Dit is het archief van Xboxworld V3.

Bezoek Xboxworld.nl voor de laatste updates.
Review: Outlast
Artikel: XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Review: Enemy Front
Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Artikel: Xboxworld beta is open!
Artikelen

XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!

Reviews

Outlast Outlast
Enemy Front Enemy Front
Transformers: Rise of the Dark Spark Transformers: Rise of the Dark Spark
Murdered: Soul Suspect Murdered: Soul Suspect
UFC UFC
MotoGP 14 MotoGP 14
Tour de France 2014 Tour de France 2014
Sixty Second Shooter Prime Sixty Second Shooter Prime

Meer Artikelen Meer Artikelen

Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud! Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud!
XBW Review: Outlast XBW Review: Outlast
XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
XBW Review: Enemy Front XBW Review: Enemy Front
XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live! Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live!
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!
Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare multiplayer Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare...
Eerste gameplay trailer van Dead Island 2 Eerste gameplay trailer van Dead Island 2
Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en screenshots Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en scree...

Meer Nieuws Meer Nieuws

Black
 
Black
 
Platforms
Xbox
 
Uitgever
Electronic Arts
 
Developer
Criterion Games
 
Genre
Eerste persoons shooter
 
Release datum
Xbox
Reeds verschenen
 
Waardering
Goed
Goed


 
Meer info Meer info

Naar Forum Naar Forum

 
Gepost door Mirik Smit op 25 februari, 2006
Black review

In de toekomst zullen de spannende releases voor de Xbox langzamerhand opdrogen. Gelukkig is dat momenteel nog niet zo ver en we moeten dan ook genieten van de spellen die momenteel uitkomen voor ons vertrouwde groene monster. Electronic Arts bracht een interessante shooter uit die door vele mensen in de gaten werd gehouden. Het is dan ook een spannende review hier onder.


Black is een eerste persoons shooter van Electronic Arts’ Criterion shooter, de makers van Burnout, die een ander licht wil schijnen op de schietervaring. Maar is dat genoeg? Na het spel flink en meerdere malen tegen de grond geworsteld te hebben kunnen we daarover zonder scrupules een duidelijke uitspraak maken die we hier onder uiteen zullen zetten voor jullie.

Het verhaal in Black is gelukkig simpel gehouden. Hoewel de ontwikkelaar het interessant vind om te zeggen dat de tussenscènes en het verhaal geproduceerd zijn door een belangrijke figuur die meehielp bij de productie van de populaire televisieserie ‘24’, is dat wat ons betreft van geen belang. Sterker nog, Black moet je zien als een aantal aparte scenario’s die samenhangen met een verschrikkelijk dun verhaallijntje dat op bijzonder oninteressante manier in beeld is gebracht. Jij speelt Keller, een zogenaamde ‘Black Ops’ commando-eenheid die onder het mom van anonimiteit voor Amerika de veiligheid bewaard in potentieel explosieve oorlogsgebieden. Zijn doelwit is de Seventh Wave terroristenorganisatie die geleid wordt door een ex-Black Op genaamd Lennox. Deze tussenscènes, met twee echte acteurs, vinden plaats in een ondervragingsruimte waar je alleen de monden en handen van de twee karakters te zien krijgt. De stemmen die deze karakters hebben lopen niet synchroon met de monden die je ziet en zijn bovendien bijna storend overdreven. Keller is in deze tussenscènes aan het uitleggen aan zijn superieuren wat er precies gebeurde in zijn jacht op Lennox en de levels die je speelt spelen zich dan ook in ‘flashback’ af.

Wederom, verdiep je alsjeblieft niet in het verhaal. Hoewel het spel je de eerste keer dwingt dit verhaal te bekijken, wardoor je soms voor een dikke minuut naar die twee mannen in een slecht belicht kamertje zit te kijken, blijft het allemaal de moeite niet waard. Je kunt immers in plaats van het kijken naar deze suffe tussenscènes je wapens afschieten in een door Holllywood geïnspireerd actiescenario. Dit is dan ook logischerwijs waar het spelplezier te halen is, niet in het verloop van het zo interessante standaard verhaal.

