! Weet je dat deze game ook op me oude dreamcast zou verschijnen, toen keek ik er al naar uit om in multiplayer met een paar vrienden te gaan dogfighten, maar dat gaat nu op xbox live gebeuren, I CAN'T WAIT!
26/10/2003
Gepreorderd bij gschop...
Mijn complimenten dat jullie zo snel (bijna een week voor de release) een review hebben klaarstaan!
kaliet zegt:
27/10/2003
Inderdaad ook mijn complimenten voor deze vroege review van Crimson Skies, die 3 online spelmodi lijken mij trouwens wel interessant, deathmatch is dan een beetje oud, capture the flag ook maar ik denk dat dat heel veel super momenten zal brengen online met die vliegtuigies, dat over die chicken is me nog niet helemaal duidelijk, degeen die het langst de chicken bij zich houd heeft gewonnen? Heb er iig echt super veel zin in en zal 'm ook meteen op de release dag kopen!
Mirik zegt:
27/10/2003
zitten ook team modi tussen die tellen ze op de achterkant van de doos ook mee denk ik
Humorke zegt:
27/10/2003
Wanneer ik geld heb (volgend jaar misschien) koop ik hem
27/10/2003
die AA guns zijn echt te gek! Dacht eerst dat dat het deel van het spel was wat mij absoluut niet zou aanspreken, maar zo zie je maar weer.

Ben de game gelijk begonnen op hard en dan zijn er een paar levels waar je met die AA's geen idee meer hebt waar te kijken, laat staan dat je de trigeer nog een keer over weet te halen WHOEAA

TOTAL ARCADE :)
RoYoR zegt:
27/10/2003
Flight games zijn cool!!!
Ik ga deze cker halen!!! morgen denk ik!!!
1 ding wat ik nog wil weten voordat ik em koop: Waarom heb je em zo'n hoog cijfer gegeven?
1. Omdat je zo van flightgames houdt
2. Omdat dit echt een topgame is

*Als ik dit cijfer 100% moet geloven dan is dit ongeveer het beste spel uit 2003
Mirik zegt:
27/10/2003
is geen flightgame is een volledig vrij 3d arcade shooter
ImpulzZ zegt:
28/10/2003
lijkt me zoo vet dus ik heb ook al aan de prijsvraag meegedaan :) Keep it up XBW !
koenie zegt:
29/10/2003
Er is dus geen soort: Team Destruction aanwezig?
Loserkid zegt:
29/10/2003
Zo te zien word het een topper, maarja k mot al zo veel spelen halen *diepe zucht* denk dat ik deze gewoon even laat liggen en later haal :(.
30/10/2003
Mooie tijden....gisteren F-Zero, volgende week Top Spin en Sega GT Online en op 28 november PGR2. Crimson Skies blijkt nu ook goed te zijn...
30/10/2003
ge kunt nie met da spel praten op xbox live dat vind ik spijtig
maar toch blijft rainbow six 3 mijn favoriet!!!!!!!!

_o_RainBow Six 3_o_
30/10/2003
_O_RainBow Six 3_O_


_O_UbiSoft_O_
Aremas zegt:
31/10/2003
Graphics 9.0 Vind ik ijgenlijk ietjes te laag. 9.5 minimaal (Dats mijn mening dan) Eindbasen enzo zien zeer gedetalieerd uit. Erg mooi geedaan :)
31/10/2003
je moet niet zeiken over graphics die zien er fantastesch uit man.
het gaat om de lol die je hebt in het spel.

NL_Wouter zegt:
31/10/2003
kijk dit zijn de spellen _o_
Aremas zegt:
31/10/2003
party crusher Ik geef gewoon een personlijke mening niemand hoefd het daar mee eens te zijn. En ik loop juist niet te zeiken over de graphics.
01/11/2003
heeft iemand dit spel al gespeelt, en wat is jullie realistische/eerlijke eindcijfer

_O_ jood tot muhn dood _O_
02/11/2003
zozo...wel een lekker gamepje volgens mij :)
dDirk zegt:
03/11/2003
Ik heb em gewonnen bij de prijsvraag, ik hoop dat et een vet spel is :)
Gl@di8or zegt:
04/11/2003
veeeel te snel uitgespeeld :(
Ze zeggen 10 uur, maar volgens mij is dat zelfs overdreven.
Voor de rest een super spel, kwou alleen dat het nog wat la,ger duurde, vooral als je geen live hebt
RedPog zegt:
04/11/2003
Red: Tha-d nog gefeliciteerd met de overwinning, trouwens is echt goed spel, ik heb hem afgelopen vrijdag gekocht en bevalt me prima.
Jammer dat ik zoveel huiswerk heb kom ik niet toe aan m´n spelletjes! Pog vindt hem in tegenstelling tot mij zonde van het geld, leuk voor een 10tje en anders: geldverspilling!
TommyM zegt:
05/11/2003

Ik heb hier nog nooit een reactie op deze site gezet, maar ik voel me gewoon verplicht om dit nu wel te doen omdat dit spel gewoonweg ongelooflijk knap is !!!! De jongens die dit gemaakt hebben verdienen een grote pluim!

Knappe graphics, knappe gameplay, knappe audio en knappe vliegtuigen ;-)

Tom
tobi tag zegt:
09/11/2003
leuk
plazz zegt:
10/11/2003
heb m mar verkoop m ....weinig nieuws onder de zon ..saai op den duur
14/11/2003
Warum ga je dan niet live?
Ik heb al veel lol met de splitscreen en system link
zub zegt:
29/11/2003
Leuk en origineel spel.
logische en afwisselende opdrachten in de single player mode , mooie graphics en besturing voelt "natuurlijk" aan.

Een minpunt is de singe player vind ik dat als je als in een dogfight zit je soms de mission area uit vliegt waardoor het spel automatisch de besturing overneemt en je terugbrengt binnen het speelveld.
Je tegenstanders mogen zich namenlijk wel buiten het speelveld begeven.
Mocht het zo zijn dat je op dat moment net tussen wat gebouwen vliegt dan kom je dus letterlijk knel te zitten door de terugvliegbeweging waar je zelf geen invloed op hebt.......irritant.

Multiplayer (live) is super en erg leuk dat je weer eens met z'n tweeen tegelijk kan live'en.
Ik vind de multiplayermaps wel wat rommelig en somber maar wellicht komen er nog nieuwe maps via live.

Al met al wel een lekker spel om te spelen.


18/12/2003
Mja, miss wel iets voor mij...
Sushi zegt:
07/03/2004
YES!!! Dinsdag jarig!! whoehoe eindelijk krijg ik m dan :)

\
|
|
|
|
/
german zegt:
08/03/2004
Best game ever!!!!
08/03/2004
Erg mooie orginele game!
Single player is erg leuk gedaan (storymode achtig)
Live is deze game erg strak!
Wel ff goed oefen voor je online gaat anders knallen ze je vaak uit de lucht
Victor zegt:
29/06/2004
geweldig spel.
heb em ook.
erg leuk met je vrienden.
jammer dat ik geen live heb. :'|
dat zou ik wel willen want ik ben erg goed. *)
@ plazz het blijft altijd een leuk spel singleplayer of niet.
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Nog geen login? registreer je dan eerst.
 
nCode World Domination True