Dit is het archief van Xboxworld V3.

Bezoek Xboxworld.nl voor de laatste updates.
Review: Outlast
Artikel: XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Review: Enemy Front
Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Artikel: Xboxworld beta is open!
Artikelen

XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!

Reviews

Outlast Outlast
Enemy Front Enemy Front
Transformers: Rise of the Dark Spark Transformers: Rise of the Dark Spark
Murdered: Soul Suspect Murdered: Soul Suspect
UFC UFC
MotoGP 14 MotoGP 14
Tour de France 2014 Tour de France 2014
Sixty Second Shooter Prime Sixty Second Shooter Prime

Meer Artikelen Meer Artikelen

Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud! Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud!
XBW Review: Outlast XBW Review: Outlast
XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
XBW Review: Enemy Front XBW Review: Enemy Front
XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live! Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live!
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!
Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare multiplayer Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare...
Eerste gameplay trailer van Dead Island 2 Eerste gameplay trailer van Dead Island 2
Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en screenshots Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en scree...

Meer Nieuws Meer Nieuws

Def Jam: Fight for New York
 
Def Jam: Fight for New York
 
Platforms
Xbox
 
Uitgever
Electronic Arts
 
Developer
AKI Corporation
 
Genre
Vechtspel
 
Release datum
Xbox
Reeds verschenen
 
Belangrijke Features
Multiplayer
 
Waardering
Uitstekend
Uitstekend


 
Meer info Meer info

Naar Forum Naar Forum

 
Gepost door Jordi Bauw op 02 november, 2004
Def Jam: Fight For New York Review

Electronic Arts heeft twee veelbelovende games gelanceerd deze maand. Uiteraard eerst Burnout 3: Takedown, maar niet lang daarna het vechtspel Def Jam: Fight For New York. In een uitgebreide preview van dit spel waren we al zeer enthousiast over de nieuwe Def Jam titel. Zou de uiteindelijke versie ons net zo positief kunnen stemmen of zitten er toch nog wat haken en ogen aan deze nieuwe worstel en vechtgame?


Voor degene die de preview gemist hebben een kleine terugblik op het verhaal. Def Jam: Fight For New York begint eigenlijk waar de vorige Def Jam titel ophield. Een brede gangster genaamd D-Mobb wordt opgepakt door de politie en vervoerd naar het bureau. Op weg hiernaartoe wordt de politieauto met daarin D-Mobb van de weg geramd. Terwijl beide agenten proberen los te komen bevrijd een vreemd en onbekend figuur D-Mobb uit zijn benarde situatie. Je raad het misschien al, die vreemde ben jij en vanaf dat moment behoor je tot D-Mobb’s groep tijdens een hevige strijd om de clubs van New York onder controle te krijgen.

Bouw een gangster

EA laat gelijk vanaf het moment dat je het hierboven beschreven introductie filmpje ziet, zien dat ze dit keer erg veel waarde hechten aan de sfeer en het verhaal in het spel. Geen plotselinge menu’s en nutteloze keuzes, alles zit precies waar het moet zitten en het voelt allemaal perfect. Neem bijvoorbeeld de sfeer die al gelijk op het begin gecreëerd wordt door niet te laten zien wie de speler is, totdat deze geïdentificeerd wordt door een van de agenten. Pas dan mag de speler zijn karakter kiezen of er zelf een proberen samen te stellen. Op basis van verschillende geschetste ogen, oren en neuzen mag je een digitaal alter-ego maken dat klaar is voor de ondergrondse vechtgemeenschap. Word je een zware donkere gangster of maak je voor de grap een ultra bleke en dunne gladjakker met een hoge piepstem? De keus is geheel aan jou. Het leuke is dat je karakter hierna ook echt in alle filmpjes te zien is, vooral in deze filmpjes krijg je een goede kijk op je karakter en hoe hij in de groep past. Alhoewel je ‘homeboys’ in het spel niet reageren op je uiterlijk is het zeker voor jezelf leuk om een echt in filmpjes aanwezig te zijn zoals je zelf wilt.

Afbeelding 1Afbeelding 2Afbeelding 3

Je 'crib'

Eenmaal opgenomen in de gangstertaal pratende groep zul je onderdak krijgen in een klein maar plezierig huisje. In dit huisje kun je alles doen wat nodig is zoals kleren passen, opties aanpassen, berichten lezen, prijzen bekijken en nieuwe gevechten selecteren. Het lezen en beluisteren van berichten die je krijgt op je telefoon is een van de leuke bezigheden die de sfeer in het spel versterken. Doordat berichten soms echt goed en in stijl worden ingesproken komt de boodschap veel beter en echter over dan normaal het geval is met missiedoelen. Alhoewel je geen directe missies krijgt voorgeschoteld door deze berichten brengen ze je vaak wel op de hoogte van wat er aan de hand is in de clubs en welke toernooien er beschikbaar zijn. Ook wil een verliezende speler nog wel eens een berichtje voor je inspreken wat de winst alleen maar zoeter maakt.