De gameplay ondergeschikt

Zoals je ongetwijfeld meegekregen hebt is door Electronic Arts’ marketing de indruk gewekt dat in Black alles kapot kan. Dit moet je meteen vergeten, dat ia namelijk totaal niet waar. Black draait vooral om het afschieten van wapens op een realistische en vernieuwende manier. Nou is het indrukken van de rechter trigger op je controller natuurlijk niet speciaal vernieuwend, maar het resultaat van wat er op je scherm gebeurd en wat er door je speakers klinkt is nog nooit vertoond. Het eerste level waar je in verzeild raakt speelt zich af in een stad en je zult gelijk ervaren dat waar je kogels inslaan de vonken en stukken er van af vliegen. Auto’s exploderen en alle ruiten uit de omliggende gebouwen knallen uit elkaar als je een granaat naar binnen gooit. Erg indrukwekkend allemaal, vooral als er de nodige vijanden zijn die de grond voor en naast tot een grote stofwolk schieten. Ook zijn er vaste punten in dit level, waarbij als je een granaat gooit, of een raketlanceerder afschiet, stukken gebouw ineenstorten. Visueel is het afschieten van een wapen bijzonder gaaf in beeld gebracht. Overal exploderen dingen en veroorzaken kogels grootse stofwolken.

Afbeelding 40Afbeelding 41Afbeelding 42

Maar gaat het nou echt kapot?

Maar gaat er nou werkelijk iets kapot? Soms wel! Het systeem in Black is dat als er vijanden naast of achter staan, het waarschijnlijk kapot kan. Zo zitten vijanden vaak achter barricade die volledig te vernietigen zijn, weliswaar altijd op dezelfde manier maar ze gaan wel kapot. Ook zijn er in elk level een aantal vernietigbare elementen die in de vrij te spelen Black Ops speelmodus vernietigd moeten worden. Dit zijn zo’n 10 tot 30 voorwerpen in elk level en zijn meestal de voorwerpen waarvan je het verwacht. Monumenten, auto’s, benzinestations en enkele andere opvallende levelelementen. Naast deze begrijpelijk vernietigbare secties van een level, die overigens vaak met spectaculaire explosies de lucht in gaan, zijn er ook kleinere objecten die op te blazen zijn. Zo zijn er rode kisten en rode tonnetjes, vaak ook te vinden in andere spellen, die eveneens op te blazen zijn. Af en toe is een muur kapot te maken, maar dit is alleen van toepassing op levels waarbij dit noodzakelijk is om vooruit te komen in het spel. Zo kom je soms regelmatig voor de rare inconsistente situatie dat je in een level door een hoopje puin niet door kunt, de muur er naast niet kapot kan maken, maar als je een deurtje in gaat de muur net naast de muur en achter de puinhoop wel.

 Pagina 1 van 2 >> 2Top ^ 


  • Machtige presentatie!
  • Ongekende wapengeluiden


  • Weinig uitdaging
  • Bijzonder eentonig
  • Slechte laatste levels

Goed
Goed
Black is een shooter die het vooral van de presentatie moet hebben. De ongekende wapengeluiden en visuele impact die het afvuren van je wapens hebben is bijzonder. Maar helaas maakt dit het spel niet persé interessant om te spelen. Er is zo weinig diepgang in het spel te vinden, dat vrijwel elk level identiek in elkaar steekt en je precies dezelfde uitdagingen bied. Heb je interesse in een shooter die je niet meer bied dan een indrukwekkende schietervaring, dan moet je het spel aanschaffen, anders toch even laten liggen tot de prijs naar beneden komt.
0 lezer reviews voor deze titel

boss zegt:
25/02/2006
Niet zo goed voor het first person shooter genre als burnout voor het racegenre dus...
25/02/2006
Black&dekker, Black to the future. zwartjoekels.
Toch heb ik aan het begin al aandacht gehad voor deze game en hij is ook gewoon cool in z'n genre. Maar welke xbox360 bezitter heeft er nog oog naar een xboxgame...
basovich zegt:
25/02/2006
ik d8 dattie egt meesterlijk ging worden:o..maar tog neit;)
BAERTJE C zegt:
25/02/2006
ja idd siemon maar ik zeg altijd maar als je maar niet BLACK rijdt
of blackant
of blacken
of BLACKstreet boyz
25/02/2006
Ik koop 'm wel als tie voor €20 ligt :D
Ik vind €59.99 nog iets te duur voor dit spel... :p
carlito zegt:
25/02/2006
nou ik vind het een top spel! 3)
bennie zegt:
25/02/2006
hoe zit het met de multiplayer dan? als die er is
Mirik zegt:
25/02/2006
zit geen multiplayer in slimpie, wordt toch nergens genoemd! :)
shd zegt:
25/02/2006
Ik vind het ook een super spel.
Harde aktie, lekker knallen, grote ontploffingen.
Heerlijk even afreageren, en leuk voor de buren.
fpsfreak zegt:
25/02/2006
nee
jmmr en hoe komt t dat alle wapens opeens wit-zilver zijn in plaats van gewoon BLACK?
25/02/2006
Men in BLACK

