Dit is het archief van Xboxworld V3.

Bezoek Xboxworld.nl voor de laatste updates.
Review: Outlast
Artikel: XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Review: Enemy Front
Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Artikel: Xboxworld beta is open!
Artikelen

XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!

Reviews

Outlast Outlast
Enemy Front Enemy Front
Transformers: Rise of the Dark Spark Transformers: Rise of the Dark Spark
Murdered: Soul Suspect Murdered: Soul Suspect
UFC UFC
MotoGP 14 MotoGP 14
Tour de France 2014 Tour de France 2014
Sixty Second Shooter Prime Sixty Second Shooter Prime

Meer Artikelen Meer Artikelen

Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud! Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud!
XBW Review: Outlast XBW Review: Outlast
XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
XBW Review: Enemy Front XBW Review: Enemy Front
XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live! Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live!
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!
Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare multiplayer Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare...
Eerste gameplay trailer van Dead Island 2 Eerste gameplay trailer van Dead Island 2
Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en screenshots Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en scree...

Meer Nieuws Meer Nieuws

Steel Battalion
 
Platforms
Xbox
 
Uitgever
Capcom
 
Developer
Capcom
 
Genre
Eerste persoons shooter
 
Release datum
Xbox
Reeds verschenen
 
Meer info Meer info

Naar Forum Naar Forum

 
Gepost door Jordi Bauw op 29 november, 2002

Xboxworld had onlangs op de Gamexpo de grote eer om als enigste in Nederland de engelse versie van Steel Battalion te spelen. Zoals bezoeker van de show wellicht hebben gezien, hebben we de game uitgebreid gespeeld en kun je onze bevindingen hieronder vinden in de hands-on!


Doe het zelf pakket

Steel Battalion a.k.a. Tekki wordt geleverd in een 8 kilo zware kartonnen doos met stoere leger opdruk. Nadat we het grote ding hadden uitgespakt en voor ons neer hadden gezet op een tafel, moesten we de pedalen even aansluiten met een kabeltje. Na deze simpele handeling kon de game in de Xbox en kon er worden gespeeld. Normaal duurt het wat langer, want de controller moet dan eerst nog in elkaar worden geschroeft, gelukkig was het voor ons niet nodig om te doe-het-zelfen omdat de controller al kant en klaar werd geleverd.


Game opties

Eenmaal in het hoofdmenu zijn er 2 speelbare opties waaruit je kunt kiezen. Campaign of Free Mission. In Free Mission mode kun je elke unlockde missie nogmaals spelen zonder dat je de hele campaign hoeft door te worstelen. Wij gaan ons even richten op de Campaign mode, omdat ik die het meest heb gespeeld. De Campaign mode draait om een aantal missies waarin je de vijandelijke doelen moet uitschakelen. Het verhaal hebben we grotendeels geskipped dus dat hou je nog tegoed van ons in de echte review.

VT boot

Ik begon in en trainings missie waarin je 3 VT’s moet vernietigen. VT staat voor Vertical Tank en zo heet het beest waarin jij je bevind. Elke keer als je een missie begint zul je de VT moeten opstarten. Allereerst moet de koepel worden gesloten met bovenste rechter groene knop. Eenmaal dicht moet het programma gestart worden en dit doe je door op de groene knop daaronder te drukken. Als het systeem geboot is moet je de schakelaars links omzetten waarna de 5 lijntjes in je beeld zich zullen vullen. Eenmaal gevuld zal je HUD tot leven komen en is het tijd om de motor te starten. De HUD is het belangrijkste van je VT en neemt daarom ook ruim 30% van je scherm in beslag. Een grote tv is bij Steel Battalion een must, omdat je anders simpelweg niks ziet. Om de VT echt te starten druk je op het goede moment op de rode knop onder de 2 groene en je bent klaar om weg te lopen.

2 Joysticks.. 20 knoppen

Vooruit komen doe je met het rechter voetpedaal, hiermee zal je tank langzaam in beweging komen en je zult moeten schakelen met de linker hendel om goed te accelereren. Met alleen rechtdoor gaan komen je niet ver, dus er zal gestuurd moeten gaan worden. Uit instinct ben je gewend om met de rechter joystick een richting in te sturen. Dit haalt in Steel Battalion alleen weinig uit, de rechter joystick bestuurd namelijk je wapen en hiermee doe je alles om wapens af te vuren en vijanden in je beeld te krijgen. Je vuurt door de knoppen op de rechter joystick en je locked hiermee ook op de vijand. Met locken houd je je wapen altijd op de gelockde vijand en kun je dus schieten zonder echt te kijken waar je naartoe schiet. Met de linker joystick kun je wel bewegen. Deze stick kan namelijk niet omhoog en omlaag, maar alleen naar links en naar rechts. Beweeg de stick in de gewilde richting en je VT zal zich heel langzaam in die richting gaan keren. Bovenop de linker joystick bevind zich een analoge stick, deze dient voor het bewegen van je turret zodat je om je heen kunt kijken onafhankelijk van de richting waarin je je beweegt. Met deze stick moet je je vijand in beeld houden terwijl je met de rechter stick probeert te schieten.


