Dit is het archief van Xboxworld V3.

Bezoek Xboxworld.nl voor de laatste updates.
Review: Outlast
Artikel: XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Review: Enemy Front
Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Artikel: Xboxworld beta is open!
Artikelen

XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!

Reviews

Outlast Outlast
Enemy Front Enemy Front
Transformers: Rise of the Dark Spark Transformers: Rise of the Dark Spark
Murdered: Soul Suspect Murdered: Soul Suspect
UFC UFC
MotoGP 14 MotoGP 14
Tour de France 2014 Tour de France 2014
Sixty Second Shooter Prime Sixty Second Shooter Prime

Meer Artikelen Meer Artikelen

Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud! Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud!
XBW Review: Outlast XBW Review: Outlast
XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
XBW Review: Enemy Front XBW Review: Enemy Front
XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live! Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live!
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!
Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare multiplayer Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare...
Eerste gameplay trailer van Dead Island 2 Eerste gameplay trailer van Dead Island 2
Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en screenshots Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en scree...

Meer Nieuws Meer Nieuws

Star Wars: Battlefront
 
Star Wars: Battlefront
 
Platforms
Xbox
 
Uitgever
Lucasarts
 
Developer
Pandemic Studios
 
Genre
Eerste persoons shooter
 
Release datum
Xbox
Reeds verschenen
 
Belangrijke Features
Online Multiplayer
 
Waardering
Onvoldoende
Onvoldoende


 
Meer info Meer info

Naar Forum Naar Forum

 
Gepost door Mirik Smit op 06 oktober, 2004
Star Wars: Battlefront review

Wij Xboxliefhebbers zijn gezegend met een hele sterke Star Wars titel; Knights of the Old Republic. Hopelijk kan de nieuwe Star Wars titel van Lucasarts, Battlefront, zich scharen naast de al reeds legendarische role-playing game. We nemen een kijkje naar de multiplayer shooter ontwikkeld door Pandemic Studios, makers van onder andere Full Spectrum Warrior. Kan deze Star Wars titel ons genoeg bekoren om een dikke score binnen te slepen? Wie weet. De verwachtingen zijn hoog!


Om te kapitaliseren op het succes van online multiplayershooters zoals Battlefield 1942, heeft Lucasarts heel slim de verantwoordelijkheid voor het creëren van een Star Wars titel in die lijnen neergelegd bij Pandemic Studios, een van de populairdere studios van het moment. Pandemic draaide zijn pols er dan ook niet voor om, en bakte binnen de kortste keren een product in elkaar dat de Star Wars sfeer, en mateloos populaire Battlefield 1942 gameplay in het huwelijk laat treden. Om het product extra te kunnen promoten samen met de uitkomst van de lang verwachte Star Wars DVD set, moest het spel natuurlijk wel op tijd af zijn. Die deadline hebben ze gehaald, maar ten koste van wat? Lees het hier onder.

Battlefield: A Long Time Ago

Zoals we al opmerken is Star Wars: Battlefront eigenlijk een schaamteloze kloon van succesvolle online multiplayershooter van Digital Illusions en Electronic Arts. Op zich helemaal geen ramp, maar dan moet je wel voldoende diversiteit bieden om het product uit de schaduw van de meester te trekken. In de Battlefield serie is inmiddels een Vietnam-era uitbreiding verschenen en is een tweede deel al een tijd lang in ontwikkeling. Battlefront haakt hier op meerdere manieren handig op in. Zoals je ziet is de naam Battlefront, slechts een viertal letters verwijdert van het direct kopiëren van Battlefield. Slim gespeeld Lucasarts, maar we hebben het door. Hiermee houden de vergelijkingen echter niet op. Vrijwel alles dat een speler aan Battlefield kent, zal hij terug vinden in de Star Wars shooter. Zo is de gameplay, die draait om het in bezit hebben van strategische punten op het slachtveld, onveranderd. Spelers kunnen te voet, als verschillende klassen soldaat, of in een voertuig ten strijden trekken en de vijand hardhandig ontzetten. Dit is ook gelijk de enige speelwijze die je in Star Wars: Battlefront tegen zult komen. Hoewel je kunt kiezen voor de campagne modus, de ‘Galactic Conquest’ speelmodi en natuurlijk een modus waarin je meteen in de willekeurige actie gegooid wordt, zul je in elk van deze speelmodi feitelijk het zelfde moeten doen.

Afbeelding 24Afbeelding 25Afbeelding 26

Maar, we lopen een beetje op de zaken vooruit. Laten we wat duidelijkheid scheppen over de manier waarop men speelt, voor degene die net onder een steen vandaan komen kruipen en niet bekend zijn met de Battlefield PC titels. Battlefront is een eerste of derde persoons shooter (kun je zelf kiezen) waarin de speler op een virtueel slachtveld, met een groep computer gestuurde maatjes, of in de multiplayer modus, een groep vrienden, een Star Wars wereld moet proberen te overheersen. Over de 16 verschillende speellevels zijn strategische punten geplaatst die spelers kunnen afpakken, of moeten beschermen tegen de vijand. Deze punten zijn namelijk van dergelijk belang, dat het mogelijk is je speelkarakter een stuk dieper het level in te voorschijn te laten komen. Dit in plaats van beginnen helemaal op het startpunt van jouw kant. Uiteraard kan de speler kiezen tussen de Rebellen tegen het Keizerrijk, of de Republiek tegen de Handelsfederatie uit Episode 1 en 2. Vanzelfsprekend kan de speler zijn eigen kant kiezen in de conflicten en is hij/zij niet gebonden aan één specifieke partij.

