Dit is het archief van Xboxworld V3.

Bezoek Xboxworld.nl voor de laatste updates.
Review: Outlast
Artikel: XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Review: Enemy Front
Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Artikel: Xboxworld beta is open!
Artikelen

XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!

Reviews

Outlast Outlast
Enemy Front Enemy Front
Transformers: Rise of the Dark Spark Transformers: Rise of the Dark Spark
Murdered: Soul Suspect Murdered: Soul Suspect
UFC UFC
MotoGP 14 MotoGP 14
Tour de France 2014 Tour de France 2014
Sixty Second Shooter Prime Sixty Second Shooter Prime

Meer Artikelen Meer Artikelen

Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud! Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud!
XBW Review: Outlast XBW Review: Outlast
XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
XBW Review: Enemy Front XBW Review: Enemy Front
XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live! Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live!
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!
Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare multiplayer Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare...
Eerste gameplay trailer van Dead Island 2 Eerste gameplay trailer van Dead Island 2
Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en screenshots Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en scree...

Meer Nieuws Meer Nieuws

Splinter Cell: Chaos Theory
 
Splinter Cell: Chaos Theory
 
Platforms
Xbox
 
Website
 
Uitgever
Ubisoft Entertainment
 
Developer
Ubisoft Entertainment
 
Genre
Sluipspel
 
Release datum
Xbox
Reeds verschenen
 
Belangrijke Features
Clan Support
Content Download

Online Multiplayer
 
Waardering
Legendarisch
Legendarisch


 
Meer info Meer info

Naar Forum Naar Forum

 
Gepost door Mirik Smit op 07 februari, 2005
Splinter Cell: Chaos Theory hands-on preview

Iedereen heeft zo zijn persoonlijke held. De een aanbidt Steven Seagall en de ander vindt zichzelf helemaal in Britney Spears of de XBW Bazin Mirik. Wij van de XBW crew hebben naast ons grote idool de Master Chief ook een iets menselijker, doch niet minder meedogenloos, personage nauw aan het hart. Sam Fisher is de hoofdpersoon in Ubisoft’s immer populaire Splinter Cell franchise, waarvan op 31 maart reeds een nieuw deel zal verschijnen die luistert naar de titel Chaos Theory. Wij hadden de kans een ver gevorderde versie van het spel in te spelen en schrijven daarvan nu een verslag voor jullie.


In Splinter Cell: Chaos Theory is het wederom raak. In de hedendaagse wereld hebben de ware beschermers van de vrede nooit rust. Dit maal is het een dreiging die nog niet eerder de kop op stak. De dreiging van de elektronische oorlogsvoering. Wat is elektronische oorlogsvoering? Een oorlog die vooral digitaal gevochten wordt en betrekking heeft op alles wat aangesloten is op het stroomnet en elektronica die bestuurd wordt computers. Als je namelijk het landelijke stroomnetwerk kunt platleggen, of nog erger, de kerncentrales en andere krachtbronnen kunt laten exploderen. Zal de economie van een land grootste schade oplopen.

Het begint allemaal als Japan een ‘Information Self Defence Force’ opricht, om zichzelf te wapenen tegen dit soort elektronische aanvallen. Hoewel dit op zichzelf niet gek is, kan het ook gezien worden als een groep die juist aanvallen uit zal gaan voeren. Het is volgens bepaalde partijen dan ook tegen de internationale wetten om een dergelijke specialisatie te bezitten. China en Noord-Korea voelen zich bedreigd en verzetten zich dan ook heftig tegen deze ontwikkelingen. Ze blokkeren de Japanse doorvaarroutes met desastreuze gevolgen en Japan schakelt de hulp in van Amerika, door middel van artikel 9 in het naoorlogse hulpverdrag aan te spreken.

Bewijs stapelt zich op dat het neersabelen van de Japanse economie een opzettelijke actie is geweest door middel van subtiele elektronische oorlogsvoering. Amerika stuurt zijn USS Clarence E. Walsh, een oorlogsschip dat zich gespecialiseerd in elektronische oorlogsvoering en verdediging, op de broeihaard af om onderzoek te plegen. Ondertussen komt de geheime ‘Third Echelon’ organisatie waarvoor Sam Fisher werkzaam is achter een obscuur en klein incident dat heel goed mogelijk grote gevolgen kan hebben voor de gehele wereld. Uiteraard wordt jij, als Sam Fisher, op onderzoek gestuurd om deze nieuwe dreiging te onderzoeken en te neutraliseren.

Sam to the rescue

Het eerste level wat wij kregen te spelen, eveneens het eerste level in de solocampagne, speelt zich af op het kleine eiland Punta Vlanco, bij Telara, Peru en wordt gebruikt voor een grote vuurtoren die nabije schepen waarschuwt voor de rotsen. Een bekende computerprofessor met de naam Bruce Morganholt is op dit eiland in de handen gevallen van een Peruaanse separatistengroep met de naam ‘People’s Voice’. Zijn kennis van gevaarlijke computeralgoritmes is buitengewoon en deze kunnen niet in handen vallen van de terroristen en hun leider Hugo Lacerda.