ook zo van die vette wapens.
ik vind 1 ding spijtig, WAAROM leasen ze dat spel niet op de 360 ????? Wie speelt er nou nog op z'n gewone XBOX??
carlito zegt:
25/02/2006
ik speel nog op mijn "gewone"xbox! want ik heb geen 360. vooral het geluid is erg vet, vind ik, lekker hard knallen!
MM90 zegt:
25/02/2006
Dat had ik een paar weken geleden al gemeld dat er geen multi-player in zit, ik ben zo 1337. Mja, Black wordt een triologie. Op xbox360 zal deel 2 ook uitkomen maar dit 1e deel niet.
king kai zegt:
25/02/2006
Men in BLACK

ook zo van die vette wapens.
ik vind 1 ding spijtig, WAAROM leasen ze dat spel niet op de 360 ????? Wie speelt er nou nog op z'n gewone XBOX??

Ja, idd! Ik zou het spel graag willen hebben, maar dat kan dus niet met mijn 360 :(
DarkLink zegt:
25/02/2006
en daarom hou ik dus me oude xbox zodat je niet baald als er een gave game uitkomt maar alleen voor de oude xbox:p
gizmox zegt:
25/02/2006
en je hebt niet veel opties.... das ook jammer. in sommige games zoals GR2 kun je ff firfight doen of defend of zoiets maar hier helemaal niks! alleen de levels die je hebt uitgespeld kun je overnieuw doen... en das ook een groot minpunt... maarja.. toch ff lekker knallen
bubu zegt:
25/02/2006
ik snap da live ff niet meer ... :/ xbox live silver is gratis maar hoezo wat kun je allemaal met silver? niet online gamen lijkt me?
ik zit nu nog met de gratis maand xbox live gold en speel dus lkkr pdz maare.. ja hoe zit dat nou precies :/?
X-Junk zegt:
25/02/2006
jammer had er meer van gehoopt !
tolinden zegt:
25/02/2006
Gezien de media hype zal ie wel goed verkopen (driv3r??) en snel omlaag gaan in prijs.Ik vond burnout ook niet zoveel diepgang en afwisseling in gameplay brengen.Die titel kocht je toch ook voor de spectaculaire botsingen??
Als multiplayer games heb ik nog steeds plezier van deze titels..Black gaat dat rijtje aanvullen!!

Ik verwacht trouwens nog jarenlang met mijn xbox(en) te gamen!!! sytem link anyone?

tolinden zegt:
25/02/2006
WTF geen multiplayer????Laat maar hangen dan!!!
26/02/2006
Dus kort samengevat:
Hou je van?
- Een toch wel slappe tot geen storyline
- Slecht belichte cutscenes
- Hollywood categorie B-films
- De zowieso slappe gelul van EA
- Niet synchoom lopen van stemmen "Check ook engelse
films op de ZDF"
- AI waarvan je zeker weet dat het geen uitdaging gaat
bieden
- Enkel de voor de hand liggende dingen verrot geschoten
kan worden. Max. 30 per missie. Waarschijnlijk
verdwijnen de eerste kogels die je op een muur hebt
geschoten na een clip geleegd te hebben
- En vindt je Halflife en Halo vet kut
- Tof vindt om zo'n €60,- uit te geven voor een spel die je
binnen enkele uren uitspeelt
- Zelfs (jawel) secundaire opdrachten heeft die niets
verrijken aan het spel
- En tot slot je dingen wil gaan slopen nadat je gestoord
wordt van een malloot met hockeymasker die niet dood
wil op wonderbaarlijke wijze (en dat met die AI)
Kopen dus!!


