Dit is het archief van Xboxworld V3.

Bezoek Xboxworld.nl voor de laatste updates.
Review: Outlast
Artikel: XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Review: Enemy Front
Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Artikel: Xboxworld beta is open!
Artikelen

XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!

Reviews

Outlast Outlast
Enemy Front Enemy Front
Transformers: Rise of the Dark Spark Transformers: Rise of the Dark Spark
Murdered: Soul Suspect Murdered: Soul Suspect
UFC UFC
MotoGP 14 MotoGP 14
Tour de France 2014 Tour de France 2014
Sixty Second Shooter Prime Sixty Second Shooter Prime

Meer Artikelen Meer Artikelen

Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud! Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud!
XBW Review: Outlast XBW Review: Outlast
XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
XBW Review: Enemy Front XBW Review: Enemy Front
XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live! Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live!
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!
Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare multiplayer Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare...
Eerste gameplay trailer van Dead Island 2 Eerste gameplay trailer van Dead Island 2
Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en screenshots Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en scree...

Meer Nieuws Meer Nieuws

Far Cry: Instincts
 
Far Cry: Instincts
 
Platforms
Xbox
 
Uitgever
Ubisoft Entertainment
 
Developer
Ubisoft Entertainment
 
Genre
Eerste persoons shooter
 
Release datum
Xbox
Reeds verschenen
 
Waardering
Uitstekend
Uitstekend


 
Meer info Meer info

Naar Forum Naar Forum

 
Gepost door Mirik Smit op 02 oktober, 2005
Far Cry: Instincts review

Het is inmiddels een tweetal jaren dat Ubisoft de succesvolle Far Cry titel uitbracht van ontwikkelaar Crytek. Deze titel begon ooit het leven als technische demonstratie met de naam ‘X Isle’ maar was eenmaal uitgewerkt tot computergame nog indrukwekkender. Ubisoft nam zich dan ook voor om voor alle consoles een Far Cry titel te maken, maar dit bleek niet haalbaar. Een klein jaartje terug was het duidelijk dat er alleen een Xboxversie van Far Cry zou verschijnen en deze de titel Far Cry: Instincts zou dragen. Inmiddels is het spel uit en wij hebben deze grondig gespeeld. Lees onze bevindingen hier onder in de review.


Jij bent Jack Carver, een geharde jonge ex-soldaat die inmiddels weet dat de wereld niet eerlijk in elkaar zit. Om je terug te trekken van het stadse bestaan, de hebzucht en alle andere beslommeringen van het menselijke bestaan ben je een botenverhuur begonnen in Micronesië. Net nu je zaak begint te lopen, je een nieuwe boot hebt gekocht, komt een zekere Val Cortez je opzoeken met een lading camera’s als bagage en vraagt deze bevallige jonge dame je of je ook naar de Jacutan eilanden vaart. Uiteraard wil je deze dame helpen, niet om de minste reden omdat ze met cash betaald en vaar je naar het afgelegen eilandenarchipel om de dame haar werk, iets in de journalistiek, te laten doen. Uiteraard weet je dan nog niet dat jouw dag flink verpest gaat worden. Sterker nog, je hele week! Het begint allemaal als Val je waterscooter leent om zelf op verkenning te gaan en je na een uiltje te knappen wakker wordt gemaakt door het geronk van helikopters. Helikopters? Hier? What the f….

Pech, een gamer’s beste vriend

Je raad het al, de helikopters zijn niet van de kustwacht, maar van iemand die wat er ook op het eiland gebeurt, geheim wil houden. Je kunt je nog net het vege lijf redden en van je boot af springen als een van de helikopters met een raket je nieuwe bootje op blaast. Met het haar op de achterkant van je schedel geschroeid moet je zorgen dat de huurlingen, althans, dat lijken het, je niet te pakken krijgen.

