Dit is het archief van Xboxworld V3.

Bezoek Xboxworld.nl voor de laatste updates.
Review: Outlast
Artikel: XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Review: Enemy Front
Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Artikel: Xboxworld beta is open!
Artikelen

XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!

Reviews

Outlast Outlast
Enemy Front Enemy Front
Transformers: Rise of the Dark Spark Transformers: Rise of the Dark Spark
Murdered: Soul Suspect Murdered: Soul Suspect
UFC UFC
MotoGP 14 MotoGP 14
Tour de France 2014 Tour de France 2014
Sixty Second Shooter Prime Sixty Second Shooter Prime

Meer Artikelen Meer Artikelen

Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud! Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud!
XBW Review: Outlast XBW Review: Outlast
XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
XBW Review: Enemy Front XBW Review: Enemy Front
XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live! Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live!
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!
Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare multiplayer Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare...
Eerste gameplay trailer van Dead Island 2 Eerste gameplay trailer van Dead Island 2
Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en screenshots Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en scree...

Meer Nieuws Meer Nieuws

Def Jam: Fight for New York
 
Def Jam: Fight for New York
 
Platforms
Xbox
 
Uitgever
Electronic Arts
 
Developer
AKI Corporation
 
Genre
Vechtspel
 
Release datum
Xbox
Reeds verschenen
 
Belangrijke Features
Multiplayer
 
Waardering
Uitstekend
Uitstekend


 
Meer info Meer info

Naar Forum Naar Forum

 
Gepost door Jordi Bauw op 07 september, 2004
Def Jam: Fight For New York hands-on

De Xbox heeft dan wel de eerste Def Jam Vendetta gemist, het tweede deel in de serie zal zeker niet aan de neus van Microsoft’s krachtpatser voorbij gaan. Het eerste deel was een worstelspel waarin grote artiesten van het Def Jam platenlabel met elkaar op de vuist gingen. Het spel kwam op de Gamecube en de Playstation 2 uit, maar was kennelijk zo populair dat Electronic Arts ontwikkelaar AKI meteen de opdracht gaf om aan een vervolg te werken, deze met de naam Fight for New York. In oktober moet het spel in de winkels liggen, maar wij speelden alvast een previewversie van het spel. Hieronder kun je onze eerste indrukken lezen.


De stijl van Def Jam: Fight for New York wordt praktisch identiek aan zijn voorganger. De harde rapmuziek komt ons direct tegemoet en ook het hoofdmenu is in de verwachte straatsferen uitgevoerd. Meteen valt op dat Def Jam 2, zoals we de titel voor het gemak zullen noemen, veel meer te bieden heeft dan zijn voorganger. We kunnen uiteraard een ‘Story Mode’ starten, maar we kunnen ook arena’s en vechters ontgrendelen met onze verdiende punten. Daarnaast kunnen meerdere spelers uiteraard tegen elkaar vechten in negen verschillende modi. Deze modi zijn op zijn minst origineel te noemen en zijn voor mij in ieder geval een leuke toevoeging. Je bent namelijk niet langer gebonden aan de standaard één tegen één wedstrijden waarin je domweg de tegenstander in elkaar moet slaan. Er kan in teamverband worden gespeeld, er kan een kooigevecht worden gehouden en er zijn opties waardoor de wedstrijd alleen beslist kan worden door de tegenstander voor een trein, of uit het raam te gooien. Daarnaast kan er ook in een ring van vuur worden gevochten en kunnen vier spelers in een grote free-for-all met elkaar op de vuist gaan.

