Dit is het archief van Xboxworld V3.

Bezoek Xboxworld.nl voor de laatste updates.
Review: Outlast
Artikel: XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Review: Enemy Front
Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Artikel: Xboxworld beta is open!
Artikelen

XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!

Reviews

Outlast Outlast
Enemy Front Enemy Front
Transformers: Rise of the Dark Spark Transformers: Rise of the Dark Spark
Murdered: Soul Suspect Murdered: Soul Suspect
UFC UFC
MotoGP 14 MotoGP 14
Tour de France 2014 Tour de France 2014
Sixty Second Shooter Prime Sixty Second Shooter Prime

Meer Artikelen Meer Artikelen

Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud! Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud!
XBW Review: Outlast XBW Review: Outlast
XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
XBW Review: Enemy Front XBW Review: Enemy Front
XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live! Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live!
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!
Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare multiplayer Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare...
Eerste gameplay trailer van Dead Island 2 Eerste gameplay trailer van Dead Island 2
Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en screenshots Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en scree...

Meer Nieuws Meer Nieuws

Outrun 2
 
Outrun 2
 
Platforms
Xbox
 
Website
 
Uitgever
SEGA
 
Developer
Sumo Digital
 
Genre
Arcade racer
 
Release datum
Xbox
Reeds verschenen
 
Belangrijke Features
Content Download
Live Aware
Online Multiplayer
 
Waardering
Goed
Goed


 
Meer info Meer info

Naar Forum Naar Forum

 
Gepost door Mirik Smit op 12 oktober, 2004
Outrun 2 review

Vroeger was alles beter. De nostalgische gedachtes aan Outrun in de arcade, waarin het spel vele malen beter leek dan toen we het onlangs weer eens probeerde. Toch is er iets magisch aan de snelle arcade racer die ooit onze gedachtes bevolkte. Toen kon het allemaal niet echter, en was dat de ultieme manier om toch de wind in je haren te voelen zonder in een auto te stappen. Dat konden we ten slotte nog niet, want we waren te jong. Sega weet dat velen van de inmiddels oude generatie gamers vele warme gedachten heeft overgehouden aan de titel. Daarom is het niet zo gek dat ze een jaar geleden een nieuwe arcadeversie uitbrachten van Outrun, toepasselijk getiteld Outrun 2.


Omdat de arcadeversie van het spel gemaakt is op het Xbox arcadeboard Chihiro, was een overzetting naar de Xbox niet zo veel gevraagd. Daarom waagde Sega de gok en schakelde ontwikkelaar Sumo Games in om de Xbox versie van de titel enkele extra’s mee te geven. Uiteraard namen wij het spel onder handen en hier onder is te lezen wat er van het spel terecht is gekomen.

Flashback!

Outrun 2 is inderdaad een getrouwe remake van het origineel. Van het moment dat je de DVD in je Xbox stopt, totdat je gierend over de finish gaat in je glanzende Ferarri. Je hebt de virtuele wind door je haren voelen gaan en een flinke scheut adrenaline mogen proeven. Het is ook bijna net zo’n ongecompliceerde titel als het origineel, maar net niet. Om het spel aantrekkelijk te maken voor de eigenaren van een Xbox, valt er meer te beleven dan alleen de arcademodus te doorlopen. Deze speelmodus zit wel in het spel, maar bevat eigenlijk zo weinig speeltijd voor mensen die non-stop kunnen spelen, dat het spel ongetwijfeld de moeite niet waard zou zijn. Om het spel aan te dikken zijn er dan ook verschillende secties toegevoegd aan het spel. De speler wordt bezig gehouden in 101 missies waarin je langzamerhand het spel onder de knie moet krijgen. Verder is er ook een Xbox Live speelmodus, waarin spelers met acht man tegelijk door de mooie wereld kunnen racen. Maar is dit genoeg om de speler gebonden te houden aan de snelle arcaderacer? Een iets diepere kijk naar deze speelmodi is vereist.

