Dit is het archief van Xboxworld V3.

Bezoek Xboxworld.nl voor de laatste updates.
Review: Outlast
Artikel: XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Review: Enemy Front
Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Artikel: Xboxworld beta is open!
Artikelen

XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!

Reviews

Outlast Outlast
Enemy Front Enemy Front
Transformers: Rise of the Dark Spark Transformers: Rise of the Dark Spark
Murdered: Soul Suspect Murdered: Soul Suspect
UFC UFC
MotoGP 14 MotoGP 14
Tour de France 2014 Tour de France 2014
Sixty Second Shooter Prime Sixty Second Shooter Prime

Meer Artikelen Meer Artikelen

Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud! Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud!
XBW Review: Outlast XBW Review: Outlast
XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
XBW Review: Enemy Front XBW Review: Enemy Front
XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live! Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live!
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!
Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare multiplayer Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare...
Eerste gameplay trailer van Dead Island 2 Eerste gameplay trailer van Dead Island 2
Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en screenshots Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en scree...

Meer Nieuws Meer Nieuws

Full Spectrum Warrior
 
Full Spectrum Warrior
 
Platforms
Xbox
 
Website
 
Uitgever
THQ
 
Developer
Pandemic Studios
 
Genre
Simulatiespel
 
Release datum
Xbox
Reeds verschenen
 
Belangrijke Features
Content Download

Online Multiplayer
 
Meer info Meer info

Naar Forum Naar Forum

 
Gepost door Wouter Flemming op 24 juni, 2003
De laatste jaren zijn naast de wat arcade-styled shooters als Quake en Unreal ook de wat realistischere titels populair. Rainbow Six trapte daarmee begin 1999 af en zette daarmee direct een scherpe standaard. Later konden de fans zich nog vermaken met games als SWAT 3, Operation Flashpoint en nieuwe Rainbow Six delen. Het is echter tijd voor een nieuwe ‘heerser’ in het wereldje van de tactische games, en ditmaal zal het spel éérst op een console uitkomen: Full Spectrum Warrior. Origineel ontwikkeld door Pandemic Studio’s voor het Amerikaanse leger om te fungeren als simulatieprogramma, nu in de maak voor het grote publiek schuilend achter een Xbox. Het is overigens niet de eerste keer dat er een link gemaakt wordt tussen videogames en serieuze simulatieprogramma’s – Op het moment wordt er namelijk gewerkt aan een militaire versie van Operation Flashpoint, maar dat terzijde.


In Full Spectrum Warrior ben jij een squad leader van een light infantry unit opererend in stedelijke gebieden. Je squad bestaat uit twee teams, Alpha en Bravo, en elk team bestaat uit zo’n 4 a 5 man elk met eigen specialiteiten. Zo beschik je over een grenadier, een hospik, een rifleman en een teamleider. Voorafgaand aan elke missie kan je je manschappen uitrusten met modern wapentuig zoals M16’s, M4’s, M249’s en misschien zelfs wel de hypermoderne OICW.

Wat FSW zo bijzonder maakt is dat de teamleden zich gedragen volgens de Rules of Engagement zoals die gelden voor dergelijke kleine eenheden in de met beton begroeide gebieden die je zult bezoeken. Zo blijven ze altijd bij elkaar als team en elkaar dekking geven. Als het team zich in een open ruimte bevind zal het automatisch een wedge (V) vorm aannemen en op de grond gaan liggen zodra ze worden aangevallen. Ook zullen ze, indien ze bijvoorbeeld achter een teammaat staan, niet hun geweer richten richting hun teammaat – om friendly fire slachtoffers te voorkomen.

Zoals gezegd ben je echt een squad leader, je speelt als een soort god en kan ten alle tijden wisselen tussen beide teams om ze weer nieuwe ‘opdrachten’ te geven – Je kan dus niet zélf schieten of lopen, je geeft de teams orders om uit te voeren. Met een grote cursor kan je het team verplaatsen, je ziet dan direct waar de verschillende teamleden terecht komen (als je nog aan het ‘mikken’ bent) én waar de leider terecht komt. De cursor is namelijk ook context-gevoelig. Mik je tegen een muur dan zie je dat het team zich ook echt tegen de muur aan positioneert en kan je met een simpele beweging bepalen waar de leider terecht moet komen. Laat je het team daar bijvoorbeeld gewoon even rusten en wacht je op aansluiting van een ander team dan plaats je de leider gewoon tegen de muur, maar wil je graag weten wat er zich achter het muurtje bevind om verdere orders te verspreiden, dan positioneer je de squad leider bij het randje en laat je hem een kijkje nemen.