Ben je in een spel verzeild en snap je het principe van de strategische startpunten, waarvan er meestal een vijf of zestal te vinden zijn, dan kun je van start. Elke kant begint met één enkel startpunt, en iedereen rent als een speer op de andere startpunten af om deze veilig te stellen voor zijn kant. Om de punten te pakken te krijgen moet je meerdere seconden in de buurt blijven staan. Wil je een vijandelijk punt afpakken, dan moet je dubbel zo lang in de buurt van het strategische punt blijven staan, waarna hij van jou is. Grafisch wordt het weergegeven door een klein balkje rechts van het scherm dat leegloopt van rood naar wit, en vervolgens volloopt van wit naar groen. Is hij vol dan bezit jouw kant het punt en kun je de volgende keer, mocht je neergeschoten worden, daar beginnen. Simpel toch?

Afbeelding 27Afbeelding 28Afbeelding 29

Ja, zeker. Simpel. Maar het werkt. De Battlefield serie heeft niet voor niks miljoenen verkocht. Dit komt ook door de slimme manier waarop de spelers effectieve teams kunnen bouwen. Dit doe je door een goed op je speelstijl afgerichte klassenverdeling te maken. Je kunt namelijk voor het spelen, of na het sterven van je karakter, kiezen als welke klasse deze in het speelveld verschijnt. Zo zijn er natuurlijk de gewone soldaten, maar ook speciale of zwaarbewapende troepen en soldaten die andere spelers kunnen herbevoorraden of helen. Zoek je een goede balans tussen deze klassen, dan kunnen je karakters soms veel langer overleven en makkelijker vijandelijke stellingen omleggen. Slaag je er namelijk nier in om alle overwinningspunten op het veld voor 15 seconden in handen te krijgen, en op die manier te overwinnen, dan zal een kant verliezen omdat ze niet meer beschikken over reservetroepen. Elke keer als een speler van jouw kant neergeschoten wordt, dan gaat er één punt van jouw overwinningsbalk. Deze balk begint meestal met zo’n 100 of 150 punten, en als je bij de nul geraakt, dan is het niet meer mogelijk een nieuw karakters voor jezelf te creëren als je bent neergeschoten, en verlies je logischerwijs.

 Pagina 1 van 3 >> 2 3Top ^ 


  • Goede sfeer
  • Leuk in multiplayer
  • Veel keuze in troepen en voertuigen


  • Slechte Xbox Live implementatie
  • Maar 16 levels en één manier om ze te spelen
  • Galactic Conquest klinkt cool, maar is suf en kan niet online
  • Geen content download

Onvoldoende
Onvoldoende
Helaas is Star Wars: Battlefront niet helemaal uit de verf gekomen. Het is allemaal een beetje te weinig om een volledige winkelprijs te verantwoorden. Meer speelmodi en Xbox Live opties hadden het spel een direct stuk beter gemaakt. Maar voor de echte fan is het uiteraard een titel die je niet kunt missen. Begrijp ons niet verkeerd er is echt wel plezier mee te beleven, maar doe je het niet om het Star Wars sfeertje dan zijn er voor die prijs betere multiplayer games op de markt.
0 lezer reviews voor deze titel

hutkofer zegt:
06/10/2004
Dit spoort niet..echt niet..
Weet je hoe vet SW: Battlefront is? En niet alleen voor de fans, maar ook voor de Battlefield fans, Hij is namelijk op heel wat gebeiden beter dan Battlefield.

En dan vind ik een "Onvoldoende" een beetje raar..
Mirik zegt:
06/10/2004
Volgens mij heb je niks van de reivew gelezen. Ik vind battlefront onvoldoende en daar heb ik redens voor die ik daarin opnoem. Ik vind Star Wars te gek en hoopte op een mega-vette game.

Lees in die drie pagina's maar waarom ik 't geen uitstekende titel vind, dan ga je het ongetwijfeld met veel dingen eens zijn. Check vooral een simpele vergelijking met Black Arrow. Die, heowel ik 'm niet leuk vind, wel veel meer inhoud bied.
patsem zegt:
06/10/2004
Nou, ik heb je review wel helemaal gelezen. En ik ben het zeker niet met je eens wat betreft het eindcijfer. Tuurlijk heeft het spel weinig diepgang. Maar volgens mij gaat het in een spel op de eerste plaats om de gameplay. En dat is bij dit spel fanatastisch.

quote : "Op grafisch gebied straalt de multi-platformtitel ook niet. Hoewel het niet lelijk te noemen is, had het allemaal een stuk flitsender gekund op de Xbox. "

Nog flitsender ?. Ik vindt het voor een online spel wel flitsend genoeg hoor !

Anyway smaken verschillen gelukkig maar "onvoldoende" is idd een beetje raar.
Mirik zegt:
06/10/2004
16 levels 1 gameplay manier, verder is de xbox live support erg slecht, geen lobby, geen xbox live 3.0 etc. in vergelijking is dit een van de titels met de slechtere xbox live ondersteuning, dan kan 't wel leuk zijn, als je eenmaal speelt, natuurlijk is 't leul, maar dat neemt niet weg dat de kwaliteit van de titel laag is. zeker als iemand het moet kopen voor 60 euro, terwijl hij een game kan kopen die tig keer meer inhoud heeft. dan kan je toch niet gaan zegge, nja maar maakt niet uit, toch is het een geweldige titel, laten we developers aanmoedigen om weinig content voor dure prijzen te gaan maken.

