Dit is het archief van Xboxworld V3.

Bezoek Xboxworld.nl voor de laatste updates.
Review: Outlast
Artikel: XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Review: Enemy Front
Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Artikel: Xboxworld beta is open!
Artikelen

XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!

Reviews

Outlast Outlast
Enemy Front Enemy Front
Transformers: Rise of the Dark Spark Transformers: Rise of the Dark Spark
Murdered: Soul Suspect Murdered: Soul Suspect
UFC UFC
MotoGP 14 MotoGP 14
Tour de France 2014 Tour de France 2014
Sixty Second Shooter Prime Sixty Second Shooter Prime

Meer Artikelen Meer Artikelen

Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud! Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud!
XBW Review: Outlast XBW Review: Outlast
XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
XBW Review: Enemy Front XBW Review: Enemy Front
XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live! Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live!
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!
Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare multiplayer Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare...
Eerste gameplay trailer van Dead Island 2 Eerste gameplay trailer van Dead Island 2
Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en screenshots Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en scree...

Meer Nieuws Meer Nieuws

Tom Clancy's Rainbow Six: Lockdown
 
Tom Clancy's Rainbow Six: Lockdown
 
Platforms
Xbox
 
Uitgever
Ubisoft Entertainment
 
Developer
Red Storm Entertainment
 
Genre
Eerste persoons shooter
 
Release datum
Xbox
Reeds verschenen
 
Belangrijke Features
Clan Support
Content Download

Online Multiplayer
 
Meer info Meer info

Naar Forum Naar Forum

 
Gepost door Wouter Flemming op 20 oktober, 2005

Tom Clancy’s Rainbow Six: Lockdown Review

Ooit was het Tom Clancy predikaat voor op een videogame écht een predikaat, een keurmerk, aangevend dat het een kwaliteitstitel was en je centjes wel waard. We stoorden ons allang niet meer aan het feit dat Clancy zelf hooguit de grote lijnen van het verhaal opzet en de rest overlaat aan ghostwriters, je wist dat je een spannende titel kon verwachten waar je wat aan had. Ooit begonnen met de eerste Rainbow Six games, zijn we via Ghost Recon en Splinter Cell nu alweer uit bij de vierde (of eigenlijk vijfde) Rainbow Six titel, de tweede écht gemaakt voor een console. Na het spelen van Rainbow Six Lockdown gaat het ver om te zeggen dat dit ‘keurmerk’ – wat het Tom Clancy stempel inhoud – volledig waardeloos is geworden, wel heeft het een klap ontvangen.


Zelfs dát gaat misschien al wat ver, maar hier spreekt een Rainbow Six fan van het eerste uur die titels door de jaren heen op de voet gevolgd heeft en ook de komst op de Xbox anticipeerde. De beweging die we bij die eerste Xbox titel – Rainbow Six 3 – al zagen, heeft zich voortgezet bij Lockdown. Bij Rainbow Six 3 zagen we immers dat het spel werd toegespitst op het gebruik ‘vanaf de bank’, met een controller, een zak chips en wellicht iets minder geduld dan de PC gamer had. Meer actie, minder statisch plannen van de missies vooraf en rechtlijnigere speelvelden. Een ontwikkeling die perfect aansluit bij die overgang, maar nu tegelijkertijd ook het Tom Clancy predikaat en de Rainbow Six franchise in gevaar brengt.

Het bekende verhaal

Natuurlijk, de wereld is wederom in gevaar en de in Hereford gestationeerde geheime antiterrorisme eenheid Rainbow gaat er in een vijftiental situaties tegenaan om complete vernieling te voorkomen. Ditmaal staat je team al vast en neem jij de rol aan van Domingo Chavez, schoonzoon van grote baas John Clark en leider van het team. De andere figuren zijn onder andere de Fransman Loiselle en de Duitse sluipschutter Dieter Weber, die laatste heeft een speciale plaats in Lockdown gekregen waar we het zo over zullen hebben. Geprobeerd heeft men om een grotere band met de teamleden te creëren door ze meer persoonlijkheid te geven in de vorm van bepaalde soundbytes door de teamradio te smijten tijdens het spelen, bijvoorbeeld als je even rustig aan doet en de dames en heren zich vervelen. Iets wat overigens niet bepaald geslaagd genoemd mag worden, het begint na verloop van tijd behoorlijk te irriteren.