Zoals gebruikelijk krijg je voordat je aan de missie begint eerst een briefing van Kolonel Lambert, de norse sarcastische man die we allemaal kennen uit de vorige Splinter Cell delen. Nieuw is dat je ook informatie kunt krijgen van andere teamleden van Third Echelon zoals Anna Grimsdottir en Shetland, die allemaal hun eigen visie en kennis van de situatie zullen geven. Ook heb je nu de mogelijkheid om je eigen uitrusting te kiezen, althans iets nauwkeuriger, je hebt nu de keuze uit drie verschillende uitrustingen. Zo kun je standaard kiezen tussen de ‘stealth’ en ‘assault’ uitrusting, maar is er ook altijd een gebalanceerde uitrusting te kiezen samengesteld door je teamlid Redding. Op deze manier kun je de uitrusting afstemmen op jouw speelstijl en bijvoorbeeld meer munitie meenemen als je in een schietgrage bui bent, of juist meer gadgets als je lekker wilt sluipen.

Afbeelding 47Afbeelding 105Afbeelding 143

Eindelijk begonnen aan de missie begin je op het strand van het in de nacht gehulde eiland. Hoog boven je torent de enorme vuurtoren die zijn helpende licht de duisternis in schijnt. Het regent en dondert en het eerste wat je opvalt, is het prachtige gebruik van lichteffecten en de nieuwe ‘zachte’ schaduwen zonder harde randen. De stenen op het strand zijn nat en weerkaatsen de bliksem en glinsteren met het water wat ze bedekt. Het geluid is overdonderend en zal, zoals we je later in deze preview uitleggen, goed van pas komen. Ook op het moment dat Sam in beweging zet zul je met verbazing kijken naar de prachtige nieuwe animaties die het hoofdpersonage vergezellen. Niet langer zal hij om zijn as draaien zonder animatie, nu zul je soepele levensechte animaties zien die niet te onderscheiden zijn van het echte leven. Deze helpen niet alleen het oog, maar het speelt ook nog eens een stuk fijner. De missie is uiteraard het vinden van Bruce Morgenholt en achter de plannen van de Peruaanse separatisten komen.

 Pagina 1 van 4 >> 2 3 4Top ^ 

Ook al is het een vervolg, hoe Ubisoft de Splinter Cell serie met dit deel nieuw leven in blaast is ongewoon subliem. We hebben nog niet veel kunnen spelen, maar als wat wij gespeeld hebben slechts een voorbode is voor wat er in het complete spel te vinden zal zijn, dan hebben we hier een echte, verdiende topper in handen. Als Ubisoft zou zeggen dat dit spel een Xbox 2 titel was, gezien de graphics die zij uit de Xbox halen, zouden wij het terstond geloven. Splinter Cell: Chaos Theory is momenteel de titel die je in de gaten moet houden voor 2005.
Mirik zegt:
07/02/2005
dit spel is echt te mooi, het ziet er dus echt nog beter uit in bewegend beeld op je tv....*drooool!!

mijn most wanted van 2005!
07/02/2005
excellent !!! is het al 31 maart ? :9
Shammo zegt:
07/02/2005
Dit spel is gewoon een MUST-HAVE :p
Ga ik dus zeker halen ;)
exilim zegt:
07/02/2005
Moet nu naar school lees vanmiddag het hele verhaal wel, maar deze komt bij in huis dat weet ik zeker. Deel 1 en 2 waren ook super en nu deel 3 ik kan niet wachten!:)
JDH zegt:
07/02/2005
Ben het helemaal met je eens exilim. Volgens mij is het morgen 31 maart niet :p ?
BLACE zegt:
07/02/2005
Ziet er cker goed uit!!8)
Witkees zegt:
07/02/2005
Ben benieuwd hoe de Multiplayer word ?
07/02/2005
nou.... niet zo heel super. dat hele splinter cell is niet echt mijn ding. ik vind het wat liniear. zelfs als ze er veranderingen in hebben krijg ik nog steeds het gevoel dat alles ze precies is uitgestippeld. dat je precies moet doen wat de makers van je verw88 te doen. ik wil meer freedom!!! ik ben een spion. een spion bedenkt zelf hoe hij het aanpakt!!!! de co op lijkt me wel aardig maar heel triest dat het maar 4 levels zijn. dat zei ik ook al vanaf het begin... dat de co op aparte missies heeft. deze koop ik duzzz echt niet. misschien wel een aardig spel maar voor mij meer van hetzelfde. :{
Paceydre zegt:
07/02/2005
Naast de graphics is het geluid absoluut een toonaangevende factor van de kwaliteit. Hoewel je het pas echt zult merken op een dure geluidsset en vrijwel elk spel goed klinkt op een normale tv, wordt het voor Splinter Cell: Chaos Theory misschien wel eens interessant om zo’n set aan te schaffen. De diepe bastonen van Sam Fisher’s stem, het onweer en natuurlijk het horen van alle subtiele nuances die zich in de omgeving afspelen geven het spel bijna een nieuwe dimensie.
Het is goed om te horen dat het geluid dik in orde is want ik heb nu net 2 maanden een Spherex Xbox 5.1 Surround Sound System in huis (http://www.spherexinc.com).

Dat 31 Maart maar snel mag komen 8):p
torquer zegt:
07/02/2005
Laat Splinter Cell Chaos Theory maar komen,
want dit wordt het spel van 2005!!!

Wanneer kun je pre-orderen?? :)
bas vdm zegt:
07/02/2005
En we komen steeds dichter bij perfectie...