Afbeelding 149Afbeelding 150Afbeelding 151

De arcademodus die oorspronkelijk een jaar geleden voor het eerst in de arcade te spelen was bestaat uit een drietal onderdelen. Ten eerste is er de normale arcademodus waarin je voordat de tijd op is, probeert elk segment van een piramidevormig parcours te doorlopen. Des te meer jouw genomen route naar rechts afwijkt, des te moeilijker je het jezelf maakt. Hetzelfde geldt voor de tweede modus, de ‘Heart Attack’. Hierin moet je niet alleen binnen de tijd rijden, maar is het ook nog eens zaak indruk te maken op je meisje door haar opdrachten feilloos uit te voeren. Die opdrachten variëren van het voorbij rijden van auto’s tot het extreem driften door bochten. Hoe beter je dat doet, hoe meer hartjes (en uiteindelijk een hogere rank) je dat oplevert. De laatste speelmodus heet ‘Time Attack’, en hierin moet je zo snel mogelijk het parcours doorlopen om uiteindelijk de snelste tijd neer te zetten. Niet zo ingewikkeld toch?

Heb je deze genoeg gespeeld, of wil je eerst de basis onder de knie krijgen, dan begin je in de ‘Outrun Challenge’, waar de speler wederom de keuze uit een aantal menuopties krijgt. Ten eerste zijn er de 101 missies. In deze speelmodus zal de speler beginnen onderaan de piramidevorm die het raceparcours van Outrun 2 voorstelt. Vervolgens zal de speler in verschillende opdrachten, zes per ontgrendelde nieuwe parcoursdeel, proberen alle segmenten uit te spelen. Deze opdrachten rangeren van simpele races, tot gecompliceerde reken- en racepuzzels. In deze laatste moet de speler rekensommen oplossen die boven het parcours verschijnen, terwijl hij ook moet navigeren door de bochtige wegen en het verkeer. Ook moet de speler hartjes afpakken van andere auto’s, over specifieke stroken van de baan rijden om hartjes te verzamelen, tussen pionnen rijden, foto’s nemen en alle mogelijk variaties en combinaties hierop. Naast deze modus zijn er de ‘Party Missions’ te vinden, die je met twee tot vier spelers om de beurt kunt spelen om zo in een kleine toernooistijl tegen elkaar te competeren. Daarnaast zijn als laatste gewoon races te rijden, waarbij je zelf uit kunt zoeken welke banen, en tegen hoeveel tegenstanders. Ook kun je hier System-Link wedstrijden opzetten, voor als je in de gelegenheid bent gekomen om een aantal Xboxen en TV’s bij elkaar te verzamelen voor wat spannende LAN actie.

 Pagina 1 van 3 >> 2 3Top ^ 


  • Pure nostalgie!
  • Vette graphics
  • Makkelijk onder de knie te krijgen.


  • Xbox Live modus is niet super interessant
  • Af en toe framedrop
  • Soms frustrerende missies

Goed
Goed
Outrun 2 is niet minder dan we verwachtte, het ultieme vervolg in de Outrun serie. Geen crashes, geen complexe regels. Gewoon razend snel door verschillende aantrekkelijke omgevingen racen met een mooie babe als bijrijdster. Niet bijzonder diep, niet erg uitgebreid. Gewoon racen tot je er bij neervalt.
0 lezer reviews voor deze titel

WiXX zegt:
12/10/2004
En we hebben weer gereviewed met onze ogen dicht
12/10/2004
als ik zeg dat ik er niks aan vind, dan is dat eigenlijk nog een understatement
Mirik zegt:
13/10/2004
neu, we hebben weer gereviewd door het spel dik in de 20 uur te spelen, en blijkbaar valt dat niet in jouw smaak dat wij spelen grondig spellen voordat we zze op elk punt bespreken. Gek he dat jij een andere mening hebt? Onee, wij zijn jou ten slotte niet!!! :+ :+

