Dit is het archief van Xboxworld V3.

Bezoek Xboxworld.nl voor de laatste updates.
Review: Outlast
Artikel: XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Review: Enemy Front
Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Artikel: Xboxworld beta is open!
Artikelen

XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!

Reviews

Outlast Outlast
Enemy Front Enemy Front
Transformers: Rise of the Dark Spark Transformers: Rise of the Dark Spark
Murdered: Soul Suspect Murdered: Soul Suspect
UFC UFC
MotoGP 14 MotoGP 14
Tour de France 2014 Tour de France 2014
Sixty Second Shooter Prime Sixty Second Shooter Prime

Meer Artikelen Meer Artikelen

Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud! Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud!
XBW Review: Outlast XBW Review: Outlast
XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
XBW Review: Enemy Front XBW Review: Enemy Front
XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live! Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live!
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!
Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare multiplayer Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare...
Eerste gameplay trailer van Dead Island 2 Eerste gameplay trailer van Dead Island 2
Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en screenshots Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en scree...

Meer Nieuws Meer Nieuws

Sudeki
 
Sudeki
 
Platforms
Xbox
 
Website
 
Uitgever
Microsoft
 
Developer
Climax Entertainment
 
Genre
Real-time role-playing
 
Release datum
Xbox
Reeds verschenen
 
Waardering
Goed
Goed


 
Meer info Meer info

Naar Forum Naar Forum

 
Gepost door Mirik Smit op 01 augustus, 2003
Sudeki Hands-on preview

Climax, de developer van onder andere de succesvolle Moto GP serie werken aan ‘de’ actie role-playing game voor Xbox, genaamd; Sudeki. Je zult al wel denken, het role-playing genre is een zeldzaam goed op de Xbox, en kan wel wat hulp gebruiken. Sudeki is echter geen in normale zin van het word. Het spel is veel meer op actie gericht dan de typische turn-based Japanse role-playing, of enigszins langzame Amerikaanse/Europese real-time RPG’s zoals Morrowind. Waarom? Dat zullen we je proberen uit te leggen in een uitgebreid hands-on verslag.


Hikaren

In Sudeki speel je met een viertal helden, niet meteen uiteraard maar in de loop van het spel zul je een groep opbouwen van vier karakters die samen de mysterieuze wereld van Sudeki zullen ontrafelen. De vier broeders en zuster in de strijd komen uit het rijk Hikaria, wat als mensenheugenis het tegenovergestelde is van de duistere helft van de wereld, Kuria. De twee landen hebben het nooit goed met elkaar kunnen vinden en de vier helden worden door de Keizerin naar Kuria gestuurd om een manier te vinden waarmee Kuria voor eens en altijd vernietigd wordt. Uiteraard is er meer aan de hand tussen de twee landen en zul je meegesleept worden in een verhaal vol intrige en verraad.

In de demobuild die wij onder handen namen hadden we de beschikking om drie verschillende omgevingen te verkennen. De eerste was een duistere kerker waarin je bekend werd gemaakt met het vecht systeem, waarna we in een rustiek dorpje meer leerden over de interactie tussen de spelers en de NPC, ofwel Non Player Characters in de wereld. Het derde level was een ‘boss-fight’ in een mechanische installatie, bezaait met zelfvernietigende robots

Vechtsysteem

In het eerste level wordt je meteen in het diepe gegooid. Nadat de karakters Tal, de vechter, en Ailish, de tovenares, een paar nieuwe wapens soldaat maken verborgen in kisten, worden ze geconfronteerd met een onvriendelijke horde insectmannen. Meteen is duidelijk dat het gevechtssysteem verschrikkelijk veel op acties en de vaardigheden van de speler zelf leunt in plaats van met regeltjes pielen zoals we dat normaal zien in videogame en tabletop role playing games. De actie verloopt in real-time waarbij de X en A knop beide aanvallen zijn waarmee interessante combinaties gemaakt kunnen worden. Zo zal Tal met de verschillende knoppen acrobatisch zijn zwaard hanteren en schiet Ailish met haar staf kleine vuurballen, of een aantal vuurballen tegelijk. Naast deze gebruikelijke aanvallen bezitten de helden een aantal speciale vaardigheden die te vinden zijn in het karakter menu wat op simpele wijze te activeren is door Y te drukken. Eenmaal beland in het kleine makkelijk te navigeren menu is de actie op de achtergrond niet stilgezet, maar bewegen de vijanden en helden zich in ‘bullet-time’ voort. Het is dan ook zaak niet te lang te wachten met het kiezen van een spreuk of actie, want de vijanden gaan niet staan luilakken mocht je een paar seconden te lang blijven dwalen in de menu’s. Eenmaal in het skill-menu een vaardigheid gekozen te hebben, heb je de mogelijkheid om te kiezen tussen defensieve en offensieve spreuken/skills, treed de bullet-time wederom in werking en zal je verbijsterd worden met een spectaculair effect.

