Dit is het archief van Xboxworld V3.

Bezoek Xboxworld.nl voor de laatste updates.
Review: Outlast
Artikel: XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Review: Enemy Front
Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Artikel: Xboxworld beta is open!
Artikelen

XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!

Reviews

Outlast Outlast
Enemy Front Enemy Front
Transformers: Rise of the Dark Spark Transformers: Rise of the Dark Spark
Murdered: Soul Suspect Murdered: Soul Suspect
UFC UFC
MotoGP 14 MotoGP 14
Tour de France 2014 Tour de France 2014
Sixty Second Shooter Prime Sixty Second Shooter Prime

Meer Artikelen Meer Artikelen

Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud! Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud!
XBW Review: Outlast XBW Review: Outlast
XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
XBW Review: Enemy Front XBW Review: Enemy Front
XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live! Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live!
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!
Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare multiplayer Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare...
Eerste gameplay trailer van Dead Island 2 Eerste gameplay trailer van Dead Island 2
Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en screenshots Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en scree...

Meer Nieuws Meer Nieuws

Grand Theft Auto: San Andreas
 
Grand Theft Auto: San Andreas
 
Platforms
Xbox
 
Uitgever
Take-Two Interactive
 
Developer
Rockstar Games
 
Genre
Free-roam actiespel
 
Release datum
Xbox
Reeds verschenen
 
Belangrijke Features
Custom Soundtracks
 
Waardering
Legendarisch
Legendarisch


 
Meer info Meer info

Naar Forum Naar Forum

 
Gepost door Mirik Smit op 18 juni, 2005
Grand Theft Auto: San Andreas review

De legendarische Grand Theft Auto franchise is al tijden een van de stokpaardjes van Playstation 2. Deze console krijgt de titels als eerste, en houdt ze een flinke tijd voor zichzelf alleen. Inmiddels is de nieuwste telg, San Andreas, al meer dan 12 miljoen keer verkocht, alleen al op de Playstation 2. Voor Take-Two, de eigenaars van het ontwikkel en uitgeverslabel Rockstar, is dat juist meer reden om de titel over te brengen naar de Xbox en de PC, zo zullen ze immers misschien wel hun verkoop van het spel verdubbelen. Wij namen de onlangs uitgekomen San Andreas voor Xbox onder handen in deze review.


In Grand Theft Auto: San Andreas, de zesde titel in de serie op de consoles en PC, speelt de speler CJ (Carl Johnson), een jongeman die vijf jaar geleden de gevaren en chaos van het ghettoleven in Los Santos, één van de drie provincies die San Andreas rijk is, ontvluchtte. CJ reisde naar Liberty City en bemoeide zich daar vijf jaar met niemand en niks totdat hij het bericht krijgt dat zijn moeder is vermoord. Hij keert terug en raakt gelijk al in de problemen. De politieagenten die het leven vijf jaar geleden ook al moeilijk maakte voor de mensen in Los Santos, staan CJ op te wachten bij het vliegveld waar hij aankomt en hebben hem gelijk in de smiezen. Ze dwingen CJ om zichzelf gedeisd te houden en te luisteren naar wat de agenten voor opdrachten geven, anders zorgen ze er voor dat hij de moord op een agent op zich geschoven krijgt en voor goed de cel in gaat.

CJ is de pineut, hij keert dan wel terug naar zijn ‘hood’ (wijk) in Grove Street, getypeerd door de groene bendekleuren, maar boven zijn hoofd zweeft niet alleen het verlies van zijn moeder en de verloedering van zijn oude buurt, maar ook de bedreigingen van de locale corrupte politie. Wat moet hij doen? Wie heeft als eerste zijn hulp nodig en hoe ontwikkeld CJ zich van gangsterkneus naar vrije man, zonder dat iemand hoe dan ook op hem leunt of hem dwingt iets te doen? Dat is het verhaal dat verteld wordt in Grand Theft Auto: San Andreas.

Fascinerende cast

De opzet van San Andreas is iets anders in vergelijking met de voorgaande delen. Dit maal is de hoofdpersoon, CJ, geen stilzwijgend karakter die opgeslokt wordt in een verhaal met verschillende partijen die hij moet plezieren. CJ is een spraakzame jongeman, ietwat naïef en niet bepaald slim misschien, die een vaste verhaallijn doorloopt. Niet langer hoef je bepaalde partijen gunstig te stemmen door hun vijanden af te maken in je vrije tijd, maar je volgt een serie van missies die hoe dan ook beschikbaar zijn voor de speler en je zult een aantal vijanden hebben die je hoe dan ook niet mogen.

