Dit is het archief van Xboxworld V3.

Bezoek Xboxworld.nl voor de laatste updates.
Review: Outlast
Artikel: XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Review: Enemy Front
Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Artikel: Xboxworld beta is open!
Artikelen

XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!

Reviews

Outlast Outlast
Enemy Front Enemy Front
Transformers: Rise of the Dark Spark Transformers: Rise of the Dark Spark
Murdered: Soul Suspect Murdered: Soul Suspect
UFC UFC
MotoGP 14 MotoGP 14
Tour de France 2014 Tour de France 2014
Sixty Second Shooter Prime Sixty Second Shooter Prime

Meer Artikelen Meer Artikelen

Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud! Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud!
XBW Review: Outlast XBW Review: Outlast
XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
XBW Review: Enemy Front XBW Review: Enemy Front
XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live! Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live!
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!
Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare multiplayer Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare...
Eerste gameplay trailer van Dead Island 2 Eerste gameplay trailer van Dead Island 2
Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en screenshots Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en scree...

Meer Nieuws Meer Nieuws

Mike Tysons Heavy Weight Boxing
 
Platforms
Xbox
 
Website
 
Uitgever
Codemasters
 
Developer
Codemasters
 
Genre
Vechtspel
 
Release datum
Xbox
Reeds verschenen
 
Meer info Meer info

Naar Forum Naar Forum

 
Gepost door Danny Bouman op 06 mei, 2002
Eén van de opvallendste, grootste en rijkste sportfiguren van het voorbije decennium (en misschien ook van de volgende jaren) is ongetwijfeld de zwaargewichtbokser Mike Tyson, Iron Mike voor de vrienden. Of je nu fan bent van deze bijtgrage bokser of hem de goot inwenst, het is een feit dat hij één van de beste boksers is die de sport ooit gekend heeft en daarom is het niet verwonderlijk dat Codemasters momenteel hard werkt aan een game dat draait rond mister Tyson, Mike Tyson Heavyweight Boxing. Het spel is in ontwikkeling voor de Xbox en de PS2.

In Mike Tyson Heavyweight Boxing (MTHB) kan je naast de grootheid zelve nog aan de slag met 15 andere zwaargewichtboksers uit de echte bokswereld, waaronder de Zuid-Afrikaan Francois Botha, de Nieuw-Zeelander David Tua, de Amerikaan Larry Holmes en de Kazak Oleg Maskaev. Nadat je één van de boksers 'ge-unlockt' hebt, kan je ofwel zijn bokshandschoenen aanbinden ofwel tegen hem vechten. Een groot gedeelte van de singleplayerervaring in Mike Tyson Heavyweight Boxing draait rond het unlocken van features zoals nieuwe boksers, kenmerkende slagen, tatoeages, nieuwe combo's, boksarena's en meer. Als je het spel voor de eerste keer opstart in de Belt-mode, begin je in de bronzen divisie met de keuze uit een beperkt aantal boksers die enkel beschikken over de basismoves. Het is natuurlijk de bedoeling om zo snel mogelijk alle boksers in die divisie te tonen dat jij de sterkste bent om zo gaandeweg een niveau te stijgen naar een hogere divisie. Er zitten ook verschillende andere spelmodes in MTHB zoals Tyson's Challenge, Speed Boxing en Undisputed Champ, allemaal lichte variaties op traditionele spelmodes als Time Attack en Survival. In een goed boksgame mag zeker ook de mogelijkheid niet ontbreken om je eigen bokser samen te stellen en dat kan je in MTHB doen in de Create-a-Fighter-mode, waarin je een groot aantal keuzes hebt wat betreft het uiterlijk van je vechtersbaas. Het coole aan de Create-a-Fighter-mode is dat je bokser automatisch realistische eigenschappen en vaardigheden toegewezen krijgt naargelang zijn lichaamsbouw, dus als je bijvoorbeeld een heel grote en gespierde bokser creëert, zal hij over veel power beschikken, maar wel traag bewegen.