Elke spreuk/skill heeft zijn unieke mini-scène samen met zijn logischerwijs unieke uitwerking. Er zal ook variatie zijn in de woorden of intonaties die de karakters uiten tijdens het uitvoeren van de zelfde spreuk zodat het (hopelijk) niet al te saai wordt om telkens dezelfde skill te gebruiken. Groeien de karakters in ervaring en komen ze verder in het spel dan worden meer en meer skills beschikbaar gesteld die te kopen zullen zijn met ervaringspunten. Gebruik je een skill dan kost deze een aantal SP, skillpoints, die uiteraard over tijd terug komen of met drankjes aangevuld kunnen worden.

Afbeelding 200Afbeelding 201Afbeelding 202

Wordt de situatie echt benard of maak je kennis met een monster dat niet zomaar verslagen is door je 'normale' aanvallen dan zijn er de zogenaamde ‘spirit strikes.’ Deze aanvallen zijn alleen te gebruiken wanneer genoeg spirit power is verzameld, welke te verkrijgen is bij het uitvoeren van mooie combo aanvallen, het verslaan van vijanden en het krijgen van schade. Spirit strikes zijn bijzonder krachtig en zelfs te bundelen. Zo kan Tal zijn Spirit strike lanceren en kiezen om deze te bundelen met de krachten van Ailish. Vervolgens treed het effect in werking en zal Tal’s spirituele strijder samen met Ailish’ geestelijke engel de vijanden op oogverblindende wijze van hun leven verlossen. Althans, ze doen bijzonder veel schade.

 Pagina 1 van 2 >> 2Top ^ 


  • Ongelofelijke graphics met speciale effecten waar je mond van open zal vallen samen met verslavende en uitdagende gameplay, gebakken in een lekker verhaalsausje en sfeervolle wereld zijn voor ons de winnende eigenschappen die Sudeki een niet te missen spel maken.


01/08/2003
Mooie Previeuw ;) lijkt mij echt een tof spel te worden!!
Shriko zegt:
01/08/2003
kan niet wachten! :9
Wooffa zegt:
01/08/2003
hmmm...keb te weinig geld voor én KotOr én Sudeki én Ninja Gaiden én Fable én Halo 2 én.......whehe, teveel goeie spellen die ik wil hebben :'(
Jeroen zegt:
01/08/2003
Erg mooie preview Mirik, dit spel moet ik gewoon hebben, ohh yeaaaaa :9:9
Sindagon zegt:
01/08/2003
idd, het geld worde een probleem, maar dit spel komt in huis, hoe dan ook. (wel legaal BTW)
Dodgie zegt:
01/08/2003
Het gaat RPG's regenen op de Xbox! Eerst KOTOR, dan Sudeki, en in 2004 Fable! WooHoo!! Flikkiedieflikflakdoe!
XBOXLIVE! zegt:
01/08/2003
:p

S
U
D
E
K
I

:p
01/08/2003
Nou regenen is ook wel hoog gegrepen. Maar dit is een heel mooi begin.
dende0611 zegt:
01/08/2003
Er komen zeker veel leuke spellen uit tot kerst hehehe ;)
Dr.X zegt:
01/08/2003
JA....deze zou ik ook wel willen!!
Ziet er goed uit en dat NIET laden spreekt me zeer aan!!
Goed geschreven btw ;)
Orcrist zegt:
01/08/2003
w00t ownage 3)
Alien zegt:
01/08/2003
Jeuj!!! _O_
01/08/2003
dat wordt me rekening Plunderen:D
Dit is waar we voor gespaart hebben:+
valko zegt:
01/08/2003
vet
Megramons zegt:
01/08/2003
niet laden? hij zal in het begin toch wel minuten nodig hebben om te laden. Maar ik hoor/las dat de framerate rond de dertig zit (toch een kleine domper)
01/08/2003
Goede preview_O_

