Dit is het archief van Xboxworld V3.

Bezoek Xboxworld.nl voor de laatste updates.
Review: Outlast
Artikel: XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Review: Enemy Front
Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Artikel: Xboxworld beta is open!
Artikelen

XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!

Reviews

Outlast Outlast
Enemy Front Enemy Front
Transformers: Rise of the Dark Spark Transformers: Rise of the Dark Spark
Murdered: Soul Suspect Murdered: Soul Suspect
UFC UFC
MotoGP 14 MotoGP 14
Tour de France 2014 Tour de France 2014
Sixty Second Shooter Prime Sixty Second Shooter Prime

Meer Artikelen Meer Artikelen

Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud! Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud!
XBW Review: Outlast XBW Review: Outlast
XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
XBW Review: Enemy Front XBW Review: Enemy Front
XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live! Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live!
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!
Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare multiplayer Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare...
Eerste gameplay trailer van Dead Island 2 Eerste gameplay trailer van Dead Island 2
Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en screenshots Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en scree...

Meer Nieuws Meer Nieuws

Racing Evoluzione
 
Platforms
Xbox
 
Website
 
Uitgever
Infogrames
 
Developer
Milestone
 
Genre
Arcade racer
 
Release datum
Xbox
Reeds verschenen
 
Meer info Meer info

Naar Forum Naar Forum

 
Gepost door Wouter Flemming op 31 december, 2002
Racing Evoluzione – Milestone – Infogrames – Hands-On

Onlangs hebben we ook Arthur Houtman van Infogrames het hemd van zijn lijf gevraagd omtrend Racing Evoluzione. Check het interview hier.


Interview met Arthur Houtman

-------------------------------

De Xbox is bij uitstek de console voor race-liefhebbers. Games als Project Gotham Racing, Colin McRae Rally 3 en Sega GT 2002 hebben dat reeds bewezen. Er komt nu weer een nieuwe generatie race-games aan die het gaan opnemen tegen de gevestigde orde. Medio februari komen namelijk zowel Mercedes Benz World Racing als Racing Evoluzione uit. Beide games zijn vooralsnog bestempeld als Xbox exclusief en wat we nu hebben kunnen zien aan screenshots en in-game beelden ziet het er allemaal erg strak uit. Het werd tijd om de games eens van dichtbij te bekijken en Infogrames stuurde ons een beta op van Racing Evoluzione, ook wel bekend als Apex, de naam waaronder dit spel in Amerika uitgebracht zal worden.


Het Concept

Arthur Houtman is de man die het hele Racing Evo concept heeft bedacht en uitgewerkt, een concept dat toch behoorlijk afwijkt van wat we tot nu toe zijn tegen gekomen. In plaats van auto’s te kopen of winnen maak en ontwerp je ze hier zelf. Althans, dat is het plan.

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: Het hele bouw-je-eigen-auto plan komt er in mijn ogen niet echt lekker uit. Je begint met de keuze tussen 3 zogenaamde Roadster concepten die je alleen ziet als schets met wat technische specificatie’s. De ene auto is beter in optrekken, de ander heeft een hogere topsnelheid etc, je kent het wel. Vreemde is dat er niet echt een balans is tussen de verschillende aspecten van de auto en er eigenlijk maar één model is waarmee je echt races kan winnen. Misschien dat de anderen concepten gelden als een hogere moeilijkheidsgraad maar als betrekkelijk nieuweling in het spel heb je hier eigenlijk geen keus.

Als je eenmaal een concept hebt gekozen gaat de monteur aan de slag in je krakkemikkige garage en toont je na een aantal weken het resultaat: Een auto die je alleen op de grote auto-beurzen ziet, een echte concept-car die je ook nog af zou kunnen stellen hoewel dat pas later in het spel mogelijk wordt. Die functie’s zijn helaas ook vrij beperkt (voor zover ik heb kunnen zien) : Gear ratio, downforce en steering.