Vanaf dit moment begin de eerste persoon shooter Far Cry: Instincts. Jij bent de prooi en de jager heeft helikopters, machinegeweren, verrekijkers en een overmacht aan soldaten tot zijn beschikking. Langzamerhand wordt je bewust van het feit dat er op het eiland rare dingen gebeuren en dan slaat het noodlot toe. Je wordt gevangen genomen, een geschrifte professor vind je het ideale proefpersoon en wil iets op je uittesten. Uiteraard ontsnap je en vanaf dat moment worden de rollen omgedraaid. Jij bent nu de jager en de huurlingen zijn de prooi.

Als de hoofdpersonen uit de videogames die wij spelen nou eens niet zo’n dikke pech hadden, dan zouden er nooit leuke en spannende (toegegeven lichtelijk onrealistische) videogames of films worden gemaakt. Hoewel dit verhaal, hier boven beschreven, misschien niet het meest originele is en het absoluut niet de prijs van het meest diepgaande scripts zal krijgen, werkt het wel in de formule waarin Far Cry: Instincts in fungeert. Eerst voel je je achterna gezeten en daarna voel jij dat jij ‘hen’ achterna zit.

Afbeelding 45Afbeelding 46Afbeelding 47

Ala Halo, ala Thief

Hoewel Far Cry: Instincts absoluut een shooter te noemen is, zul je vooral in het begin van het spel redelijk moeten oppassen. Je krijgt zwakke wapens en de vijanden zijn nog niet zo bang voor je dat ze allemaal hun zware wapentuig meenemen om je uit te schakelen. Het is roeien met de riemen die je hebt. De speler heeft dan ook de mogelijkheid om de beboste omgevingen te gebruiken om vijanden te ontlopen, of ongezien te naderen. Hoewel er geen duidelijke indicatie is wanneer een vijand je wel of niet kan zien, kun je er van uit gaan dat al je in de bosjes zit achter een plant, dat een vijand zich niet bewust is van je aanwezigheid. Totdat je een geluid maakt of je kont iets te veel achter het bosje vandaan komt, dan zal in je rader de status van de vijand veranderen en deze alerter zijn óf je doorhebben. Kun je een vijand naderen zonder dat hij doorheeft dat je achter hem staat dan kun je deze geluidloos aan zijn glorieloze einde brengen.

 Pagina 1 van 3 >> 2 3Top ^ 


  • Snelle gevarieerde gameplay
  • Prachtige graphics
  • 'Predator' multiplayer modus is top
  • Geweldige level-editor


  • Paar hele kleine afwerkingsfoutjes
  • Stemacteurs klinken 'in studio'

Uitstekend
Uitstekend
Het spel verdient was ons betreft een dikke ‘uitstekend’ als score, omdat de single-player, evenals het vette multiplayercomponent van hoge kwaliteit zijn en alle aandacht gehad hebben. Waarschijnlijk is dit spel het beste wat je kunt doen om de mysterieuze tropen van Micronesië mee te maken, buiten natuurlijk zelf een reis boeken!
0 lezer reviews voor deze titel

Feodor zegt:
02/10/2005
Leuke review, leuk spel.

