Dit is het archief van Xboxworld V3.

Bezoek Xboxworld.nl voor de laatste updates.
Review: Outlast
Artikel: XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Review: Enemy Front
Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Artikel: Xboxworld beta is open!
Artikelen

XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!

Reviews

Outlast Outlast
Enemy Front Enemy Front
Transformers: Rise of the Dark Spark Transformers: Rise of the Dark Spark
Murdered: Soul Suspect Murdered: Soul Suspect
UFC UFC
MotoGP 14 MotoGP 14
Tour de France 2014 Tour de France 2014
Sixty Second Shooter Prime Sixty Second Shooter Prime

Meer Artikelen Meer Artikelen

Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud! Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud!
XBW Review: Outlast XBW Review: Outlast
XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
XBW Review: Enemy Front XBW Review: Enemy Front
XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live! Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live!
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!
Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare multiplayer Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare...
Eerste gameplay trailer van Dead Island 2 Eerste gameplay trailer van Dead Island 2
Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en screenshots Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en scree...

Meer Nieuws Meer Nieuws

Elder Scrolls III: Morrowind
 
Platforms
Xbox
 
Website
 
Uitgever
Ubisoft Entertainment
 
Developer
Bethesda Softworks
 
Genre
Real-time role-playing
 
Release datum
Xbox
Reeds verschenen
 
Meer info Meer info

Naar Forum Naar Forum

 
Gepost door Sabri Karakurt op 20 augustus, 2002

Voorwoord

Om te beginnen wil ik hierbij opbiechten dat ik geen RPG-fan ben, echter na de openbaring van Project Ego a.k.a. Fable (verder te noemen Project Ego) en The Elder Scrolls III: Morrowind (verder te noemen Morrowind) ben ik toch anders gaan kijken naar dit genre.

Morrowind is het derde deel, echter waren de eerste 2 delen PC spellen –Arena en Daggerfall-, waarvan het laatste in 1996 verscheen. Morrowind gaat door met hetzelfde concept, maar er is geen verband tussen de 3 spellen.

Het spel is eveneens op PC beschikbaar, maar gelukkig biedt Bethesda Softworks(developer) toch de kans om Xbox owners ook een vleugje te proeven. Voor mensen met een PC die zwaar beladen is, zou de PC-versie natuurlijk idealer zijn. Gezien het feit dat mijn PC kuren heeft, vind ik het toch geweldig om deze game op de Xbox te spelen dadelijk.


Morrowind

Wat is Morrowind? Morrowind is de noordoostelijke provincie van het Tamrielic Empire. De grens wordt aan het noorden en oosten aangegeven door de oceaan, aan het westen door Skyrim, zuidwesten door Cyrodiil (ook Imperial Province genoemd) en aan het zuiden door Black Marsh (ook Argonia genoemd). Het eiland is in het midden het dichtstbevolkt en is niet zolang geleden opengesteld voor ruilhandel. De rest van het eiland wordt bewoond door nomaden en bestaat veelal uit woeste gronden, gras en vulkanen.

De drie grootste culturen binnen het Imperium zijn: Ashlander nomaden, Imperial Province bewoners en de Dunmer Great House. De kleinste groepering van deze drie zijn toch wel de nomaden, ze onderscheiden zich direct met de andere culturen, door hun kleine en mobiele woningen.

Dunmer Great House worden onderscheiden in drietal andere groeperingen, die zich gevestigd hebben in heel Vvardenfell. The Great House Redoran worden gekenmerkt door hun aristocratische leefwijze en nobele uiterlijk. Great House Hlaalu is daarentegen agressiever, maar wel bescheidener in bouwstijlen. De grootste tovenaars komen echter van Great House Telvanni. In Vivec City, het centrum van het geloof soort Mekka, is een vierde grote huis gevestigd de Velothi of Temple. Die zich voornamelijk richt op het geloof, de 3 goden die ze vereren zijn: Lord Vivec, Lord Sotha Sil en Lady Almalexia.

Het bestuur heeft 1 soeverein gezag (Lord Vedam Dren), doch worden de diverse districten geleid door 5 grote groeperingen: de 3 grote huizen, de tempel en de Imperial kolonisten. Ieder heeft zijn eigen taak en bezigheid.

