Dit is het archief van Xboxworld V3.

Bezoek Xboxworld.nl voor de laatste updates.
Review: Outlast
Artikel: XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Review: Enemy Front
Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Artikel: Xboxworld beta is open!
Artikelen

XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!

Reviews

Outlast Outlast
Enemy Front Enemy Front
Transformers: Rise of the Dark Spark Transformers: Rise of the Dark Spark
Murdered: Soul Suspect Murdered: Soul Suspect
UFC UFC
MotoGP 14 MotoGP 14
Tour de France 2014 Tour de France 2014
Sixty Second Shooter Prime Sixty Second Shooter Prime

Meer Artikelen Meer Artikelen

Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud! Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud!
XBW Review: Outlast XBW Review: Outlast
XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
XBW Review: Enemy Front XBW Review: Enemy Front
XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live! Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live!
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!
Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare multiplayer Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare...
Eerste gameplay trailer van Dead Island 2 Eerste gameplay trailer van Dead Island 2
Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en screenshots Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en scree...

Meer Nieuws Meer Nieuws

Magic the Gathering: Battlegrounds
 
Magic the Gathering: Battlegrounds
 
Platforms
Xbox
 
Uitgever
Atari
 
Developer
Secret Level
 
Genre
Strategiespel
 
Release datum
Xbox
november 2003
 
Belangrijke Features
Content Download
Online Multiplayer
Xbox Exclusief
 
Meer info Meer info

Naar Forum Naar Forum

 
Gepost door Jordi Bauw op 26 januari, 2004

Waar de één verslaafd is aan Dungeons and Dragons, heeft de ander zijn Magic the Gathering verzamelkaarten. Net als D&D is Magic the Gathering een fantasievolle manier om je vrije tijd door te brengen met vrienden. In tegenstelling tot D&D, wat je in principe met een potlood, papiertje en één regelboekje kunt spelen, moet je voor Magic the Gathering kaarten kopen en ruilen. Ook is er geen ‘Dungeonmaster’, ofwel spelleider nodig die alles van tevoren verzint. Magic the Gathering is net als een normaal potje kaarten makkelijk te begrijpen, maar ontzettend uitgebreid als je er eenmaal mee bezig bent. De pakjes kaarten die je kunt kopen bevatten allemaal verschillenden beesten, landjes en spreuken. Landjes heb je nodig om de beesten op te roepen, en ook om andere spreuken te kunnen gebruiken. Door middel van het opleggen van deze beesten en spreuken vechten twee of meer ‘Magiërs’ tegen elkaar totdat ze het spelletje winnen en de tegenstander verslaan. Fans van Magic the Gathering hebben vaak honderden kaarten en proberen natuurlijk de meeste zeldzame en goede kaarten in hun bezit te krijgen door te ruilen of te kopen. Een aantal computerspellen zijn al verschenen die het exacte kaartspel naar de computer brachten. Atari doet het anders, in plaats van het gefrunnik met kaartjes op de computer kwamen vorige maand met Magic the Gathering: Battlegrounds, een actie/strategiespel waar geen kaartje aan te pas komt. Is dit het spel die Magic liefhebbers met liefde zullen spelen?

Ten eerste wil ik even zeggen dat ook ik een fan ben geweest van Magic the Gathering. Talloze kaartjes lagen in mijn kastjes en regelmatig speelde ik uitgebreide wedstrijden tegen vrienden. Helaas veranderen tijden, en zijn de kaarten inmiddels verpatst, wat eigenlijk wel weer zonde is als je weer helemaal in de sfeer zit na zo’n spel als Magic The Gathering: Battlegrounds te hebben gespeeld. Ik had namelijk wel weer zin om het echte spel te spelen. Waarom? Zijn beide spellen dan niet hetzelfde? Het antwoord op die vraag is zowel ‘ja’ als ‘nee’. Secret Level, de ontwikkelaar van Battlegrounds, heeft om de speelbaarheid simpel te houden de opzet van Magic the Gathering gewijzigd. Niet langer krijg je om de beurt de kans om beesten op te roepen of aan te laten vallen. In Battlegrounds vindt alle actie 'real-time' plaats, zonder beurten of pauzes. Beesten oproepen gaat in een paar seconden, en de monsters vallen ook direct aan. Je hoeft ze niet zelf het commando te geven om aan te vallen, of te vertellen dat ze moeten verdedigen. De meeste beesten in het spel zullen uit zichzelf een aankomend monster blokken of de tegenstander aanvallen. De opzet van Battlegrounds is meer gericht op actie en snelheid dan om het pure strategische denkwerk. Waar Magic het kaartspel meer op schaken lijkt, lijkt Battlegrounds meer op een sneeuwballengevecht.