er zit gewoon niet genoeg in die game, ik ben d'r op uitgekeken, ik zal 't nog wel eens spelen, maar ik speel veel liever een spel waar je makkelijker inkomt en wat iets meer variatie heeft. maar goed, zoals ik zewg, battlefield freaks en star wars freaks zullen 't allemaal heel aardig vinden

oja: als je het niet met me eens ben, schrijf dan een lezer review, dan hebben mensen d'r wat aan! thankssss
06/10/2004
idd ben k helemaal mee eens.
het is echt niet een fantastische game maar dat is counter strike toch ook niet
dat heeft zelfs nogminder diepgang.
ik vind het minimale cijfer toch egt een goed hoor/
Mirik zegt:
06/10/2004
ik wil ook grag de vergelijking trekken met een DEMO van een game. star wars battlefront is een demo van een mogelijk heel erg coole game. alleen de 'echte' game zal nooit uitkomen en deze demo kost 60 euro...
mrhanky zegt:
06/10/2004
sinds wanneer moet je je voor je eigen mening verantwoorden als anderen het r niet mee eens zijn
06/10/2004
dat begon al voor het begin van de jaartelling
06/10/2004
Star Wars Battlefront is echt gaaf. Ik vind dat ze wel een heel laag cijfer hebben gegeven. Je hebt heel veel voertuigen en de maps zijn ook niet slecht. De multiplayer is top, met nog geen enkel ander spel op de xbox kan je met z'n 24en. Dat is echt gaaf.
06/10/2004
kobold, je hoeft niet iedere keer te reageren op een reactie op jouw review. heeft geen zin, meningsverschillen houd je toch. bovendien heb je je mening al gegeven (in de review)
Mirik zegt:
06/10/2004
hoeft ook neit maar ik probeer hun te begrjipen, ik geef een paar goede punten waarom 't psel onvoldoende is en daar reageren ze niet op

'het is gewoon vet' is geen argument om een spel een goed cijfer op te geven, slechte live support en weinig content zijn wel argumenten om een minder cijfer op te geven... maar goed :)
VooDoo300 zegt:
06/10/2004
ik ben het met de review eens en het stoort me vooral hoe crap de x-wing vliegt echt niet meer lauw ze hadden met een starwars spel veel betere luchtgevechten moeten maken.
tyrox zegt:
06/10/2004
andere sites geven de game WEL voldoende het legt toch egt aan de gene die die review schrijft, want iedereen heeft zijn mening zo ook degene die de review schrijft. heel simpel eigenlijk dus invervolg voor mensen gaan zeuren lees meerdere reviews en kijk waarop ze het eens zijn.

06/10/2004
Ik heb de game thuis en ik speel het continu, het is een geweldige game en ik vind de cijfer echt veel te laag.
Als ik de revieuw had gedaan had ik een 7,8 gegeven!!!
06/10/2004
Oke, hier mijn commentaar op deze review:

Battlefront vergelijken met KOTOR = Appels met Peren vergelijken.

"Zoals je ziet is de naam Battlefront, slechts een viertal letters verwijdert ..." Dat moet dus met een d!

"Slim gespeeld Lucasarts, maar we hebben het door."
Joh!

"slachtveld" ??? Wat dacht je van slagveld?!

"Het dataverbruik in Star Wars: Battlefront is namelijk niet optimaal."
En daarvoor is de patch uitgekomen. Welke andere online game moet de data van 24 spelers versturen en ontvangen?

Black Arrow is in principe een missionpack, daar ga je geen 60 euro voor vragen, Battlefront is wel een compleet nieuw spel. Tevens nog het leukste online spel voor de Xbox! Daarbij komt dat je het voor 46 euro kon pre-orderen, een hele goede prijs!
Daarnaast is RBS6 een saai spel waar je met 1 schot al dood bent en kan gaan wachten tot de rest klaar is, zeer slaapverwekkend.

"Maar het is nou eenmaal net iets te weinig inhoud en kwaliteit,"
Kwaliteit is goed, koop eens een nieuwe TV! Inhoud is ook voldoende, en er zal vast wel downloadable content komen.
Ik vind de levels zeer goed bedacht en ze doen je echt aan de films denken. Er zijn weinig games waar zoveel activiteit is als in SW:BF.

Welke andere online shooter is dan beter dan SW:BF?

Battlefront had beter gekund, maar ik vind deze review veel te negatief! Ik geef de review ook een onvoldoende!

SW Battlefront: Momenteel het leukste spel wat ik heb! Zeker zijn geld waard!
06/10/2004
kijk, dit noem ik nou een KLASSE review!!! Erg goed geschreven, duidelijke beargumentatie en erg behulpzaam voor gamers die niet bakken met geld verdienen en zomaar alle leuk klinkende games kunnen kopen!!!

Vergelijk nou even zelf: voor de prijs van deze game kun je een über-DVD box kopen van de Star Wars Trilogie! Daar is zoveel meer tijd in gestoken en daar betaal je voor.

Deze game is gewoon niet goed genoeg en maakt enkel misbruik van de coolheid van het Star Wars Universum.