Oude bekenden

In totaal hebben maar liefst 74 bekende artiesten zich geleend voor het spel. Bekende namen als Xzibit, Baxter, Snoop Dog, Fat Joe en Busta Rhymes zullen tot je beschikking staan. Het blijft echter niet alleen bij mannen, ook bekende vrouwelijke sterren doen dit keer mee. Schoonheden als Carmen Electra, Shawna en Lil’ Kim houden blijkbaar tegenwoordig ook wel van een potje knokken. Zit er nog steeds niks voor je bij, dan heb je dit keer uiteraard ook weer mogelijk om je eigen karakter te maken. AKI en Electronic Arts proberen hiermee om de speler nog meer betrokken te laten raken in de sfeer en stijl van Def Jam 2. Dit doen ze onder andere door je veel invloed te geven op het uiterlijk van je karakter. Je kunt vanzelfsprekend het lichaam en gezicht van je karakter naar eigen smaak selecteren, maar ook de stem en vechtstijl horen hierbij. Een echte P.I.M.P gaat natuurlijk niet in zijn ordinaire kloffie naar buiten. AKI wist dit gelukkig ook en in het spel zitten een aantal winkels waar je allerlei voorwerpen voor je karakter kunt halen. Stijlvolle jassen, petten, broeken en T-shirts, maar natuurlijk ook de nodige ‘bling-bling’ (sieraden) nieuwe haarstijlen en stoere tatoeages kun je in de winkels aanschaffen. Door de 2096 verschillende voorwerpen die er te verkrijgen zijn is letterlijk mogelijk om elke wedstrijd met een bijna geheel vers karakter te starten. Gewoon omdat je deze weer zodanig hebt aangekleed en veranderd dat je de oude niet meer herkent.

Afbeelding 48Afbeelding 49Afbeelding 50

Vecht voor clubs

De Story Mode is ook in Def Jam 2 de modus waar je het meeste tijd in zult doorbrengen. Het verhaal in de Story Mode begint min of meer daar waar deel één ophield. Gangster D-Mobb wordt gearresteerd maar jij redt hem uit de klauwen van de politie. Als dank mag je blijven in D-Mobb’s nobele schaakclubje en krijg je onderdak. Je krijgt een eigen ‘Crib’ (stoere taal voor huis) waarin je alles kunt doen wat je hartje maar begeerd. Je kunt gewonnen prijzen bekijken, je kledingkast doorspitten, de opties veranderen en uiteraard via een kaart van de stad naar de winkels gaan of nieuwe gevechten uitkiezen om aan mee te doen. Het doel van het spel is om alle clubs terug te krijgen van de slechte meesterpooier Crow, gespeeld door Snoop Dog. Door gevechten te winnen in de clubs van Crow moet je proberen steeds meer clubs over te nemen. Na elk gevecht krijg je geld en ervaringspunten om jezelf weer sterker mee te maken. Dit doe je in de sportschool en met je ervaringspunten kun je dan jezelf op een aantal attributen verbeteren. Uiteraard wordt het steeds duurder om jezelf beter te maken, net als Michael Jackson bij de plastisch chirurg.

 Pagina 1 van 2 >> 2Top ^ 

Het lijkt erop dat EA weer een topper in handen heeft. De perfecte sfeer, mooie graphics en mogelijkheden in het spel zullen zowel de liefhebbers van de rapsterren als liefhebbers van het worstelgenre niet teleurstellen.
Vinnie 78 zegt:
07/09/2004
Ik sluit me bij Xray aan |:-
Spinner zegt:
07/09/2004
ik ook |:-
Tha Clone zegt:
07/09/2004
Mij lijkt het wel een drol aan :)
Ruben III zegt:
07/09/2004
Ik sluit me aan bij tHa ClonE :)
Victor zegt:
07/09/2004
Xray zegt het. |:-
Black FoX zegt:
07/09/2004
Lijkt me ongelofelijk VET!
07/09/2004
ik sluit me aan bij xray vinnie 78 en spinner.
wat is dit een knake spel |:-
soolmaan zegt:
07/09/2004
ik von de eerste briljant, maar die had ook meerwaarde vanwege Christina Milian :P