 Pagina 1 van 3 >> 2 3Top ^ 

Mc Nappy zegt:
31/12/2002
"reeds verandert "

't is waarschijnlijk al wel laat op de avond, maar dit is toch wel een mooie dt-blunder :p
WouteR zegt:
31/12/2002
Het is idd laat :{
WouteR zegt:
31/12/2002
Voor mijn doen dan :+ Ben geen echte XBW Bikkel
THA NICK zegt:
31/12/2002
die moet ik echt hebben!!!
31/12/2002
Misschien wordt dit wel wat....
31/12/2002
IK WIL LIVE HIEROP!!!
31/12/2002
vet!!! deze moet ik hebbe
Gameslave zegt:
31/12/2002
E zie ik nou eindelijk een schademodel?!
fallout zegt:
31/12/2002
ik vraag me af of et rijden nou een keer echt goed aanvoelt. in sega gt was et wel ok denk ik. maar je voelde de weg lang niet zo goed als in GT III. en dat hoort toch wel bij een goed race spel. hoop dat ze daar wat meer aand8 in steken deze keer. realistischere race physics. want that is where its at.
31/12/2002
ziet er wel leuk alleen niet mijn smaak...
X-Player zegt:
31/12/2002
hebben hebben hebben :D 8)
ik von het sowieso al een must have ;) toch mooie beta review :P
Spaarpot zegt:
31/12/2002
nice game :D


Goeie Preview mr Bikkel Wouter :p
Dioga zegt:
31/12/2002
Kwil deze hebbuhhhh 3)

Lijkt me echt een zwaar vette race-game
Maserati zegt:
31/12/2002
Ik vond het normaal juist aan racegames wel leuk dat je met bestaande auto's kan rijden, maar nu zelf maken lijkt me misschien nog wel gaver
31/12/2002
Mooie preview
Lijkt me wel een leuk spel, alleen jammer dat het *meer* arcade is dan realistisch :(
[sjon]nie zegt:
31/12/2002
:) EINDELIJK SCHADEMODEL :)



werd tijd ook
markorius zegt:
31/12/2002
Ik weet nog wel een stukje met 2 miljoen mogenlijkheden tot opbouw van de auto dus ik dacht, alles veranderen en velgen, kleur, motor, Gewoon Alles en dan blijkt nu nog niet zo te zijn en blijkt dat ook niet bij het uiteindelijke spel dan bied het te weinig vernieuwing
toiletboy zegt:
31/12/2002
Het zal wel schademodel op je eigen auto worden. En niet op de computergestuurde auto's ....
WouteR zegt:
31/12/2002
Nee ook schade op de andere auto's! ben ik idd vergeten te vermelden
marsie zegt:
31/12/2002

ik heb gehoord dat dit spel rond februarie in de winkel moet liggen

dan kunnen de westerse soldaten nog net effe "deze italiaanse revolutie" spelen voordat ze naar Irak vertrekken!!!!

