Dit is het archief van Xboxworld V3.

Bezoek Xboxworld.nl voor de laatste updates.
Review: Outlast
Artikel: XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Review: Enemy Front
Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Artikel: Xboxworld beta is open!
Artikelen

XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!

Reviews

Outlast Outlast
Enemy Front Enemy Front
Transformers: Rise of the Dark Spark Transformers: Rise of the Dark Spark
Murdered: Soul Suspect Murdered: Soul Suspect
UFC UFC
MotoGP 14 MotoGP 14
Tour de France 2014 Tour de France 2014
Sixty Second Shooter Prime Sixty Second Shooter Prime

Meer Artikelen Meer Artikelen

Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud! Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud!
XBW Review: Outlast XBW Review: Outlast
XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
XBW Review: Enemy Front XBW Review: Enemy Front
XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live! Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live!
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!
Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare multiplayer Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare...
Eerste gameplay trailer van Dead Island 2 Eerste gameplay trailer van Dead Island 2
Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en screenshots Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en scree...

Meer Nieuws Meer Nieuws

Breakdown
 
Breakdown
 
Platforms
Xbox
 
Website
 
Uitgever
Namco
 
Developer
Namco
 
Genre
Beat 'm up
 
Release datum
Xbox
Reeds verschenen
 
Belangrijke Features
In-game Dolby Digital
 
Meer info Meer info

Naar Forum Naar Forum

 
Gepost door Mirik Smit op 20 juni, 2004
Breakdown review

Om de zoveel tijd probeert een uitgever of ontwikkelaar iets nieuws toe te voegen aan het eerste persoons shooter genre. Namco besloot dit te doen met hun nieuwe eerste persoons titel, niet alleen een shooter, maar ook nog een eerste persoons beat m up. Uiteraard zijn wij erg benieuwd of de verschillende unieke toevoegingen aan Breakdown ook leiden tot een speciale ervaring. We breken de titel ever flink af en zetten de voor en nadelen voor je op een rijtje in de onderstaande review.


Je opent je ogen en ziet een steriele kamer om je heen. Je ziet je eigen lichaam op een bed liggen maar hebt moeite je te bewegen. Na een tijdje keert het gevoel terug in je lichaamsdelen en kun je jezelf rechtop in bed zetten. Je loopt wat rond, ziet een ontbijt op de tafel staan en neemt een hapje en een drankje. Tot je grote verbazing zie je je eigen hand de hamburger oppakken en naar je gezicht brengen. Na een vrolijk hap geluidje wordt de hamburger weer verwijderd en is er inderdaad een grote hap uit de hamburger. Maarik speel toch een spelletje? Je hapt de hamburger in drie happen naar binnen en pakt met je hand een blikje fris op. Je opent het blikje met een knetterende SHHH en brengt het wederom naar je gezicht om in een paar slokken naar beneden te werken. Je knijpt het fijn in je sterke knoesten en gooit het over je schouder weg.

Opeens voel je je duizelig worden, misschien zat er iets in het eten? Je weet het niet. Je ziet nog net kans je neer te leggen op het bed en te verzeilen in een angstige nachtmerrie. Je ogen openen zich weer en je ziet gewapende mannen boven je bed staan, op het punt hun wapen op je leeg te schieten. Wat zal er gebeuren? Waar ben je in verzeild?

Het mysterie

Breakdown is een mysterieuze diepzinnige eerste persoons shooter, waarbij de speler in de eerste helft van het spel behoorlijk in het duister wordt gehouden van wat er nou precies aan de hand is, en hoe t allemaal kon gebeuren. Waar de speler, genaamd Derric Cole, al snel achter komt is dat een vijandelijk buitenaards ras, de TLan, de aarde proberen over te nemen. De strijders van de TLan zijn niet kwetsbaar voor conventionele wapens, en het leger is dan ook niet in staat effectief weerstand te bieden. Ook ontdekt hij al snel verborgen krachten te hebben, die hem de enige maken die weerstand kan bieden tegen machtige TLan. Later in het spel vinden er een paar bizarre ontwikkelingen plaats die de wereld op zijn kop zetten. Ondanks dat het achteraf een beetje standaard aandoet misschien, is het plot, en de door het plot gegenereerde spanning tijdens het spel aardig te voelen, althans als je wilt meegetrokken worden in de onrealistische ontwikkelingen van het verhaal.