Dit spel laat echt niks meer heel van metal gear solid.
07/02/2005
hahaha!!!... sorry hoor...
maar metal gear en sc zijn heel anders. mg is veel meer arcade en dat vind het zichzelf ook. dat zie je omdat ze de spot met zichzelf draaien. dat je nog steeds deze met elkaar durft te vergelijken. ik geef toe dat sc meer sluipen is. maar voor fun ga ik toch naar mgs. en trouwens.. mg is een heel stuk stoerder dan sc.
Shcaap zegt:
07/02/2005
Zijn niet het zelfde hoor, SC is een stuk serieuzer dan MGS. MGS gaat puur om de lol, SC om de spanning
bas vdm zegt:
07/02/2005
mgs stoerder? whahahaha _0/

Je kunt games overall wel vergelijken op basis van de primaire elementen zoals graphics en gameplay die zo te lezen in scct meesterlijk zijn.
07/02/2005
Zit me echt zo te verheugen op deze game. Nu ik de previeuw heb gelezen kan ik helemaal niet meer wachten. Ik heb trouwens filmpjes gezien het gespeelde level. Ziet er idd zo goed uit, kan het gewoon bijna niet gelofen.
Berrie zegt:
07/02/2005
Ja inderdaad, een spel met mooiere graphics is er gewoon niet. Daarna toch wel ghost recon 2 op de 2e plaats. Allemaal van Tom clancy!
*GPB* zegt:
07/02/2005
@ metal gear....Wat ben je nou weer voor mafkees, eerst zeg je dat je sc en mgs niet met elkaar kan vergelijken terwijl je later ze alsnog met elkaar vergelijkt door te zeggen dat mgs stoerder is....|:-

SC3 gaat cker dope worden _O_

07/02/2005
Yo.. je moet het niet zo lettelijk nemen GPD metal gear is cool... en ja.. je moet sc niet vergelijken met metal gear solid.. maar metal gear solid zitten zo veel meer elementen in dan sc .

...ik vind metal gear solid lijper... Mijn mening.:9
07/02/2005
ziet er wel tering mooi uit
joker??? zegt:
07/02/2005
what:|:|:| dit spel moet ik duidelijk ook weer hebben:) heb splinter cell 1 helemaal grijs gespeelt en heb nu pandora tomorrow liggen van een vriend vamme en die is ook voorlopig niet uit me xbox te krijgen...beter is het snel 31 maart...is er voor dit spel ook een limited edition in de maak net als bij halo2 want dan wil ik die zeker hebben!!!
Lancher zegt:
07/02/2005
Mmmmmm, kom maar naar mijn xboxje sc3:P:D
07/02/2005
IK NIET WACHTEN.

Ik ben helemaal Gek op Splintercell.
heb de xbox 1 jaartje en 2 maanden en ik wou de xbox alleen voor splintercell en halo:P
Toen heb ik splintercell 1 gekocht voro 30 euro(classic boeide me niet) en Had hem binnen 2 weken zo wat uit gespeelt heb pas splintercell 2 gekregen met kerst en die had ik ook binnen 2 weken uitgespeelt.
ZO VET!!!!!en graficks zo mooi.
Ik ben nu weer bezig met splintercell 1 man ik ben er verslaafd aan zo mooi zo vet deze GA IK APSOLUUT HALEN!!!!!!!
die 60,- euro Vind ik de moeite waard:P:D;)
07/02/2005
waar de fuck hebben jullie het over!!!! ik kan zeggen dat je ze niet met elkaar kan vergelijken. maar daarom mag ik niet zeggen dat mgs stoerder is. wat een lul praat ok weer. ik kan toch ook zeggen dat burnout stoerder is dan gt4 (voorbeeld niet op in gaan) wtf... wat lullen jullie onzin zeg.
en nu niet gaan zeiken want je weet dat ut waar is. !!! :( !!!
07/02/2005
jonge waarom vergelijk je burnout met Gt4.. jij bent echt dom! :P
07/02/2005
Echt zo vet gaat deze worden. Kheb deel 1 en 2, dus deze mag niet ontbreken. :)
07/02/2005
hahaha crazyray
exilim zegt:
07/02/2005
wtf? wie zit er op mijn naam berichtjes achter te laten?
exilim zegt:
07/02/2005
whahaha
Pimmy zegt:
07/02/2005
Kan ook echt niet wachten, eindelijk weer een spel die het echt waard is om te kopen. Singleplayer klinkt weer erg spannend, co-op lijkt me te gek voor eventjes en de VS mode zal net zoals deel 2 nog steeds geweldig zijn.