ITNL3 zegt:
06/10/2004
Sorry maar ik ben het totaal niet eens met deze review. Battlefront vind ik het leukste spel wat ik nu heb. Ik heb er meer plezier van dan ik straks met halo2 zal hebben, dat weet ik zeker. Online is het helemaal geweldig.
De reviewer hier zal wel tegen star wars zijn ofzo want als je star wars leuk vind, vind je dit echt helemaal geweldig. Hoth naspelen :)
ProXi zegt:
06/10/2004
huh volgens mij hoorde ik juist van iedereen dat die ontzettend goed is. Als je alleen single player kan spelen is het spel dan nog de moeite waard? Ik nu wel twijfelen :S
Alex V zegt:
06/10/2004
Ik vind het ook te laag maar goed t is en blijft een mening. Ik had er eerder de moeite waard op geplakt. Carve krijgt die rating ook en dat vind ik toch echt een stuk minder dan dit wat een lagere rating krijgt.
aal zegt:
06/10/2004
sw battlefront is een vet cool spel! zeker een 8,5 waard en vooral leuk als je samen splitscreen de vijand te lijf gaat heb je niet eens live voor nodig.
slegte review!
Exige zegt:
06/10/2004
Ik ben het met je review eens Mirik. In Star Wars Battlefront had veel meer gezeten dan dat er nu in zit. Heel erg jammer, want ik had op een goede game gehoopt. :{
N R J zegt:
06/10/2004
ik moet maar een star wars hebben en dat is Star Wars Republic Commando:p
06/10/2004
Lijk wel of het spel niet af is. er zijn te veel dingen afwezig! het ergste vind ik nog dat er geen goeie lobby is!!! en dat je in de lobby de kant kan kiezen wat je wilt spelen. dat zou al wat beter zijn,.. maar'ja de praten gaat ons ook niet af omdat iedereen een beetje weg valt ook erg maf!!! :~
Vinnie 78 zegt:
06/10/2004
@BounceMeister: schrijf zelf dan een review. Ik vind jou commentaar op de review erg kinderachting. Iedereen maakt wel eens spelfouten. En dit "Kwaliteit is goed, koop eens een nieuwe TV!" slaat helemaal nergens op.
06/10/2004
Ik ben t ook met je review eens, ik vind t allemaal maar wat tegenvallen, ze haden er een veel betere game van kunnen maken. Verder mis ik ook zkkr een lobby, en het communiceren over live loopt ook niet lekker. En mensen die dan nog durfen beweren dat halo 2 minder vet zal worden snap ik al helemaal niet :{
Franko zegt:
06/10/2004
ik ben het met het slechte online gebeurte eens geen lobby enzovoort en iedereen vond de game helemaal geweldig.... niet veel dus
MaNiAc E zegt:
06/10/2004
ik ga niet inhoudelijk in op de review in ieder zo zijn mening, vind het belachelijk dat de laatste 2 games die geriewed zijn onvoldoende krijgen silent hill4 en battlefront zijn beide 2 topgames in mijn boekje,
er is nog geen enkel ander spel zoals battlefront ooit uitgekomen het feit dat je totale battles kan spelen met 24 man is gewoon geweldig.
mochten mensen denken het beter te kunnen en beter te weten laat ze maar opstaan tot nu toe is er geen enkele game die in de buurt kom van Battlefront en zijn online gebeuren.
Victor zegt:
06/10/2004
Het heeft Xbox Live!! Wat zeuren ze nou!?
06/10/2004
Ik ben het niet eens met de review. De min punten in het spel klopen voor grotendeels alleen vind ik het eindcijfer ver ondermaat.

De singleplayer mode vond ik zeer goed. Op grafisch gebied vind ik het spel echt niet slecht. Het geluid is helemaal goed. Ik heb een 100HZ breedbeeld tv en een aardige surround set en bij sommige momenten komt het geluid van alle kanten en grafisch ziet het geweld er ook mooi uit.

Online is het spel eigenlijk hetzelfde maar ben het wel eens met de genoemde minpunten. Nadat de patch is uitgebracht is het wel wat beter geworden. Even over de Xbox Live 3.0 functie. Tuurlijk wil je altijd het beste maar in hoeveel spellen zit dat nou op dit moment? Vind ik niet echt een argument om de online mogelijk te bekritiseren.

Ik zelf zoek gewoon een goede host uit en kan dan uren met plezier spelen zonder (haast geen) lag.

Online had het beter gekund dat ben ik met je eens maar om dit spel een onvoldoende te geven zeker niet. Minstens een 7,5 en het spel is zeker je geld waard.

En by the way...

Ik heb meer problemen / frustaties gehad online met burnout 3 dan met Battlefront
Pivo NL zegt:
06/10/2004
hmmm mar naar een paar x spele heb k t egt wel gehad..
Pivo NL zegt:
06/10/2004
hmmm mar naar een paar x spele heb k t egt wel gehad..
Shumi NL zegt:
06/10/2004
Ok sw:bf heeft wat dingen die beter konden zoals een lobby
maar om nou een onvoldoende te geven:~

het heeft toch ook nog 24 spelers voor live
ik vind het op z'n minst nog een voldoende
06/10/2004
@Vinnie78, ik reageerde in stijl van de review. Als je een topgame zo af kunt kraken op de kleinste details, dan krijg je van mij ook een soortgelijke reactie. Aangezien bij mij de graphics wel goed zijn, moet het wel aan z'n tv liggen. Verder verwacht ik op een forum wel eens een taalfoutje, maar niet in een review. Vooral niet van iemand die zo kieskeurig naar een spel kijkt, dat hij een goed spel zelfs niet leuk kan vinden.
Waarom zou ik zelf een review moeten schrijven, de reviewer maakt zelf toch ook geen games?

Ik ben het eens met Shumi NL, een voldoende is de laagste score die je aan deze game kunt geven.
06/10/2004
Ik ben het ook eens met BounceMeister...
06/10/2004
Ik heb star wars batlefront op de pc erg cool is dan kan je 30 bots aan beide kanten gooien en 33 spelers dat zijn dus 93 mannetjes in totaal die aan het vechten zijn.
Dan heb je dus echt het gevoel van die films met de muziek en darth vader die staat te hijgen als ie in de buurt is.
Ik weet niet hoe het op de xbox is maar de game is dus echt hartstikke leuk.
Ik ga hem in ieder geval spelen op mijn pc tot halo 2 komt zelfs daarna zal ik hem nog regelmatig spelen star wars is gewoon cool.
Maar er had wel wat meer in gezeten zelfs op de pc versie maar ik zou het spel een 8 geven.
Ik reken hem op wat het is en niet wat het had kunnen zijn en het is gewoon een leuk vermakelijk spel dus een 8.
06/10/2004
vind jou commentaar op de review erg kinderachting. Iedereen maakt wel eens spelfouten.
Tsja, dat ben ik niet weer niet met Vinnie eens. Bij XBW komen spelfouten zeer regelmatig voor. Jammer, want de site oogt professioneel. Een goede eindredactie is er echter niet, en daarmee degradeert XBW zichzelf. Anderzijds, als ik zo naar de reacties kijk is het vak Nederlands definitief geschrapt op de scholen. Negentig procent van de lezers zal de fouten niet ontdekken. Maar... Bij die andere tien procent maak je jezelf geloofwaardiger als je een foutloos stukkie post.
ProXi zegt:
06/10/2004
Volgens mijn heeft het spel vooral een onvoldoende vanwege dat live gebeuren dat niet helemaal oke is maar ik heb niet eens live dus voor mij maakt dat eigenlijk niets uit. Is het single player gedeelte dan wel de moeite waard want het lijkt nu net alsof dat live gedoe voor onvoldoende zorgt maar als je de rest oordeeld is het dan toch wel goed of niet :)