 Pagina 1 van 2 >> 2Top ^ 

24/06/2003
lijkt me wel cool spelletje
XtremeX zegt:
24/06/2003
dit kan zeker een topper worden!
Marius zegt:
24/06/2003
Ziet er heel strak uit. Hopelijk komt hij voor Halo2 uit, dan kan ik mezelf alvast opwarmen voor het echte werk op Live 3)
Unhooked zegt:
24/06/2003
I love tactical shooters
WouteR zegt:
24/06/2003
Eind 2003 / Begin 2004 wordt genoemd. Zou een mooie datum zijn.

Grappig dat Rainbow Six, hoewel het wel anders is natuurlijk, dan meteen uit de picture is...
Wulf zegt:
24/06/2003
Mmm, ik vind het minder dat je er geen kan besturen zoals bij Rainbow6, Maar verder ziet het er wel mooi uit, check die licht-effecten :o
Benneke zegt:
24/06/2003
Dit spel MOET ik hebben
Unhooked zegt:
24/06/2003
Het is juist cool dat je niet zelf kan besturen. Nu komt het tactische aspect nog meer naar voren. Bij gewone tactical shooters kan je zonder tactiek vaak erg ver komen. Bij dit spel niet neem ik aan...
Marius zegt:
24/06/2003
Champion BE (Meneer Eric op het Forum) tipte me gisterenavond ookal over dit spel. Die had de full IGN trailer gezien, en was zwaar onder de indruk.

Dus die ga ik ook even ergens vandaan trekken, ik ben benieuwd! En eind 2003/begin 2004 is perfect als brug tussen MGP2, MM3, Top Spin en daarna Halo2 en PGR2 3)
WouteR zegt:
24/06/2003
De link op de tweede pagina onderaan geeft die volledige E3 presentatie van IGN weer :)
zegt:
24/06/2003
w000th......dit is een vette game......ik hou persoonlijk vet veel van tactische shooters :D deze ga ik dan zo snel mogelijk halen!
Marius zegt:
24/06/2003
@Wouter :)

Onlangs het feit dat IGN een insider gedeelte heeft dat geld kost, zijn de clips ook gratis te bekijken op lagere resolutie.
FF quotje uit het E3 presentatie bericht 3) Ik wil niet mierenneuken natuurlijk (echt wel, mierenneuken roels).. Die clip wil ik in 1 keer kunnen bekijken op de beste resolutie die beschikbaar is, en niet door 9 fragmenten van 10 seconden los op te starten. Dus moet ik even zoeken. Champion zou hem wel een keertje sharen zei ie.
Weasel zegt:
24/06/2003
wat een teleurstellen
ik wil zelf spelen, het team een beetje lopen commanderen
goh leuk
WouteR zegt:
24/06/2003
Haha ja snap ik Marius maar ik doe daar meestal niet zo enorm veel moeite voor :) iig niet als ik ze ook op die manier kon downloaden :) Ach :D
Marius zegt:
24/06/2003
Ik zal wel een tik hebben. Sinds ik het kan met ADSL en geen limiet heb, trek ik alles zo groot mogelijk weg :)