Ik vind trouwens SC serie beter dan MGS ik houd meer van de wat serieuzere en realistischere games. MGS was leuk maar kwam bij mij toch slecht over. Bij SC heb ik gewoon een veel beter gevoel.
zegt:
07/02/2005
Extreem :D

trouwens, hoe kan je in hemelsnaam met de Split jump 'het neusbotje van de vijand de hersenen injagen' ?? Je springt naar beneden, terwijl de beschreven actie van onder zou moeten komen.
07/02/2005
@pimmy... eindelijk iemand die eens normaal kan antwoorden. dat is jouw mening en de mijne die van mij. ik snap niet waarom mensen zo moeilijk moeten doen.
SuxxeR zegt:
07/02/2005
Ja, er is voor dit spel ook een SE in de maak. Als de prijs ervan niet te hoog ligt koop ik die. Ik was er vorig jaar van overtuigt dat SC3 het spel van 2004 ging worden, maar toen moesten ze hem uitstellen. Alleen die screenshots al... Als Sam met zo'n mes iemand in z'n rug wilt steken krijg je het idee dat je het zelf bent :D Dit spel word ernstig !
bas vdm zegt:
07/02/2005
Dat komt omdat "heel toevallig" de enige met negatief comentaar (wat ook nog eens nergens op slaat) Metal Gear in z'n naam heeft...

dat riekt naar fanboy gedrag...
07/02/2005
metal gear is gewoon een ramp debiel
07/02/2005
ik vind splinter cell heel vet, maar 3 delen op 1 console is toch een beetje teveel van het goede
Pimmy zegt:
07/02/2005
@Metal Gear: Ja het niveau ligt hier niet al te hoog vaak (zie reactie snoop dogg) maar sommige mensen kunnen het niet hebben als je een andere mening hebt dan diegene. Ik kan me er best in vinden dat je MGS leuker vind maar het zijn gewoon andere games. Het is netalsof je Forza Motorsports met Burnout vergelijkt.
Pimmy zegt:
07/02/2005
@Burnout Master:

Waarom zijn 3 delen in 4 jaar te veel? De fans willen meer en dat geven ze ook. Voor mij is dit echt het ultieme deel en mogen ze nu helemaal levensecht deel maken voor de Xbox 2 waar ze vast al aan begonnen zijn. Ik vind een nieuw deel best zolang er genoeg verbeterd is en dat is er zeker weten.
de bengel zegt:
07/02/2005
jezusss wat een topper, wedden dat ik de ze eerder heb dan jullie (legaal dan he) top hands on mirik.

Ik heb van de vorige delen echt genoten, van deze zal ik zeker ook weer genieten, die missies zijn zo mooi.
McSparkle zegt:
07/02/2005
Mooi stukje tekst :)

Deze game wordt echt zoo goed ! Ik hoop dat die co-op online ook wat wordt ...
McSparkle zegt:
07/02/2005
Mooi stukje tekst :)

Deze game wordt echt zoo goed ! Ik hoop dat die co-op online ook wat wordt ...
Onslaught zegt:
07/02/2005
MGS voelt veel meer af en volgt een veel spannendere verhaallijn.
SC 1 was best cool, maar bij SC 2 ging het al keihard naar beneden laten we hopen dat het niveau van SC 1 met SC CT weer wordt behaalt.

En zeggen dat SC cooler is dan MGS is net zoiets als zeggen dat True Crime leuker is dan GTA.
07/02/2005
lekker veel typfouten

maar ik ken niet wachten op deze game:9
Pimmy zegt:
07/02/2005
SC 2 was ook een topgame, het slaat nergens op dat het naar beneden ging. Vind de verhaallijn van van SC 10 x spannender en meesleepender (behalve het einde van deel 2) dan MGS maar goed. Het zijn totaal andere spellen en zeggen dat MGS 100 x beter (wat je wilt zeggen met je truecrime/gta vergelijking) is erg dom.

Pandora Tomorrow was eerder een soort uitbreiding met nog steeds een goed verhaal maar wel met weinig nieuwe dingen. Behalve de online mode waar ik me nog nooit zo heb mee vermaakt. De online mode is nog steeds hetgeen waar ik het langste mee bezig ben geweest in me hele leven (qua games). Waarschijnlijk heb jij dat niet gespeeld of was je er zeer slecht in (no offense maar dat komt vaker voor). MGS zit nog steeds zonder online mode helaas.
Onslaught zegt:
07/02/2005
De enige verklaring waar ik op kan komen dat sommige mensen zeggen dat SC beter is dan MGS is omdat SC mooiere graphics heeft.
Maar dat is precies weer zo'n Doom 3 vs HL2 discussie waar SC het moet doen met kleine indoor omgevingen kan je met MGS in grote omgevingen lopen.
Ook vind ik dat het bij MGS allemaal als 1 geheel aanvoelt terwijl ik bij SC hetzelfde gevoel heb zoals bij een Novalogic game dat alles apart is en maar bij elkaar geflikkerd is.
En dan nog niet over de cluncky controls te spreken van SC.

Maar net zoals ik al in mijn eerder post zei MGS games voelen af en dat voelen SC games niet.
Begrijp me niet verkeerd SC games zijn wel alsnog goed, maar om ze te vergelijken met MGS games is toch nog een treetje te veel.
Trouwens Ubisoft heeft gezegd dat SC CT op zowel de Xbox als PS2 indentieke graphics heeft vanwege dat Ubisoft weer een nieuw truukje voor Normal Mapping hebben uitgevonden voor de PS2 dus de graphics hoeren kunnen hun graphics spreekkoor achterwegen laten.
Onslaught zegt:
07/02/2005
Tuurlijk Pimmy wat jij wilt.
Ik vind zelf SC meer een verhaal hebben van 1 of andere goedkope prutserie terwijl MGS aanvoelt als een kaskraker van een film.
Moet je een keer niet alle filmpjes doordrukken of misschien ben je gewoon nog niet oud genoeg om een beetje wat verhaal te waarderen (no offense maar dat komt vaak voor als je nog maar 14 bent :P).
bas vdm zegt:
07/02/2005
@Onslaught