 Pagina 1 van 3 >> 2 3Top ^ 


  • Gangster sfeer (als je er van houdt..)
  • Veel opties om je karakter aan te passen
  • Aardige graphics
  • Hele brute aanvallen!


  • Gangster sfeer (als je het haat..)
  • Oefenoptie ontbreekt
  • Geen eigen 'bling bling' maken

Uitstekend
Uitstekend
Def Jam: Fight For New York is een uitstekend spel wat je lang kunt spelen. De sfeer is perfect en de bewegingen zijn super vet. Jammer van de kleine minpuntjes en de ietwat korte verhaalmodus, maar dat mag zeker geen reden zijn om dit spel niet aan te schaffen.
0 lezer reviews voor deze titel

Noedel zegt:
02/11/2004
Voordelen: Ganster sfeer
Nadelen : Ganster sfeer

:+
rizzle zegt:
02/11/2004
als iemand een echte game zoekt dan moet je echt dit halen.

ik speel het kapot tegen me broer en homies dit is echt een vecht game voor iedereen!!!!!!
tomkaman zegt:
02/11/2004
lijkt me cool ja
wc-bril zegt:
02/11/2004
Is inderdaad echt een ontzettend gave game. Punt wat ik veel terug zie komen in de reviews, is (als nadeel) de korte story-mode. Nu was ik juist verbaast hoe lang je erover doet eer je het hebt uitgespeeld, voor een VECHTspel.
Ik bedoel vergelijk het eens met DOA3; 5 mannetjes en je bent klaar.
Hier ben je volop bezig met gevechten, toernooien, 2 tegen 2, grandioos gewoon.

PS ik houd dus helemaaaaaaal niet van gangstas en alles daar omheen (incl. muziek) maar in dit spel is dat gewoon onwijs lachen!!! Ultimate multiplayerspel!
The Yod zegt:
02/11/2004
Ik sluit me volledig aan bij Rizzle... ass-kickin game
lou36 zegt:
02/11/2004
Ziet er best vet uit ja, denk dat ik dit ook maar op het lijste potentiële wannahaves zet!
Japzor zegt:
02/11/2004
Altijd leuk om rappers in mekaar te slaan ;) Pak aan, Ice T! Pak aan, andere rappermensjes! ARGH! :P
Neej maar ff serieus enzo, dit spel is echt goede shit.. De "gangsta sfeer" maakt mij echt geen ruk uit dat past er gewoon enorm goed bij het is gewoon toppie :P
ruudioo zegt:
02/11/2004
hmmm
er moeten ook andere sferen in zitten , zo word het spel voor iedereen leuk, als iedereen zn eige sfeertje heeft:9
J-Jonny zegt:
02/11/2004
heb het spel uitgespeeld...na zo'n 5 uur heb je echt alles unlocked, maar dit spel is Super VET. Speelt goed en ziet er goed uit en ook het verhaal is vet. Wel een super agressief spel, maar daar kan ik wel tegen :D. 'You can't be a pimp, if you get owned like a ho'. Droog spel :)!!
Victor zegt:
02/11/2004
Lijkt me een vet spel!
thabo zegt:
02/11/2004
Je moet het gewoon op hard spelen dan is het echt spanned (en soms ook frustrerend)
voor de rest is het echt een 'dope' spel *)
02/11/2004
i love it favo char is tog voor my sean paul
02/11/2004
echt vet die gangsta spellen.die staat op mijn verlanglijstje :{ 8)
02/11/2004
:+ :+ :+
Zed zegt:
02/11/2004
KILL KILL KILL
Elgee zegt:
04/11/2004
Cker een titel die ik zou willen hebben maar aangezien ik voor andere heb gekozen zal ik deze eens van iemand moet lenen of ruilen.
07/11/2004
Zwaar vette shit, heb het spel sinds de release. Deel 1 vond ik al vet, dit stijgt er nog een gigantisch stuk bovenuit. De graphics zijn bruut, het geluid is goed (behalve die tering hip hop schijt) en de sfeer van het spel is echt relexed. Enigste nadeel is dat je geen custom soundtracks kan gebruiken en op 1 of andere manier schijnt de muziek in het spel vanzelf weer aan te gaan als je je game laadt, kan die stront blijven uitzetten. Maar goed, de moves zijn echt brutal, soms word ik er niet goed van als ik eraan denk om 3 keer in me klote geslagen te worden gevolgd door een ultra harde kick tussen me benen. Vooral de vechtstijlen en de invloeden van je stats zijn geweldig gedaan, echt een topper! _O_

