Dit is het archief van Xboxworld V3.

Bezoek Xboxworld.nl voor de laatste updates.
Review: Outlast
Artikel: XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Review: Enemy Front
Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Artikel: Xboxworld beta is open!
Artikelen

XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!

Reviews

Outlast Outlast
Enemy Front Enemy Front
Transformers: Rise of the Dark Spark Transformers: Rise of the Dark Spark
Murdered: Soul Suspect Murdered: Soul Suspect
UFC UFC
MotoGP 14 MotoGP 14
Tour de France 2014 Tour de France 2014
Sixty Second Shooter Prime Sixty Second Shooter Prime

Meer Artikelen Meer Artikelen

Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud! Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud!
XBW Review: Outlast XBW Review: Outlast
XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
XBW Review: Enemy Front XBW Review: Enemy Front
XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live! Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live!
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!
Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare multiplayer Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare...
Eerste gameplay trailer van Dead Island 2 Eerste gameplay trailer van Dead Island 2
Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en screenshots Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en scree...

Meer Nieuws Meer Nieuws

MechAssault 2: Lone Wolf
 
MechAssault 2: Lone Wolf
 
Platforms
Xbox
 
Uitgever
Microsoft
 
Developer
Day 1 Studios
 
Genre
Derde persoons shooter
 
Release datum
Xbox
Reeds verschenen
 
Belangrijke Features
Clan Support
Content Download
Online Multiplayer
 
Waardering
Voldoende
Voldoende


 
Meer info Meer info

Naar Forum Naar Forum

 
Gepost door Mirik Smit op 21 januari, 2005
MechAssault 2: Lone Wolf review

Welkom in de wondere wereld van BattleTech. Een universum waarin grote monsterlijke metalen machines de broek dragen en ruimtereizen net zo normaal is, misschien wel normaler, als het loopje naar het toilet. In de tweede Xbox titel die zich in dit universum waagt heeft Day 1 Studios de nodige aanpassingen gedaan. In deze review nemen wij deze onder de loep en vellen wij ons oordeel over de twee MechAssault, met de titel; Lone Wolf.


Kun je je nog herinneren waar MechAssault eindigde? Je versloeg de grote slechterik van de afvallige ComStar clan ‘The Word of Blake’ en ontdekte technologieën die nog nooit eerder het daglicht hadden gezien. Je kon er niks mee want het spel was afgelopen, maar het was wel een duidelijk beginpunt voor MechAssault 2. Wederom speel je de rol van MechWarrior, de stemloze Wolf Dragoon strijder die maar een taal spreekt; de taal van het konten schoppen in een reusachtige BattleMech. Jouw maten Foster en Natalia zijn echter goed gebekt en vullen je aan het begin van het spel even in op de stand van zaken. De technologie is verbazingwekkend en op de planeet Dante komen jullie rustig bij van het harde werk. Niet voor lang, want voordat je het door hebt landt er een onbekende invasiemacht die Dante bijna in de as legt. Gelukkig heeft Foster met de technologie al een opmerkelijk nieuw krachtpak kunnen maken, het heet BattleArmour en hoewel het pak niet groot en indrukwekkend is als een Mech heeft het een aantal interessante unieke eigenschappen.

Met je nieuwe pak trek je ten strijde tegen de onbekende vijand en al snel weet je door midden van het ‘neurohacken’ van een vijand een eigen Mech te bemachtigen. Wat er gebeurt, is met de machtige BattleMechs die je in de eerste titel verzamelde, zoals je Mad Cat's, Thor's, Uziel's en Ymir's mag Joost weten, want je begint weer van de grond af aan. Al snel weet je (als je goed bent tenminsten) de invasiemacht terug te slaan en kom je tot de ontdekking dat de andere grote Clans tegelijkertijd een invasie hebben gehad. Het lijkt er op dat iemand alle vijf de grote Clans omver heeft willen werpen in één grootschalige aanval. Jij weet na een mislukte hypersprong echter ook de planeet Kurita te redden van de invasiemacht, daar wordt ook duidelijk met wie je te maken hebt. We zullen het niet verklappen maar het is een oude bekende!