En die zit hier niet in he?!?
07/09/2004
dit lijkt me ZOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO ongelovelijk stom l:-
Cadillac zegt:
07/09/2004
Mij lijkt dit super vet :)
XBOXLIVE! zegt:
07/09/2004
Mij lijkt er geen drol aan 8)
Cube zegt:
07/09/2004
bling-bling _O_8)
Zeloot zegt:
07/09/2004
Mij lijkt hier echt geen DROL aan!!!!|:-of was dat niet eens eerder gezegd.... hmmmm... ff denken. :~8):p
Eellie zegt:
07/09/2004
Lijkt me cker wel cool dus sluit me bij tHa ClonE aan _O_
07/09/2004
in iedere geval zag het er wel mooie uit op de filmpjes maar ik hou nie zoveel van vecht spellen shooters zijn de beste_o_
07/09/2004
laten we gelijk allemaal hetzelfde zegge
shit wat zijn jullie simpel
Eellie zegt:
07/09/2004
hmm pff wat ben jij simpel zeg, hetzelfde als jezelf zeggen.
Ruben III zegt:
07/09/2004
Ik dig worstelspellen EN rapmuziek, een betere combinatie kan toch bijna niet? (alhoewel ik dope entrances heb gemaakt met geripte rapmuziek in Raw 2)
Hordo zegt:
08/09/2004
Kunnen we met iets meer inhoud reageren?
Sora zegt:
08/09/2004
dit spel lijkt me echt wel leuk. Soort worstelen maar dan in style :)
Ik vind worstelspellen over het algemeen goed voor veel lol, en het is hilarisch als je met z'n 2-en speelt.
Deze titel ga ik misschien wel halen als ik er wat meer over weet en als mijn budget dat toelaat ;)
Bartho zegt:
08/09/2004
_O_ ik heb dit spel gespeeld en het is echt wel cool man ik kon gewoon niet meer stoppen je kan echt veel en het is best moeilijk ook tenzij je goed weet hoe het moet en er is echt veel kleding keuze en nog veel meer met dit spel benje wel ff zoet denk ik want hij is erg groot en er zijn veel dingen dieje kan kopen dist spel is gewoon vet gaaf vooral je speler maken is gaaf en mooi gedaan je moet dit gewoon kopen het is echt goud _O_
08/09/2004
Dit spel is echt is echt vet maar ik kan begrijpen dat mensen die hip hop nix an vinden dit spel laten liggenmaar dat is hun mening.

ik zou bijv. ook geen marylin manson fighting game kopen
Bartho zegt:
08/09/2004
hey hebje iets tegen marylin manson dan :(
maarje hebt wel gelijk denk ik :+
09/09/2004
Right on Tha Great One ;)
Cypher zegt:
09/09/2004
Goed artikel, maar is dit hele Bef Jam gebeuren niet erge reclame, want het heeft geen lang levensduur en is net zoiets als die tv reclamens mensen zien het mensen kopen het, en vooral om de namen gaat het ,maar wat is er nou zo boeind aan een paar "zogenaamde" bekendheden die elkaar de schedel indrukken. :S
donky zegt:
09/09/2004
van dit spel moet je gewoon spontaan schijten!
Shcaap zegt:
12/09/2004
|:-
manco zegt:
12/09/2004
nee dit keer zit carmen electra erin
12/09/2004
sean paul zit ook in die spel dus ik moet die spel hebben :D :D
13/09/2004
poep
MaNiAc E zegt:
13/09/2004
crap dus in boek
15/09/2004
met z'n 4-en tegelijk?! Worden weer lange avonden!
ObSidion zegt:
18/09/2004
mmmm feest (sarcasme) |:-
yugo boss zegt:
20/09/2004
ZELF IK ZOU EEN BETER SPEL KUNNEN MAKEN DEEL 1 WAS OOK AL STRONT EN DEZE IS ALLEEN MAAR ERGER GEWORDEN ............GEEF MIJ LIEVER VETTE STRAATRACE EN RACE GAMES EN VETTE SHOOTERS
20/09/2004
dit spel is relax
je kunt martial arst, kick boxing, submision, worstelen, en nog wat
zo iets cool in een game geb he big nooit gezien
_O__O__O__O_
en ik sluit mee ook bij tHa ClonE :)
Berrie zegt:
21/09/2004
jah best wel vaag jah. meej zuh viere ofzo ist wel eens koel.
maar voor de rest moek die onoriginele shit nie hebben man. mzzl
speel ze
Mickster zegt:
23/09/2004
Als je zegt dat dit niet leuk is heb je het 1e deel nog nooit gespeelt.
25/09/2004
Degene die zeggen dat dit een gaar spel is, zijn zelf gaar. Ik hou helemaal niet van hiphop, en toch heb ik dit spel gekocht. De beste keus die ik gemaakt heb qua spellen dit jaar. Het vechten is in mijn ogen een stuk beter dan Tekken (alhoewel sommige mensen het niet eens zullen zijn) omdat het hier veel realistischer overkomt. De graphics zijn gruwelijk (belichting, sfeer) de gameplay is gewoon totaal ziek; denk aan worstelgames, alleen niet zonder die stomme outfits, dom gelul en neppe moves. Het spel is nogal extreem gewelddadig - maar wel grappig bedoeld - en het is duidelijk te zien dat de makers, en EA er heel veel tijd in hebben gestoken om een goed vechtspel/annex partygame te maken. Probeer het maar eens eerst uit voordat je zomaar een dom oordel velt.
26/09/2004
dit wordt gewoon wreed 3)
Pivo NL zegt:
26/09/2004
deze lijkt me best wel koowl:)
27/09/2004
cool spel :)
Riddick zegt:
27/09/2004
@ Mickster