Afbeelding 20Afbeelding 21Afbeelding 22

Wellicht dat je tot nog toe niets weet van wat Lockdown nu precies voor een spel is. Op papier kon je het vroeger een realistisch/tactisch schietspel met teams noemen, maar je speelt nu nog maar met één team (dus die interactie is al pleite) en bovenal kan je het realistische en tactische aspect ook nauwelijks meer terugvinden. Tegenstanders gaan met gemak met één kogel neer en jijzelf kan tegenwoordig alleen maar meer incasseren, ditmaal zelfs ondersteund middels een visuele indicator. Leuk is wél dat je nu op een Metroid Prime-achtige manier een vizier draagt, dat scheuren gaat vertonen naarmate je meer wordt afgeranseld door vermeende terroristen. Vreemde daar is echter weer dat er op een gegeven moment ook daadwerkelijk kogelgaten tevoorschijn komen, welke de vraag doen rijzen waar die kogel dan precies heen is gegaan… Dwars door je oog heen?


 Pagina 1 van 3 >> 2 3Top ^ 


  • Online 'PEC' modus is cool...


  • ...Maar verder niets nieuws
  • Arcadestijl hebben we wel gezien


Het concept dat je als het ware een speler creëert die je al ‘rollenspelend’ sterker maakt, is wel heel aardig, maar past eigenlijk niet in de beperkingen van dit Rainbow Six deel. Heb je de vorige delen, dan is er eigenlijk niet erg veel reden om deze titel in huis te halen. Met een Tom Clancy predikaat pretendeer je als uitgever een titel in huis te hebben die iedereen blind zou moeten kopen. Lockdown is dat helaas niet.
1 lezer review voor deze titel


djfatih zegt:
22/10/2005
ik ga toch voor de Battlefield 2 het grfx is toch wel veel en veel beter, vooral het live gaming "no joke with that"
VanGoghNL zegt:
22/10/2005
goede review!!!!! vind dit spel zelf nou ook niet zoveel.
Xenion zegt:
22/10/2005
K vind er ook geen flikker aan, nou ben k al niet zo kapot van Rainbow Six na deel 3 mja.
Tis jammer, t was altij leuk om te spelen.
flappie zegt:
22/10/2005
Als er niet Tom Clansy en Rainbow Six op had gestaan, met andere woorden gewoon een onbekende titel, dan had dit spel in de pers waarschijnlijk hogere cijfers gehad. Maar omdat je bij een Rainbow Six spel veel verwacht valt het gewoon tegen, terwijl het wel een leuk spel is.
Jeroen zegt:
22/10/2005
Goeie review, alleen mis ik nog een kritiekpunt over het geluid, misschien ook wel één van de slechtste punten uit het spel ten opzichte van de vorige delen.

Ik hoop dat ze als ze een nieuwe RBS maken voor de 360 of wat dan ook ze weer terug gaan naar de "roots" en niet deze bagger afleveren.
Conqueror zegt:
22/10/2005
klopt flappie, een deel van de waardering is gebaseerd op verwachtingen. niet dat dit spel me nou zo super lijkt :p het is wel te vergelijken met Black Arrow lijkt me, en die heb ik snel weer verkocht...
WouteR zegt:
22/10/2005
Ik speel nu First to Fight - óók een dergelijke titel en óók voor een review hier. Heb er nog niet heel veel tijd in zitten, maar het lijkt erop dat First to Fight, als ik heel reeel moet zijn, nog net onder Lockdown scoort. En toch voelt het anders. Pin me nog niet op deze uitspraken vast, maar bij Lockdown heb je natuurlijk gewoon dat je echt een kwaliteits Clancy titel verwacht en als Ubisoft die Clancy en Rainbow Six naam gebruikt om een titel uit te brengen die kwalitatief gewoon onder de maat is vergeleken met de geschiedenis van de serie, is de kans nog best aanwezig dat First to Fight gevoelsmatig gewoon hoger gaat scoren. Maar nogmaals, pin me er niet op vast, ik heb er nog niet bijzonder veel tijd in zitten.
Outhsider zegt:
23/10/2005
Ik moet zeggen dat de review aardig klopt met wat ik tot nu toe heb gespeeld. Heb alle delen van Rainbow dus deze zit ook in mn collectie ook al is die stukken minder. Ben dan ook met Jeroen eens, ik hoop idd dat ze weer terug gaan naar hun roots zoals het zou moeten zijn als ze een nieuwe RBS op de markt brengen
WouteR zegt:
24/10/2005
Ik ben vooral benieuwd of ze nog een PC Rainbow Six uit gaan brengen. Op de PC kan je écht terug naar de roots. Bij de aankondiging van Lockdown werd er ook nog wel gesproken over een (andere) PC Rainbow Six, maar je weet nooit hoe dat lopen gaat natuurlijk...