Oh ja en als je geen live heb is er dan ook een multiplayer functie met bots ofzo ??
Vinnie 78 zegt:
06/10/2004
Als het spel wel een goede waardering had gekregen, hadden jullie ook niks gezegd over een paar spelfouten.
Omdat de waardering volgens jullie te laag is gaan jullie gewoon dingen zoeken om de review af te kraken._0/
06/10/2004
ik het et spel op de pc en grafisch ziet het er daar best wel oke uit maar dan nog heb ( en vele andere ) problemen met het online gedeelte ,zonde het had zo'n goede battlefield vervanger kunnen zijn ( als je van star wars houdt dat is )
Egamer zegt:
06/10/2004
Ligt het aan mij of geven jullie pas een Goed als het voor 30€ in de rekken ligt? :|
06/10/2004
ok ok hijs niet super wat betreft xbxlive opties en of gametypes maat c'mon onvoldoende ? pffff dat is echt ziek!! hijs een goeie game zou het liefst een 8 geven tis voor de eerste keer dat men de strijden van star wars zo ver hebben gekregen om de zelfde feelings van de film te geven in de game.hijs niet perfect maar hij verdiend zeker geen onvoldoende ik bedoel wat is nou mooier dan 24 man op xbxlive 12v12 met of zonder AI.Mja dit review vindt ik dus gewoon dom super dom echte mis judgement.mja nu weet ik beter dus om geen review van jullie meer te lezen.
Passimalo zegt:
06/10/2004
Persoonlijk vermaak ik mij best met deze titel. Onvoldoende is zeker niet op zijn plaats.
ProXi zegt:
06/10/2004
de discussie brand los :D
Volgens mij ligt deze review gevoellig bij sommige mensen :) Zou wat zijn als Halo 2 onvoldoende kreeg volgens mij breekt dan de hel los :p

Maar kan je zonder Xbox live ook tegen bots vechten ofzo bij een bepaalde optie ?
Hoe zwaar is in deze review de live functie meegeteld in de beoordeling? Want ik heb geen live dus wil dat graag weten eigenlijk
06/10/2004
kan wel dan moet iedereen gewoon in 1 team en daarna tegen bots vechten
ProXi zegt:
06/10/2004
ja maar bedoel zonder Xbox live he
Want dat heb ik niet :D
06/10/2004
Vind onvoldoende ook zo relatief. Onvoldoende want het had een Topgame kunnen zijn of onvoldoende dit spel is gewoon echt zijn geld niet waard.

Onvoldoende kan dus zijn een 4-7 8) (IMO)

Wou dat we het punten systeem weer hadden :{
06/10/2004
ja kan ook zonder xbxlive dus in single player of system link als je dus met meer mensen tegen bots aan wil er is ook 2 player splitscreen maar dat raad ik niet aan
06/10/2004
Voor de gene die dit speel nog niet met 24 (12v12)op live hebben gespeeld join mijn host maar dan zien we wat onvoldoende is.mijn live gamertag:TUA redeyejedi
ProXi zegt:
06/10/2004
oke bedankt TUA

Trouwens ff rond gekeken maar spel krijgt overal 8 of hoger
Ik snap niet echt waarom hij hier dan echt een onvoldoende heeft. Wel een hele grote uitschieter als je het vergelijkt met de rest

Ik denk dat ik hem toch maar eens moe halen :)
06/10/2004
ben het helemaal met je eens Proxi
06/10/2004
Wahahahaha wat een shitty review!!!!! wahahahaha!MadEye zegt:
06/10/2004
"Zoals je ziet is de naam Battlefront, slechts een viertal letters verwijdert ..." Dat moet dus met een d! -> BounceMeister...
Wat een RANDOM opmerking...
Aangezien je moeite hebt met lezen zou ik ja aanraden niet over deze Review te zeiken omdat je hem toch niet kan lezen...
Vergelijking: Battlefront > Battlefield > front > field > ront > ield = 4 letters, retard...
Owja, retard, dit zei je ook nog:
"Maar het is nou eenmaal net iets te weinig inhoud en kwaliteit,"
Kwaliteit is goed, koop eens een nieuwe TV! Inhoud is ook voldoende, en er zal vast wel downloadable content komen.
Ik vind de levels zeer goed bedacht en ze doen je echt aan de films denken. Er zijn weinig games waar zoveel activiteit is als in SW:BF.
Erm, er is geen Downloadable Content Menutje in Star Wars: Battlefront, dus er komt ook geen Downloadable Content! Dóh, retard!!!!!
06/10/2004
wat de review betreft...keurig getypt...niks op aan te merken..in een leuk jasje gegoten..prima.


wat het oordeel over het spel betreft.....volslagen oneens.
battlefront is zowel online als singleplayer echt een wereldspel en een onvoldoende zeker niet waard.
ikzelf ben in het bezit van een 1mbit upload connectie en ken heel veel live vrienden die dezelfde verbinding hebben.....totaal geen lag.
met 24 man aan live spelers en ook nog eens 40 bots erbij...het loopt wel als een tiet ik snap niet waar al die fuzz vandaan komt.
ook is er verleden week een patch voor uitgebracht....dat binnen 2 weken na de release notabene en niet na een half jaar of iets in die richting.