Net als in het kaartspel begint iedere speler met een twintigtal levens. Op een klein veldje staan de twee tegenspelers, magiërs, tegenover elkaar. Ieder heeft zijn eigen helft, en kan op deze helft beesten oproepen die de tegenstander gelijk aanvallen. Wil de tegenstander niet geraakt worden, dan zal hij ook een beest moeten maken om het aankomende beest tegen te houden, of een spreuk moeten uitvoeren waarvoor het gevaar wordt weggenomen. Wat dit betekent is dat als er bijvoorbeeld meerdere beesten op je af komen, snel handelen essentieel is. Je kunt niet rustig de tijd nemen om je spreuken uit te kiezen of een tactiek te bedenken. Ook zul je een oogje moeten houden op je ‘mana’, ook wel magische energie te noemen. Mana is namelijk nodig om de verschillende spreuken en monsters te kunnen spelen, en naarmate het spel vordert zullen manakristallen verschijnen op jouw helft van het speelveld en die op de helft van de tegenstander. Pak je deze kristallen op dan heb je meer ruimte om energie in te bewaren en kan je na verloop van tijd grotere spreuken en wezens oproepen om je te beschermen en de vijand mee aan te vallen. Ben je erg snel, dan kan je de magiër, jouw vertegenwoordiging op het veld, de manakristallen van de tegenstander laten afpakken, zodat jij een manavoordeel hebt tegenover hem.

Het opbouwen van mana is cruciaal in het spel. Battlegrounds is namelijk zo gemaakt dat je naar mate je meer mana hebt, deze ook sneller aanvult. Heb je de hele manabalk aangevuld, en roep je spaarzaam beesten op, dan zal je mana er ook steeds sneller bijkomen, en kun je veel sneller betere en grotere beesten maken. Ben je echter de hele tijd beesten aan het maken of spreuken aan het gooien, dan zal je mana zichzelf langzaam aanvullen en duurt het langer voordat je voldoende hebt om te gebruiken voor een goede spreuk. Het aanvullen van de mana gaat vanzelf, maar je kunt dit versnellen door kleine ‘manascherven’ te pakken die uit de monsters vallen die worden verslagen. Ook kun je door op de Y knop te drukken het manageneratieproces een klein beetje versnellen.