Hmmm... Ik weet niet of ik hem ga kopen, dit is niet echt mijn genre, maar wie weet.
Clawviper zegt:
01/08/2003
Ik vind het wel vaag dat er levels in dit spel zitten. Het was toch een RPG? :~
01/08/2003
lijkt me een erg leuke game :)
01/08/2003
Die zelda game is trouwends ook zo mooi gemaakt met het niet hoeven loaden. Ik had dat ze het een beetje zo maken. Want in vexx was dat niet loaden er ook maar zag je toch door een 1 of andere manier dat hij aan het loaden is door een slowdown.
Gakkie zegt:
01/08/2003
Gaandeweg de levensduur van de Xbox wordt me een ding duidelijk;
Ik moet mijn PC nog niet weg doen als RPG liefhebber.
Voorlopig slechts nog van die console FF-achtige 'RPGs'.
Jammer... :(
Spaarpot zegt:
01/08/2003
Mooi spel :D.. die staat wel op mijn spaar-verlang-lijstje :p

ps:

Waarom zou je in godsnaam je pc weg doen??
02/08/2003
kan niet w88
Theking30 zegt:
02/08/2003
ik verdien genoeg, dus ik koop:
- Sudeki
- True Crime
- Vice City
- Halo 2
XBOX houd mij wel gelukkig met zijn (nieuwe) spellen!!!!!!
Theking30 zegt:
02/08/2003
21 november, hmmmm, duurt nog even, jammer
02/08/2003
een kleine regenbui RPG's dit jaar :)
Rawne zegt:
02/08/2003
AAH kan die Ailish die toveren dat we hem nu al kunnen halen:P
Rawne zegt:
02/08/2003
2de die is niet
02/08/2003
jammer dat de co-op eruit is gehaald
was nog cooler geweest.
swoosh zegt:
02/08/2003
danku theking30 voor het mededelen van uw finaciële situatie en uw toekomst-plannen.

aldus...

dit lijkt me uberphatt
02/08/2003
Yes sudeki moet ik hebben, net als potc
Theking30 zegt:
03/08/2003
ach, geen dank swoosh!;)
MasterZao zegt:
03/08/2003
JAAAAAAAAAHHHHHHHH, eindelijk zoiets als DIABLO 2 op de Xbox.............tsjakka, deze moet ik gewoon hebben.............owja mensen, kijk nog eens op de site, registreer je op het forum ............http://members.lycos.nl/xboxmasters ........owja, realiseer je wel dat we geen profesionele bouwers zijn(maar de site ziet er tog heel gaaf uit).........dus check alles gewoon ff
metzger zegt:
03/08/2003
hmm dat wordt weer sparen dit najaar :-p goeie preview trouwens
Hevid zegt:
04/08/2003
Lijkt mij echt een cool spel.
Het is mooi kleurijk en het zal wel een lange speelduur hebben
Theking30 zegt:
04/08/2003
lang sparen? hoezo?
sparen? ga werk zoeken man!
05/08/2003
een beetje nep dat iedereen zit te zeiken: ik kan niet en kotor en sudeki en true criome en hao 2 en fable en pg 2 en weet ik veel wat.

net of een spel vervaagd na de release. hij gaat toch nog niet weg?
ik koop ook gt 2002 en splinter cell nu nog.