08/11/2004
lijkt me een erg vette game, toch maar eens bij een vriend van me gaan spele..............8)
09/11/2004
Ik heb dit spel heeeeel lang gehad, geruild met een maat van me omdat ik alles had ge-unlocked. Iedereen praat alleen maar over de voordelen van het spel, die er genoeg zijn uiteraard. Maar de game heeft ook nadelen. Zo vond ik het heel erg jammer dat je na de Story mode een paar bonus fights kon doen, en meer niet. Het zou beter zijn geweest als je oneindig kon vechten, ook al is het maar tegen dezelfde characters. Na afloop is het niet meer mogelijk om grote geld bedragen te verdienen, of je skills omhoog te werken waar je niet aan toe gekomen bent. Als je dus met een zelfontworpen karakter zit dat niet goed getraind is na afloop, wordt je ass brutaal gekickt in de MP modes. Daarbij is het wel dat als je een sterk karakter hebt, deze supersterk is in MP modes, wat het weer niet leuk maakt.
Daarbij is het me ook opgevallen dat de A.I. heel erg verschillend is. Beste voorbeeld is Carmen Electra. Ik wil niet lullig doen, maar zij is ongelooflijk sterk en enorm irritant. Soms nog moeilijker dan Crow (Snoop Dogg) ik weet niet of dit als grap bedoeld is, maar in een Free For All fight ren ik gewoon weg als ik als enigste overgebleven ben tegenover haar. Maar waar ik voornamelijk op doel met de A.I,, is dat deze sterk wisselt in rondes en gevechten met eenzelfde tegenstander. Goed te vergelijken met Ryu in Streetfighter 2 die je de eerste ronde laat winnen, en je de 2de ronde finaal afmaakt. Wisselende A.I. dus. Voor de rest is het een dope game, geen problemen mee.
Xbox04 zegt:
09/11/2004
Super gaaf spel
Berrie zegt:
09/11/2004
jah's wel strak jah. kwil ut graag wel us spele met me vriende. lekker agressief worde! (ADHD)
sydd zegt:
16/11/2004
Aardige graphics??
Moet die gozer een bril hebben ofzo?
De graphics zijn echt van een hoog niveau...
madison zegt:
26/11/2004
vet leip!!!!!!!
Cerius zegt:
30/11/2004
Ik heb het spel nu zelf ook al en tijdje en heb het al meerdere keren uitgespeeld op high, dus ik weet waar ik het over heb als ik zeg dat het een van de vetste en beste fighting/wrestling game is die op het moment te verkrijgen.(damn wat een lange zin)
Je hoeft niet van het hele hip-hop gebeuren te houden, het is natuurlijk wel meegenomen, om van het spel te houden, want het vechten( de moves) zijn ongelooflijk cool.
Een aanrader voor ieder die houd van fighting/wrestling games en een must-have voor iedereen die "into" hip-hop is.
04/12/2004
mij lijkt hi wel leuk _O_
Willem zegt:
07/12/2004
Def Jam lijkt me wel leuk. Gelukkig komt EA nu met goede spellen. Al de spellen gebasseerd op films vind ik niks. Bijvoorbeeld: LOTR en Harry Potter.
XBOXKING zegt:
08/12/2004
cool!!!!!!!!3)
09/12/2004
niet cool.. weer zo'n neppe game die iedereen dan wil hebben. don't go with the hype you fools! brak kut spel waar je zomaar op uitgespeeld bent.
wessel99 zegt:
10/12/2004
hou je bek tis echt vet
13/12/2004
niet waar..
zadar zegt:
14/12/2004
VET SPEL !! aanrader voor iedereen
14/12/2004
nee.. nix aan. dan nog liever halo 2.
14/12/2004
aah kenker in de room , ik koop nog liever scaler dan Def Jam....
14/12/2004
nee jonge Def Jam is vet lijp. KIJK MAAR NAAR DE RECLAMES ENZO!!! aha!! dat zag je ook bij halo 2.
het spel is heel anders dan dat de reclame laat zien.
zadar zegt:
14/12/2004
Def Jam Fight voor NY is echt een heel goed spel , goeie beelden mooi uitgewerkt , makkelijk en mooi menutje , en het mooiste is nog dat je je eigen mannetje helamaal van top tot teen uit kan werken met oa sieraden tatoes kleding noem maar op ! ik heb het spel net een paar dagen en ben helamaal verslaafd *) duszz voor degene die hem nog niet heeft .. KOPUUUUH_O_
31/12/2004
Metal Gear houd je bek man.
django zegt:
26/01/2005
kick spel hoewel fightclub is ook kicken
KingFreAk zegt:
17/07/2005
dit is egt het vetste spel dak ooit heb gespeeld alleen jammer dat et story verhaal z kort is ik heb et in een dag uitgespeeld...en moes lil kim mn schatje egt dood :P
yodaduck zegt:
10/08/2005
best gaaf
24/09/2005
dit spel is echt goeie shit man
al die vettuh moves enzo echt gwoon focking goed :D
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Nog geen login? registreer je dan eerst.
 
nCode World Domination True