Oja, ik schrijfeker een dikke review 3 pagina's over een spel dat ik niet gespeeld heb :+ :+ slimpie!!!
Hordo zegt:
13/10/2004
Wel knap dat je 3 pagina's zo snel kunt lezen WiXX.. of heb je alleen naar de beoordeling gekeken?
13/10/2004
Het valt me steeds meer op dat mensen dom reageren op een review die inhoudelijk goed in elkaar zit. Eerst al bij Star Wars Battlefront en nu hier weer. Ok, je kunt het niet eens zijn met de eindbeoordeling en het kan jouw type spel niet zijn. Maar als je de review leest en je leest de plus en minpunten dan kan je moeilijk gaan zeggen dat Mirik met z`n ogen dicht heeft gereviewed. Waarschijnlijk kijken de meeste mensen tegenwoordig gelijk naar de beoordeling en niet naar de review. Jammer!!!

*edit: voor die mensen die het zoveel beter weten en een spel met hun ogen open kunnen reviewen is er natuurlijk de lezerreview optie!
mrhanky zegt:
13/10/2004
EEN TIP VOOR IEDEREEN DIE HET VAAK NIET EENS IS MET DE OP DEZE SITE GEPLAATSE REVIEWS:
- ZEG JE MEMBERSHIP VOOR DEZE SITE OP , START JE EIGEN SITE OP EN REAGEER DAN OP ANDEREN DIE JOUW REVIEW AFKRAKEN.

Unrealist zegt:
13/10/2004
Beter nog: laat die mensen gewoon zelf een lezersreview scrijven.
Ik vind het een prachtig review. In Londen was dit spel trouwens al volop te spelen in de arcadehallen.
Unrealist zegt:
13/10/2004
Beter nog: laat die mensen gewoon zelf een lezersreview scrijven.
Ik vind het een prachtig review. In Londen was dit spel trouwens al volop te spelen in de arcadehallen.
joche zegt:
13/10/2004
1x is wel genoeg, maar ik ben het 100% met je eens. Gaan ze een beetje een review afkraken van mensen die zich inzetten je een beetje nieuws te geven over de nieuwe games. En de review was nog niet eens slecht. SHAME ON YOU @WIXX }:]
MaNiAc E zegt:
13/10/2004
doe alsjeblieft een weer een punten systeem met dat matig voldoende goed bullshit schiet niemand wat op gerichte punten voor graphics geluid en alles.
hier kan je geen goeie eindbeoordeling lezen, de review zelf zit netjes in elkaar.
maar doe gewoon weer een punten systeem invoeren xboxworld want ik wil nu wel eens echt weten waar iemand alles opbaseerd op een onvoldoende of voldoende voor krijgt.

ps ik heb het spel zelf en tsja van die slow downs waar hier indeze review wordt gesproken beter gezegt happeringen merk ik toch echt niks
pippinNL zegt:
13/10/2004
ik vind het echt een hele vette game en die 'goed' verdied hij van mijn part!!!
Sen zegt:
13/10/2004
Ik vind het echt een super game! Het overtreft echt ruim mijn verwachtingen. Ik blijf gewoon spelen, het is zo verslavend.
Ik vind het overgens prima dat er geen cijfers worden gegeven, dat lokt alleen maar extra uit dat mensen de review niet lezen. Ik zou dit spel alleen een 'uitstekend' score willen toekennen.
13/10/2004
Ja de reviews zijn goed utgeschreven maar ben het echt met MaNiAc E eens, dit puntensysteem verlaagt toch echt jullie kijkcijfer hoor!! Wat wil voldoende nu precies zeggen, beetje ongenuanceerd hoor! Jullie hoeven je niet te onderscheiden van andere site's door een variatie op het normale puntensysteem te pakken, jullie onderscheiden je al door de Nr.1 leverancier van lekkere Xbox-nieuwtjes te leveren.....