Je heb helemaal gelijk, dit soort spellen zijn super vet*) heb je deel 1 niet gespeeld dan mag je niet beoordelen, het is super kicken om met ze 4-en in zown arena te stappen en elkaars darmen en lever eruit te trappen8)
28/09/2004
l:- nee, wordt verveeld
28/09/2004
okey, ik hou van metal en rock muziek, en ik heb zwaar de pest aan rap en r&b en die zooi, maar is dit spel dan nog waard om the halen..
want ik heb wel zinin een goed vechtspel
NRiQ zegt:
29/09/2004
Ik speel deze game net 4 dagen en ikmoet zeggen hij is heeeeel erg vet serieus!!
29/09/2004
Gozer (Iron Maiden) ik deel je mening RATM is the shit (er zit zelfs een rap remix van Pistol Grip Pump in de game :)) maar de muziek is gewoon goed te doen, en het is zeer zeker een goed vechtspel. Kijk normaal hou ik helemaal niet van de stomme EA spellen, maar dit is gewoon goeie shit.
30/09/2004
ik heb er nog is goed over gelezen in een game magazin het is echt wel vet vooral iemand zelf maken en eigen kleding hebben 3)
30/09/2004
deze mag je niet missen
O-man zegt:
02/10/2004
Ik heb hem gisteren uit gespeeld en ik vindt hem echt super vet. Leuke story en het vechten is realistisch met een tintje overdreven qua aso beuk gehalt. :-D

Alleen tegen elkaar vechten duurt echt eindeloos lang om elkaar k.o. te krijgen en dan gaan de potjes te lang duren helaas. Dan maar de computer in elkaar beuken. ;-)
04/10/2004
@ O - Man;

Hoe heb je Busta Rhymes en Fat Joe verslagen (Je weet wel als Blaze half dood op de grond ligt op die vuilnisbelt) ik kom maar niet voorbij die gasten man. Zodra Blaze k.o. gaat komen ze me allebei inmaken. Ik denk dat ik in elk geval Fat Joe k.o. moet slaan met die uitlaat die op die container ligt...
O-man zegt:
04/10/2004
@ ricepuppet

Gewoon als een dolle slaan haha. Ik had op een gegeven moment zoveel kracht met slaan dat ik met L en dan slaan iemand vrij snel K.O. kreeg. 8)