Het concept van de PC games is in ieder geval nog wel uniek. Het echte plannen, een situatie die je gewoon op meerdere manieren kan aanpakken. Raven Shield speel ik nog steeds wel eens, gewoon een missie waarbij je één plan maakt en er dan in 30 seconden doorheen schiet. Heerlijk.
24/10/2005
Lange reacties allemaal.
Wel leuk dat ene level die ze erin hebben verwerkt van Amsterdam.
Verder boeit dit spel me niet zo.
Xbox magazine gaf dit spel een 6,5. Door hen wordt dit ook beschouwt als een twijfelgeval.

Alle andere delen vind ik in ieder geval goed, alleen jammer dat dit deel minder is.
Ik laat hem dan ook in winkel liggen.
De ballen:)
tha BomB zegt:
25/10/2005
Tja RB6 is al vanaf deel 3 het zelfde gebleven de verandering van dat je je wapen zag in FP was toen cool. Maar t/m dit deel is de rest hetzelfde gebleven.

De naam Tom Clancy's Rainbow six zou je doen verwachten van de volgende eigenschappen:
- goede graphics.
- inmens goede actie.
- steengoede verhaallijn.
- realistisch dus.

Al vergelijk je dit spel dan met SC:CT dan hebben ze hier of te weinig tijd voor genomen of ze dachten gewoon ''RB6 valt altijd wel goed onder de kopers dus we maken toch wel winst''. Ik heb het spel gehad heb hem de volgende dag gelijk weer omgeruild. Als ik er een cijfer voor zou meoten geven werd dat een 5.
Leuke game RB6 blijft altijd wel leuk om te spelen. Maar de rest suckt, niks vernieuwends enzo.= das jammer.
25/10/2005
lijkt me best wel leuk:p
x15killer zegt:
26/10/2005
lijkt me wel leuk maar er word wel een stuk frustrerender als je die sniper speelt in een level. dan word je team onder vuur genomen en jij kan niet zien waa het vandaan komt.

ik w8 dus nog maar ff af.
Ninto zegt:
27/10/2005
Ach alsjeblieft zeg... twijfelgeval!? Het probleem is gewoon dat het Rainbow Six heet. Je verwacht van Rainbow Six een tactische team shooter, maar Lockdown is geen Rainbow Six meer. Dat het geen echte Rainbow Six meer is wil niet zeggen dat het slecht is! En de graphics zijn trouwens geweldig!! Let maar eens op de mooie lichteffecten, gilmmende vloeren, vlammenzeeën, spiegels en ook alles mooi gepolijst (geen kartels). Als je beweert dat de graphics niet goed zijn dan ben je een vieze citeerder! De PU en andere gamesites hebben het niet altijd juist hoor, kindjes!

@ tha Bomb: De volgende dag weer geruild? Je moet het wat langer spelen! Ik vond het op het begin ook tegenvallen, omdat je een Rainbow Six game verwacht. Maar als je een dag of twee hebt gespeeld laat je de naam van de game voor wat het is en zie je dat het eigenlijk een hele vette game is.
12/11/2005
Over Lockdown heb ik maar één ding te zeggen:

Dit is de enigste game in 'mijn' gamesgeschiedenis die me ZOOO erg is tegen gevallen :(

UBI melkt de serie uit, en met Lockdown bewijzen ze wederom dat ze toch eigenlijk niet bij de top 5 developers horen :'|
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Nog geen login? registreer je dan eerst.
 
nCode World Domination True