Afbeelding 120Afbeelding 121Afbeelding 122

Wij klagen niet, en omdat het spel wel iets weg heeft van Half-Life in de manier waarop het verhaal uitgevoerd wordt, en hoe het zich ontwikkeld, vinden we dat zelfs redelijk knap. Tussen het spelen door zul je door in-engine tussenfilmpjes het een en ander verteld worden, of zul je in dialogen en monologen met andere karakters meer leren over je lot. Soms heb je zelfs de mogelijkheid interactie te voeren met de andere karakters, alleen dit is behoorlijk beperkt, en manifesteert zich slechts af en toe in een tweetal keuzes per conversaties. Ook zullen flarden van informatie tot de speler gebracht worden in de vorm van notitieblokken die in levels verborgen zijn, en die de speler kan oppakken en doorbladeren.

 Pagina 1 van 3 >> 2 3Top ^ 


  • Stoere eerste persoons beat 'm up actie
  • Dramatische sfeer


  • Storend 'lock on' systeem
  • Soms ongevarieerde levels


Breakdown is een hele aardige titel, die vooral op het unieke eerste persoons beat 'm up gedeelte uitblinkt. Hoewel er een klein aantal haken en ogen te vinden zijn, is het verhaal en de sfeer uitstekend. Absoluut de moeite waard.
0 lezer reviews voor deze titel

nielzo zegt:
20/06/2004
Wat betekend "de moeite waard" ???
Geef gewoon een cijfer en iedereen snapt het
xbox-daan zegt:
20/06/2004
De meningen zijn erg verdeeld over deze game zo te zien.
joche zegt:
20/06/2004
'k heb het niet zo op first person, alleen halo dan natuurlijk
Dodgie zegt:
20/06/2004
Ik dacht al, ze haken zomaar v/d Breakdown special af, zonder review of dergelijke? Komt er trouwens ook nog een prijsvraag?
Bartman zegt:
20/06/2004
Het is geen slechte review, maar hij laat me toch sterk verlangen naar een cijfer....
Verder stel ik mij na het lezen van de review toch wel sterk de vraag of het spel niet alleen "de moeite" maar ook je geld waard is.
Zeloot zegt:
20/06/2004
ik neem aan dat "de moeite waard" slechter is dan "geweldig!"... kvind cijfers tog wel wat fijner... *zucht*
bersenka zegt:
20/06/2004
voeg cijfers toe plz dit werkt niet ook al willen jullie vernieuwend zijn
20/06/2004
Cijfer!!!!!


Waarom is dat toch weg gehaald dit is zo'n kneuzig rating systeem....
Cadillac zegt:
20/06/2004
Beat em' ups in 1st person vind ik kl*te. Geen titel voor mij dus:)
Egamer zegt:
20/06/2004
Ze hebben wel grijze kutgangen, maar ik denk dat ik hem misschien haal!
Mirik zegt:
20/06/2004
sukkelkes, gewoon de review lezen, dat weet de goede punten en de slechte punten van het spel. en als je niet weet wat 'de moeite waard' betekend....hehe
FabianNL zegt:
20/06/2004
maar ik heb niet zo veel intresse in de game om de complete review te lezen, wil gewoon ff snel hun mening zien dus bekijk ik het cijfer en lees het stukje wat er naast staan, met 'de moeite waard' kom ik echt helemaal nergens hoor...sorry
20/06/2004
mij lijkt het wel wat maar ik weet niet of ik hem haal drv3r is er ook en full spectrum warrior ik denk dat de moeite waard in cijfers een 8 is
nielzo zegt:
20/06/2004
Het lijkt me nu wel duidelijk, er zitten veel mensen over dat cijfer te zijken, doe er wat mee ;)
SuxxeR zegt:
20/06/2004
En daarom heb je 4 dagen tegen een lelijke layout zitten kijken. Neem dan of driv3r ofzo, of full spectrum warrior.
Clawviper zegt:
20/06/2004
was 2 zwaarden niet "geweldig"? :~
Shcaap zegt:
20/06/2004
OH NEE! een nieuw soort spel! shit ik ben bang! waar is quake 8? GT 5? ik will dingen het zlefde doen! ARG! KUT SPEL!
Ik ben bang voor nieuwe dingen!
help mijn eentonige gesloten hersentjes! ik ben nog maar 14!