Tja wat kan ik zeggen... Ik ben het op alle punten oneens met je.
Ik vind de gameplay, de graphics, het hele gevoel een stuk beter in de scpt. Het is gewoon spannender. En de controls zijn ongeveer perfect dus dat snap ik ook niet. MGS kan het kwaliteitsgeweld van SC gewoon niet bijhouden. MGS krijgt credit van mij, omdat het toch een beetje met het sluipgenre begon is, maar ze zijn overduidelijk ontroont.
Dat zie je ook weer bij de nieuwe mgs, alleen al hoe het mannetje loopt... het verhaal is vaag. Het spel klopt gewoon niet, het moet eigenlijk een sluipgame zijn, maar dat is het helemaal niet. Ik vind het te vergelijken met bv James Bond die met een shotgun zomaar de basis inloopt en begint te knallen.
Onslaught zegt:
07/02/2005
En heb jij MGS3 dan al gespeeld?
Ik heb hem en het is echt wel sluipen.
Ontroont?
Dacht het niet.

MGS is gewoon voor volwassenen die van veel verhaal houden en geen problemen hebben met tussenfilmpjes.
Tja als ik zo rondkijk hier dan zie ik alleen maar mensen onder de 21 die nog helemaal geen waardering hebben voor een complex verhaal.
Vraag maar eens aan de volwassenere gamer van boven de 21 die zullen bijna allemaal MGS boven SC kiezen.
Pimmy zegt:
07/02/2005
Nu begin je je geloofwaardigheid te verliezen, je gaat nu persoonlijk aanvallen. Ik durf te wedden dat ik meer van goede verhalen weet dan jij omdat ik bijna elke dag een film kijk en zo ondertussen wel weet wat een goed verhaal is en wat niet. Ik heb hier 259 films in de kast staan plus nog de films die ik elders heb gezien heb. Ik druk ook zeker geen filmpjes door en ik vind mezelf een stuk volwassener overkomen dan jij.

Jij bent degene die hier zich erg fanboy gedraagt en iedereen moet aanvallen die niet jouw mening accepteert.

Ik weet niet hoe het met de nieuwe MGS zitten maar ik heb na de PSone MGS na een paar levels door gekregen dat er geen zak aan was en daarna niet meer gespeeld. Ik hoop dat het verbeterd is maar het was echt totaal niks toen. Ook wat je op filmpjes en screens ziet is het geen stealth spel meer maar een shooter.
Onslaught zegt:
07/02/2005
Jonge whatever.
Je heb geen flauw idee hoeveel films ik wel niet gezien en in mijn bezit heb.
Het enige wat jij doet is gissen en als jij denkt dat je als 14 jarige volwassener ben dan iemand van 28 jaar then you're welcome to it.
Het feit alleen al dat je dat denkt zegt wel iets van je intellect als een geheel.
Overigens is MGS the Sons of Big Boss (originele titel van MGS1) niet in levels ingedeeld het is 1 geheel net als met MGS2 en MGS3.
Renz zegt:
07/02/2005
We zien wel aan de reacties wie er volwassen is en wie niet.. uhum..
Pimmy zegt:
07/02/2005
Je komt nu niet bepaald volwassen over, je denkt dat je super geweldig bent omdat je een oude lul bent maar dan heb je het toch echt mis. Van mij mag je het denken maar gedraag je dan ook zo. Je moet al helemaal niet nu over mijn intellect beginnen, je doet alsof je alles over me weet maar dat weet je dus niet. Je kan het gewoon niet hebben dat iemand van 14 MGS niks vind en dan is het maar een kutkind dat er niks van kan weten volgens jou. Sja iedereen van 14 die MGS niet goed vind is natuurlijk zeer dom... logica van een aardbei. Iedereen die een andere mening heeft en jonger is is natuurlijk erg dom.

Ik weet dat het een geheel was maar je kan als je een beetje verstand hebt het toch in levels plaatsen. Je kwam via het water aan en je had een soort pakhuis waar je doorheen moest om naar de lift gaan waarna je buitenkwam. Dus het stuk naar de lift en het stuk buiten zie ik dan als levels. Het waren gewoon stukken korte puzzels als het ware aanelkaar genaait tot 1 geheel.

Maar laat ook verder maar, je kan wel blijven doorgaan dat jij hier de oudste bent en daardoor de slimste/beste/gaafste/coolse/dopeste/1337 pwnage bent en overal het beste over kan oordelen maar je wordt een beetje vermoeiend.
Cambyses zegt:
07/02/2005
Onslaught, gebruik geen Engelse zinnen als je het verschil niet begrijpt tussen 'then' en 'than' Het maakt niet uit dat je 28 bent, dat komt gewoon knullig over.