btw: halo 2 en fable komen pas in vorjar 2004 als we geluk hebben.
zelf koop ik eerst true crime een maand later kotor en in november sudeki (als ie goed blijkt te zijn).
vice city ken me reet likken, ik heb het spel al uren bij een vriend gespeeld dus de verrassing is er nu wel af.
trouwens, true crime lijkt me beter want dan ken je lekker veel rossen met al die vechtstijlen.
mai zegt:
05/08/2003
Ik ga hem zeker kopen, ik had al lang op sudeki gewacht!!!!!
05/08/2003
en je kan nog lange wachten ;d
Snipersam zegt:
07/08/2003
Het lijkt me echt zooo cool worden!!!8)8)8)
bont12345 zegt:
07/08/2003
Ik heb het prachtige filmpje gezien bij de extra's van de game Brute Force. En ik dacht bijna dat ik droomde zo mooi. Ik weet nu dus al vrijwel zeker dat dit een parreltje wordt (tanx Japan_0_)
bont12345 zegt:
07/08/2003
_o_
bont12345 zegt:
07/08/2003
_0_
bont12345 zegt:
07/08/2003
Op het moment is de meest wanted titel Halo2 maar Fable en Sudeki
zouden wel eens Halo2 kunnen overtreffen.
Fable omdat dat precies zoals het echte leven is en omdat het brein achter die game Peter Moleux is.
En Sudeki omdat het wel lijkt of dat al het mooie van Japan in een disc word gepropt met als reseltaat een briljant mooi spel.
Dodgie zegt:
08/08/2003
Het is helemaal geweldig dat er geen level of laadtijden zijn, dit wordt een musthave voor IxBocks bezitters!
Ik dacht trouwens dat het spel in december uit zou komen.. :~
09/08/2003
blijkbaar niet :)
Clawviper zegt:
09/08/2003
Ik denk dat dit spel cooler zal zijn voor de actiefan dan voor de RPG fan. Verhaal lijkt toch wat op de achtergrond te staan.
ormagon3 zegt:
10/08/2003
gaaf spel maar eerst sw: khnights of the old republic, fable, kameo, halo2, en dan sudeki
Clawviper zegt:
10/08/2003
Dan kan je nog lang wachten. :p
11/08/2003
Er komen nog zoveel goede spellen!!! Begin echt nog steeds blijer met mijn xboxje te worden. Dit wordt ook al weer zo'n toppertje, maar ook nog Halo 2, Fable, alles van Rare enz enz enz:D
18/08/2003
Ja het duurt allemaal ff maar dit is ook 1 van mijn wannahave.s net als fable en x-men legends :)
J-Jonny zegt:
21/08/2003
....en TOP SPIN!:D
mrjig zegt:
21/08/2003
nou
sudeki en kotor dit jaar
halo 2 en fable volgende jaar
woepiedoe!!!!!!!
21/08/2003
meesterlijk..........................................................
was niet overtuigd maar na deze preview ga k m zeker kopen en das geen geintje. je hebt me overgehaald en thanx daarvoor
Reinier zegt:
24/08/2003
Kick'nnnnnnnnnnn
Veggie zegt:
25/08/2003
deze moet ik hebben, mn eerst Xbox RPG
26/08/2003
eerste pas heb bijna alle rpg's die uit zijn

en deze gaat daar niet aan ontbreken, mooie graphics vette previeuw moet ik hebben net als fable
VooDoo300 zegt:
28/08/2003
1 fabel (zeker dat ik die koop)
2 sudeki (waarschijnlijk dat ik die koop)
3 halo 2(waarschijnlijk dat ik die koop
4 true crime (als ie zo goed is als ze zeggen zeker dat ik heb dan koop )
5kotor(messchien dat ik die koop)
6 vice city (koop ik niet heb ik al op de pc en nogwel gratis)

dure maanden maar aangezien me vader me geld op me 15e verdubbelt (en ben bijna 15) dan moet ik ze wel kunnen kopen.
RedPog zegt:
31/08/2003
Prachtige graphics, fantastische gameplay, spectaculaire aanvalen, wat kan ik nog meer zeggen fantastisch!
Alleen een beetje jammer dat m´n moet-deze-game-hebben-lijstje steeds maar groter wordt en de inhoud van m´n bankrekening steeds kleiner! Nou ja, moet ik maar wat gaan bezuinigen!
27/09/2003
kut spel komt pas in lente 2004 uit.
duurd veels te lang
wie heeft een tijdmachine???
Parcifal zegt:
27/10/2003
OOOOEEEHHH Sudeki is echt mooi!!!!
Waarom duurt het wachten op mooie games altijd zo lang :'(
Parcifal zegt:
27/10/2003
Wanneer komt het eignelijk precies uit?
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Nog geen login? registreer je dan eerst.
 
nCode World Domination True