De gehele sfeer is dit maal gebaseerd op de ‘gangs’ die vroeger, en vandaag de dag nog steeds in zekere mate, de straten van Los Angeles teisterden. San Andreas is dan ook een weergave van de staat Californië met een arm gedeelte waar alle bendes zich oppotten en de armen wonen in het zo genaamde Los Santos. Daarnaast is er een rijk gedeelte, waar vooral de industrie hoogtij viert met de naam San Fierro en een gedeelte dat lijkt op Las Vegas en hier Las Venturas genoemd wordt. Ook speelt een gedeelte van het spel zich af op het platteland van Amerika. Het zogenoemde ‘Flint County’, waar je de nodige Amerikaanse hillbilly’s tegen zult komen. De speler begint in Grove Street, in het huis van zijn moeder, midden in Los Santos en zal daar zijn missies beginnen. Geleidelijk aan zullen de missies en het verloop van het spel hem brengen naar het platteland, vervolgens San Fierro en als laatste de omgeving van Las Venturas en deze stad zelf. De spelwereld is enorm en zal de speler na het uitspelen van het machtige verhaal nog ontelbare uren aan spelplezier kunnen geven. Sterker nog, na het uitspelen van het verhaal, waar je zo’n 25 uur over zult doen als je niet te veel afgeleid wordt, heb je het spel pas voor 50% uitgespeeld en dien je de talloze zijmissies nog te doen en de vele verborgen extra’s te vinden.

Onbekend terrein

Het verhaal verloopt als een stoomtrein en is voldoende afwisselend. Bovenal is het verhaal uitstekend te noemen, vooral door het gebruik van geweldige stemacteurs, interessante tussenscènes en geloofwaardige dialogen en wendingen. Zo zal het verhaal niet te veel afwijken van enkele Hollywood films die je kent, maar vele malen uitgebreider zijn en een stormvloed van interessante karakters bevatten. Zo zijn de corrupte agenten, geleid door het stemtalent van Samuel L. Jackson, bijzonder overtuigend en zijn andere grote namen die hun stem verlenen aan sommige karakters; Ice T, Chris Penn, Peter Fonda, Charlie Murphy (ja, de broer van), James Cross, David Wood en vele anderen. Dit talent zorgt er voor dat het verhaal altijd boeiend blijft en enkele interessante of soms hilarische wendingen neemt. De stem van hoofdpersoon CJ is overigens geweldig vertolkt door Chris Bellard.

Afbeelding 1Afbeelding 2Afbeelding 3

Hoewel het verhaal zonder twijfel geweldig loopt en neergezet wordt, zullen sommige spelers ongetwijfeld een vreemde afstand voelen tussen het levensverhaal van CJ en zijn ‘gangstah’ vrienden. Helemaal niet zo gek, want de wereld die neergezet wordt in San Andreas is er eentje die wij absoluut niet kennen. De taal is die van de zogenaamde ‘gangsters’ en ‘players’ en de wetten die gelden, hebben niks te maken met aardse gerechtigheid of logica. Het is daar doden of gedood worden en de eer staat boven alles. Dat is misschien juist wel de boodschap van San Andreas, het geeft weer in welke kansloze omstandigheden sommige jongeren opgroeien en zo ontsporen. Uiteraard is het mooie van het verhaal dat onze hoofdpersoon CJ, die gedurende het hele spel als enige het lef heeft om nieuwe dingen te proberen of vrienden te maken buiten de bende, dit overstijgt en ziet dat er meer is in het leven, dat succes niet vanzelf komt, maar je er wel ontvankelijk voor moet zijn en naar moet streven. Interessante morele boodschap in een spel waar je iedereen zonder consequenties kunt vermoorden? Lijkt er wel op!