Het Imperium wordt geteisterd door een kwaal genaamd “Blight”. Het is net “het weer”, een plaatselijke regenbui zoal. Het slaat toe en laat gruwelijke sporen achter. Alles wat in zijn weg komt wordt weggevaagd. Er zijn gevechten, er zijn onenigheden binnen het Rijk, er zijn hevige discussies wat uiteindelijk tot een ruzie uitmondt. Het leger van diverse huizen staan klaar om elkaar toe te slaan. Niemand kan rustig meer door het bos heen, zonder door bandieten geroofd te worden. Boze kwaaie tovenaars gooien spreuken naar mensen alsof het water is. Toch is het bestuur van het Rijk banger voor de “Blight” dan voor wat dan ook. Je voelt het al aankomen zeker? Ik zal je niet langer laten wachten, aan jou de taak dus om voor zo’n ernstige kwaal de oplossing te vinden. Stop te zeggen tegen deze “ziekte” die een hoop mensen zomaar het leven kost.


Afgezaagd verhaal denk je zeker en zo kort? Nee, want het verhaal die ontknoopt zich op de manier waarop jij speelt. Ik kan niet hier een verhaal schrijven over Morrowind, het heeft namelijk ten eerste een open einde. Ten tweede, de speler bepaalt het verhaal. Hoe je je doel bereikt is namelijk volledig aan jou als speler toegewijd. Al jouw acties, goede of slechte, hebben invloed op het spel (dit kan dus ook in een later stadium van het spel jou achtervolgen). Vanaf het moment dat je wakker wordt in een soort van een schip en een zogenaamde vriend jou gedag zegt en vraagt of je je naam nog weet (dit is dus het stuk waar jij je naam intypt), begint het verhaal en begin jij als het ware met schrijven van jouw 200 uur durend boek.

Net als dat je de keus hebt hoe je je doel bereikt, heb je ook de keus met het kiezen van het ras bij wie je hoort (onder een korte samenvatting van de rassen, als iets ontbreekt of niet klopt, mijn excuses).

 Pagina 1 van 3 >> 2 3Top ^ 

dark-man zegt:
20/08/2002
morrowind moet ik toch echt hebben 8)
20/08/2002
K dan, preview Morrowind!
Alleen had ik liever dat dit een review was en dat ik 't spel morgen op zou kunnen halen.......balen!
Netjes geschreven, al vind ik de vergelijking met "ritje Goliath" best wel vergezocht , lol.
Durf ik de uitdaging aan om de wereld van Morrowind te ontdekken en de vele keuzes en acties die daarbij aan te pas komen??
(Hhmm.. zou bijna overwegen om een NTRC box er bij te halen)
21/08/2002
Coole preview met veel informatie.
Ik koop het spel wel,maar denk toch dat het tegenvalt.
In andere previews heb ik gelezen dat je wel 3!!! maanden kunt rondlopen(spelen)zonder ook maar aan het spel(jouw spel/verhaal)
deel te nemen.
Dat is dan wel weer heel erg tof.
Weet niet precies wat te verwachten.
Eerst maar wachten, dan kopen, dan spelen ,dan maar weer eens een mening!!
orgaZm zegt:
21/08/2002
goeie preview maar toch nog een vraagje, hoe gaat vechten, om en om een klap uitdelen of gewoon op diablo style, 1th/3rd person gehak...?
Mirik zegt:
21/08/2002
first of third person kan je kiezen in de pc versie, allemaal met percentages en al die RPG onzin, ik houd er niet van.
Radar zegt:
21/08/2002
Hij zit al in mijn koffer (ben nu in de US).
Volgende week weer naar huis en maar snel proberen.
Misschien dat ik ook Beffy en POW nog kan bemachtigen.....
Zhin zegt:
21/08/2002
Weet iemand wanneer Morrowind in Europa gereleased wordt?
ITNL zegt:
21/08/2002
niks voor mij. veeeeeeeeeeeeel te trage rommel en al die *kots kots* baldurs gate stijl gevechten en die *kots kots* trage verhaallijn en dat je alles moet instellen en vergelijken en traag doen en nog meer traag doen *kots kots* maarja het is maar wat je leuk vind....
21/08/2002
eind oktober dacht ik geleze te hebben maar ik weet niet zeker, deze game ga ik sekers wel kopen. ik heb m op de pc al gespeeld en hij is echt lauwwwww. goede info trouwes in die preview
PONKX zegt:
21/08/2002
thnx
GTA-Lover zegt:
22/08/2002
Hmmm... ik weet het nog niet zeker maar ik denk niet dat deze iets voor mij is. Final Fantasy 11 komt toch misschien ook op de Xbox???
DeezNutz zegt:
23/08/2002
geef mij project ego maar
DeezNutz zegt:
23/08/2002
:p
zegt:
24/08/2002
Weet iemand wanneer Morrowind precies uitkomt want het is nog een beetje onduidelijk geloof ik
Hi... zegt:
26/08/2002
er staat ergens in oktober...... maar ik verwacht eind dit jaar, nog effe wachten dus :(
ivan zegt:
28/08/2002
heb dit spel ook op de pc, het is een topper.
waar je alleen echt gek van word is de hoeveelheid tekst dat je voor je kiezen krijgt elke keer.
zouden de karakters voor de xbox wel echt praten of word dat ook weer tekst lezen lezen lezen....
ik ben ook geen rpg kenner dus mischien is dat met alle spellen zo.