battlefront is een topper.....hij ziet er fantastisch uit..hij klinkt geweldig...live ondersteuning is helemaal goed in zowel de game als in de spraak en hij speelt ook nog eens uitstekend qua de ubersimpele controles..........das een echte onvoldoende waard lijkt mij.
Humorke zegt:
06/10/2004
Te laat met die review, ik wil Fable review 8)
Ik vond hem in het begin wa tegen vallen Battlefront, maar nu ik hem in multiplayer heb gespeeld _O_ Best vet!
06/10/2004
_O_ beuker(sr) _O_, helemaal mee eens, het is gewoon een topspel, het speelt super, klinkt super, ziet er super uit

en op spelfouten gaan zitten zeuren is een beetje lullig, wees blij dat ze dit doen
Elite zegt:
06/10/2004
ik denk dat de rating 'Magere Voldoende/ voro de Fan meer van toepassing is.
Had het spel nog een half jaar ontwikkeltijd gehad, dan waren wij waarschijnlijk veel beter te spreken over Battlefront.

Denk niet dat ie dan erg goed zou verkopen met Mechassault 2 en een of andere Bungie titel...
Murdock zegt:
06/10/2004
Weet je wat ik zo fijn vindt van deze titel, dat je zonder al te veel moeite in een game kan, er gewoon lekker geknokt kan worden zonder rekening te houden met 10000 verschilende stats en als je geen zin meer heb dan kan je hem gewoon uitzetten en denken van: "zo dat was eff lekker een potje oorlog voeren". Diepgang kan bij mij voor deze titel mijn rug op, het is gewoon een spel dat makkelijk en snel speelbaar is en ook nog heel lollig kan zijn. En de singleplayer is heel leuk vindt ik persoonlijk, ik vindt er meer actie in zitten dan RS3. Dit spel is zijn onvoldoende echt niet waard, had zeker een 7 of een 8 moeten zijn.
Konyn zegt:
06/10/2004
@ Madeye: misschien kun je beter zelf even goed lezen voordat je BounceMeister een retard noemt, hij heeft het namelijk niet over de 4 letters, maar over het feit dat je verwijderd met een "d" schrijft en niet met een "t" ik zou hem dus eerder een zeikert of een mierenneuker noemen dan een retard.
:D

verder heb ik ook de (Endor) demo gespeeld en ben het misschien niet eens met de onvoldoende, maar er missen wel een aantal dingen aan het spel, het voelt gewoon niet echt lekker aan.
06/10/2004
de demo die op de star wars dvd box staat is veel minder scherp en echt van mindere kwaliteit konyn.
ook ik heb deze eerst gespeeld voordat ik het spel zelf in bezit had.....het eindproduct is 100 keer beter.
06/10/2004
*aait mirik
ProXi zegt:
06/10/2004
hehe slijmerd :D
Kappy zegt:
06/10/2004
jeeeeej heb hem eindelijk binnen ^^ ik ga hem eerst maar eens spelen dan kijken of ik het met de review eens ben
06/10/2004
ONVOLDOENDE>???
Ik vind het een super game.
Tijden gespeeld wel zonde dat van lan en online dat je dan niet via split screen kan.
Das erg zonde.
XTENDER zegt:
06/10/2004
hihi.. volgens mij zijn jullie het niet eens met de reviewer .. whahahah,. Waha
Yerewn zegt:
06/10/2004
heb m gekocht en inmiddels weer terug gebracht...ik vond het weinig vernieuwend..
Sora zegt:
06/10/2004
ach man, wat een gezeik om te zeggen dat er betere titels op de xbox zijn. SW:B is ubervenieuwend voor de xbox !
er is geen enkele game die zo uitgebreid is op het boxje momenteel. Echt belachelijk om dit spel een onvoldoende te geven. ik ben het absoluut niet eens met het eindcijfer. ik vind het zelfs het beste action star wars game ooit !
06/10/2004
Tsja, krijg ik vandaag de Veronicagids binnen, staat daar dat het spel een must-have is. En dan lees ik iets later op Xbw dat het een onvoldoende is?? Kijk, Veronica is ook niet alles maar zo'n verschil?:~
Ghost zegt:
06/10/2004
Ik vind de review ook rond uit slecht, de meeste argumenten zijn gewoon uit de lucht gegrepen. Kom op een onvoldoende, weet je wel wat dat is? Dat zijn maar een zeer klein aantal games die dat krijgen, maar deze game is dat zeker niet waard.

Rond uit jammer.
WardNL zegt:
06/10/2004
Ik heb Battlefront terug gebracht de volgende dag.
Singleplayer heb je binnen 2 uur wel gezien, splitscreen hapert als de pest. Alles is matig uitgewerkt, weer een half lauwe Starwars titel.