 Pagina 1 van 2 >> 2Top ^ 

Mike zegt:
29/11/2002
Het was idd een indrukwekkend ding op de Gamexpo maar om voor die ene game €200 neer te tellen, vind ik wel een beetje veel... :)
XiroKe zegt:
29/11/2002
Hm.. Ik denk er over na.. :D
29/11/2002
great graphics
!!!
29/11/2002
Ik heb het geld niet, en als ik het had, dan had ik het er toch niet aan uit gegeven....
29/11/2002
Wauw.. Very nice...Very expensive....though!
HanTheMan zegt:
29/11/2002
/me legt de centjes alweer opzij :9
K vond het echt super om te zien op de gamexpo!!
29/11/2002
goeie preview...ik koop hem ook -gedeeltelijk om stoer te doen- maar lijkt me ook een wreede game
logan zegt:
29/11/2002
Fuckeduck, lijkt me toch wel gaaf zo te lezen
inod3 zegt:
29/11/2002
s/enigste/enige/
Quack zegt:
29/11/2002
LOL@inod3!
29/11/2002
jep; goeie preview.... kheb sin in Tekki :9

Tha Clone zegt:
29/11/2002
lijkt me cker wel coole game ! :D Vooral omdat er zo'n coole besturing bij zit !
tomhasj zegt:
29/11/2002
hebbie ook xboxlive???
29/11/2002
deze game zou ik best willen hebben maar 200 euro is veel te veel geld dat doe ik niet.
Da_Demon zegt:
30/11/2002
Het enige dat mij voor dit fameuse super destruction-game is de prijs...da vind ik wel 't spijtige...:{
wenze zegt:
30/11/2002
hmm alleen als er xbox live in zit...
30/11/2002
Hijs gaaf maar duur. En een beetje donkere sfeer met redelijke GFX.
El Barto zegt:
01/12/2002
$ 200,-... zijn ze de weg kwijt of zo? dan zal in NL wel beginnen met €299,- en dan is ie vet duurder dan de box zelf... nou, ik dacht niet dat ik dat ging uitgeven voor een spelletje!
groe3905 zegt:
01/12/2002
299 euro is wel heel erg veel voor een spel,
maar ik denk ook niet dat je het spel bij Bart Smit kan kopen
02/12/2002
ik ga me eerst maar een nieuwe tv halen.
dan komt Steel Battalion wel, ik weet wel dat ik hem MOET hebben.
ik heb het geld er wel voor over
Elite zegt:
06/12/2002
ik HEB het geld niet eens!
net de helft....
(werkloze scholier heeft gesproken)
sater zegt:
11/12/2002
wat een kut spel en veel te duur alleen de bestuuring iswel gaaf om 1keer te doen
13/12/2002
ja en als je m hebt uitgespeeld watdan ? komen dr meer batallion games of is t 200 euro voor een weekje bret want dan ios t natuurlijk wel heeeeeeel duur
Lars zegt:
14/12/2002
het lijkt mij zoooooo gaaf
jij zelf bent de piloot gewoon
sja alleen de prijs ja maarja dan maar ff geld opzij leggen
15/12/2002
Ja eh...ZIEK!!
16/12/2002
Mij te duur, een maandje plezier hek ook van een spel van 69 eurotjes!!!
petertje zegt:
18/12/2002
als je het ook zonder die kont roller kan kopen is het ook vet
22/12/2002
Mooie graphics..
denk er over na :D
Xforce zegt:
27/12/2002
over dit spel kan ik maar 1 ding zeggen ''goed'' echt ik heb het de gasten van xboxworld zien doen op de gamexpo en mooi hoor echt mooi mooiuh graphics goede gameplay ( lijkt mij )

ALLEEN 1 DING VOND IK JAMMER IK MOG HEM NIET FF SPELEN
IK HAD NOG GEVRAAGD AAN ZO'N CHINEESE JONGUH VAN XBOXWORLD MAARJAH DIE ZIJ DAT DAT NIET KON NIET DAT HET ZO ERG IS HOOR ( GA HEM TOCH ZELF HALEN ) MAAR TOCH WEL JAMMER!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Xforce zegt:
27/12/2002
over dit spel kan ik maar 1 ding zeggen ''goed'' echt ik heb het de gasten van xboxworld zien doen op de gamexpo en mooi hoor echt mooi mooiuh graphics goede gameplay ( lijkt mij )

ALLEEN 1 DING VOND IK JAMMER IK MOG HEM NIET FF SPELEN
IK HAD NOG GEVRAAGD AAN ZO'N CHINEESE JONGUH VAN XBOXWORLD OP E XPOMAARJAH DIE ZIJ DAT DAT NIET KON NIET DAT HET ZO ERG IS HOOR ( GA HEM TOCH ZELF HALEN ) MAAR TOCH WEL JAMMER!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Xforce zegt:
27/12/2002
over dit spel kan ik maar 1 ding zeggen ''goed'' echt ik heb het de gasten van xboxworld zien doen op de gamexpo en mooi hoor echt mooi mooiuh graphics goede gameplay ( lijkt mij )