Nu terug naar de games. Ik heb de eerste MGS gespeeld en vind het nog steeds één van de beste games die ik ooit gespeeld heb (prachtig verhaal, zeer goede actie, mooie graphics voor die tijd). De tweede MGS was gewoon een heel stuk slechter. Ik heb de derde niet gespeeld, maar ik hoop dat die een stuk beter is dan de tweede.
Splinter Cell draait om de graphics, goede verhaallijn en mooie acties. Je krijgt er gewoon een gevoel van dat je zelf Sam bent. Ik ben het met Metal gear eens dat Snake een wreder personage is dan Sam. Ik heb geeneens een PS2, maar ik moet dat zelfs toegeven. Voor de rest is het gewoon ieder zijn eigen smaak.
Pimmy zegt:
07/02/2005
Jup ben het met Cambyses eens, het zijn andere games en ieder kan zich beter vinden in 1 van de 2. Splintercell 3 komt wel dichter in de buurt van Snake Eater qua brute actie en die vergelijking is al een stuk realistischer. Maar dan zijn het nog andere games. Ik heb geen PS2 en heb verder de rest nog niet gespeeld behalve op wat beursen en dingen maar misschien dat als ik een PS3 koop dat ik er een paar euro's aan ga wagen!
Renz zegt:
07/02/2005
Ik sluit me volledig aan bij Jimmy en Cambyses..

Maar laat hem maar lullen. Is gewoon een N.E.R.D. en N.E.R.D.S. denken altijd dat ze alles weten ;)
Over inet zeggen ze nl. alles tot je eens voor hen staat ;)

Verder denk ik dat de nieuwe SC vrij goed is. We zullen zien :)
Onslaught zegt:
07/02/2005
Onslaught, gebruik geen Engelse zinnen als je het verschil niet begrijpt tussen 'then' en 'than' Het maakt niet uit dat je 28 bent, dat komt gewoon knullig over.
Alleen jammer dat die zin wel kloppend is.
Than wordt gebruikt om aan te geven dat iets groter is dan in een andere zin met het woordje "dan" gebruik je then.
Zoek het maar na in een Engels Nederlands en Nederlands Engels woordenboek.
bas vdm zegt:
07/02/2005
Alleen jammer dat die zijn niet kloppend is.
Een Nederlandse zin in combinatie met een Engelse is altijd fout.
Onslaught zegt:
07/02/2005
Das waar maar dat stukje Engels wat er in die zin staat is wel kloppend.
Cambyses zegt:
07/02/2005
Onslaught lees het Engels woordenboek maar eens goed na. 'Than' dien je ook te gebruiken in een vergelijking en niet alleen om aan te geven dat iets groter is. Je moet je zaakjes beter op een rijtje hebben om echt intellectueel over te komen, want dat ben je zeker niet.
Het is ook niet verwonderlijk dat je hier zo veel pro-splintercell berichten hebt, want het is niet voor niets een xbox-site.
Smurf zegt:
07/02/2005
Wauw, dit wordt echt toppiedetop!
Deel 1 was prachtig, deel 2 was nog prachtiger en nu wordt deel 3 het prachtigster van pracht!
Onslaught zegt:
07/02/2005
Dus Cambyses jij weet het beter dan het woordenboek?
Gefeliciteerd dan maar.

Directe quote uit Nederlands Engels woordenboek:
Dan = then bw.
Mirik zegt:
08/02/2005
komen jullie weer met je nutteloze discussies over meningen.

Respecteer anderen hun mening en zoek geen conflict!
VEN0M zegt:
08/02/2005
k zit te twijfelen tussen SC3,DOAUltimate,en Unreal2 liandri conflict :(
08/02/2005
SHUT UP!!!!!!!!
EVERYONE!!!!!! OOK JIJ ONSLAUGHT!!!
waar de fuck gaat dit over... een batlle van ego's!!
zoals sommigen van jullie zeggen over dat het ieder zijn mening is. daar ben ik het mee eens.
ik vind het zo triest wanneer ik zeg dat het mijn mening is dat toch nog iemand gaat zeiken erover. STFU!!!
net dat het fout is om mgs hier op deze site leuk te vinden.
(zucht) diep triest hoor...
08/02/2005
ZIT TOCH GVD NIET TE ZEIKEN
Pimmy zegt:
08/02/2005
Een mening mag je geven maar je moet er niet onware dingen in verwerken maar om nu te gaan lopen zeiken over een grammaticaal foutje...
MarcoLWD zegt:
08/02/2005
mot ik hebbuuuuuuuuuuuuuuuuuuuh_O_
Onslaught zegt:
08/02/2005
MGS heeft gewoon meer verhaal dan SC dat is een feit, maar welke game je vetter en spannender vindt is je eigen mening en dat maakt me geen reet uit.
Dat is jullie mening en dat respecteer ik, maar ga AUB geen onzin zeggen als dat SC meer verhaal heeft dan MGS.
De reclames van SC hebben al meer verhaal dan het spel zelf.
09/02/2005
jep... PERSOONLIJK vind ik het verhaal van SC nix aan.. ik ga liever extreem metal gears verslaan en vage lui met powers killen :9
maar dan heb ik het trouwens niet over het verhaal... nou boeie... ik vind mgs leuker. zowiezo vind ik mgs leuker dan veel andere spellen. dus ik weet nog steeds niet waarom we dit vergelijken. het is een oneindig durende batlle die eigenlijk nergens op slaaat omdat het totaal verschillende games zijn. zelfs het hele sluip gedeelte van beide games is anders. kijk zelf maar wat je leuk lijkt. en kraak de ander niet te veel af. maar respecteer de ander zijn mening. leef je in, en kijk: wat zou mij leuk lijken aan dat spel wanneer ik die andere gamer was. ik kan wel begrijpen dat je SC leuk vind... maar het is gewoon niet mijn spel. net zoals super monkey ball ofzow.
09/02/2005
G*DVERD*MME!!!:( WAAROM NOU ALTIJD WEER SHOOTERS!!! ik heb al halo 2 en ghost recon 2, dalijk komt ook nog eens conker live and reloaded. ik vind dat er nou wel genoeg shooters zijn. Flikker toch een keer op met al die shooters ze moeten eens een keer wat creatiever en orgineler zijn en gewoon een keer bijvoorbeeld een party spel maken en online gooien!!!
09/02/2005
is dit een shooter dan??
waar heb je het over? :~
casy zegt:
09/02/2005
indd wtf heb je het echt over?
09/02/2005
pimmy en metal gear likken elkaars reet af van hier tot tokio
09/02/2005
onslaugt zoek een wijf en ga spelen
exilim zegt:
09/02/2005
Volgens mij staat boven aan de pagina Splinter Cell: Chaos Theory hands-on preview. Ga dan niet lopen zeiken over MGS...|:- Doe dat mooi in het forum hier gaat het over SC: CT... punt uit...
Onslaught zegt:
09/02/2005
Ten eerste is het Onslaught niet Onslaugt en ten tweede als je niets anders kan doen dan je rapper imitatie en mensen voor niets uitscheldt rot dan gewoon op.