ondanks dat is het toch een leuke game.
ga hem zeker ook voor de xbox halen!!!!
31/08/2002
Ik heb dit spel ook op de pc tis EGT een fantstisch spel, alleen.......HEEL ERG VERSLAAVEND (voor mij dan, ik heb 10 daguh 8er elkaar van 7 uur in de ochtend tot 11 uur in de avond dit spel zituh speele). Maar dat verslaavendheid is geen probleem (juist goed). TIS EGT EEN TE GEK SPEL IK GA UM ECHT VOOR MIJN XBOX KOOPUH .
cape673 zegt:
07/09/2002
oke oke project ego is natuurlijk al zonder dat ik mij daarvoor schaam
het beste spel van 2003.
Maarrrrrrrrrrr dit spel is ook eruggg goed dus ik koop hem wel(ben een groot fan van dit soort spellen)
grafisch zit het wel goed, en ik hoorde via via dat er ook gesproken
word in deze editie voor de x.
Tuurlijk staat orginaliteit aan top, maar als ik zie dat b.v. freakonick
er dagenland achter zat zal dat ook wel een goed teken zijn.
conclusie: rpg fan of niet gewoon kopen die handel.
14/09/2002
mmm ben niet zone rpg fan
Clawviper zegt:
25/09/2002
Dit spel rulesss echt, ik heb em al op pc gespeeld en aan het begin is het al gelijk top! goede graphics, zeer goeie gameplay en helemaal verslavend :[ .... Goeie preview trouwens !!
johan007 zegt:
15/10/2002
lijkt mij ook een vette game, voor de liefhebbers, de game is nu al te koop op www.wegotgame.nl en ik verwacht dat de game op 25 okt in de winkel ligt. (gelezen)
xxxboxxx zegt:
16/10/2002
deze game lijkt me echt vet!
heb net salaris binnen dus morgen gelijk naar de winkel rennuh!
:D
hunter zegt:
17/10/2002
k ben benieuwd......klinkt allemaal vet (goede graphics,goede gameplay,ongeloofelijk grote speelwereld) alleen jammer dat rpg niet mijn favo genre is maar goed je weet maar nooit :)
21/10/2002
Fok man weer uitgesteld, waarschijnlijk over een weekje....Ut zou de 17e zijn, maar et word de 25ste ofzo, komt door die Duitsers, omdat ze et hele spel vertaald wildenhebben in het Duits.............:( da doen wij toch ook nie???????????
Maserati zegt:
07/11/2002
Heb vaak de PC versie bij mijn vriend gespeeld, zeker gaaf, want je kan elke kant op, je hoeft niet perse bepaalde orders optevolgen, zodra die uit is zeker kopen!! ;-)
Shinnie zegt:
02/12/2002
Moet je je aanvallen kiezen (zoals nij Final Fantasy) of mag je hewoon zelf beuken(ik hoop het laatste)
TnT zegt:
19/03/2003
je mag zelf beuken..
maar tis niet echt schokkend hoor.. tis niet echt vechten...
tis gewoon knop indrukken en loslaten en dan haal je uit met je wapen.
Niet echt schokkend.
grafisch is het overigens niet bijzonder.. maar dat komt omdat ie zo beroerd is geport naar de xbox. het enige echte mooie is het water.
Verder zijn de textures echt ongeloofelijk bagger.
Wat dat betreft kan je'm beter op de pc kopen als je'n beetje een goeie pc hebt.
Om de prijs hoef je het niet meer te laten om de pc versie te kopen, want zo duur is ie niet meer.
Verder is het best wel een goed spel.
Xlord zegt:
07/04/2003
ik heb hem ook op de pc gezien en nu wil ik hem op de xbox hebben want het lijkt me echt wel een leuk spel.

ik ga hem gewoon morgen kopen.
18/08/2003
nee, je MOET hem gewoon kopn 8)
19/08/2003
ik vind em nu niet in de winkel :'(
moet wachten tot ie 2de hands uitkomt snif snif
i want it so bad
im so damm slow :(
Metal X zegt:
16/12/2003
MORROWIND RULES
Timmeh zegt:
03/07/2005
MORROWIND RULEERT
02/07/2010
klinkt een beetje als oblivion wat de rassen betrefd het blijft een vraagteken voor mij of ik hem wel koop fable 1 en 2 waren leuk
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Nog geen login? registreer je dan eerst.
 
nCode World Domination True