Dit is het archief van Xboxworld V3.

Bezoek Xboxworld.nl voor de laatste updates.
Review: Outlast
Artikel: XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Review: Enemy Front
Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Artikel: Xboxworld beta is open!
Artikelen

XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!

Reviews

Outlast Outlast
Enemy Front Enemy Front
Transformers: Rise of the Dark Spark Transformers: Rise of the Dark Spark
Murdered: Soul Suspect Murdered: Soul Suspect
UFC UFC
MotoGP 14 MotoGP 14
Tour de France 2014 Tour de France 2014
Sixty Second Shooter Prime Sixty Second Shooter Prime

Meer Artikelen Meer Artikelen

Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud! Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud!
XBW Review: Outlast XBW Review: Outlast
XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
XBW Review: Enemy Front XBW Review: Enemy Front
XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live! Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live!
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!
Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare multiplayer Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare...
Eerste gameplay trailer van Dead Island 2 Eerste gameplay trailer van Dead Island 2
Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en screenshots Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en scree...

Meer Nieuws Meer Nieuws

Amped 3
 
Amped 3
 
Platforms
Xbox 360
 
Uitgever
2K Games
 
Developer
2K Games
 
Genre
Extreme sport
 
Release datum
Xbox 360
Reeds verschenen
 
Waardering
Voldoende
Voldoende


 
Meer info Meer info

Naar Forum Naar Forum

 
Gepost door Niels Jansen op 16 januari, 2006
XBW Review: Amped 3

De Amped serie wist zich altijd te onderscheiden van de andere snowboard titels doordat het simpel gezegd realistisch (lees: moeilijk) was. Zonder dagen lang te spelen en geduldig de verschillende aspecten van het virtueel snowboarden onder de knie te krijgen, was het nagenoeg onmogelijk de pittige opdrachten te voltooien. Hierdoor kreeg Amped de reputatie een extreem realistische snowboard titel te zijn. Met het nieuwste deel op de 360 zijn er een aantal dingen veranderd, en niet allemaal ten goede.


Amped 3 bied je net als zijn voorgangers de mogelijkheid om van begin af aan je eigen snowboarder op te bouwen. Het is niet mogelijk standaard rijders te kiezen waarmee je opdrachten moet halen, maar je maakt zelf een karakter. Het samenstellen is stukken uitgebreider dan zijn voorgangers. Naast het selecteren van het geslacht, gezicht en haarstijl zijn er tientallen snowboards, schoenen en andere kledingstukken van alle prominenten merken aanwezig. Als extra zitten er zelfs complete pakken in Amped zodat je bijvoorbeeld als tuinkabouter op de piste kunt staan. Wie wil dit nou niet. Het komt er op neer dat je in Amped 3 er precies zo uit kunt zien als je wilt, zonder dat dit verdere invloed heeft je snowboard eigenschappen.

Als je eenmaal je digitale zelf hebt gecreŽerd kun je beginnen om nummer 1 van de wereld te worden, of toch niet? Zoals als ik al aangaf wijkt het nieuwste deel nogal van zijn voorgangers. Waarschijnlijk bracht de realistische gameplay zonder noemenswaardige verhaallijn niet genoeg op en is er dit keer gekozen voor wat moderns. Misschien is modern niet het juiste benaming en is vreemd meer op zijn plaats. Er is dit keer een heuse verhaallijn aanwezig dat je een absurd avontuur laat beleven met bizarre plotwendingen en de meest onwaarschijnlijke personages. De tussenfilmpjes lopen uiteen van schetsboeken met foto`s tot animaties uit de 8 en 16 bit periode. Als hoofdrolspelers zijn er buitenaardse wezens en varkenskoppen op veren. Een klein deel van de filmpjes is nog leuk maar vaak zijn ze zo over de top dat je niet eens door hebt wat je nu eigenlijk moet doen, totdat je de uiteindelijke opdracht krijgt. Te bizar om daadwerkelijk leuk te zijn.