Single-player campagne van lik mijn Mechje

Zonder al te veel van het verhaal te verklappen, niet dat je voor echt verassende situaties komt te staan, kunnen we je nu al vertellen dat het verhaal op zich leuk is, maar een beetje slecht in elkaar steekt. Waarom precies? Dat leggen we je uit. Het verhaal wordt verteld door in-game tussenscènes die op zich mooi zijn gemaakt. Maar verwacht niet dat er in deze tussenscènes interessante dingen gebeuren, zoals we dat zagen in Halo 2. De tussenscènes zijn vrijwel altijd saaie dialogen tussen Majoor Natalia, Foster en enkele andere van de karakters die je zult ontmoeten. Alleen de beginscène en de eindscène zijn redelijk interessant te noemen. Waarom de jongens bij Day 1 Studios en FASA er niet voor kozen om daadwerkelijk meer verhaal te vertellen is ons een raadsel. Het BattleTech universum is een diepe uitgewerkte en vooral interessante wereld die voldoende diepgang en finesse bevat om het verhaal in MechAssault 2 tot een waar sciencefiction smulfestijn te maken. In plaats hiervan hebben de jongens bij Day 1 er voor gekozen eigenlijk zo weinig mogelijk verhaal te tonen en dat is een behoorlijke domper op het gehele spel.

Afbeelding 13Afbeelding 11Afbeelding 12

Oorzaak van dit gebrek aan diepgang is vooral dat je de resultaten van je acties eigenlijk niet ziet. Zo krijg je in verschillende missies de opdracht om gebouwen te vernietigen of kennis te winnen over de vijand zijn plannen. In plaats van de speler te belonen als hij of zij een missie goed uitgevoerd heeft, met een interessante actierijke tussenscène of op zijn minst een goede afsluiting, stopt de missie in MechAssault 2 vrijwel meteen. Uiteraard begrijpen jullie meteen dat dit het spel redelijk saai maakt. Het verhaal, hoe interessant het ook had kunnen zijn, wordt slecht gebracht en speelt minimaal mee in de missies. Het voelt alsof de speler van missie naar missie gegooid wordt zonder duidelijk doel. Ook maakt dit gebrek aan verhaal de single-playermodus bijzonder kort en al helemaal niet herspeelbaar. In totaliteit kunnen we jullie eigenlijk al meteen zeggen dat je het spel niet hoeft te kopen voor de hele matige single-player ervaring. Met niks noemenswaardig om te verdienen tijdens of na het uitspelen.

 Pagina 1 van 3 >> 2 3Top ^ 


  • Conquest modus is erg cool!
  • Leuk om te spelen in multiplayer
  • Mooie Mech's en effecten


  • Solocampagne heel slecht ontworpen en slechts 5 uur lang
  • Omgevingen niet veel veranderd ten opzichte van MechAssault 1
  • Ietwat onhandige Live interface

Voldoende
Voldoende
MechAssault 2: Lone Wolf is een op het gebied van de solocampagne een enorme teleurstelling. De uitvoering van het verhaal en de missies zijn ronduit slecht. De multiplayermodi, vooral de Conquest modus, zijn zeker de moeite waard en daar komt de nieuwe gameplay echt tot zijn recht. Koop dit spel alleen als je op zoek bent naar een interessante Xbox Live titel, want dat Live gedeelte is het enige dat het spel naar een voldoende kan helpen.
4 lezer reviews voor deze titel


