Dit is het archief van Xboxworld V3.

Bezoek Xboxworld.nl voor de laatste updates.
Review: Outlast
Artikel: XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Review: Enemy Front
Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Artikel: Xboxworld beta is open!
Artikelen

XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!

Reviews

Outlast Outlast
Enemy Front Enemy Front
Transformers: Rise of the Dark Spark Transformers: Rise of the Dark Spark
Murdered: Soul Suspect Murdered: Soul Suspect
UFC UFC
MotoGP 14 MotoGP 14
Tour de France 2014 Tour de France 2014
Sixty Second Shooter Prime Sixty Second Shooter Prime

Meer Artikelen Meer Artikelen

Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud! Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud!
XBW Review: Outlast XBW Review: Outlast
XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
XBW Review: Enemy Front XBW Review: Enemy Front
XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live! Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live!
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!
Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare multiplayer Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare...
Eerste gameplay trailer van Dead Island 2 Eerste gameplay trailer van Dead Island 2
Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en screenshots Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en scree...

Meer Nieuws Meer Nieuws

MechAssault 2: Lone Wolf
 
MechAssault 2: Lone Wolf
 
Platforms
Xbox
 
Uitgever
Microsoft
 
Developer
Day 1 Studios
 
Genre
Derde persoons shooter
 
Release datum
Xbox
Reeds verschenen
 
Belangrijke Features
Clan Support
Content Download
Online Multiplayer
 
Waardering
Voldoende
Voldoende


 
Meer info Meer info

Naar Forum Naar Forum

 
Gepost door Jordi Bauw op 05 juli, 2004
MechAssault 2: Lone Wolf hands-on preview

In mei was de grootste gamebeurs ter wereld in Los Angeles, de Electronic Entertainment Expo, kortweg E3. XBW was uiteraard ter plaatsen en we hebben héél veel moois gezien en gespeeld. Volgens ons was een van de betere, zo niet de beste, Xbox titel op de vloer Mechassault 2: Lone Wolf. Wij hebben uren doorgebracht met deze titel om het spel al zoveel en goed mogelijk in de vingers te krijgen. Wat belooft Mechassault 2 tot nu toe te worden en wat voor nieuws kunnen we verwachten? Hieronder kun je onze eerste indruk lezen van FASA Studios en Day One’s aankomende nieuwe mechgame.


BattleMechs en het Woord van Blake

Zoals je ontgetwijfeld weet is MechAssault 2 het vervolg op MechAssault, een afgeleide van de heel erg populaire MechWarrior serie op de PC. In het universum van MechWarrior strijden talloze ‘clans’ om het recht van bestaan. Dit doen ze niet te voet, maar in enorme gevechtsrobots genaamd BattleMechs. Deze machines hebben de meest verschrikkelijke wapens en dikke lagen bepantsering, maar ze komen in alle uitvoeringen. Zo is er de BattleMech die iedereen herkent, de Mad Cat, maar zijn er ook kleine Mechs die het moeten hebben van snelheid en wendbaarheid om zijn vijanden dol te draaien. In dit universum verschijnt nu een volgende deel, waarin jij als held van de eerste MechWarrior, waarin gevochten werd tegen de Word of Blake clan, wederom een nieuwe dreiging moet stoppen. Kan het zijn dat de Word of Blake clan nog bestaat? Misschien, maar we zijn hier niet om het verhaal te analyseren, maar om jullie onze indrukken te geven van de gameplay in MechAssault 2: Lone Wolf.

De E3 demo van MechAssault 2: Lone Wolf bevatte geen solocampagne voor ons om uit te proberen. Microsoft had ervoor gekozen om de single-player modus alleen zelf kort te demonstreren en de multiplayer modus als enige speelbaar te maken voor bezoekers. We hebben dan ook voornamelijk een impressie gekregen van het multiplayer gedeelte en slechts een heel klein beetje single-player, maar daar vertel ik later verder over. De opstelling van Mechassault 2: Lone Wolf was dan ook op multiplayer voorbereid. Twee keer vier Xboxen stonden tegenover elkaar opgesteld en waren met elkaar verbonden via een netwerk, zodoende kon er vier tegen vier ‘Capture the Flag’ gespeeld worden in verschillende nieuwe levels.

De opstelling op de E3 maakt meteen duidelijk waar het in Mechassault 2: Lone Wolf om te doen is. Het spel is bijna compleet gebouwd voor Xbox Live. Waar in het eerste deel Xbox Live snel even was toegevoegd in een kleine drie maanden, gaat het in deel twee praktisch de boventoon voeren. Geen slecht ingedeelde menu’s en lange wachttijden meer, alles verloopt soepeler en sneller. Zo hebben Day One Studios bijvoorbeeld het lobby systeem veranderd in een kamer waar alle spelers als hun eigen karakter kunnen rondlopen. Je kunt door op knoppen te drukken zwaaien en andere karakters al uitdagen voordat je zelfs in het virtuele slachtveld stapt. De lobby was in de E3 demo nog een redelijk saaie ronde ruimte, maar volgens de ontwikkelaars gaat dat zeker nog veranderen en is het een voorbode van wat nog komen gaat. Wat ons betreft is dit een nieuwe feature die bij elke Xbox Live titel aanwezig mag zijn, want het is zeer vermakelijk om al in de lobby te kunnen bewegen in plaats van ‘gewoon’ te moeten wachten op de andere spelers. Misschien is dit tevens een van de geheimen die de jongens bij Bungie nog niet willen prijsgeven voor Halo 2.