Ook het realisme in de gameplay is op de schop gegaan. Al direct vanaf het begin, kan een speler die bekent is met de vorige delen, er stunts uitgooien waar hij in Amped 2 alleen maar van kon dromen. Verwacht echter geen SSX-achtige taferelen. Amped 3 houdt zich tussen de het realistische Amped 2 en de over de top SSX speelstijl. De verschillende grabs tijdens sprongen zijn dit keer makkelijker uit te voeren. Ook de subtiele behandeling van het pookje die nodig was om een langzame en stijlvolle rotatie te maken is vereenvoudigd. Ondanks dat alles eenvoudiger is om uit te voeren voelt de besturing nogal los en indirect aan, waardoor het voor de Amped liefhebbers een hele stap terug is ten opzichte van het vorig deel.

Afbeelding 34Afbeelding 35Afbeelding 36


In Amped 3 is het wederom mogelijk je bewegingen aan elkaar te koppelen met de zogenaamde butter beweging. Nieuw is de mogelijkheid om doormiddel van Ďcarvení effectief de verschillende bewegingen die je maakt aan elkaar te linken. Carven is het stijlvol scherpe bochten maken met behulp van de linker of rechtertrigger. Ideaal voor het creŽren van grote combinaties aan punten en bonussen. Helaas lijken de verschillende stukken rails en boomstronken tijdens de afdaling haast magnetisch, zo sterk wordt je er na toegetrokken. Hierdoor wordt het stukken makkelijker om met een aaneenschakeling van butters, carvís en grinds een gigantische multiplier op te bouwen.


 Pagina 1 van 2 >> 2Top ^ 


  • Tuinkabouterpak!
  • Genoeg variatie in de opdrachten
  • Grootse omgevingen


  • Te bizarre verhaallijn
  • Ontbreken van multiplayer
  • Matige graphics

Voldoende
Voldoende
Na twee uitstekende delen is Amped 3 een lichte tegenvaller. Vooral liefhebbers van het realisme dat voorheen aanwezig was zullen ondanks de redelijk amusante gameplay die er voor in de plaats is gekomen teleurgesteld zijn. Met een aflopend winterseizoen zullen er deze winter waarschijnlijk geen andere snowboard titels meer uitkomen. Mocht je persť een snowboardtitel willen dan is Amped 3 de enige keuze voor de Xbox 360. Bedenk echter wel of je met de verschillende minpunten kunt leven.
0 lezer reviews voor deze titel