waarom een WO III ?????
31/12/2002
ziet er freaky uit.
31/12/2002
ik zal eerlijk zijn...ik geil op deze game
Erik zegt:
31/12/2002
Gran Turismo verslagen!!!
gt3 zegt:
31/12/2002
Grafische is hij zeker beter als GT3 Erik maar een game als GT3 verslaan heeft meer nodig dan alleen mooie grafhics.
Het is meer een arcade racer wat ik persoonlijk wel erg jammer vind.
Nu even wachten op de release.
WouteR zegt:
31/12/2002
mwah, het is niet arcade als in Need for Speed hoor, het is alleen geen realisme :) Moeilijk uit te leggen. GT3 beater is het iig niet, kan ik je zo wel vertellen.
Warrior X zegt:
31/12/2002
het lijkt me echt een toffe game sega gt was ook zeer cool alleen jammer dat je geen schade kan krijgen maar aan de preview te zien (&screenshots) belooft het wel wat !
Celtic-X zegt:
31/12/2002
Dit lijkt me wel een mooi spel, maar ik denk niet dat ik hem ga kopen. Alleen als hij beter als dat ps2 spel wordt. Wel heel leuk dat je je eigen auto's kan ontwerpen. Ik vraag me af of het wel zoveel uitmaakt dat het een beetje arcade is. Is misschien wel net zo leuk.
dve zegt:
31/12/2002
ik dacht dat het een super game zou worden, maar ik weet het nu nog zo net niet ben een beetje teleurgesteld.
maximus zegt:
31/12/2002
Het succes van GT3 was net het realisme.
RE ziet er in ieder geval beter uit maar als wat als de besturing niet goed aanvoeld?
Als het een kruising is tussen PGR en SEGA GT (zoals in de preview is vermeld) dan kan dit spel wel eens een interessante aankoop worden.
Ik denk dat ik wel genoeg weet om mijn éérste racer van 2003 te bestellen!!!!!!!
swoosh zegt:
31/12/2002
sodeju dan....ziet er goed uit
Emile zegt:
31/12/2002
heet dus toch geen APEX?
Foxz zegt:
31/12/2002
In ieder geval een pluim voor de preview waar niet alleen de positieve dingen worden behandelt, maar ook wat kantekeningen worden geplaatst. Dat zie je namelijk niet vaak en zo krijg je een beter en realistischer beeld van een spel dan wanneer je er alleen positieve dingen over leest. Van mij had dat hele bouw je eigen auto in ieder geval niet gehoeven, het optunen van auto's verder uitwerken lijkt mij een beter plan. Hierbij denk ik aan spoilers en dergelijke die je ook daadwerkelijk in de race ziet. Dat verandert echter niets aan het feit dat dit de racegame is waarvan ik de komende tijd het meeste verwacht.
31/12/2002
ziet er zeker goed uit. I heb al wat fimpjes ervan gezien.Gaat echt heel goed worden (denk ik)
WouteR zegt:
01/01/2003
Het is ook een heel goed racespel met fantastische graphics. Het auto bouwen is opzich wel verslavend = Elke keer races ridjen om te kijken of je motor home weer iets is verbeterd of dat je een nieuwe car kan produceren, maar het bouwen zelf is gewoon niet aanwezig.. Ik wil spoilers kunnen plaatsen, nieuwe bodykits, bumpertjes, het ding spuiten etc..
SijmeZ zegt:
01/01/2003
een mix tussen sega gt en pgr??? twee beste racespellen, dus dat komt wel top!
gt3 zegt:
01/01/2003
Ik zie wel wat het word.Het ziet er ieder geval vet uit en anders krijgen we altijd dat racespel van ATLUS nog(TYPE R).
dve zegt:
01/01/2003
komen in RE ook ferrari's voor waar tegen je moet racen of nie.
01/01/2003
eigen wagen bouwen is beter!!
WouteR zegt:
02/01/2003
Het zijn meer straatauto's zoals de Supra enzo :9
VTec zegt:
02/01/2003
Ik speel nu erg veel Sega GT2002 en zit al met smart op een alternatief te wachten. Niet dat ik me met Sega verveel, maar ben zeer benieuwd wat nog meer mogelijk is op de Xbox.
Xforce zegt:
02/01/2003
who dat plaatje ( 2e van onder pfff leip . mooi , vet , oehhh !!)
ook al hou ik niet zo van race spellen het dit spel ziet er we mooi uit!!!!
Duplicate zegt:
02/01/2003
Ziet er zeer strak uit, deze moet ik zeker hebben :D
02/01/2003
Wreeeeeed, deze game moet ik hebben!!!! Wat een supervette wagens en omgevingen. Nou nog hope dat het Trustmaster stuur lekker werkt bij deze game!!
02/01/2003
Kijk hier voor meer screenshots: http://xbox.ign.com/articles/375/375702p1.html

Ziet er echt een bangelijk spel uit, koop ik zeker!!!!
04/01/2003
lijkt mij oo kwel een leuk spel
04/01/2003
Die gaan we zeker ff kopen!!!!
05/01/2003
Ondersteunt het Xbox Live?
WouteR zegt:
05/01/2003
Nop
Lorre zegt:
05/01/2003
Yeah!!!! Eindelijk een alternatief voor PGR !!!!!!
nfshp2 is te arcade en gt3 toestanden enzo zijn mij te realistisch.
Wel jammer dat het autobouwen zo beperkt gebleven is maar ja, dat is natuurlijk het belangrijkste niet in een racaspel.
VETTE GRAPHICS EN SCHADEMODEL !!!!!!
05/01/2003
zkr,