= Korte samen vatting van de meeste lui hier
Mirik zegt:
20/06/2004
ik zeg het nog een keertje dan maar

een cijfer is voor iedereen anders, jij hebt in je hoofd zitten wat een cijfer betekend, en dat is niet wat ik vind dat een cijfer betekend.

kortom, als ik een 7 geef omdat een spel goed is, vind iedereen het spel slecht. dat is niet eerderlijk voor het spel. PLUS je kan niet alles in het cijfer lezen, hoe een spel is staat in de review zelf, DIE moet je lezen, als je te lui bent, fine, dat is niet ons probleem, dat is jouw probleem en daardoor loop je mogelijk titels die je kan waarderen mis

en als je niet begrijpt wat 'de moeite waard' vind tja...
20/06/2004
ik vindt de nieuwe xboxworld maar een prut site geworden ik heb liever de oude weer terug met cijfers en de normale indeling van de games dit is echt F*cking Kl**te
Flamingo zegt:
21/06/2004
Dit spel suckt aan alle kanten als je Riddick hebt mogen aanschouwen.... en ik heb dat. En Breakdown heb ik nu ook weer van de schijf afgejoekeld.
Coolie zegt:
21/06/2004
shit want een stelletje schapen zijn jullie met jullie cijfers jullie kijken alleen naar cijfers en dan als ze hoger dan 7 zijn dan koop je ze maar omdat iemand anders dat zegt een review is er om je een beeld te geven van de game
Daapie zegt:
21/06/2004
Mooi hoor dat idealisme van deze site, maar jullie schieten er niets mee op. Het is altijd belangrijk om te luisteren naar kritiek en het is nog belangrijker om daar vervolgens wat mee te doen. Een gulden midden weg zou mooi zijn. Bijvoorbeeld dat jullie neerzetten dat het "de moeite waard is" + een cijfer erbij. Zo kunnen jullie je gevoel uitdragen en hebben wij ons onderbouwde cijfer. Dan krijgen we ook geen verkeerd beeld. Als je niet luistert naar je leden hebben jullie alleen jezelf ermee..
21/06/2004
helemaal mee eens Daapie, een cijfer erbij is wel handig. Houdbaarheid, sound/graphics gameplay dat is toch allemaal leuk om te weten wat dat apart scoort.
21/06/2004
ik ben het ook helemaal met daapie en the messenger eens!
Technoob zegt:
21/06/2004
Absoluut het nieuwe ratingsysteem aanhouden want alleen dan nemen al die blaatschapen een keer misschien de tijd een review te lezen. Vraag anders of ze voortaan als review alleen een cijfer neerzetten. |:-
Aremas zegt:
21/06/2004
Persoonlijk vind ik dit een onwijs goed spel. This gewoon de onwijse spanning en de zweer en het verhaal dat me blijft boeien. :) Alleen denk ik wel dat je dit spel snel heb uitespeeld. Ik heb hem dan nog niet uitgespeeld maar ben al wel aardig ver gekomen binnen 2 dagen :{ Meschien dat ie wel veel meer bied dat weet ik niet :)
Timo zegt:
21/06/2004
jah cijfers erbij en 'n iets uitgebreidere samenvatting over waarom je de game wel of niet moet kopen zou 'n stuk fijner zijn. er staat veel info in zo'n review die ik helemaal nog niet wil weten, bv met welke knoppen je het speel enzo
Ak-47(P) zegt:
21/06/2004
Zit niet zo te zeiken man. Als je het allemaal echt z goed wilt, begin dan een eigen site. Stelletje zeikerds..
21/06/2004
misschien alleen een cijfer voor de grafix en geluid en dan het totaal met zo'n omschrijving.