Ben nog aan het twijfelen tussen MotoGP3 en farcry.
Jradman zegt:
02/10/2005
Yep, deze gaat mijn collectie aanvullen!
02/10/2005
beste shooter naast halo 2 en Halo 1.(op de xbox)
Heccer NL zegt:
03/10/2005
Ja et zekker een leuke game aan rader ook al heb je de p.c versie gespeeld
C H i L zegt:
03/10/2005
Duo Maxwell, je hebt duidelijk de klassiekers niet gespeeld...dit is een arcade shootertje, niet voor clans..nee bedankt
03/10/2005
ik vind 59,99 nog een beetje te duur dus ik wacht wel tot ie iets goedkoper wordt... wel is het jammer van die foutjes maarja welke game heeft er geen foutjes? :p
Azumi zegt:
03/10/2005
erg mooi :)
helaas dat ik nu even geen geldbedrag tot mijn beschikking heb, maar als ie wat goedkoper is neem ik hem ook eens mee :D
mars15 zegt:
03/10/2005
spel sinds donderdag samen gehaald met fifa06, ben alleen wat verslaafd aan fifa nu dus nog weining online gespeeld met farcry
Tremere zegt:
03/10/2005
Op http://www.play.com is ie 48 euro en op http://www.gcshop.nl 49 euro. Waar haal je die 59,99 vandaan ?
03/10/2005
Crapgame, geef mij maar de PS2. xbox zuigt!
XquistX zegt:
03/10/2005
yep een goede review.. helemaal waar. heb het spel nu ook sinds 2 dagen.. en ik ben er helemaal aan verslaafd.. heb wel 8 uur achter elkaar zitten spelen.. echt bruut. vooral de effecten als je dus de krachten krijgt.. subliem gedaan..
boss zegt:
03/10/2005
Coole revieuw indeed!!
Ik zou heel graag deze game willen kopen,maarja, ik wil mijn geld aan de kant houden voor de xbox360, en die games daarvoor. Dus ik weet niet wat ik moet doen, als ik een game nog ga kopen, dan twijfel ik tussen deze en total warrior(dat staat me ook heel fel aan),... Maarja, zal wel zien:)
03/10/2005
Ik heb deze game ook sinds vorige week donderdag en het is een zwaar relaxed spel zowel verhaal / grafisch als de gameplay. Echt een aanrader! BTW ik vind de muziek nou juist vet.
EVERT NL zegt:
03/10/2005
Goede review!

Dit wordt mijn allerlaatste Xbox 1 titel! Het begon 3 jaar geleden met een shooter, en het eindigd ook weer met een shooter!!_O_
03/10/2005
De BOM! ;)
03/10/2005
Ik heb hem ook gespeeld en het is echt een hele goede game, een goede aanvulling naast de Halo games!

Voertuigen zijn goed te besturen, wapens makkelijk te switchen en je speciale krachten makkelijk op te roepen. Ik heb alleen soms een klein probleempje met het veranderen van de stance (houding, bv. staan of kruipen), dan moet ik een paar keer drukken voordat hij reageert.
matje zegt:
03/10/2005
jezus man leer schrijven
xboxkick zegt:
03/10/2005
@ matje, het kan zijn dat er een paar kleine foutjes in zitten maar daar moet je niet op reageren.

Ontopic,

Dit spel is goed behalve het schieten (BTW, niet van GK)
Goth Lord zegt:
03/10/2005
De Digitale C.A.J. zegt:03/10/2005Crapgame, geef mij maar de PS2. xbox zuigt!

waarom ben je dan lid van xboxworld????????

Goeie review, goeie game
SW3ROTS zegt:
03/10/2005
hmm jammer dat hij niet op de xbox 360 uit komt:) ik had de omgeving dan wel eens willen zien, want als ze het al zooooo mooi krijgen op het xbox was het helemaal realistisch geweest op de 360... maarjah er zal wel een vervolg komen voor de 360 hopelijk...
matje zegt:
03/10/2005
@xboxkick - haha das wel kut bij een fps, en er zitten niet een paar kleine foutjes in, het zit vol met slechte zinsbouw, onduidelijkheden en spellingsfouten
D2B zegt:
03/10/2005
jammer van 1 ding over de graphics....geen mooie textures ..... echt irritant en dan bij de vegetatie vooral. Een spel als BRUTE FORCE en SPLINTER CELL 1 hadden dat wel en die zijn al een tijdje uit. De screenshots zagen er mooier uit...

Verder is de game O.K.
Gemini NL zegt:
03/10/2005
900% super!
03/10/2005
hoor ik nou iemand verhuilen!
03/10/2005
Maar waar die demo is gebleven mag joost weten!
mechdude zegt:
03/10/2005
het een geweldig spel, echt een aan raden. maar het filmpje tussen het begin en het hoofdmenu, valt nie weg te skippe. super irritant
03/10/2005
Bij mij kan je het filmpje gewoon skippen hoor.
03/10/2005
"het een geweldig spel, echt een aan raden. maar het filmpje tussen het begin en het hoofdmenu, valt nie weg te skippe. super irritant"

echt irritant als je het intro filmpje niet kan skippen. Dat zelfde probleem heb ik bij splintercell 3 (telkens weer hetzelfde).