vind ik ook en wel met dashboard erin natuurlijk om het echter te laten lijken.
plobo zegt:
09/01/2003
[b]:D Mooie screens ben erg benieuwd I LOVE RACING let's go live 2 drive!!![b/] :D
plobo zegt:
09/01/2003
[b]:D I LOVE RACING [\b] :D
12/01/2003
Owww uhhhhh ja uhmmmm tja ...Niet mijn game genre
sorry heb er geen juiste woorden voor want in tegenstelling van PLOBO .. I DON'T LIKE RACING.. niks persoonlijks is gewoon mijn mening...
Raven2002 zegt:
12/01/2003
Doh, MacNappy is ier ook dus ;)
M@ximuS zegt:
13/01/2003
maar hoeveel banen zitten in het spel?
E=MC2 zegt:
13/01/2003
zit er zich vrij stoer uit maar lijkt mij toch een beetje naar midtown maddness neigen :(
15/01/2003
ERGE GAMEEEEEEEEE
16/01/2003
In Sega GT op Dreamcast kon je ook je eigen bakken ontwerpen ;)
ThaBEN zegt:
16/01/2003
Whoho, als die game net zo goed speelt als dat ie uitziet word het egt een topper! Ik ga hem ZEKER WETEN 7 februari al halen! :P
20/01/2003
Dit wordt zeker weten een goede game! Nu hopen dat de gameplay ook goed is!! :D Maar kan je alleen met je zelfgebouwde auto racen of ook met andere auto's?
25/01/2003
Auto's tunen is een hobby van me, dus dit lijkt me wel wat, want met deze kan ik tenminste voluit racen. ;)
ThaBEN zegt:
27/01/2003
8)BELANGRIJK!!!8)

Als je van plan bent deze game te gaan kopen kijk dan snel op!

http://www.gcshop.nl/details.php?id=453

Hier kun je hem bestellen tot 7 februari voor maar slechts 46 euro!
Heb ik net ff gedaan :p !
29/01/2003
Woow!! Thnx voor de tip!!
Heb um ook gelijk besteld!! :D
30/01/2003
Ik heb hem ook besteld, nog 1 week en een dag.... [jezus wat lang]
Celtic-X zegt:
01/02/2003
Nog 6 daagjes...
01/02/2003
Jah..... nog 6!! Kan nie w88!!
01/02/2003
Wa een geil spel die wil ik hebben
ThaBEN zegt:
02/02/2003
NU NOG MAAR 5 }:]
02/02/2003
Pre Oder hem hier: http://www.gcshop.nl/ € 46,- :)
Amadeuz zegt:
02/02/2003
damn, die moet ik echt hebben!
Iemand hem al besteld bij Gcshop? wil het denk ik ook doen :)

03/02/2003
Dit gaat een goed spel worden, dat is zeker. Ik weet ook zeker dat ik het eens ga proberen. Alleen als je ook een PS2 hebt (of daar vaak op speelt) dan word je erg kritisch wat betreft racegames. GT3 is gewoon de king en of de graphics van RE nou veel beter zijn of niet, het concept en rijmodel van GT3 zijn gewoon ongeevenaard. Ik ben dus benieuwd. Maar de Xbox kan wel een goede racegame gebruiken en wat dat betreft komt dit spel als geroepen.
04/02/2003
Nog 3!! :9
taipo zegt:
04/02/2003
dus hij ligt op 7 februari in de winkel in nederland dat is te hopen want meestal kloppen die datums niet want als ik 7 februari naar freercordshop of een andere winkel ga en hij is er niet dan word ik zeer aggressief!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
04/02/2003
Ugh! Wat ik vandaag dus hoorde in een winkel. Racing Evoluzione uitgesteld tot de eerste week van maart!? Is dit waar?? Dat hoop ik dus heel erg niet. Dan is het weer net als altijd!
05/02/2003
Jeeeej khed de game vandaag gekocht...en hijs damnz goed mensen...mooi..snel...alles is vet....kope dusj!
ThaBEN zegt:
06/02/2003
Whoho :o! Ik hoop dat je de waarheid spreekt BitteEinMarc! Ik zit al als een klein kind de dagen af e tellen ;) en morgen krijg ik hem gelevert door gcshop.nl! :9

KWORD GEK! 8)
06/02/2003
Me toooooooooo!!!!!!! 8)
X-Player zegt:
06/02/2003
ik ga anders wel mogu als ik game heb review writeen van full alst mag :)
06/02/2003
echt wel fette game 3:
06/02/2003
ps2/xboxgamer84, mooi dat jij GT3 de king vind, maar ik vind Sega GT 2002 op alle vlakken beter ;)
che zegt:
25/06/2003
gt3 is toch beter ze
pieterbas zegt:
26/06/2003
_0_ Ownend spel _0_

DIE WIL IK HEBBEN!!!
pieterbas zegt:
26/06/2003
_o_
vet
pieterbas zegt:
26/06/2003
_O_ doet dees t wel?
pieterbas zegt:
26/06/2003
_O_ ownend spel _O_
_O__O__O__O__O__O__O__O__O__O__O__O__O__O__O__O_
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Nog geen login? registreer je dan eerst.
 
nCode World Domination True