GrEeTz
13/10/2004
De conclusie dat de prijs lager mag zijn deel ik absoluut. Als ie € 30,- tot € 40,- zou kosten zou ik hem zodnermeer kopen.

Maar na de domper van burnout wacht ik nog even...
aal zegt:
13/10/2004
baggerspel geldklopperij leuk voor een keer of 4 maar dan vet bagger nee koop maar liever star wars battlefront die ze hiero zo afkraakde!!!!
Victor zegt:
13/10/2004
Weer een cijfer dat nogal vreemd is.
13/10/2004
Kan aan mij liggen, maar ik kan niet uit mijn reactie opmaken (bovenaan) dat ik de review afkraak. Volgens mij heb ik het over het spel en niet over de review.

Wooffa zegt:
13/10/2004
Waarom accepteren zo weinig mensen dat meningen verschillen. Btw...over Star Wars: Battlefront is bijna iedere reviewer kritisch. Jij deelt die mening niet, dat mag je ook gerust uiten...maar kraak dan niet de persoon af. Een review lees je ook omdat het leuk is om te lezen, of als je wat info nodig hebt. Als het je niet bevalt lees je het toch niet?!

En ik denk dat je niet hoeft te proberen de punten terug te krijgen, want dat lukt toch niet. XBW heeft gewoon zijn mening, daar moet je maar mee leven [mayB voor jou helaas]. En als je wilt weten waar het nou aan ligt dat het spel een lagere of hogere beoordeling krijgt, kun je dat natuurlijk in de review lezen. [die btw goed was...ik denk er over het spel te kopen ;)]
13/10/2004
in eeeeen wooord BENDE
13/10/2004
We reageerde niet op jou lekkerbek, ik in ieder geval niet. Jij zegt niks over de review. Je zegt gewoon dat je er niks aan vind dat kan natuurlijk, niet iedereen vind hetzelfde leuk.
MaNiAc E zegt:
13/10/2004
kritisch ja op Battlefront maar geven het allemaal wel 80/85% vreemd
Xrated zegt:
13/10/2004
Dit spel is een hele goede arcade poort. Het speelt super en de graphics zijn super. Een topper!
Mortus zegt:
13/10/2004
Ziet er mooi uit maar een beetje te arcade voor mij.
13/10/2004
ok, verkeerd opgevat door mij :) .

wat vind jij er eigenlijk van?
14/10/2004
Ik vond em al een beetje hersenloos spelen in de arcade, om nou te zeggen dat ik dan nog dit spel in huis moet halen door een tientallig bedrag neer te tellen; nou nee. Absoluut niet waard. Als je als reviewer een beta/demo/preview/review versie gratis in je klauw gedauwd krijgt om te testen is dat een heel andere kijk dan er als consument een paar briefjes voor neer te gooien. Als consument die het spel moet kopen raad ik je aan om de game in de arcade te spelen voor 5 eurootjes, en je dan bedenken of je de game in huis wilt halen.
Sen zegt:
14/10/2004
Het spel heeft echt heeeeeeeel veel toevoegingen vergeleken met de arcade versie. Denk niet het een kort en klein spel is omdat het uit de arcade komt. Dat is nu absoluut niet het geval. Het is ook zeer verslavend!

Trouwens mensen die deze review raar vinden, kijk eens op www.gamerankings.com voor een overzicht van reviews. Toets Outrun 2 in en zie dat het spel bijn altijd zeer positief wordt beoordeeld.
NL_Wouter zegt:
14/10/2004
deze game stinkt
swoosh zegt:
14/10/2004
goedzo guardian...een intellect om trots op te zijn

BTW ik dacht dat er wel degelijk crashes in deel 1 zaten
shd zegt:
14/10/2004
Inhoudelijk gaat het nergens over maar goed.
Huur het spel of koop het als eerste keus.
Vind je het niet leuk breng hem terug naar de videotheek of winkel.