Maar Farcry is wel een goed spel, dat mag wel even gezegd worden.
De keuze wordt nu wel moeilijk: Motogp 3 of Farcry...:p
Mirik zegt:
04/10/2005
als ik in een review van paar honderd/duizend woorden een paar typfoutjes maak is dat te begrijpen, maar als ik in een menu van een spel waar hoogstens 10 woorden in voorkomen nog fouten maak, ook al komt er een heel team testers overheen, dan is dat wel behoorlijk suf, hahaha! :)
kink a zegt:
04/10/2005
keb hem besteld, weet nog niet hoe die is, maar lijkt me echt super game_0_
Xenion zegt:
04/10/2005
Egt een übergamepje hoor, k hep m sinds de release mar hijs egt de moeite waard vooral de mapeditor.
Wat wel klopt is de Xbox Live functie soms als je met 8 man in een klein leveltje zit "lag" je van de ene naar de andere kant van het level
Annoppie zegt:
04/10/2005
kheb m sinds de release en kvind m egt egt euper vet behalve dat het spel btje kort is en had ik geahoopt meer eiland te zien bhalve een grot en ziekenhuizen
04/10/2005
Ik heb toch een vraagje jongens. Is het nou echt zo dat als je een lan-party wil houden je niet simpel op twee xboxen met 8 man farcry instincts kunt spelen? Heb je daar echt 8 xboxen voor nodig?
Heeft iemand hier reeds ervaring mee??
Flix zegt:
04/10/2005
ik koop geen game meer tot dat ik m'n 360 heb, want k heb m'n geld hard nodig om die :o400 euro:o bij elkaar te krijgen, gelukkig helpt het zeer dat ik vrijdag jarig ben:D
Smurf zegt:
04/10/2005
Ik ben het helemaal eens met NFL_Dolphins, een hoop geld 400 eurie, dat wordt sparen, dus geen nieuwe games voorlopig.
05/10/2005
ik vond farcry op de pc al mooi dus deze ga ik zeker halen
_O_
Blapje zegt:
05/10/2005
mja, heb hem al... ben nu net predator :) zeker wel dope spel, mooie gfx, enige minpuntje vind ik de afwerkingfoutjes (als je op zon trike rijdt, ziet er niet uit) en ook hebben de guns beetje te weinig recoil imo... buiten dat topgame :D
Terryb47 zegt:
06/10/2005
Ik ga em wel eerst huren, FARCRY op de PC is nog steeds 1 van m'n favoriete games aller tijden.
SlyRacoon zegt:
07/10/2005
Jarnokooreman: goede vraag. Het zou raar zijn, want Far Cry trekt splitscreen heel goed.

Splitscreen, dat was ik bijna alweer vergeten nadat ik vandaag zes uur in de singleplayer heb rondgebracht en drie uur op Live. Man, dit is de eerste game na Halo 1 en 2 die me verslaafd heeft en de eerste game na Halo waarbij ik écht geniet en écht in het spel zit!

Far Cry is de Xbox-game van het jaar. Als King Kong daar nog wat aan wil veranderen, moet ie wel héél hard brullen.
ViperMike zegt:
07/10/2005
Zeker wel een vet spel maar niet vet genoeg om het nog te kopen nu de 360 eraan komt
Phan()S zegt:
08/10/2005
Far Cry insticts is een mooie en goeie game, maar dat intro stukje dat je dat nie kan wegdrukke is wel een minpunt, want al naar 4 x wordt je dat filmpje egt stront zat:'( maarja elke game heeft wel een buck erin:9
10/10/2005
Je hoeft het filmpje niet eens te kijken,alleen als je een paar andere games weer hebt gespeeld.
10/10/2005
Ja, dat is ook met een andere game:
Splinter Cell Chaos Theory...maar daar hebben we het al over gehad (zie hierboven reacties).