Ik start KOTOR nog maar es op.
Ghost zegt:
06/10/2004
Ja Singleplayer, jammer dat je geen Live hebt!
Want dan is die zoooooooo cool :)
-=[AtC]=- zegt:
06/10/2004
Ik heb hem zelf sinds de release en ben er erg tevreden over.. het had allemaal inderdaad wel wat uitgebreider gemogen, maar het is zeker de moeite en het geld waard! Ik kan het echt uren online spelen zonder me te vervelen. Een onvoldoende vind ik dan ook zeer onterecht... als het om goede reviews gaat vertrouw ik toch liever op gamespot...
El Barto zegt:
06/10/2004
Die gaan we dus niet kopen...
NL MASTER zegt:
06/10/2004
voldoende verdiend hij toch zeker wel
06/10/2004
als je battlefront wil spelen, koop m op pc ;), veel meer spelers
ITNL3 zegt:
06/10/2004
alleen is de xbox speler beter en heeft iedereen headset en friendlist en beter geluid. Dus pc versie is voor mij iig slechter.
Vegeta zegt:
06/10/2004
ik heb hem alleen voor single gekocht en het is echt een super game. zelfs splitscreen met zijn tweeen is ie supercool.
Fig0 zegt:
06/10/2004
Ik heb het spel net voor deze revieuw gehaald en daar baal ik van |:- maar al goed als je van star wars houd is het wel een aanrader maar het is allemaal veel minder cool dan voorgeschreven stond!!! trouwens Prima review hoor! _0/
VooDoo300 zegt:
06/10/2004
maar iedereen maakt zich veel te druk. deze review is een mening en dat betkent niet dat hij slecht is maar dat de schrijver hem niet leuk vind.mijn advies lees er veel over leen hem of huur hem en dan kan je tog schijt hebben aan reviews?
Persoonlijk vind ik er ook niks aan,maar dat wil niet zeggen dat hij slecht is

ik vind vooral de x-wing slecht vliegen en de luchtgevechten crap(als je al van lucht gevechten kan spreken)
fallout zegt:
06/10/2004
Iedereen die zegt dat deze troep goed is heeft gewoon slechte smaak.

Go Kobold
06/10/2004
ik heb hem niets voor niets laten liggen in de winkel want ik wist al dat ie niet heel goed |:- was en voor de starwars fanboys...

doe eens lekker normaal _0/
-=[AtC]=- zegt:
06/10/2004
@ fallout...

intelligente toevoeging aan deze discussie.....:{zeg dan niks.....
gtaer zegt:
06/10/2004
Weetje.

Toen ik het spel op reclame zag voor t eerst dacht ik ECHT dat t een gameprogramma was en dat ze een PS1 spel lieten zien van vroeger van Star Wars. 8) SERIEUS!

Maar toen kwam ik tot mn grote verbazing achter dat t een reclame was. Ik was echt verbaasd dat t een xbox spel was!

schande!!!

en nu hoor ik dat t speelplezier ook niet echt goed is

ProXi zegt:
06/10/2004
Toch is het grootste gedeelte van de mensen het erover eens dat dit spel wel goed is volgens mij
Maar paar mensen zijn negatief en de review is wel overdreven negatief met eindcijfer. Niet erg objectief als je kijkt naar de gemiddelde mening en zeker ook niet als je kijkt naar andere reviews waar ze overal 8 of hoger geven
sonnyke87 zegt:
06/10/2004
'koop hem niet, star wars intereseert mij al nie echt, en gameplay is ook al niet echt alles!
heb spijt dat ik mijn geld heb verspilt om het te huren om eens te testen...
roedos zegt:
07/10/2004
ik vind de graphics van dit spel juist vet goed op de xbox...maar dat ligt misschien aan mij

het review cijfer vind ik net iets te laag....had cker wel ruim voldoende mogen hebben
07/10/2004
gtaer, ik heb wel eens PS1 beelden gezien, maar dat is toch echt iets heel anders dan dit hoor!

Madeye, jij bent een te zielig mannetje om op te reageren, doei! _0/

Het is duidelijk dat deze review uit de toon valt, dus ik zou iedereen adviseren om zelf te oordelen en de game eens te huren of lenen als je zo erg twijfelt.
En denk eens na, je gaat een game niet slecht beoordelen om wat het had kunnen zijn, je moet het beoordelen om wat het is!
Sora zegt:
07/10/2004
@ gtaer, dan ben jij de grootste noob die ik ooit gezien heb, dombo
ProXi zegt:
07/10/2004
hahah lolz en ik dacht dat ik dat was :9
Ben ik me titel verloren :(
Maar ik ga hem toch maar eens checken
Heeft iemand hem te koop voor 20 euro 8)
TheWalrus zegt:
07/10/2004
Mijn kritiek op Xboxworld reviews neem ik bij deze terug. Ene klotenspel is en blijft een klotenspel. En deze game is gewoon geen topgame. Rainbow Six werd ook al zeer kritisch bekeken en dat vind ik hele goed. Vele Xboxfanaten zijn vele te positief over allerlei games.
MaNiAc E zegt:
07/10/2004
the walrus wat maakt dit dan een klotespel? rainbow six en dit vergelijken is zoiezo dom, je moet games op de inhoud vergelijken en wat ze bieden en niet wat er al op de markt is.
tuurlijk kan je referenties maken naar games, maar ze gaan vergelijken??
Rupac zegt:
07/10/2004
oke een ding is zeker een onvoldoende is gewoon veels te laag, dat mensen hoge verwachtingen van een game hebben is hun probleem maar als je een game gaat spelen en zeker als je hem reviewt dan maak je een review aan de hand van je belevingen en niet wat je denkt te beleven en wat je echt beleeft.
Ik vind deze game gewoon goed geen topper maar goed.
ik ga dus niet meer zomaar op de reviews van xbw af, niks persoonlijks maar dan koop ik wel een blad ofzoiets dergelijks waar reviews in staan die kritisch genoeg zijn en die niet samenhangen van verwachtingen die niet waar gemaakt zijn en wat er allemaal in had kunnen zitten want zo'n soort onzin hoort niet in een review!


Oja hij is deze week op 2 binnen gekomen op de lijst van meest gespeelde xbox live games en staat op 1 in de vs, en dat komt zeker omdat xbox live in deze game zo kut is,tuurlijk(oftewel er zijn genoeg mensen die deze game op live gewoon goed vinden)
check: http://www.xbox.com/en-US/games/liv...=top25gameslist
07/10/2004
kutspel
MaNiAc E zegt:
08/10/2004
xbox bezitter leuke woordkeuze jammer dat het meer over jouw zegt dan over het spel.

enne wel een prijsvraag maken bij een onvoldoende game, lekker bezig.
kippetje zegt:
08/10/2004
saai
DEKO zegt:
08/10/2004
wat een weer hé de laatste tijd hé....
Rick zegt:
08/10/2004
Ik wacht wel tot ie goedkoper is.3)
Celtic-X zegt:
08/10/2004
Hmmm ik lees trouwens in Veronica Magazine (de tv-gids dus) dat het spel een ''Must-have'' is... Vreende zaak, ik weet het nie ik heb hem zelf nog niet gespeeld.