Azumi zegt:
16/01/2006
toch al nooit echt een fan geweest van snowboard spellen, maar voor de fans snap ik dat het misschien wel een tegenvallertje is.
helaas.
XD-sense zegt:
17/01/2006
pstmp }:]
retouw zegt:
17/01/2006
ziet er wel mooi uit
17/01/2006
ik ben echt zo een grote fan van Amped.
k heb Amped 1 en 2, maar die hele nieuwe stijl en controls trek ik gewoon niet.
ik vond het juist zo tof dat de controls zo uitdagend waren en dat je juist echt goed moest landen, in tegen stelling tot andere snowboard games.
de stijl zou ik nog kunnen trekken. die lijkt me nog best geinig maar ik hield zo van die oude.
misschien dat als ze alleen de stijl hadden verandert en de controls hetzelfde, dan had ik em waarschijnlijk nog gekocht.
eddyfever zegt:
17/01/2006
Ik moet zeggen dat de verhaallijn erg kort is, daarna om het 100% uit te spelen ben ik nog 800 dagen bezig want het zijn maar 1200 uitdagingen. Voor de rest leuk spel om te spelen, grapichs, idd nog niet echt 360 maar wel ok. en de huisstijl van het spel, BRILJANT!!!
Persoonlijke favoriet is de Hangglider, lekker zweven boven die bergen en dan een vrije val van een minuut maken :)
Vassie zegt:
17/01/2006
Geweldige game dit..heb hem nu uitgespeeld moet nog 1 achievement en dat is alles op goud maar dat zijn er toch niet zoveel meer..met deze game heb ik me toch het meest vermaakt sinds ik de xbox 360 heb..andere games die ik heb zijn kameo,pgr en pdz maar dit blijft een toppertje ondanks de grote verandering van deel 1 en 2 naar deel 3!
17/01/2006
Wat Vassie zegt. Leuke game, 100% funfactor. Niet perfect maar om het matig te noemen gaat mij wat ver. De humor is kemp, zou zomaar door Jiskefet bedacht kunnen zijn. Gaat dan ook nergens over maar is redelijk vermakelijk.
17/01/2006
Huh? Voldoende klinkt voor mij dat ik het spel niet ga halen maar door bovenstaande reacties ga ik toch twijfelen..
17/01/2006
KUTTTT SPEL !!!!!!!!!!!!!!!!!!
17/01/2006
bout game
17/01/2006
Nog altijd beter dan transworld snowboarding :)
Berrie zegt:
17/01/2006
Danku voor de review hond!
Maar ik ga hem niet kopen:)
17/01/2006
Zogauw ie afgeprijst is komt ie misschien.
Celius zegt:
17/01/2006
Snowboard-games gaan snel vervelen, dus dit is niks voor mij :)
Montis zegt:
18/01/2006
Ik vind het maar een matige review. Ik heb het spel bijna helemaal uitgespeeld en als je de verhaallijn te bizar vind heb je gewoon geen gevoel voor humor. Harstikke origineel voor een snowboardspel... Ik heb in een scheur gelegen om de filmpjes tussendoor. Het spel is behoorlijk komisch, van de filmpjes tot excuses voor de naam Amped 3 en het is inderdaad anders dan Amped 2, maar anders betekent misschien wennen, maar niet meteen slechter. Er zit zat uitdaging in het spel (qua combo's) en voordat je alles op Goud hebt gehaald ben je toch al snel zo'n 40 uur verder. Het ziet er prima uit (verwachtingen van veel mensen te hoog?) en het speelt gewoon lekker. Ik vind het een ondergewaardeerde lauchtitel, maar mensen spelen blijkbaar liever een opgehemelde shooter als PDZ in 4 uur uit dan dat ze een potje snowboarden. Allemaal mogelijk, maar de minpunten die hier staan ben ik het niet mee eens. Alsof iedereen in Amped 2 maximaal multiplayer speelde... Daar kon je amper een game vinden en kwam het op hetzelfde neer als nu: Combo-en voor de rankings. Boeiend dat je die mensen niet 1 keer in het kwartier voorbij ziet zoeven...
MM90 zegt:
18/01/2006
@Montis: Boeie, de mensen hier ( reviewers ) kijken toch eerst naar andere sites en dat mixen ze...Ben het met je eens, anders is niet meteen slechter.
18/01/2006
xbw heeft trouwens voor zover k het weet een dikke half jaar geen enkel column geschreven ,nou vindt ik niet perse dat dat niet hoeft maarh het zorgt wel voor n beetje afwisseling tussen de al late nieuwtjes door.
haantje zegt:
18/01/2006
Best een goed spel hoor!!!!!!

"Met een aflopend winterseizoen zullen er deze winter waarschijnlijk geen andere snowboard titels meer uitkomen".