CoennoeC zegt:
26/02/2006
Ghost recon 3!!!!!!!!!!!
ubisoft zegt:
26/02/2006
jammer je hebt het spel binnen 8 uur uit gespeelt
Xenion zegt:
26/02/2006
Ja egt weer zo'n EA spel. T leek me wel wat maar het resultaat is echt onder niveau.
Maar ja dat zijn we gewend van deze uitgever :P
Havelaar zegt:
26/02/2006
Ik had deze game donderdagochtend gekocht en s'avonds had ik hem al uitgespeeld. Sorry hoor, maar hier ga ik geen 60 euro voor neertellen. Ik heb hem de volgende dag omgeruild tegen Half Life 2. En die is elukkig veel beter en veel langer. Black is een tegenvaller. Jammer, Ik had er meer van verwacht.
grunqe zegt:
26/02/2006
Ik heb hem nu een paar dagen en vind het een erg leuk spel. Misschien een wat kort spel wat je in acht uur op normal moeilijkheidgraad uitspeeld. Maar het spel heeft een grote replay waarde zo heb je nog de moeilijkheidsgraden hard en als je die uitgespeeld hebt ook nog black ops. Bij een moeilijkere moeilijkheidsgraad liggen er minder health packs, meer vijanden en sterkere wapens op verstopte plekken. Erg jammer dat hij geen multiplayer heeft anders was dit echt een spel met de zelfde kwaliteiten als Halo. Het spel heeft ook goede cijfers gekregen bij bv: IGN: 8,6, Gamespy: 8,0, Teamxbox: 8,5 en bij gametrailers.com: 8,6. *)
26/02/2006
Wat wel jammer is dat sommige mensen die reageren een beetje negatief klinken.
Mij lijkt dit spel hartstikke goed. Ik heb alleen geen xbox 360 (nog)...
Nu er zo'n spel op de 'gewone' xbox is wacht ik met het kopen van een xbox 360. :)
gizmox zegt:
26/02/2006
yo partyproof lul niet! dat jij dit spel niks aan vind boiet ons geen reet! sommige zijn er verzot op en sommige niet, je blijft verschil houden! en wat je nu allemaal schrijft haalt de lol ervan af van anderen die dit spel misschien wel willen kopen maar nu opeens denken van: oei, dat jongetje zegt dat het spel niet zo goed is, nou, dan laat ik hem maar liggen. dat moet je niet doen... en eh... ik denk dat ze toch lievger de review vertrouwen dan wat jij zegt lulhen...!
Gkid zegt:
26/02/2006
Dit is echt boelshit alleen omdat iemand zegt dat het spel nie boeiend is lopen jullie der allemaal achteraan dit spel is heus wel meer waard dan goed!!
Hvc. zegt:
26/02/2006
super kneiter
MM90 zegt:
26/02/2006
gizmox, nu lul je echt krom. Als die kobold zegt dat een game goed is, vinden jullie dat ook. En als ie zegt dat ie niet goed is, laten jullie de game in de winkel liggen. Dus............
Hellspawn zegt:
26/02/2006
Mmm... Ik snap de negatieve reacties niet helemaal... Soldier of Fortune II - Double Helix is bijvoorbeeld een game die erg veel Xbox bezitters hebben... BLACK valt in dat genre, en is feitelijk qua presentatie, graphics en geluid veel beter ook nog... Okee, het draait bijna zuiver om het afschieten en de story is wat vaag ja... Maar voor de rest is het een zeer indrukwekkend spel... De impact van de wapens is echt zwaar en sommigen zullen dat overdreven vinden, omdat je best wel veel kogels moet afschieten om een vijand te vloeren... Maar de game is erg vermakelijk en de explosies zijn adembenemend... Ook die RPG's die van alle kanten op je staan te knallen soms geven toch zeker een vorm van uitdaging... Want je ziet soms niet waar het vandaan komt... Je moet dus goed kijken aan het rookspoor waar de raket vandaan komt sjeezen... Ik vind het een erg goed spel, dat zeker een 8/10 waard is... Okee, er valt heus wel wat op de game aan te merken, maar ondanks dat het spel voor een groot deel lineair is, krijg je toch vaak genoeg de mogelijkheid om hier en daar een alternatieve route te nemen... Je moet deze game gewoon een kans geven... Ik merk verder nog op dat de besturing geen enkel mankementje heeft en dat de framerate ongekend goed is, ondanks alle heftige explosies om je heen... Een meesterwerkje van Criterion... Het grootste nadeel van de game is dat je hem niet kunt spelen in een multiplayer, maar dat moet dan maar gebeuren via BLACK 2... Als je van shooters houdt: kopen die hap! :)
gizmox zegt:
26/02/2006
hoezo lul ik krom mm90? IK ZEG DE WAARHEID! het is een mooi en uitdagens spel, dat er wat minpunten aanzitten dat weet iedereen, maar ga nou allemaal niet zo liggen zeiken dat het spel slecht is. en eh, mm90, ik lul nooit met anderen mee omdat je dan verrekte laag zinkt! en ik vind het een leuk spel met wat kanttekeningen nou..... als je hierover gaat zeiken ben je een mierenneuker.... en laat iedereen ijn zijn waarde, iedereen heeft recht op een eigen mening.... whoehaaa!!!!
gizmox zegt:
26/02/2006
dus aub, ga niet iedereens reactie afzeiken...
tolinden zegt:
26/02/2006
Heb em vanmorgen zitten spelen en ik vin em gaaf.. Meer als een gave shooterervaring heb ik niet nodig als ik een spel als dit koop...