MGS en SC zijn hetzelfde genre en elkaars concurrent dus dan is het niet zo vreemd dat erover MGS gesproken wordt dacht ik zelf.
misticum zegt:
09/02/2005
Inderdaad je kunt prima spellen van het zelfde genre vergelijken. Sterker nog, het is fundamenteel bij het objectief beoordelen van een spel. Want als je een spel leuk vind maar 90% van de spellen van het zelfde genre zijn beter, moet je naar mijn mening toch echt de conclusie trekken dat het een slecht spel is.
10/02/2005
jot
10/02/2005
tja wat kan ik zeggen
beetje chaotische theorien hier
10/02/2005
mwaaaaaaaaaaaaaa
10/02/2005
Cks te weten vet
maar of ik hem ga kopen
niet zoveel geld meer :'(
SwiZzOr zegt:
11/02/2005
nou.... niet zo heel super. dat hele splinter cell is niet echt mijn ding. ik vind het wat liniear. zelfs als ze er veranderingen in hebben krijg ik nog steeds het gevoel dat alles ze precies is uitgestippeld. dat je precies moet doen wat de makers van je verw88 te doen. ik wil meer freedom!!! ik ben een spion. een spion bedenkt zelf hoe hij het aanpakt!!!! de co op lijkt me wel aardig maar heel triest dat het maar 4 levels zijn. dat zei ik ook al vanaf het begin... dat de co op aparte missies heeft. deze koop ik duzzz echt niet. misschien wel een aardig spel maar voor mij meer van hetzelfde.
Erm, leer lezen ? :{
K snap niet precies wat jij te whinen hebt, als je wat verder had gekeken dan je neus lang was had je deze bullshit niet gepost, ten tweede zijn de levels vele malen groter, dus niet: "Maar 4 levels :'(?".
Veel plezier met je metal gear troep...

Doei _0/
Mtthz zegt:
11/02/2005
Het ziet er erg gruwlijk (positief) uit:9 Alleen is Splinter Cell niet echt mijn spel. (Te moeilijk, maar ik ben ook slechte gamer:9)
SwiZzOr zegt:
12/02/2005
Jij bent tenminste eerlijk _O_
Cyberia zegt:
13/02/2005
tziet er allemaal wel mooi uit
ik hoop alleen dat de animaties allemaal goed zijn dit keer
in deel 1 en 2 was het steeds zo dat als je iemand van een stoel afpakte, hij ineens rechtop stond.. vaak met zijn benen dwars door de stoel heen. jammer vind ik ook dat je iemand niet kan laten gaan als je hem vast hebt gepakt. in deel 2 en 1 had ik vaak een generaal in mn armen (niet doordenken) die ik eigenlijk nog een paar meter moest doorlopen om een retinal scanner te activeren...

nahja ik zie wel, kopen doe ik em zeker, tkost me toch maar 7.50 (uit zuid japan?? ;)
Ryan says zegt:
13/02/2005
vet game
vettee gamee
vetttttttteeeee game
vettttttttttttteeeeeeeeee gameeee
vetttttttttttttttteeeeeeeeeeeee gameeeeee
vettttttttttttttttttttttteeeeeeeeeeeeeee game
vetttttttttttttttttttttttttttttttttttteeeeeeeeeeeeeeee game
vettttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt
game :+
Mirik zegt:
14/02/2005
onslaught, welke meer verhaal heeft is ook een mening hoor? hoe wil je dat meten? letters tellen die gesproken worden? aantal karakters? vervolgens 'comcluderen dat eenm spel meer verhaal heeft? allemaal subjectief
15/02/2005
Ik heb echt héél veel zin in Splinter Cell : Chaos Theory ! *)
16/02/2005
ik wou dat het nu 31 maart is kan niet wachten ik _O_ splinter cell: chaos theory
Poort zegt:
18/02/2005
Ik vind gewoon dat Snoop Dogg een verschrikkelijk keeltiie is _o_
marco007 zegt:
18/02/2005
Morpeuß zegt:07/02/2005Extreem

trouwens, hoe kan je in hemelsnaam met de Split jump 'het neusbotje van de vijand de hersenen injagen' ?? Je springt naar beneden, terwijl de beschreven actie van onder zou moeten komen.