21/01/2005
mooi en ook weer jammer, maar het zal wel een leuke game zijn :D. Over 5 uur ligt ie op mijn deurmat :).
Jeroen zegt:
21/01/2005
Ik was al niet van plan dit spel te kopen, maar nu heb ik toch wat meerzekerheid.
Een beetje Singplayer is toch wel gewenst...
Sushi zegt:
21/01/2005
Ik WAS van plan dit spel te kopen maar aangezien ik geen live heb laat ik 'm maar liggen:{
Caps13 zegt:
21/01/2005
nee, nix voor mij die robots
Caps13 zegt:
21/01/2005
add me @ xbc: Caps13
Prime NL zegt:
21/01/2005
Nu maar hopen dat ie vandaag ook werkelijk bij de gamesboer ligt...:/
21/01/2005
ik ga em morge kopen den k ookal is de score hier laag op ign had ie toch een 8.9 en dan koop k em wel. nu alleen nog geld regelen.
zouden mensen je nog geld geven als je zei dat je nog inzamelt voor die tsunami?
SuxxeR zegt:
21/01/2005
is dit een grap ofzo ? Je bent een randdebiel als je dat doet !
21/01/2005
nee ik meen het heel serieus en licht graag mensen op tuurlijk is dat een grap!!!!!
JDH zegt:
21/01/2005
Deel 1 was al klote, kverwachte van deel 2 ook al niet zo veel. Koop hem lekker toch niet.
Sen zegt:
21/01/2005
Ik vond deel 1 onverwacht leuk. Offline dan, want de online multiplayer was een beetje stompzinnig.
21/01/2005
een K*T game =D hihihihii..maar ik hep m wel
KIRA zegt:
21/01/2005
Na halo 2 is dit het tweede spel waarvan de single player
door microsoft kompleet verneukt is
Voor microsoft telt maar een zaak , de live play
Zo denken ze dat iedereen ten lange laatste wel xbox live
zal nemen de klojos
Mirik zegt:
21/01/2005
vond halo 2 singleplayer heel erg cool though, dit is niet te vergelijken...
roedos zegt:
21/01/2005
woooo goed gedaan xbox world, review mooi op tijd :D enne...nu ga ik hem ff lezen :P
Cambyses zegt:
21/01/2005
IGN is niet GOD wat betreft game-reviews. Het grootste publiek voor deze game zijn Amerikanen (die aanbidden dit spel, kijk maar eens naar de posts op xbox.com). IGN speelt daar gewoon op in en waarschijnlijk is de reviewer een fan van de serie. Het is zo belangrijk wat de reviewer's genre is, waardoor het soms zo subjectief overkomt. Ik zou persoonlijk dit spel ook geen 8 geven, omdat het mijn genre niet is.
21/01/2005
Ga dit spel mischien halen..
21/01/2005
Vond 1 niks, 2 lijkt me ook niks! Maar wat maakt de singleplayer nou uit! Het gaat toch om live, net als counterstrike....
[2k] zegt:
21/01/2005
Ik vond 1 erg goed en deze lijkt me ook zeer geslaagd. Voor mij staat het verhaal vaak op een lager pitje, maar in hoeverre dat voor deze game geldt weet ik nog niet. Eerst spelen, wat ik zeker ga doen.
21/01/2005
Solo is mischien niet geweldig maar de conquest mode lijkt me erg vet!!
21/01/2005
Solo is mischien niet geweldig maar de conquest mode lijkt me erg vet!!
marco007 zegt:
21/01/2005
KIRA zegt:21/01/2005Na halo 2 is dit het tweede spel waarvan de single player
door microsoft kompleet verneukt is
Voor microsoft telt maar een zaak , de live play
Zo denken ze dat iedereen ten lange laatste wel xbox live
zal nemen de klojos
-------------------------------------------------------------------
nou ik vond de singelmode van halo toch echt wel goed hoor.
ruudioo zegt:
21/01/2005
@ KIRA : SLAAT NERGENS OP !!! BULLSHIT
single-player is ckeeeer wel goed , geen onzin
en live is nog BETER :9:9
Tco zegt:
21/01/2005
Vind die schild becijfering hier nog steeds knudde, ach ja genoeg andere sites nog :).

Deel 1 was mega vet en deel 2 nog meer.
21/01/2005
Marco007 volkome eens!
Mtthz zegt:
21/01/2005
ik ga hem toch niet kopen:9 gewoon niet mijn type game
22/01/2005
vond mech assault 1 maar niks. Dus ook men genre niet :) mss wel cool voor liefhebbers
Berrie zegt:
22/01/2005
Ik vind het echt helemaal niks. sommige effecten zien er wel strak uit zoals explosies maar de rest vind ik echt niks.
ITNL3 zegt:
22/01/2005
Live is toch het belangrijkste aan een game. Speel halo2 na 3 maanden nog steeds dagelijks live. Blijft geweldig.
22/01/2005
snelle review :p
The Fonz zegt:
22/01/2005
k dacht al dat hij niet zo goed was...
Gemini NL zegt:
22/01/2005
ik heb X-box live!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