MTHB is zeker geen pure bokssimulatie en heeft soms meer weg van een vechtgame, compleet met complexe knoppencombinaties die ervoor zorgen dat je bokser verwoestende combo's op de tegenstander loslaat. Met de rode, groene, gele en blauwe toetsen van de Xbox-controller kan je de 'normale' boksslagen uitvoeren, zoals een linkse of rechtse directe, hoekslagen, uppercuts en gekruiste slagen. Hoe langer je een toets ingedrukt houdt, hoe meer power er in je slag zal zitten, maar je moet wel oppassen dat je de knop niet langer dan enkele seconden indrukt, want dan zal je bokser niet meer reageren op je commando. Met de schouderknoppen kan je rake klappen uitdelen op het bovenlichaam van de tegenstander en lekker illegale moves uitvoeren zoals elleboogjes en slagen onder de gordel. De linkse analoge stick controleert de bewegingen van je bokser in de ring en met de rechtse stick verricht je al het blokkeerwerk. Die rechtse stick moesten we veel gebruiken, want al snel merkten we dat de gameplay in Mike Tyson Heavyweight Boxing voor een groot deel bestaat uit het blokkeren en ontwijken van de slagen van je opponent in plaats van zelf snel te counteren, als je kans wil maken op de overwinning tenminste.

Een vernieuwend aspect in dit boksspel is dat je wanneer je tegen het canvas geslagen wordt niet simpelweg steeds op dezelfde knop moet rammen om terug recht te komen, maar wel op de correcte toets moet rammen, aangezien het spel op willekeurige wijze de toets verandert waarmee je je rechtop moet hijsen.

Op grafisch vlak zit het al behoorlijk goed in de Xbox-versie van dit Mike Tyson-spel en vooral de boksers zijn de sterren, met hun herkenbare en gedetailleerde look, die goed overeenstemt met het uitzicht van hun echte tegenhangers. De boksarena's, waaronder Madison Square, Caesars Palace, Wembley Arena en Carnival City, zien er allemaal uniek en levendig uit, en brengen de sfeer van een echte bokswedstrijd goed over op de Xbox. Zeker het vermelden waard zijn de variërende gezichtsletsels die duidelijk zichtbaar worden wanneer je bokser of de tegenstander een rake slag toegediend krijgt, zodat het bij momenten echt pijnlijk werd om te zien hoe onze bokser lelijk toegetakeld was in z'n gezicht met blauwe plekken, verschillende bloeduitstortingen en een zo goed als dichtzittend oog. De animaties van de boksers stonden duidelijk nog niet allemaal op punt, maar gezien de visuele kwaliteit van de
 Pagina 1 van 2 >> 2Top ^ 

WouteR zegt:
06/05/2002
Helemaal niemand hier die reageert :o
RelaXXinG zegt:
07/05/2002
ik heb eigenlijk nog nooit een boxspel gespeeld! :)
toch maar een keer proberen.
err0r zegt:
07/05/2002
haha ik denk dat niemand meer genoeg aandacht heeft om het laatste halfstukje te lezen en nog te reageren.
Xenior zegt:
07/05/2002
Ik doet ook deze titel kopen. Dingetjes unlocken, ben snel tevreden:)
Ook enigzins omdat er nog niet zoveel beat em ups zijn.....1 zeg maar.
07/05/2002
Zit er nu ook een multiplayer mode in?
Ik vind je moet toch minimaal tegen iemand kunnen vechten, anders heeft het spel denk ik geen lang leven.

Komop Codie's, bouw het er nog even in ...
Xenior zegt:
09/05/2002
Hoe weet je alleen dat de muziek origineel klinkt?
WouteR zegt:
10/05/2002
Tis meer n review dan n preview :[
jacco zegt:
14/05/2002
mmmm lijkt me wel wat
AlphaZeL zegt:
16/05/2002
doet me heel erg denken aan R2R Boxing..:|
Rose zegt:
27/10/2002
Ik vind boxspellen alleen leuk in carreermode, en het gaat heel snel vervelen. Af en toe leuk om met anderen te spelen, maar verder? Het ziet er verder wel lachen uit.
boxman zegt:
22/01/2003
het ziet er gelikt uit, maar alleen echt voor boxliefhebbers. Met rocky is dit een waardig spel als je weet wat boksen is.

hou je niet van boksen.. niet kopuh..
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Nog geen login? registreer je dan eerst.
 
nCode World Domination True