Als je niet van arcade houd en je wil een echte uitdaging koop je Richard Burns, anders kun je GT online goedkoop oppikken ook een goed spel.
14/10/2004
Lijkt me niet het geld waard, wel leuk als ik em zou winnen met de prijsvraag natuurlijk :)
14/10/2004
Uitstekende game, maar niet voor het brede publiek.
14/10/2004
Meneer Eric zegt: 14/10/2004
Uitstekende game, maar niet voor het brede publiek.

niet voor een breed publiek ?, dan vind ik de top van shd om hem eerst te huuren beter. want waarom zou een arcade spel niet bedoeld zijn voor een breed publiek ? burnout 3 word ook door het brede publiek gekocht. een te gek spel hoor, maar ik heb echt dikke lol met outrun 2. vooral de bestuuring vind ik toppie. maar eerlijkheids halve moet ik er wel bij vermelden dat ik een OutRun fan ben in hart en nieren. dus een remake met 3D graphics en sterk verbeterde bestuuring gaat er bij mij in als zoete koek.
18/10/2004
@ music_maniac

Ik ben een oldskool gamer, heb op ckers wel honderd gulden toendertijd verspild aan de originele Outrun, keb zelfs op Scheveningen nog met die grote kasten ge-multiplayerd (1989), waarbij de 1 een oranje blokje was, en de ander een groen blokje, en dat moesten dan F1 wagens voorstellen (top view game) maar ik vind dit gewoon niet waard om hier 60 euro voor neer te knallen. Tegenwoordig eis ik wel meer gameplay van een game.
19/10/2004
@ ricepuppet: hey, zoveel mensen, zoveel verschillende wensen. mijn eisen zijn niet zo hoog, als het maar lekker speelt (of het nu arcade of sim is), en een lekker tempo heeft. heb pas nog met mijn neefje van 7 gran turismo 3 A-spec gespeeld, maar vergeleken met outrun 2, en ZEKER met burnout 3, staat dat spel zowat stil ! zelfs met de snelste wagens. hopenlijk gaat deel 4 dit beter doen.

maar terug naar OR2, ik vind persoonlijk wel dat het spel het bedrag waard is. maar dat is omdat als je een echte outrun 2 kast wil kopen, dan ben je VEEL meer kwijt dan 60 euro. en nu heeft sega een zo goed als 100% perfecte versie afgeleverd met vele extra's die NIET in de kast zitten, en je kan via live of lan lekker multiplayeren. een betere arcade exprerience kan ik mij (nu nog) niet voorstellen.

maar ik denk dan ook dat alleen de mensen die de arcade versie gaaf vonden dit spel echt goed zullen vinden. want uit de vele reacties die ik tot nu toe lees, kan je wel uitmaken dat de gemiddelde gamer deze game niet echt digt.
Eagle4 zegt:
20/10/2004
:o dit lijkt me wel geinig :)
gizmozz zegt:
25/10/2004
Geef mij maar burnout 3, dat vind ik toch een tikkeltje vetter:P
25/10/2004
Hey ik heb halo 2 gespeelt en outrun 2 zuigt kont
29/10/2004
Halo_Owner zegt: 25/10/2004
Hey ik heb halo 2 gespeelt en outrun 2 zuigt kont
en jij weet je niet te gedragen en snapt niet dat iedereen een EIGEN mening heeft. lekker belangrijk dat jij halo 2 gespeeld hebt, en nog minder belangrijk dat jij outrun 2 vind zuigen.

even nog snel een bijvoeging: en je bent lekker slim bezig, want halo 2 is nog niet uit, en dus houd dit in dat je illegaal bezig bent. lekker slim op een website/forum waar ze copies niet dulden.......
04/11/2004
music, wie zegt dat hij een copie heeft? ooit gehoord van PU gameplay??