Aflopend wintersport seizoen? die is nu juist op zijn hoogtepunt......
noppie99 zegt:
18/01/2006
er is AMPER een vleugje van het woord leuk. oftewel voor de dommerikken KUT SPELLLLLL
FrankB14 zegt:
18/01/2006
Het gare aan snowboardspellen is dat het gare spellen zijn. Ze worden best snel gaar en als ze gaar zijn dan zijn ze niet leuk meer. Dus gaar.
M-F-z0r^ zegt:
19/01/2006
idd amped is echt een leuk spel, veel challanges enorme pistes, veel tricks, grappig online en het speelt gewoon lekker, het spel heeft gewoon iets aparts waardoor het leuk blijft, ik heb het nu een maandje en het verveeld niet, het is leuk om dezelfde piste op verschille 'routes' te doen en echt goed te worden met elke piste, je kan je poppetje precies naar jouw eigen stijl maken waarbij je meer keuze hebt als ssx on tour die ik op de oude xbox speelde, het is gewoon verslavend en je komt ECHT in die wintersport sfeer.
de nadelen zijn wel dat de rotsen er soms een beetje appart uitzien en dat de huizen niet volledig gedetailleerd zijn. Alsof je dat merkt als je daar voorbij zoeft. Het is gewoon een erg vermakelijke game en als je er niet mee kan leven dat de graphics niet alles uit de xbox360 halen is dat jouw probleem, het is altijd nog mooier dan de vorige generatie (snowboard)games dus ga dit nou geen middelmatig spel of een kutspel noemen. Als je niet van snowboard games houdt moet je niet op een review van een snowboard game aan komen zetten.
M-F-z0r^ zegt:
19/01/2006
nog wat.. zonder hdtv zie je niet zoveel verschil tussen games die alles uit de 360 halen en games die veel uit de 360 halen, dus ga nou niet lopen mierenneuken over die verschillen die je toch niet heel goed ziet op je gewone tv
21/01/2006
lol !!!

Daag Niels maar even uit voor een potje Amped 2 ;)
21/01/2006
schijt game en dikke melkerij
soolmaan zegt:
24/01/2006
als ik de reacties zo lees dan is er nauwelijks een tussenweg voor deze game, or you love it or you hate it... eigenlijk ben ik er nog nix mee opgeschoten :)
Meanzo zegt:
25/01/2006
soolmaan het is wel dat de meeste die het spel hebben vinden het leuk. degene die het niet hebben vinden het niet leuk. ik heb deze game niet maar hij lijkt me wel leuk. maar kan je geen multiplayer? hiermee bedoel ik geen live maar gewoon tegen elkaar met 2 controllers.
M-F-z0r^ zegt:
28/01/2006
je kan zo een soort challange doen met z'n tweeen , online is alleen leaderboards, maar het is fantastisch om alleen te spelen, ik was er eerst ook niet ethausiast over maar toen ik bij een vriend had gespeeld draaide dat helemaal om, het is echt een leuke game, veel speelplezier, je haalt makkelijk de 1000 gamerpoints. Het is niet te moeilijk, gewoon een leuke game met een geweldige sfeer en coole filmpjes:p
L3MMING zegt:
05/02/2006
helemaal mee eens, wie hem niet heeft of niet gespeeld heeft vindt het inderdaad niks, en wie het spel wel heeft vindt het een heel leuk en vermakelijk spel... vooral de wacke storyline vindt ik helemaal te gek
Draguex zegt:
18/02/2006
nooit van dit soort spellen leuk gevonden, op een paar na dan, maar dit spel lijkt me dom.
23/02/2006
mij lijkt het spel juist wel heel leuk ik hou ook wel van snowboard games ik heb hem nog niet maar ga hem misschien wel halen :p *)
zegt:
24/02/2006
heb hem eindelijk uitgespeeld,vet!!!! spelll *)
x15killer zegt:
26/02/2006
ik heb em helemaal uitgespeeld en heb ook alles op goud gehaald... was niet zo moeilijk maar toch erg vermakelijk. ik vind het wel jammer dat ik geen online multiplayer kan doen maar daarintegen zijn de leaderboards heel erg uitgebreid (voor leaderboards dan) sta zelf op plaats 13 ergens :D.
player zegt:
20/04/2006
wat een stelletje eikels; ssx3 vind ik dan nog mooier, beter; een gemiste (nextgen) kans!
ze hadden er iets heel moois van kunnen maken met de mogelijkheden van de xbox360.
Nu maar wachten op ssx5.
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Nog geen login? registreer je dan eerst.
 
nCode World Domination True