 Pagina 1 van 3 >> 2 3Top ^ 

0 lezer reviews voor deze titel

26/01/2004
Ik vond het een lekker lezende review, maar mij lijkt er geen f*ck aan (heb ook nooit die kaarten gespaard)
mrhanky zegt:
26/01/2004
eerst een keer huren voordat ik overweeg deze te kopen
slasher zegt:
26/01/2004
Denk dat het wel leuk is voor de fans, maar niet voor mij. Ondanks het feit dat je Live kan, wat wel een voordeel is.
Shadow89 zegt:
26/01/2004
Goede review, maar deze game is niks voor mij.
Peter OtH zegt:
26/01/2004
Goede review.
Dat ik de eerste screenshots van dit spel zag leek het me echt helemaal top.
Ondertussen heb ik de demo gespeeld en mij valt ie gewoon erg tegen.
Ik had veel liever gezien dat het minder snelle actie was en meer strategie. Eigenlijk dus veel meer zoals het kaartspel zelf is.
Ook vind ik het aantal kaarten een flinke tekortkoming. Veels te weinig, en ook geen artifacts.
Ook dat je maar 2 kleuren kan combineren vind ik jammer. In principe had het mogelijk moeten zijn dat je alle 5 de kleuren zou kunnen gebruiken.
Eigenlijk is het geen slecht spel. Maar totaal niet wat ik ervan verwacht had.
Ach voorlopig hou ik het dan wel op het kaartspel :)
AmpH zegt:
26/01/2004
Als het net zo is als het kaartspel dan kun je toch net zo goed het kaartspel spelen? Ik vind het juist een goed idee om er meer een actiespel van te maken. Daarom kun je denk ik ook niet vijf kleuren combineren. Je wordt nu af en toe al gek van de snelheid waarmee je al je creatures en spells moet gebruiken. Het is geen top spel in mijn ogen maar wel vermakelijk.
Peter OtH zegt:
26/01/2004
Ben ik het niet mee eens. Het leuke aan magic is nou juist het strategie aspect. Dat is nauwelijks terug te vinden in dit spel.
Helemaal het kaart spel maken was misschien idd niet echt zinvol geweest maar ze hadden er veel meer mee kunnen doen.
Maar ik vind wel dat als je een spel maakt gebaseerd op het magic kaart spel je het er wel wat meer op kan laten lijken.
Een strategie opbouwen gaat nauwelijks. Uiteindelijk draait het er in dit spel om wie zo snel mogelijk zijn creatures heb liggen. Terwijl in magic zelf dat helemaal niet betekent dat je dan meteen ook wint.
Ze hadden hetzelfde spel kunnen maken zonder de magic franchise want eigenlijk heeft de hele setup van dit spel nauwelijks nog iets met magic te maken.
Op zich maakt dat van dit spel ook niet perse een slecht spel.. Het is alleen totaal anders als dat ik ervan verwacht had.
J_Star zegt:
26/01/2004
Ik heb het spel voor de pc en ik vindt het wel een vet spel het is wel een 8 waard 7 is wel te wijnig..
Zephyrus zegt:
26/01/2004
ik heb de PC versie zelf en hij is erg leuk maar jammer genoeg voor maar even. De multiplayer vink zelf nix aan het ging me nou net om bij de single player alle spells te verzamelen en ze leren strategisch te gebruiken.
Niet voor de diehard magic gasten maar een leuk actie spel wat wel snel verveelt
26/01/2004
hmm ben et eigenlijk met niemand hier eens:) Dit spel is echt goed en wie zegt dat het strategische aspect een kleine rol speelt zit echt fout....Echt de moeite waard, heb hem al meer dan een maand en speel hem nog elke dag (op Live)
26/01/2004
jonges een 7 is wel laag...
ITNL3 zegt:
26/01/2004
dit is dus echt een groot bagger spel
26/01/2004
Booooooring!!!
Request zegt:
26/01/2004
boring² xtra-boring³
Booster zegt:
27/01/2004
SNORRRRRRRRRRRR, ZZZZZZZZZZZZZZZZZZ, SNORRRRRRRRRR,ZZZZZZZZZZZZZZZ!!!!!
saai dus!!!!
Therocker zegt:
27/01/2004
ziet er eigenlijk stom spel uit
28/01/2004
Misschien alleen leuk voor magic nerdjes , maar het lijkt mij in ieder geval geen ene moer an
01/02/2004
Lijkt wel op POKEMON!
Overjoyed zegt:
01/02/2004
Lijkt me verschrikkelijk, maar leuk geschreven review!
03/02/2004
waar haal je die 7 van het publiek vandaan want naar mijn weten staat er hier geen positief cijfer tussen
cydroid zegt:
03/02/2004
haha ik heb dus deze game effe geprobeert en volgende dag dan wel meteen geruild voor ander spel maar moet zeggen was nog best wel comisch spelletje al won mijn kleine nichtje van 3 steeds van mn snap nog steeds niet hoe :s :P
kerkie zegt:
16/04/2004
ik vond het een leuk spel om te spelen maar het kaart spel is inderdaad wel wat anders en waarschijnlijk ook leuker. :P
kerkie zegt:
16/04/2004
:p
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Nog geen login? registreer je dan eerst.
 
nCode World Domination True