En download nou eens die HalfLife II 660 Fullblown E3 film (gaat je zere kaken kosten van het openstaan). en Halo II 166 MB :D
Bidle zegt:
24/06/2003
Dit wordt het SPEL. Zeker weten, kan niet missen. Alles ziet er nu al zo smooth uit.
WouteR zegt:
24/06/2003
Bij mij is de drang om te downloaden juist gezakt naarmate ik snellere verbindingen kreeg :) Misschien download ik nu ngo wel even veel of meer, maar hetvalt gewoon minder op als het zo snel gaat 3)
dende0611 zegt:
24/06/2003
Liever een team commanderen dan ALWEER een FPS erbij. Daar heeft de xbox nu eigenlijk wel genoeg van (met een paar uitzonderingen daargelaten natuurlijk).
24/06/2003
Ik snap niet dat dit word vergeleken bij Rainbow Six, het is namelijk heeeeeeeel anders. Je kan niet zelf schieten of lopen!!!!!!!! Dit spel lijkt me echt geen zak aan, ik wil schieten, en als ik een RTS (want dat is dit eigenlijk!) speel ik wel Generals of Red Alert 2!!!
24/06/2003
ziet er cool uit
[2k] zegt:
24/06/2003
ziet er leuk uit, maar die schuine schermpjes zijn echt irri en bagger, alleen daarom zou ik de game al kunnen laten liggen
Don Juan zegt:
24/06/2003
Leuk idee maar of is dit niet meer een pc game??
Skycraper zegt:
24/06/2003
koop je hem toch niet, mij lijkt dit een heel nieuw spel ik ken nog niet niet van deze spellen waar je zelf niet mag of kan schieten. lijkt mij een geweldig spel.... ik koop hem zkrweten
WouteR zegt:
24/06/2003
En nog het mooiste Skycraper; System Link 3) Dus als we er een paar scoren kunnen we ook tegen die tijd weer LANnen :)
24/06/2003
hmm.. ik dacht dat dit wel een mega-moddervet spel zou gaan worden zag, maar na
'Zoals gezegd ben je echt een squad leader, je speelt als een soort god en kan ten alle tijden wisselen tussen beide teams om ze weer nieuwe ‘opdrachten’ te geven – Je kan dus niet zélf schieten of lopen, je geeft de teams orders om uit te voeren.'
lijkt het me echt helemaal niks meer... :( helaas
24/06/2003
dit is genoteerd op m'n verlanglijstje! :)
24/06/2003
leuker dan CDS?!
Weasel zegt:
24/06/2003
pcies perfect shit

dan ga ik toch voor rainbow 6 III alleen (wou ze allebei wel namelijk)
24/06/2003
kzeg maar 1 ding" dit spel is vetter dan vet" eerst wask nog aant twijfelen oft wel een spel voor mij was maar na die filmpjes wilk spele en dan met xbox live stel je voor" 4 teams van 6 man die elkaar moet uitschakelen 2 die gaan samen werken en de andere 2 in val lokken whahaha de duivel komt na voore in me :) maarja kan drome lijkt me wel lache alst zow kon kwil het egt spele
Pro zegt:
25/06/2003
ik schiet eigenlijk tog liever zelf........
BrainDead zegt:
25/06/2003
Yepz zeker jammer dat je niet zelf kan knallen.
maar verders ziet ie er vet uit
Seahawk zegt:
25/06/2003
One to watch for!!!!!!!!
26/06/2003
dat je nie kan schiete maakt het juist nog tactisher want jij bent anders toch wel(als je een beetje oefent) btr dan de computer en dan hoef je naar een tijdje geeneens meer tactish te doen maar gewoon te gaan schieten
26/06/2003
dus eigenlijk een soort van RTS?
WouteR zegt:
26/06/2003
RTS, ja in it's core misschien wel, maar zo enorm grootschalig is het niet. Het is meer een third person Rainbow Six game met Observer mode :)
DVC zegt:
28/06/2003
jammer, toen ik de game voor het eerst spotte dacht ik ook dat het een shooter zou zijn
de game is wel byzonder vind ik want het mag dan wel een RTS zjin, het is wel een speciale.
als je kijkt naar generals of FSW dan vink ut toch een heel verschil
generals is toch meer van bovenaf, dit is volledig 3d
misschien wordt het toch een coole game
SplinterX zegt:
01/07/2003
lijkt wel een grappige game......:)
Skycraper zegt:
01/07/2003
waar speelt dit eigenlijk af allemaal.. woutR hou ons op de hoogte van alles aantal missies enz... ik wil alles weten. ZEker weten dat we deze gaan LanNeN
WouteR zegt:
02/07/2003
Lijkt op steden in het Midden Oosten, maar zou ook niet vreemd zijn als je wordt ingezet in Noord Ierland ofzo :) Weetniet of ze real-life situatie's zullen gebruiken.
03/07/2003
sucks bigtime
als je een rts game wil kies ik toch voor generals ipv dit
wat een teleurstelling
het zag er eerst goed uit maar nu schrap ik het van mijn lijst
22/07/2003
nice shooter, kga mij da zeker kope
03/08/2003
vet tof spel, weer eens wat anders
17/08/2003
Zeer realistisch!!! Die ga ik kopen
10/12/2003
can i get a amen for FSW???
this game will kick ass!!!
vvv-venlo zegt:
06/01/2004
Lijkt me vet spel behalve dat je zelf niet kan schieten, hadden ze mischien als Ghost Recon moeten doen.
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Nog geen login? registreer je dan eerst.
 
nCode World Domination True