 Pagina 1 van 3 >> 2 3Top ^ 


  • Prachtig verhaal!
  • Meersterlijke stemacteurs!
  • Ongekende mogelijkheden
  • Praktisch eeuwig speelbaar


  • Besturingssysteem kan beter
  • Framerate problemen

Legendarisch
Legendarisch
Grand Theft Auto: San Andreas is een droom van een spel. Een meesterlijk verhaal waar je rond de 25 uur doorheen speelt, maar oneindige mogelijkheden om je daarna met het spel en de ontelbare zijmissies en uitdagingen bezig te houden. Een paar kanttekeningen zijn op zijn plaats, maar er is geen excuus om dit spel niet in je bezit te hebben!
1 lezer review voor deze titel


18/06/2005
topreview, wat een spel is dit toch
Wessiej zegt:
18/06/2005
Mooie review en een terecht 'cijfer'.
Té leuk spel!
lordtien zegt:
18/06/2005
zeker goed spel, maarja al uitgespeeld op de ps2 dus overbodig om ook voor me boxxie te gaan halen
Matrix zegt:
18/06/2005
Mooie review, al heb ik zelf geen problemen met de framerate. Dat heb ik slechts 1 keer gehad, maar dat viel nog reuze mee.
ELNINO zegt:
18/06/2005
GTA is egt vet. Deze moet ik hebben._o_
18/06/2005
Dit is ckers vet :) Duidelijk halen dit spel _O_

Legendarisch vind ik alleen een btje overdreven maar goed...
18/06/2005
heel klein beetje popup bij mij maar wel masterlijke cultuur daar. van neger cultuur tot boeren cultuur
Xenion zegt:
18/06/2005
jaaa tis een leuk spel alleen hadde ze dr wa egte vernieuwinge in moge plaatse soowiets van wa je hemaal nie verw8 kijk die drive - by's hak nie verw8 mar meer wapes enzoow wel t tune en je uiterlijk verandere is natuurlijk egt vet mar ook weer beperkt is jammer mssn leuk in de volgende serie maar tis egt een te koowl spel verder hemaal geen negativiteit over alleen de graphics in de tussefilmpjes mochte wa mooier als je soms kijkt naar die arme enzoow k hep een spel uit '96 daar sien die arme t zelfde r uit mja tis igg een terecht punt egt een spel da je blijft spele als je je aggressie kwijt moet
Sen zegt:
18/06/2005
'Sterker nog, wij durven te claimen dat Grand Theft Auto: San Andreas meer ‘sim’ is als The Sims!'
Het is meer DAN...

Ik vind het ook een erg leuk spel, maar ik vind de muziek echt zwaar minder. Bij Vice city, dat was mijn muziek, daarom zal die game mijn voorkeur blijven genieten. Grafisch is het ook allemaal wat ondermaats. Maar dat maakt het met spelplezier ruimschoots goed.
Wessiej zegt:
18/06/2005
Ja het is wel zo ik vind het nu ook meer een: The sims voor de Tokkies. Een neger laten opgroeien :).
wimpie zegt:
18/06/2005
Het is idd een heeele goed game je speelt zo weg, erg goede revieuw en ckr legendarisch waard
RoBu zegt:
18/06/2005
GTA SA ROCKS!


=====================

Mijn site
18/06/2005
neej man kijk naar die wielen dat is meer iets egt voor de PS als de wielen in het echt ook zo waren zou iedereen rugklachten hebben!!!
19/06/2005
Heb um nu op de PC, vooral parachutespringen is vet!! :D

@Xenion: ik kan er bijna niks van lezen wat je daar hebt getypt... :{
19/06/2005
Zeker goed spel! had hem al op de PS2 dus ik heb hem niet gekocht..
19/06/2005
Goede review, ik heb de storyline nu uit en ga aan de extra dingen beginnen.
19/06/2005
@phoenix, ben et met je eens :p nam niet eens de moeite na 2 zinnen :p

Maar wel bruut spel, moet em nog steeds uitspele op de PS2.. (heb em een tijdje niet gespeeld)
19/06/2005
en 100% een simulatiespel.

ik heb het spel ff gespeeld, maar ik zie niks terug van simulatie. dus 100%, hoe kom je daarop?
Mirik zegt:
19/06/2005
het simuleert de werkelijkheid na? je moet eten, trainen, vriendinnetjes versieren, allemaal dingen die je in een simulatiespel zoals de sims ook doet..

in fact, in de sims hoef je niet de auto naar je werk te besturen haha, dus is minder simulatie in sommige gedeeltes, you could say :)
markie52 zegt:
19/06/2005
lijkt miij ook een hele kicke game, vooral na de review wil k m nog meer hebben!! maja... geld... vakantie...uitgaan...geen geld..
Gunther zegt:
19/06/2005
"maar er is geen excuus om dit spel niet in je bezit te hebben!"