even ter zake: mij lijkt het echt een game, die snel gaat irriteren, heb het niet gespeeld, maar dat denk ik!
gewoon een goede middelmotor!!
shd zegt:
08/11/2004
Ik heb hem nu een twee weken. Ik heb hem bijna helemaal uitgespeeld inclusief de outrun missies.
Ik heb al in lange tijd niet met zoveel plezier een spel gespeeld.
Komt misschien omdat ik een oude fart ben en goede oude herinneringen ophaal bij dit spel.
Het is meestal een vrij gemakkelijk spel, maar sommige missies wordt ik helemaal gestoord van.
14/11/2004
Jan WoWter zegt:

music, wie zegt dat hij een copie heeft? ooit gehoord van PU gameplay??

even ter zake: mij lijkt het echt een game, die snel gaat irriteren, heb het niet gespeeld, maar dat denk ik!
gewoon een goede middelmotor!!

A> omdat je in 10 minuten dan al kan beoordelen of een spel toppie is ? knappe reviewer is ie dan, dan mag hij ook wel voor XBW gaan reviewen.

B> en sinds wanneer hoeven we ons niet meer te gaan gedragen dan ?

C> dus jij denkt de weten dat ook al heb je niet gespeeld, dat je dan toch kan beoordelen dat het maar een middemoter is ? dan ben JIJ zelfs nog een betere kanidaat om voor XBW te gaan reviewen. want zeg nu zelf, wat is er nou fijner dan een reviewer die blind kan zien of eens pel zuigt of niet ? lekker goedkoop is het ook wel.

zo, dat is er uit. en er zijn nog veel vaste mensen die op xlink kai evo 7 outrun 2 spelen, en allemaal vinden wij het spel zuigen (dit was sarcasites bedoeld)
Klaarsz zegt:
06/12/2004
Wanneer er spellen als Burnout3, Nfsu2 ea. op de xbox beschikbaar zijn dan zal dit spel weinig aantrekkingskracht uitoefenen op gamers.
22/12/2004
dat blijkt wel aan het aantal gamers in de outrun 2 room in kai xlink :(

best zonde, want ook al speel ik het spel nu al heel wat uurtjes, de sleet zit er nog niet in. gelukkig kan ik mijn cd er in laten zitten :D dan slijt ie minder hahaha.
Warrior X zegt:
26/12/2004
super spel :D

speel het echt vaak :)

music_maniac196
ik wil wel eens tegen je spelen op xlink mijn tag is Warrior_X
03/02/2005
mijn tag is musicmaniac

in outrun verschijnt OF FTL of musicman.

ik ben er elke avond wel te vinden als ik geen visite heb. en inderdaad, het is een super spel. ik kan niet wachten om gezellig ff wat potjes tegen je te racen. ik heb ook een head set. dat word door dit spel ook ondersteunt.

ps: ik heb je in mijn friends list gezet. beter laat dan nooit.
15/07/2007
eindelijk is dit spel backwards compatible op de xbox 360 ! eindelijk kan ik op live spelen. er zijn best nog wel eens mensen te vinden. helaas quitten ze wel altijd nog voor ik de finish hebt kunnen bereiken..... zo goed ben ik ook weer niet (sta op 42 in de time trial naar route A), en heb het spel al maanden niet meer gespeeld dankzei de 360 games. maar dat gaat nu weer veranderen. man, wat worden de graphics van dit spel er nog strakker van (hogere resolutie, strakkere textures). helaas is de emulator die dit spel draait nog niet helemaal gefine tuned, want soms heb je wel glitches die op de gewone xbox niet zaten, maar dat zullen ze ongetwijfeld verbeteren. en, het online spelen geeft bij mij tot nu toe nog niet van die hele erge fouten zodat ik het spel toch nog kan spelen met redelijk resultaat...
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Nog geen login? registreer je dan eerst.
 
nCode World Domination True