Afbeelding 6Afbeelding 7Afbeelding 8

ChiefArmor en MechJacks

Eenmaal op het slagveld valt gelijk op dat je schokkerend genoeg niet meteen meer in een mech zit die je aan het begin gekozen hebt. Je begint als een klein mannetje, zoals je die ook vaak zag in MechAssault 1, en je moet zelf kiezen wat voor mech of voertuig je gaat gebruiken. Er staat namelijk een ruime keus aan vervoersmiddelen recht voor je basis, bijvoorbeeld een tank, een Vertical Take Off and Landing vliegtuig (VTOL), een plek waar je ‘BattleArmor’ aan kunt trekken en uiteraard enkele monsterlijk grote mechs uit de eerdere MechAssault. Volgens de makers zullen er veel nieuwe, maar ook veel bekende mechs in het spel te vinden, maar welke precies en hoeveel wilde ze logischerwijs nog niet vertellen. De ‘BattleArmor’ is het alternatief voor de Elemental uit het eerste MechAssault deel. BattleArmor is naast dat het er veel stoerder uitziet dan de oude Elemental ook nog eens veel krachtiger en speelt een heel belangrijke rol op het slachtveld van de toekomst. Deze kleine mechs, of eigenlijk een klein mechanisch pak, zoals de Master Chief uit Halo 2 deze draagt, vouwt zich om het lichaam van de bestuurder en hebben de beschikking over ‘Jumpjets’ waarmee ze tot grote hoogten kunnen stijgen. Handig, want ze kunnen zich namelijk vastklampen aan gebouwen en daar wachten op nietsvermoedende mechs om te bespringen. Als wapen heeft het BattleArmor een mortier en normale lasers. Echt vaak gebruikte we deze niet, want de echte kracht van de BattleArmor is het lastig vallen en ja, stelen, van de machtige BattleMechs. Met BattleArmor kun je namelijk vast kleven aan een Mech, mits je dichtbij genoeg komt, om de schietstoel van de Mech te hacken. Dit verloopt door een menu onderin je beeld waarin knoppen komen te staan die je razendsnel achter elkaar moet indrukken. De piloot van de Mech in kwestie ziet ook een dergelijk menu en kan door het sneller drukken van de combinatie voorkomen dat het BattleArmor zijn mech ‘hacked’. Is hij te laat of heeft hij niet door dat zijn mech gehacked wordt, dan wordt de piloot met zijn schietstoel uit de mech geschoten en kan de speler in het BattleArmor uitstappen, naar de mech toe rennen, en hem vervolgens overnemen. Dit heet in Mechassault 2 termen een ‘MechJack’, en dat wordt dan ook door de arena geschald mocht je er een uitvoeren, tot grote vernedering van de ‘gejackte’.
 Pagina 1 van 2 >> 2Top ^ 

Mechassault 2: Lone Wolf was zonder twijfel onze favoriete game op de E3. De nieuwe strategische insteek en de verbeterde Xbox Live opties smaken zeker weten naar meer. Hou deze titel zeker in de gaten, alhoewel wij dat uiteraard ook voor je zullen doen.
Shcaap zegt:
05/07/2004
jeej ! lijkt mij een vet spel worden,
Hordo zegt:
05/07/2004
Welke kappy? ;)

Naja dit was zeker mijn favoriete spel van de E3. De nieuwe strategische elementen zijn top!
ITNL3 zegt:
05/07/2004
Vet, zeker halen deze. Ma1 speel ik nog wel regelmatig over live.
PistolTDM zegt:
05/07/2004
Lijkt me ERG vet alleen Halo 2 lijkt me toch een stukje vetter ;)
05/07/2004
cool ik ga nu met deel 1 effe systemlinken.
[2k] zegt:
05/07/2004
Zeer toppe game deel 1, hoop dat deel 2 dat ook wordt, maar zo te zien gaat dat wel goed komen.
05/07/2004
Heb deel 1 niet gespeelt maar deze lijkt me wel cool worden :)
Shcaap zegt:
05/07/2004
dee l1 vond ik wat traag, en te veel killthiefs
Tco zegt:
05/07/2004
w00t deze ga ik zoiezo halen, speel deel 1 nog steeds op live _O_

Zolang ze de Thor er maar weer in doen :), ben ik weer oppermachtig 3).
05/07/2004
dit spel ga ik zeker kopen _O_
05/07/2004
Dit spel word echt super heel mischien kan het HALO2 gaan verslaan op multiplayer gebied...
McSparkle zegt:
05/07/2004
Deel was helemaal niks ............
Flamingo zegt:
05/07/2004
De Trailer zit er iig ook goed uit..
de bengel zegt:
05/07/2004
ik vond de thor een van de lelijkste, maar het wordt zeker vet, deze staat op mijn verlanglijstje :D
Orcrist zegt:
05/07/2004
Ik moet hem hebben :)
JDH zegt:
05/07/2004
Beste spel vd E3? Splintercell 3,Halo 2 POP 2 veel vetter! Deel 1 van Mech suckte ass!!! Slecht uitgewerkt en niet leuk. MIKEY ben het met je eens.
joche zegt:
05/07/2004
niets voor mij.
Xmaster zegt:
05/07/2004
Op Live is ie gaaf. De Singleplayer lijkt me net als deel 1 niet zoveel voorstellen......
Aremas zegt:
05/07/2004
Als ik de screens zo bekijk lijkt de kwalitijt van de textures iets minder dan het eerste deel.