Ben al gauw jarig:
Motogp 3 of Farcry....
wat zouden jullie kiezen???;)
11/10/2005
farcry natuurlijk
11/10/2005
ik moet iedere keer dat filmpje kijken echt klooten
Phan()S zegt:
12/10/2005
download far cry :D koop motogp 3 _0/
SlyRacoon zegt:
13/10/2005
Far Cry by all means. MotoGP is stiekem toch niet zo vet als gedacht.
zegt:
14/10/2005
Farcry Insticts= SUPERVET _O_alleen dat predator mode is minder leuk |:- maar tog egt een goede koop :D
Kenneth zegt:
21/10/2005
Crapgame, geef mij maar de PS2. xbox zuigt!
Je zit verkeerd FAN BOY -->
http://nl.playstation.com/user/forums.jhtml

Ontopic. Pracht game _O_
23/10/2005
Goed review ik heb het spel ook maar ik heb wel eens geprobeert een review te schrijven maar ik kan het gewoon niet.

PS, heeft er iemand wat tips voor me ik zit vast bij een stuk waar je neerstort en allemaal die beesten wat ontplofen op je af rennen. als je mij kunt helpen mijn MSN adres is eddyvdaker@hotmail.com alvast bedankt.
Outhsider zegt:
23/10/2005
Heb deze game ook en moet zeggen dat ik hem bijna elke dag speel. Op de PC speel ik hem ook nog steeds en vindt het één van de mooiste games van het moment. Het is alleen jammer dat je niet de bewegingsruimte heb zoals je die op de PC heb. Maar voor de rest een topgame die het kopen waard is :)
En een tip voor Eddy: Je moet die beesten gewoon ontwijken of neerknallen maar zorg er wel voor dat je genoeg afstand hou.
En je kunt ze ook wegslaan, dan vliegen ze door de lucht en exploderen ze, als je maar ervoor zorgt dat je in de goede houding en richting staat
23/10/2005
Outhsider dank je.
ga het gelijk proberen.
25/10/2005
best leuk nieuwe spelers
SN!Zzle zegt:
26/10/2005
Dodelijk spel!!
x15killer zegt:
26/10/2005
net gekocht en helemaal te gek 8)8)8)
Reinierk zegt:
29/10/2005
k wou um kopen.. tot dat me xbox pof zei.. ik game pas weer op de 360 :)
Mr.360 zegt:
02/11/2005
Je kan facry krijgen voor 5 euro ALS je je xbox omlaat bouwen(als je in de provincie Utrecht woont kan je dat laten doen voor 25 euro!!)
Je kan trouwens ook andere topspellen krijgen voor 5 euro bijv. Brothers in Arms earned in blood.
Ik ga het in elk geval wel laten doen!
Flix zegt:
04/11/2005
heb hem toch maar gekocht, en heb daar zeker geen spijt van gehad, op het deeltje na dat ik hem al heb uitgespeeld:(
Fleppie zegt:
03/12/2005
Pas gekocht, na de op ene demopod hem te hebben uitgetest, ziet er goed uit, geen lamme poort, maar gewoon lekker voor de xbox, zoals het hoort.

Je kan facry krijgen voor 5 euro ALS je je xbox omlaat bouwen(als je in de provincie Utrecht woont kan je dat laten doen voor 25 euro!!)
Je kan trouwens ook andere topspellen krijgen voor 5 euro bijv. Brothers in Arms earned in blood.
Ik ga het in elk geval wel laten doen!

Als je echt van games houdt, koop je ze gewoon. Zo help je de gehele industrie om zeep.
matsioso zegt:
15/12/2005
aha.. weetik eindelijk kerstcadeautje te vrage 8)
xbox720 zegt:
17/12/2005
als ik een xbox360 koop koop ik deze er ook gelijk bij alleen wat ik wel jammer vind is die predator mode dat verkloot het first person shoot gedeelte dat is wel jammer anders had dit egt een hele vette game geweesdt allen nu vind ik hem iets minder doordat een deel van het spel derom draait dat je machtige krachten hebt en dat het beeld ook wat raarder wordt
19/12/2005
www.xboxowners.nl/
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Nog geen login? registreer je dan eerst.
 
nCode World Domination True