Aleen geen geld *****:(:(:'(:{......
zegt:
22/01/2005
lijkt me wel een lollig spelletje :p
Lancher zegt:
22/01/2005
Ik ga'm zekers halen, alleen niet vor de volle pond..
Harryyo zegt:
23/01/2005
:{nou nou.tis wel een voldoende, hor. Had eigelijk een stukje hoger verwacht (een acht offzo=waardering. goed).
ben benieuwd wat voor cijfer het krijgt in de xboxmagazine:p!!!!!!
swoosh zegt:
23/01/2005
als ik het spel zou willen hebben zou het zijn om te zien hoe goed forza nou werkelijk gaat worden
Joene90 zegt:
23/01/2005
Khad em in 5 uur uit, en vind het online nou alweer saai, mensen ik ga terug naar halo 2
Boxxanna zegt:
23/01/2005
Ik heb um gekocht. Sp valt idd wel mee, maar de mp is briljant. Het vetste is nog met die galaxy war, waaruit je je eigen groep kan kiezen en dan moet je de galaxy veroveren. In het menu is het net rtl z. Heel gedetaileerd.
BaRT BeST zegt:
24/01/2005
gka hem miss kopen.... zie ik dan wel*)
24/01/2005
Zo een vriend van me heeft em gisteren gehaald effe gespeelt met zijn twe2en was wel leuk.
Maar die demo van forza die bij die limited edition zit is echt helemaal niks aan.(niet te vergelijken met gran turismo 3 laat staan met deel 4)
25/01/2005
Heb geen Xbox Live, nou ja, heb m wel maar kan niet registreren (credit card...)
Heb MechAssault 2 bij elkaar 2 uur gespeeld in 3 weken (import :D heb m sinds 3 januari)
Geen aanrader voor shooter/adventure fans
Shooter27 zegt:
26/01/2005
is best wel leuk,maar geef mij maar Halo of Dynasty Warriors :S
Bartho zegt:
27/01/2005
dit is wel leuk nu alsje met meerde speelt je kan natuurlijk nu gewoon kiezen tijdens de gevechten welk armor je wilt aantrekken das echt cool alleen jammer dat het op 1 lijkt dus niet zo mooi
27/01/2005
Dit is niet genoeg om me bij halo2 weg te houden
28/01/2005
wat ik zag van dit spel leek me niet zo veel aan.. lijkt wat eentonig en ziet er niet echt mooi uit.
Coltdrake zegt:
29/01/2005
ik vind het wel een vet spel,goeie graphics, leuke game play, vooral dat je je mech uit kan en andere mechs kan hacken.
maar de single player .....agh jah ik heb togh Xbox Live
(GT: Coltdrake)
30/01/2005
Is MechAssault 2 : Lone Wolf mijn € 60 waard ? *)
Lazylarry zegt:
01/02/2005
Als ik het goed heb is de mechassault serie een vervolg op de mechwarrior serie die ik erg goed vond.
ik vind dit spel echt bagger. ik vond mechwarrior 3 nog leuker! wat een ***zooi is dit!
dat ze van iets goeds iets slechts kunnen maken!

BTW: ik vind de story-mode van Halo2 heel goed!
ik vind na een tijdje juist de xbox-live mode saai worden als je een beetje goed bent in het spel word je met gemak na 3 potjes zo 1e 3)
03/02/2005
Deze game is zo cool via Xbox Live ! Niet normaal ! *)
05/02/2005
Halo 2 x100 vergroot krijg je mech assault 2, zit wat in. zoals je in halo 2 kan boarden hebben ze hier ook gedaan. Het lijk mij wel geil om zo'n lekkere grote rakker in m'n bezit te hebben en lekker gebouwtje te beklimmen.*)
Zidaan zegt:
06/02/2005
Ik heb het spel vrijdag gekocht,
Ik stopte het discje erin, maar helaas boeide het spel mij niet zo heel erg, in het begin was het heel vet vonden mijn vriend en ik, maar daarna werd het steeds saaier en na een tijdje op live was er ook niet zo veel aan helaas :{

07/02/2005
Ik heb et spel binnen 6 dagjes op het moelijkste niveau uitgespeeld. :'(
Ik hoop dat het de volgende keer wat moeileijker is om hem uit te spelen.
Maar.... de Multiplayer mode is de moeite waard
Pffff toch het spel niet voor niets gekocht _0/
07/02/2005
Ik heb et spel binnen 6 dagjes op het moelijkste niveau uitgespeeld. :'(
Ik hoop dat het de volgende keer wat moeileijker is om hem uit te spelen.
Maar.... de Multiplayer mode is de moeite waard
Pffff toch het spel niet voor niets gekocht _0/
Ryan says zegt:
07/02/2005
VETTE
VETTTE
VETTTTE
VETTTTTTEEEE
VETTTTTTTEEEEEE
VETTTTTTTTTTEEEEEEEE
VETTTTTTTTTTTTTTEEEEEEEEEEE
VETTTTTTTTTTTTTTTTTTTTEEEEEEEEEE GAME !!!!!!!
08/02/2005
hallo?...
Gemini NL zegt:
08/02/2005
Jupz ik ga hem halen
Halo 2 begint toch al een beetje me strot uit te komen...
Nu nog geld hmmmmm ;)
rpguser zegt:
12/02/2005
wanneer is de uitslag van mechassault anders ga ik hem maar gewoon in de winkel kopen _o_
iik kan niet wachten
Nesboy zegt:
14/02/2005
Hij lijkt me wel cool eigenlijk :+
Sjengsta zegt:
18/02/2005
Ik vind dat jullie veel te negatief zijn!!!!! ik heb hem al gespeeld en moet zeggen dat het inderdaad wat kort is maar wel enorm gaaf!! Als je deel 1 cool vond dan vind je deze zeker weten toppie!1!!!!!!
07/07/2005
Kwee nie. :~ Maar het lijkt me wel een leuk spel! :)
Ik koop hem denk ik ;)
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Nog geen login? registreer je dan eerst.
 
nCode World Domination True