Of vald dat wel mee?
Markos zegt:
05/07/2004
hopelijk een goede objective based multiplayer met veel tactisch denkwerk en minder skillplay. De 1ste mechasuault vondt ik niet zo leuk, maar de game heeft wel veel potentie om goed te worden en hopelijk bereiken ze dit met het tweede deel.
05/07/2004
"Beste spel van de E3? Wij vinden van wel!" Pff, er zijn nog een andere hoop toppers.
05/07/2004
Ja, t zou geen goed teken zijn als dit spel DE xboxgame van de E3 was...:{
Illreth zegt:
05/07/2004
Ik kan geen bal va MA :'|
Xwon zegt:
05/07/2004
Extra content is fijn. Maar was dit niet de ontwikkelaar die er ook geld voor vroeg?
Volgens mij zal dit spel niet beter worden dan Halo2. Voor de echte diehard fans misschien wel. Maar wat MA deeltje 1 miste is HUMOR. Dit is bij Halo juist een extra leuke toevoeging die ik in iedergeval niet onderschat:9
Zelfs de mutliplayer zit vol _O_ momenten. Plaats maar eens een sticky granaat op je maat zn schouder*) Dat plezier heeft MA mij in iedergeval nog niet gegeven.

05/07/2004
ik vindt het maar weinig soeps
HaJay zegt:
06/07/2004
deel 1 was traag en niet mijn genre
xboxlive zegt:
06/07/2004
gewoon weg kut spel
Maniak zegt:
06/07/2004
Ik ben erg benieuwd naar hoe de nieuwe Xbox Live features (zoals clan support) gaan uitpakken voor dit spel. Ik zal het alleen zelf niet gaan spelen, want Mech-games zijn niet echt mijn type game. :)
06/07/2004
lijkt me echt uber! 3) :D
06/07/2004
maar januari 2005 :o ?! lang wachten :(
Victor zegt:
06/07/2004
dit wordt een te vet spel!!
maar lang wachten!! :(:'(
Bartman zegt:
06/07/2004
Lijkt me heel leuk, maar aangezien ik geen live heb en nog nooit ge-system-linkt heb laat ik deze maar links liggen. Ik moet een goede SP hebben. [offtopic]Zoals bij Ninja Gaiden :D Wat ik nu ga spelen :D Woot! [/offtopic]
Sluu
xboxkick zegt:
06/07/2004
Lijkt mij een heel leuk spel, goeie graphics en xboxlive (dat iz pas echt kicke).
Het iz wel sucks dat hij pazz in Jan 2005 uit komt... :(
Hordo zegt:
06/07/2004
Dit is dus wel DE Xbox game van de E3. Hoezo is dat geen goed teken? :{
06/07/2004
Ga ik zeker kopen maar duurt nog wel ff voor ie uit is. :(
07/07/2004
omfg pistol tdm....halo 2 lijkt me toch stukken vetter...wat ben jij een debiel zeg. Zijn toch 2 hele verschillende games...loop niet elkefoking game met halo te vergelijken. drol. je gaat toch ook geen PGR met halo vergelijken. sufferd...ontoppic: lijkt me leuke game....filmpje gezien....vetjes
GhanZ zegt:
08/07/2004
Kom maar op!!
Trossarms zegt:
08/07/2004
vvvvveeeeeeeeetttttttt
natalie13 zegt:
11/07/2004
kklauw!!!!! 1 waz kkmooi, 2 nu nog beter!!!!:D:D
21/07/2004
Vetheid! 1 0wnt!
Shammo zegt:
29/07/2004
het eerste spel vond ik echt super, vooral in multiplayer zo met 4;)

Nu het 2e spel eraan komt nodig ik mijn vrienden alvast nog een keer uit maar dan om op mechassault2 te spelen:)
dat wordt echt de max
RRroger zegt:
05/08/2004
Het lijkt mij een gaaf spel worden. Tegen de tijd dat hij uitkomt zal ik hem ook waarschijnlijk kopen, maar eerst HALO 2 daar hoef ik minder lang op te wachten:)
15/08/2004
lijkt me wel een vet spelmaar ik weet nog nie of ik um ga kopen ik heb al zo veel spellen in m'n hoofd|:-
Jingga zegt:
24/12/2004
@bartman:
geen vrienden dan?
casy zegt:
07/01/2005
NIET KOPEN DIT SPELL!!!
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Nog geen login? registreer je dan eerst.
 
nCode World Domination True