Ik bedenk me trouwens dat ik al maanden geen bericht gestuurd heb...
Ow sorry iemand anders merkte dat ook al op...
MaNiAc E zegt:
08/10/2004
www.gamerankings.com zie daar het totaal beeld dat de meeste reviewers hebben
XeoN zegt:
09/10/2004
Wat een kut review, hij verdient zeker geen onvoldoende.
joche zegt:
09/10/2004
wat een reacties.............................:p
Mortus zegt:
11/10/2004
Leuk spel....zeker voor de Starwars fans.
jpeetje zegt:
11/10/2004
oke ik geef toe het is niet het beste spel dat er is, maar een onvoldoende is wel erg laag. er had meer in gezeten en ik vind dat je een spel niet moet vergelijken met KOTOR, omdat kotor een RPG is een dit een shooter. Ik zou dit spel toch een hogere waardering hebben gegeven, ik heb rond gekeken en gelezen wat andere sites en gamesbladen er van vonden en als ik me niet vergis gaf XBOXmagezine een 7 ofzo..... en de PU gaf ook hoger, raar dat die dan wel een hoger cijfer geven, vind je ook niet?
11/10/2004
Zelfs Colin 05 krijgt een voldoende, terwijl je daar alleen maar online tegen ghosts kan rijden hoorde ik?! Hoe incompleet kan je een online racegame maken?! En dan nog te bedenken dat er al 2 eerdere delen zijn die bijna hetzelfde zijn!
Ik vind echt dat ze de waardering voor deze SW game bij moeten stellen.
Flix zegt:
11/10/2004
ik vind die onvoldoende raar|:- k heb m net nog gespeeld( de eerste paar level's dan) die waren opzich wel behoorlijk makkelijk maar k vond het wel cool om met zo'n behoorlijk groot lereger die rebelen aan te vallen8)*)
Clawviper zegt:
12/10/2004
Het is een supervet spel man. Ik denk dat je de game niet moet afrekenen voor wat het mist, maar voor wat het is. Dan kom je zeker niet op een onvoldoende uit...
Azumi zegt:
12/10/2004
ik was eigluk van plan om dese game te kopen...mar nu ik dit amal lees...
ik heb het al een paar keer bij vrienden gespeelt en ik vind t egt cool!!

zal ik het nou kopen of niet??
Robbie NL zegt:
12/10/2004
wat er ook over wordt gezegt ik denk toch dat het een goed spel is!! *)

P.S. : Roeltjuuh je moet m gewoon kopen.
14/10/2004
halo2
15/10/2004
Battlefront is gewoon een goed spel met een paar fouten, om daar dan een onvoldoende voor te geven dat vind ik een beetje raar._0/
n-maffio zegt:
16/10/2004
ja precies jah.....
Azumi zegt:
16/10/2004
damn!!
willek em kope hebbe ze em niemeer :P
morge maar weer terug dan...
4sake zegt:
19/10/2004
bttlefront lijkt me op sig wel leuwk maar al die starwars games sijn nouw nog steeds etselfde.... et is gwoon niet leuk meer!!! dus koop k halo (2) :P
21/10/2004
Battlefront verdient van mijn een mager zesje. Een onvoldoende is inderdaad wat te zwaar, maar BF is alles behalve goed!
Multiplayer is inderdaad wel leuk, voor een poosje, maar zodra Halo2 uit is, zal iedereen dit matige spel al lang weer vergeten zijn. Waarom? Omdat dit alweer een afgeraffeld spelletje is, ze moeten bij LucasArts is op gaan houden deze hele franschise tot op de laatste druppel uit te melken.

Helaas zal de grote massa dit spel toch wel kopen omdat het de naam Star Wars draagt...
21/10/2004
tsssss dit is egt zuiver jatwerk van battlefield.tis niks nieuws
en wat lult iedereen nou over dat cijfer zo goed is dit spel nou ook weer niet
SuperFly zegt:
23/10/2004
Ik heb het spel nu al bijna 2 weken ik speel het nog elke dag op xbox live. En ik moet zeggen dat deze game owned in mijn ogen er zijn weinig games op xbox live die voortuigen en de vrijheid bieden online en daar zat ik al een tijd op te wachten. Dus dit maakt de game ook bijzonder voor zijn soort en het verhaal lijn is ook wel cool in mijn ogen is dit gewoon een soort counter-strike dat zich maar richt op het multiplayer dan in het singleplayer en het ziet er echt top uit!
aal zegt:
24/10/2004
beste shooter na halo!!!! splitscreen werkt bij mij super en is fun om samen de bots met een vriend coop te lijf te gaan KOPEN!!!!
aal zegt:
24/10/2004
beter dan de pc versie daar zit geen splitscreen op en niet de coole xbox controller ik blijf et zeggen een vette 8,5 *)
ruudioo zegt:
27/10/2004
aal is RIGHT battlefront is te erg man warom gecve ze nou onvoldoende:( maar _O_halo(2) is beter_O_
Vinnie 78 zegt:
31/10/2004
Ik vind het spel wel leuk, maar het begint al snel te vervelen.
13/12/2004
Ruudioo, nu weet ik zeker dat ik Battlefront niet koop;) als Halo2 al beter is;)
17/05/2005
laatte reactie altij leuk
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Nog geen login? registreer je dan eerst.
 
nCode World Domination True