-----------------------------------------------------------------
misschien loopt die op zijn handen
Willem zegt:
19/02/2005
voor deze game hou ik al heel lang centjes achter
19/02/2005
en ze kunnen niet stoppen tegenstanders af te zeiken heh.... IK VIND MGS GEWOON LEUKER!!! en beter en meer mijn spel. klaar. en dan niet weer gaan zeiken.. want ik zet er toch elke x duidelijk bij dat het mijn eigen mening is! nou ja HOOOOIIIIIII!!!!!!!!
19/02/2005
mgs ik zeker beter maar ja die twee games kun je ook niet vergelijken dus
20/02/2005
Mega-über-pwn game!!!!!!_o_
LaVey zegt:
22/02/2005
Metal Gear Solid was geniaal qua single player. Beter dan Splinter Cell, imho. Dat trial & error kwam me bij SC echt m'n strot uit. Ik ga dan ook voor de multiplayer. Al maanden vermaak ik me met een vast maatje met Pandora, dus dit gaat er in als zoete koek.
22/02/2005
dammd dit is grazy kga sparen 8)
Azumi zegt:
23/02/2005
dit word weer gewoon een topgame :D
24/02/2005
mij lijkent deze game echt vet alleen mij lijkent unreal championship ook heel vet en ik hebmaar geld voor 1...:~
tanner zegt:
25/02/2005
het ziet er geweldig uit en is denk ik wel leuk
ienimieni zegt:
25/02/2005
egt een lijpe game!!! 3)
ViperMike zegt:
25/02/2005
kan nie kieze tusse splinter cell3 en Unreal the liandri conflict:~
26/02/2005
ik heb de demo gespleed en die was echt moeilijk maar wel cool hoe alles was gemaakt ik zou alleen kopen als je splinter cell 2 heb gespeeld. maar het is gewoon een tegeke spel :)
Stoewie zegt:
27/02/2005
Ziet er echt geweldig uit!
Ik kijk er echt naar uit om m'n Splinter Cell colectie uitrebreiden
28/02/2005
;)
opabakker zegt:
01/03/2005
dit spel ga ik dus zwaar kopen coopertive lijkt me vetjes
Ryan says zegt:
02/03/2005
Mwah dit lijkt mij het kersje op de ijsco, het zal idd een vette, coole, funny, spannende, thrilling, snake-eater game worden, ik haal em denk ik wel , en wacht op Splinter 4 voor de Xbox 2 !!!!!

De Balletjes, ........
r-x-r zegt:
03/03/2005
echt cool
r-x-r zegt:
03/03/2005
halo 2 is wel the best
03/03/2005
opzoute allemaal !!!! al die spellen zijn kont !!! puzzelgames zoals tetris zijn de BOMB
laat al die andere games tog ophoepele
03/03/2005
geinjte ........sc 3 is te dope voor woorde !!!!! en sonic heroes ook natruurlijk
03/03/2005
al weer het derde deel deze spellen komen van de lopende band, en ik ben bang dat de spellen allemaal op elkaar gaan lijken.
maar koop hem toch niet hou niet zo van dit soort spellen.
seal8 zegt:
03/03/2005
Ik kan niet meer wachten tot ie uit is, vooral het doden van de vijand met een mes spreekt me wel aan.. hehe.
ook schijn je iemands nek te kunnen breken, deze zaken hadden ze eigenlijk al eerder moeten toevoegen, maar het zijn en blijven stuk voor stuk prachtgames.
NL leon zegt:
04/03/2005
en ik hoop ook dat je net zo veel bewegings ruimte hebt in chaos theory als in online pandorra tommorow want daar kon je echt overal aan gaan hangen, dus ik hoop dat dat ook hier in kan
04/03/2005
mgs heb ik sinds gister.. die is ook zwaar leip!
die vind ik persoonlijk veel beter en leuker (en stoerder) dan SC.
07/03/2005
waarom staat dit spel niet bij de release lijst
????
10/03/2005
het ziet er erg mooi uit maar zonder xbox live zal het warschijnlijk snel vervelen helemaal omdat de co-op offline super kort is.:'(
nienke zegt:
06/06/2007
nou ik heb de game zelf maar ik blijf telkens bij een level haken kan iemand mij helpen dan wil ik dat heel erg graag horen:P:)
want anders kom ik maar niet verder.
dus ik hoor het graag wie het weet;)
ik wil het wel zo snel mogelijk weten want ik kom er maar niet uit en dat kan ik niet uitstaan|:-
nienke zegt:
06/06/2007
klopt het gaat snel vervelen als je zonder xbox live speelt dus ik ga een keer mooi xbox live kopen.
dus als iemand dan met mij via xbox live willen spelen hoor ik het graag:P
maar het is niet super kort het is juist spannender:D want dan heb je niet telkens je maatje achter je aan:P
en ja je kan in dat ook veel hangen en ook tegen muren in een
v- vorm hangen dat is echt kei gaaf.
maar ik kom maar niet uit hoe ik de level bij het schip uit moet spelen|:- want dat is die ene level die ik in de vorige reactie bedoelde:~ dus kan iemand mij helpen.
dan ben ik diegene heel erg dankbaar_O_
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Nog geen login? registreer je dan eerst.
 
nCode World Domination True