Ik heb de GTA pack, maar die 2 games samen heb ik hoogstens 10 uur gespeelt. Alles goed en aardig, maar als je een beetje bij bent dan ken je alles al van vrienden die een PS2 hebben. Natuurlijk blijft van die berg jumpen leuk, maar de magie is wat minder als je het een half jaar geleden gedaan heb.
En wie heeft bedacht dat je bij het achteruit kijken zowel het zwarte als het witte knopje moet indrukken. Een flinke slordigheid imo omdat het praktisch onmogelijk is.
En dan heb ik het geeneens over het verwisselen van de y-knop en de b-knop. Als 99,9% van de spellen de b-knop gebruikt om naar het vorige menu te gaan dan zie ik niet in waarom dit spel de y-knop moet gebruiken. Ow wacht, 99,9% van de PS2 gebruikt de 'y-knop'. Een beetje goedkoop als je het aan mij vraagt.
19/06/2005
dit is een egte meesterlijk spel
19/06/2005
goed spel, niet legendarisch. Veel legendarische titels overigens de laatste tijd: Splinter Cell: Chaos Theory, Forza, deze GTA dan... s tog vrij snel als je bedenkt dat eerst enkel halo dat kreeg.
19/06/2005
Ik droom nu al over een GTA next gen
Timmeh zegt:
19/06/2005
@black puma, jeps idd man als iedereen dit al veels te gek vindt, wat te wachten op next gen.....
Wessiej zegt:
19/06/2005
@BP en Timmetje
Waroom nu al meteen naar de volgende wachten:~.
Dit deel is net uit dus is het raar om meteen al naar een volgend deel te werken. Klinkt dus net alsof je dit deel niet goed vindt en je dus wacht op een ander.
roedos zegt:
19/06/2005
waarom doet het forum het niet?
C H i L zegt:
19/06/2005
Dit spel is zeker goed, maar toch iets té kort. R* creeert een grote wereld, maar vult het niet genoeg op met missies.
Randleman zegt:
19/06/2005
Ik heb maar 1x gehad dattie bleef hangen...voor de rest is het ECHT supers relaxed!!! Paardenrace winnen van 7/1 is vet... Van $35000 [wel meer] naar $244000 [ook meer] is echt vet.... % huizen in Los Santos!!! NU moet ik alleen de missies van OG [Loc] & Big Smoke nog ff doen en dan HOOP ik dat ik naar het andere eiland mag!!!!
Xenion zegt:
19/06/2005
voor de minder taalgevoelige mense onder ons.. soals Phoenix NL en die andere gast zal ik het in normaal nederlands vertellen i.p.v. straat msn taal ( ik vat het ook even samen dan)

Ik vind het een leuke game, vooral het veranderen van het uiterlijk van de auto's en natuurlijk je eigen uiterlijk veranderen vind ik uiterst amusant, toch vind ik dat het spel enige echte verrassingseffecten mocht hebben, een grotere spelwereld en nieuwe wapens had ik wel verwacht.
Maar deze verassingseffecten bleven natuurlijk weg omdat het spel ook al uit is op de Playstation 2.
Verder vind ik de graphics in de tussenfilmpjes erg slecht, een PC-spel uit 1996 had dezelfde graphics.
De multiplayer vind ik ook heel leuk en ik zal dit spel nog lang spelen.

NB. Dr sulle gerust nog wa foute in staan maar dat heeft ook sn redene k ben nie hemaal 100% vdaag
Vengo zegt:
19/06/2005
Wat zouden jullie doen? Conker of GTA SA kopen?
Topreview!!
king kai zegt:
19/06/2005
GTA, doh! heb er al heel wat meer uurtjes opzitten dan die 25 uur :D je kunt ook zoooo veel! 8)
Azumi zegt:
19/06/2005
Vengo:
Wat zouden jullie doen? Conker of GTA SA kopen?
Topreview!!
-------------------------------------------------------------------

wat denk je!? :p
GTA SA natuurlijk :D
dit spel is zooo gaaf, egt een aanrader!
dannyff zegt:
19/06/2005
@ king kai

Ze zegge ook dat je er 25 uurtjes over doet om het verhaal uit te spelen ;)
Maarja egt te gek spel ben lkkr in las Venturas.. egt wreed..Greetzz
Berrie zegt:
19/06/2005
Ja ik ook! Kan echt neit stoppen. Telkens verder willen komen omdat het zo vet is. Dit is echt wel m'n veste game man! Deze kan je eeuwig blijven spelen.
znx_janx zegt:
19/06/2005
===============================
====KOMT ER NOG EEN PRIJSVRAAG??====
===============================