heb het spel trouwens gespeeld en het viel me erg tegen. je wordt helemaal gek van die grijze gangen die niet alleen saai zijn, maar ook zorgen dat je soms niet meer weet waar je bent. en de besturing is ook niet echt makkelijk.
Vengo zegt:
21/06/2004
Geen spel voor mij denk ik. Ik wacht nog ff andere reviews af. :)
21/06/2004
wat een kut spel geen reet aan cijfer 6
FabianNL zegt:
21/06/2004
Kobold, je zegt dat niet alles in het cijfer te lezen is maar je kan dus wel uit een zinnetje de hele mening opmaken? heel vreemd...en je zegt dat iedereen bij een 7 het als een slecht spel ziet, als je erbij zet: "de moeite waard" of "leuk tussendoortje" (ik heb geen idee welke julllie allemaal hebben, verzin maar wat) gaan mensen ook denken dat ie slecht is, en wat maakt dit nou uit als iemand denk dat dit een slecht spel is?! Als je een 7 geeft zal het ook wel geen klassieker zijn ook h....
MaNiAc E zegt:
22/06/2004
kewl spel en ik vind dat alles wel wat hoger mocht kwa beoordeling.
vind het een goeie game goeie sfeer goeie graphics, goed geluid en voldoende gameplay te bieden heeft.
22/06/2004
niet de moeite waard
SuxxeR zegt:
22/06/2004
ik zeg het nog een keertje dan maar

een cijfer is voor iedereen anders, jij hebt in je hoofd zitten wat een cijfer betekend, en dat is niet wat ik vind dat een cijfer betekend.

kortom, als ik een 7 geef omdat een spel goed is, vind iedereen het spel slecht. dat is niet eerderlijk voor het spel. PLUS je kan niet alles in het cijfer lezen, hoe een spel is staat in de review zelf, DIE moet je lezen, als je te lui bent, fine, dat is niet ons probleem, dat is jouw probleem en daardoor loop je mogelijk titels die je kan waarderen mis

en als je niet begrijpt wat 'de moeite waard' vind tja...
Laat minimaal een lijstje zien van goed naar slecht wat goed en niet goed is. Want 'geweldig' kan je niet zoveel mee als dat het laagste is. Tuurlijk moet je de review lezen, maar je kan toch ook de cijfers erbij zetten ? Dan kan je veel beter kijken wat wel en niet goed is in een keer. Maja zoek het dan zelf maar uit hoor...
E-unit zegt:
27/06/2004
Ik heb dit spel zelf ennuh..begint erg tof maar zodra er 2 mensen op je fkomen kan je bijna nix meer dus kvind het niet veel aan. En het is steeds maar van hetzelfde.

(trouwens review niet geleze)
29/06/2004
ik weet niet maar volgens mij hebbe julie een andere versie van dit spel gespeeld, het is geen beat um up het is een eerste persoons shooter. en ik vond het spel echt te vet. sorry hoor maar deze revieuw is hett spel echt onwaardig ik vindt het veel meer dan de moeite waard

dus let niet op de moeite waard en koop et spel je zult geen spijt krijgen
Vinnie 78 zegt:
01/09/2004
Het spel zou vet zijn geweest als de gevechten niet zo ontzettend kut waren. Er zitten zeker een aantal kippevelmomenten in het spel, maar als je weer tegenover 2 vijanden staat begint de ergernis weer. Bij de nadelen in de review staat "Storend 'lock on' systeem". Dit automatisch systeem kun je uitzetten in "game settings". Na het uitzetten kun je wel nog handmatig locken.
04/09/2004
Klopt Vinnie, dat lock-on systeem kun je idd uitzetten.

Ik vindt het een goed spel. De slogan "absoluut de moeite waard" staat gewoon goed. Halloooo mensen er staat ABSOLUUT..... wat zou dat nou betekenen????

Al die jongens doen hun best om zo mooi mogelijk die reviews te maken (voor jullie leesplezier) en dan gaan jullie het puntensysteem/reviewsysteem afkraken. Ga lekker zelf reviews maken man.

Aan al de reacties te zien is de gemiddelde leeftijdscategorie hier beduidend laag.

De review is goed en het spel is de moeite gewoon waard, ok geen riddick graphics maar WHO GIVES A F***! Het spel steekt gewoon goed in elkaar, verhaal is boeiend, besturing is goed (als je het onder de knie hebt na 2 uurtjes) dus gewoon kopen die titel, desnoods huur je hem een weekie.

en voor diegenen die nog iets te zeiken hebben over de eventuele andere reviews op deze site: GET A LIVE
Vinnie 78 zegt:
07/09/2004
Ik heb het spel nu wat langer gespeeld en ik moet zeggen dat dit (ondanks de schijtbesturing bij het vechten) 1 van de betere game's is. Het verhaal is super en dat vind ik veel waard.
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Nog geen login? registreer je dan eerst.
 
nCode World Domination True