Alleen met Crow had ik wat moeite maar die mocht het na 3 keer ook afleggen. 3)
06/10/2004
EDIT.
The Yod zegt:
07/10/2004
haha rijst en vrienden gaan blijkbaar niet samen... Ik speel bijna geen single-player... bijna alleen maar multi-player en t blijft gewoon mega VET :D in DJFFNY termen: This shit is TIGHT!!!
07/10/2004
@ The Yod

Ik ken O-Man niet. Tis een beetje klote MP'en als je 3 joysticks hebt, waarvan er 1 S controller het perfect doet, de 1 een gaar merkloos rammel ding is, en de andere originele Xbox joystick helemaal naar de klote is.. en de juiste term is;

'That freighttrain that hit you, that was me!"
09/10/2004
je weet het nooit het kan leuk zijn dus :9
DarkLink zegt:
10/10/2004
Don't worry ill make this quick:9
Evil Yves zegt:
10/10/2004
Ik heb het spel uitgespeeld op easy kan ik niet met hetzelfde profiel verder gaan naar hard
10/10/2004
@ Evil yves

Dat is het enigste minpunt van dit spel (plus het niet kunnen restarten van een match als je wordt ingemaakt, en daarbij ook geen character select kan kiezen, net als in Tekken) want als je 'em uitgespeeld hebt, kan je nog een aantal bonusmatches vechten om een paar xtra thropies te halen, maar dat was het. Je zal dus gewoon opnieuw moeten beginnen met een nieuw character en andere keuzes maken in Story Mode - ander wijf kiezen, ander partner kiezen dan Ice T - maar daar blijft het een beetje bij. Je kan dus wel zo ongeveer 8 vechters zelf maken en gebruiken in Multiplayer dus... had je maar het spel moeten uitspelen in hard mode, har har har...
n-maffio zegt:
11/10/2004
ik ga dat spel morge kope zo te horen is die spel wel kick of nie:D
gametag zegt:
12/10/2004
Dudez, heb m zelf gekocht. Vond m 1st geen klap aan. Nu 7 dagen verder ben ik er niet meer van weg te slaan. Dit spel kickes ASS !!! Van mij krijgt hij dan ook een dikke 10 !!!...
Evil Yves zegt:
13/10/2004
dankje ricepuppet:) :) :) :)
14/10/2004
Np
18/10/2004
Ik heb het spel nu samen met 2 vrienden iets van 2 a 3 dagen vrij lang gespeeld, en we hebben nu de story mode al uitgespeeld...

Dus waarschijnlijk gaat het spel de kast in, of we proberen het op een niveau hoger...

Het spel is in het begin vrij moeilijk onder controle te krijgen, maar als je het eenmaal onder de knie hebt, en je weet welke moves onder welke knoppen zitten, dan word het een super leuk spel om gewoon ff op iemand in te rossen en je agressie kwijt te raken 3)

Er zijn super veel gave dingen waarmee je je speler kan aankleden, zo heb je sieraden (ringen, horloges, kettingen, etc.), broeken (spijkerbroek, joggingbroek, kort, lang, etc.), schoenen (laarsen, legerboots, etc.), bovenkleding (truien, sweaters, t-shirts, etc.), tatoeages, brillen, petten, hoeden, kortom, teveel om op te noemen :)

En de arena's vind ik zelf erg leuk, zo kun je een tegenstander met z'n kop door een box heen rammen, tegen een lamp aangooien of bijvoorbeeld op de motorkap van een auto smijten. }:]

We gaan binnenkort zeer waarschijnlijk een leuke uitgebreide review maken...
24/10/2004
ik vin het saai.....|:- |:-
Bizkid zegt:
06/03/2005
Dit spel is zoooo uber masterlijk goed dat je m gewoon niet kan laten liggen. Ikzelf heb deeltje 1 ook, maar qua grafisch beeldvorming, moves, besturing ed. valt deel 1 al snel in de schaduw van deel 2.
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Nog geen login? registreer je dan eerst.
 
nCode World Domination True