O-)
FrankB14 zegt:
19/06/2005
yo homies dit spel is zo lauw. je kan inderdaad niet stoppen met spelen_o__o_
19/06/2005
wat ik vind van dit spel is:
veel vrijheid, mischien te veel? (negatieve bedoeling)
goeie sfeer (al dat gangsta gedoe bevalt me wel)
redelijke grapics (als ik het een cijfer mocht geven dan zou het waarschijnlijk 7/8 zijn)
geweldig geluid (zoveel radiozenders zo mooit uitgewerkt tot in de puntjes, ook de voice overs zijn dik in orde)
goede langetermijn (zoveel zijmissies)

als je twijfelt dan zeg ik: kope die schat!

GTA San Andreas RULLLLLEZZZZZZZZ
19/06/2005
ModderVette Shit!! :D
19/06/2005
Conker & GTA:SA 8)
19/06/2005
echt een zwaar verslavend en goed spel.

doet het forum het bij jullie ook niet, of doe ik iets fout ?
Azumi zegt:
19/06/2005
nee, dat werkt nu niet, zal wel down zijn ofzo
Vinnie 78 zegt:
19/06/2005
Het forum doet het inderdaad niet, daar zijn ze mee bezig.
Het ligt dus niet aan jou.

GTA: SA heb ik al sinds de release op de PS2. Het spel is gewoon super. Ook als je het een tijdje niet hebt gespeeld, pak je het spel zo weer op. Of je nou verder gaat met missie's of dat je gewoon lekker gaat rondscheuren in gejatte wagens het blijft leuk.
toiletboy zegt:
19/06/2005
jaaa tis een leuk spel alleen hadde ze dr wa egte vernieuwinge in moge plaatse soowiets van wa je hemaal nie verw8 kijk die drive - by's hak nie verw8 mar meer wapes enzoow wel t tune en je uiterlijk verandere is natuurlijk egt vet mar ook weer beperkt is jammer mssn leuk in de volgende serie maar tis egt een te koowl spel verder hemaal geen negativiteit over alleen de graphics in de tussefilmpjes mochte wa mooier als je soms kijkt naar die arme enzoow k hep een spel uit '96 daar sien die arme t zelfde r uit mja tis igg een terecht punt egt een spel da je blijft spele als je je aggressie kwijt moet
Mocht ik het ooit nog is voor het zeggen krijgen in dit land, ga je hiervoor aan de galg beste Xenion.
Leer spellen.
Blox zegt:
19/06/2005
mocht ik het ooit nog EENS voor het zeggen krijgen in dit land. :P
Booster zegt:
19/06/2005
zijn die framerate problemen nou erg in dit spel???
Snipersam zegt:
19/06/2005
Vice city lijkt me nog steeds vetter maar dees ga ik ook zeker halen :)
Snipersam zegt:
19/06/2005
Kut dubbel post :(
tanner zegt:
19/06/2005
ik hem hem al uit in 1 week hij was te makkelijk
19/06/2005
Ik vind het spel geweldig alleen kan ik er nog steeds niet over uit waarom de besturing zo ramp slecht is ingesteld..Als er nou een optie was om zelf de knoppen te configureren..maar helaas
eikel zegt:
19/06/2005
Oke er zit iets minder arcade in maar van de politie kom je veel makkelijker af dan in gta vc want na een beetje buitenaf te hebben getoerd of in een ondergrondse tunnel te zitten schuile wordt er van zelf een sterretje afgetrokke. verder goed spel alleen 2 keer vastgelopen en die regen is zwaar iritant om die framerate maar verder echt top spel 25 uur missies is echt een roccord hoor je word bijna te vaak afgelijd maar drom is het juist een cool spel.
ow jah nog een tip spawn een hydra en ga dan naar verboden gebied er volgen dan een paar vijandige vliegtuigies dan wordt spactaqlair achtervolging (sp)
eikel zegt:
19/06/2005
ow shit ik heb zo lang gespeeld ik geloof dat ik last van rsi pols krijg echt waar verdomme nu moet ik maanden wachten voordat ik weer kan spele grom |:-
:(
19/06/2005
ik heb um op de pc, en het is vet!!!
djlaulau zegt:
19/06/2005
Xenion, wat dacht je van leestekens en een beetje ABN?