ALLEEN 1 DING VOND IK JAMMER IK MOG HEM NIET FF SPELEN
IK HAD NOG GEVRAAGD AAN ZO'N CHINEESE JONGUH VAN XBOXWORLD OP E GAMEXPO MAARJAH DIE ZIJ DAT DAT NIET KON NIET DAT HET ZO ERG IS HOOR ( GA HEM TOCH ZELF HALEN ) MAAR TOCH WEL JAMMER!!!!!!!!!!!!!!!!!!
03/01/2003
Yo xforce ik ben het master gamer je kent me wel ik was ook op de gameparty mijn naam begint met een p
04/01/2003
o ja mij niet heus
Lorre zegt:
05/01/2003
200 dollar voor een game !!!!!!wtf!
ok het ziet er wel vet uit met die controller en zo maar ik heb de plaats (en het geld) niet voor dat ding.
En waar gaat dat eindigen:eerst surround geluid en nu een controller van een meter breed.Whats next?surround beeldschermen?Een master chief pak om Halo(2) te spelen?Een plastic Ferrari op ware grootte om racegames te spelen?stereo geluid en mijn gewone controller van €40 voldoen voor mij.
06/01/2003
lijp spel ik ga hem samen met iemand anders halen anders is de prijs echt niet te doen
:[ ]:- :( :+
06/01/2003
lijp spel ik ga hem samen met iemand anders halen anders is de prijs echt niet te doen
:[ ]:- :( :+
06/01/2003
Goh, ik wist niet dat er zoveel verschillende grijzen waren, niet zo'n heel vrolijke game. En dan de prijs nog, tjezus wat als je hem hebt uitgespeeld, doorverkopen? Oh en Lorre, dat master chief pak(LOL) is eigenlijk niet zo'n slecht idee..

P.S. Ik vind de plaatjes wat onduidelijk, behale die explosie, dies vet wicked!
07/01/2003
Deze game schijnt in maart te komen in ons kikkerlandje (ik ga hem zekerz halen). Het spel zal maar in een oplage van 12000 stuks in heel europa gedropt worden dus dat word rennen naar de shop. Hopen dat het wel wat is op mijn 55cm tv (denk het wel, en anders ga ik wel met me bakkes op 3 cm afstand zitten met die controller onder me tv) En oja gasten van XBW nice demo op de GameExpo (hadden alleen maar exclusieve games SP en ST)..........

p.s. Wie weet of er nog nieuw games uitkomen voor deze controller (mech games of course) ?????????
12/01/2003
God bestaat...super jammie check dat ding mooi zijn.
weer een nieuwe game in mijn lijstje gevoerd
rymboy zegt:
14/01/2003
kopenkopenkopenkopenkopenkopenkopen!!!!!!!!! MOET HEBBEN IK GEEF ER ZELFS €500 VOOR ALS HET MOET
Hordo zegt:
15/01/2003
Srry dat jullie niet mochten spelen.. aren de regels.. ding is erg kwetsbaar en het was het enige PAL exemplaar wat er was dus als dat kapot ging waren ze niet blij geweest.
21/01/2003
ziet er wel aardig heftig uit....alleen die €200,-- Ik vind € 60 al veel voor een game. En dan krijg je hier wel een uitgebreide besturing mee. Maar wat heb ik eraan voor andere games? Ben benieuwd hoeveel er hiervan verkocht worden.

Koop deze dus in geen 200 jaar.
Dr.Evil zegt:
22/01/2003
ik zal het allesins kopen hoelang ik erook voor moet sparen
Emile zegt:
23/01/2003
hij komt toch 23 april uit? ofzoiets? staat op tothegame.com :)
Da BjOrN zegt:
23/01/2003
kan je mechassault met deze controller spelen???
Dr.Evil zegt:
25/01/2003
ok kheb me bedacht
ik koop het niet
te veel geld
je kan er evengoed 4 andere games vor kopen eh
26/01/2003
is er al een trailer of een filmpje beschikbaar??
28/01/2003
K*T SPEL..... doe mij maar battle engine aquela of hoe de fuck je dat ook schrijft .. maar een beetje gamer begrijpt wel welk spel ik bedoel
13/02/2003
Hoorde trouwens dat van deze game er maar 12.000 uitkomen, en onbekend hoeveel er in Nederland verschijnen

Lijkt me wel erruuug weinig....
10/03/2003
Kijk als je nou nog meer van deze soort games of andere genre's erop kan spelen word de prijs al wat softer.
sanderr zegt:
13/03/2003
ja vraag ik me ook af komen er dan later meer spellen uit waarmee je de besturing ook kunt gebruiken of is het echt alleen voor dat ene spel? ( laten ze er dan wel bij vermelden dat je een goede tv moet hebben voor Steel Battalion)
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Nog geen login? registreer je dan eerst.
 
nCode World Domination True