ik zie dat toiletboy het met me eens is
Fat-Boy zegt:
19/06/2005
Deze moet ik echt nog hebben maar wacht toch op Conker heeft ook nog multiplayer (vindt ik veel leuker dan Single Player) Maar dit spel, blijft echt vet ;)
matsol zegt:
20/06/2005
wel leuke game... niet heel super. het is gewoon leuk door de hoeveelheid vrijheid en de uiteenlopende missies. voor de rest is alles bagger.
ik vind het trouwens wel jammer van de radio zenders.. zijn amper leuke songs. in Vice City zitten de allercoolste playlists.
Conqueror zegt:
20/06/2005
Wat een relaxed spel zeg, echt niet normaal. Alleen waar ik in GTA III en Vice City nog wel eens voor de grap drive-by's op rijdende auto's wilde doen, doe ik dat hier niet meer, vanwege de verrotte besturing.

Multiplayer schopt wel kont zeg!!! Een persoon in een straaljager, de ander op de vleugel gaan staan... Meesterlijk.

Maarre... 2 keer zo groot als Vice? Hij is zeker alleen in Los Santos en de Countryside geweest...
4 a 5x is een betere benadering.

Graphics vielen me wel tegen, vond ze bij GTA 3 en Vice City mooier, en had ze mooier verwacht. Maat van me zei dat ze er op de PS2 mooier uitzagen... Kan toch niet!!!

Dat 50% klopt ook niet, ik ben al op 65% en moet nu veel territorium gaan veroveren voor Sweet (ben ik al bijna bij het eind?)

Framerate problemen had ik vooral met brandende huizen ingaan en grote ontploffingen, en als je een minigame startte.

Maarja wat een topgame zeg :p:p
20/06/2005
ik keb em al uitgespeeld, t was een leuk spel

Alex V zegt:
20/06/2005
K zit op 35 uur gameplay en ik ben nog niet klaar met de missies. Maar ik klooi ook veel tussendoor :9
ViperMike zegt:
20/06/2005
SAAI
Barcode zegt:
20/06/2005
bij mij doet ie et niet:~:( weetniet wrom ....
pondtie zegt:
20/06/2005
hoe kan dit spel nou legendarisch zijn als de grafics zo slecht zijn? Iets wat mij altijd heeft geergerd.
21/06/2005
@ conquer,

een vriend van mij zij ook dat de PS2 versie mooier is, dat denk ik zelf ook... op 1 natuurlijk de pc versie, dan de ps-2 en het lelijkst de xbox versie... maja het is en blijft een geweldig spel!!!
CoennoeC zegt:
21/06/2005
whaha ik zit op 80 %
21/06/2005
Op de ps2 mooier? Jezus wat een onzin.
ViperMike zegt:
21/06/2005
hij is op alle 2 de consoles eve slecht
Smurf zegt:
22/06/2005
Ik heb hem eens geprobeerd op de PS2 maar slechte besturing, als ik een game beoordeel kijk ik altijd als 1e naar de gameplay en die is niet goed, ik zal hem niet kopen.
22/06/2005
ziet er een vet spel uit
_0/
-Jurgen- zegt:
22/06/2005
Vice City had ik in 3 dagen tijd uitgespeeld

Ik hoop dat ik er met GTA: SA langer over doe
23/06/2005
Conqueror zegt:

Dat 50% klopt ook niet, ik ben al op 65% en moet nu veel territorium gaan veroveren voor Sweet (ben ik al bijna bij het eind?)

Wanneer je je volledig focussed op de verplichte missies en deze allemaal gedaan hebt zit je rond de 50%.. Ik denk dat jij al andere dingen gedaan hebt (niet dat dat erg is) waardoor je completion % al hoger ligt.

Als Sweet je zojuist gezegd heeft om meer turf te taggen ben je echt bijna door de story missions heen. Nu moet je wat turf gaan overnemen en wanneer GSF ongeveer 20 territories in bezit heeft zal Sweet je bellen dat het genoeg is en kun je de allerlaatste missie gaan doen.

Heb het spel overigens voor 100% uitgespeeld. Ben er toch zeker 5 dagen mee bezig geweest en dan niet zuinig ook. Ik denk dat ik er toch wel +/- 40 uur over gedaan heb om het volledig uit te spelen.
ViperMike zegt:
23/06/2005
die missies van GTA zijn altijd hetzelfde en dat is saai
Quilibre zegt:
23/06/2005
Alleen is het wel pittig nu
23/06/2005
k heb het spel al vanaf 10 juni. komen alle misteries boven check het forum threat zoek de jeti
25/06/2005
mja ik heb de ps2 versie ook maar nu de framerate problemen
weg zijn,beleef ik hem wel opnieuw.
en ja de graphics zijn beter maar pop as hell
Conqueror zegt:
26/06/2005
@Spyderstyle: heb je al die fucking hidden dingen al gevonden in 5 dagen??? Wow dan is 40 uur VET snel... Ik zit op ruim 90% met al 55 uur... Ahh Love this game :p:p
En mensen speel hem uit al is het maar voor de allerlaatste missie, ahhh wat relaxed zeg. :p:p
30/06/2005
fucking homie's, Just shut the fuck up cause this the motherfucking biggist, coolest game evver, in gta taal
noz-gamer zegt:
06/07/2005
hmm ik ben ook gta bezitter. met deze game heb ik echt geen zin in missie's gewoon ouwehoeren in de stad :).
snorre zegt:
08/07/2005
heb hem vet man leen hem nooit uit

snacky zegt:
11/07/2005
Eindelijik uit op de xbox lang op moeten wachten. Echt een super vet spel waar je heel lang plezier van kan hebben. Zowel met de missies als gewoon door de stad knallen. Echt een aanrader!!! _o_
12/07/2005
Dit spel speelt lekker weg, genoeg afwisseling in de opdrachten, overtuigende personages( OG loc is vet grappig!!!) en je hebt veel vrijdheid waarin je leuke dingen kan doen. Minder vind ik de idd soma wat onlogische knoppen gebruik, en de grafics in sommige gebieden.
Wat ik zou willen zien in de toekomst is nog meer interactiviteit in de speelwereld, dus bv, dat gebouwen echt kapot kunnen, wat de gameplay totaal zou kunnen veranderen. Zie mercenairies. Verder een meer dan topgame.
deadeye zegt:
15/07/2005
Wat een plofkutten zeg, ik fiets nog liever
sanny zegt:
26/07/2005
ik vin die nie vet cool man gta coole graphiks en cool cars
sanny zegt:
26/07/2005
ja das sow snacky ik ga hem ook kope ben wel bietje laat maar goewd kan de kleinegeitjes overtreffen
sanny zegt:
26/07/2005
ik wordt er helemaal gek van zo 8) ik haat de gangsters mar verder 3) en als ik moet segen wat ik van de omgeving vind ik vind het om op te vreten_O_
sanny zegt:
26/07/2005
kom er nog iemand om reactie te geven
sanny zegt:
26/07/2005
je moe ophouden met ik sal hem nie kope ik sal alle gta games kopen ik ben niet |:- ik ben selfs een xbox freak*)
Conqueror zegt:
31/07/2005
vipermike, jij snapt er ook helemaal niks van he.
mark145 zegt:
03/08/2005
goede review!!
tofste spel wat ik ooit gespeeld heb.
MiGilleS zegt:
16/08/2005
ik ga hem nu pas halen :D
yodaduck zegt:
18/08/2005
Kan iemand mij vertellen hoe ik multiplayer kan spelen?
ALSJEBLIEFT!!!! _o_
retouw zegt:
25/08/2005
zoeke
Robbo zegt:
29/08/2005
In zo'n dorpje
yodaduck zegt:
05/09/2005
k weet et al
J-Unit zegt:
06/09/2005
k ga deze zeker kopen :), alleen ik w8 nog ff op een aanbieding.. O-)
09/03/2006
vind deze minder als het vorige deel en dat komt dan ook vooral door die urban/rap troep
Simu zegt:
15/07/2006
Zeer goede game!
11/08/2006
kanker goed!
Remco zegt:
15/08/2006
dit is gewoon de beste fucking game die ooit gemaakt is, en het wordt alleen maar beter, ik weet zeker dat gta4 zo goed wordt!! ik heb san andreas in totaal al 200 uur gespeeld en ik ben het nog steeds niet zat.
GTA 4 LIFE_o__o__o__o_
26/01/2007
heeft iemand een code voor roken:~
31/10/2007
beetje laat he
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Nog geen login? registreer je dan eerst.
 
nCode World Domination True