@ Partyproof ; Sukkel die je bent,...Ik koop deze titel ook pas als hij in de budgetbakken ligt, maar dat neemt niet weg dat ik het een stoere game vind. Ieder zijn meuk zeg ik altijd!! Je bent de grootste NAPRATER die je tegen kunt komen op deze site en hebt niet echt een eigen mening. Trouwens alles wat je schrijft klopt, behalve dat stukje over halo, half life 2 en de 60 E voor een game uitgeven. Raar he??? dat mensen zaken leuk kunnen vinden die de massa minder vind!!! Dat is nou een eigen mening!!! FLAPDROL!!
Avalon zegt:
26/02/2006
Het spel is WEL goed, ok geen pakkend verhaal maar genoeg uitdagingen.

Grafix en Sound zijn echt geweldig !!!

Topgame !
MarsP zegt:
26/02/2006
Volgens mij zijkt gizmox hier het meest! laat die gast. ik vond het wel grappig om te lezen.

Alles wat hij schrijft klopt, maar je bent wel een naprater??|:-
hij overdrijft een beetje misschien maar het eens zijn met iemand hoeft geen napraten te zijn toh!?

neem het met een korretlje zout;)

Veel plezier met "black" zo niet dan pech! ;)
fpsfreak zegt:
26/02/2006
jah weet je Ea heeft geen stijl
kijk nu naar timesplitters2 dat was egt uniek .
maar deel 3 werd weer gewoon omgevormd met meer mogelijkheden
maar ze hebben dan ook de special effect verwijderd en het heeft zijn eige tintje verlore
EA is egt zoiets als Mcdonalds terwijl je zin hebt in een chique diner
fpsfreak zegt:
26/02/2006
wie zit hier eigelijk te lulle ?lullen
fpsfreak zegt:
26/02/2006
jah weet je Ea heeft geen stijl
kijk nu naar timesplitters2 dat was egt uniek .
maar deel 3 werd weer gewoon omgevormd met meer mogelijkheden
maar ze hebben dan ook de special effect verwijderd en het heeft zijn eige tintje verlore
EA is egt zoiets als Mcdonalds terwijl je zin hebt in een chique diner
gizmox zegt:
26/02/2006
ach ja.. nu ik wat heb gezecht gaat iedereen tegen mij zeiken.... nou nou zeg.. eigenlijk horen we over de game te praten en niet wie er ligt te zijken.... maar nu ik ff nadenkt.. doe ik dit zelf ook! mijn excuse :)
MM90 zegt:
26/02/2006
Chill gizmox -_-.
26/02/2006
wie heeeft hem al uitgespeeld???...hoe lang heb je eer dan over gedaan??
Mirik zegt:
26/02/2006
staat in de review michel.
MM90 zegt:
26/02/2006
6-7 uur.
boogje zegt:
26/02/2006
@michel.

5:45
Heras zegt:
27/02/2006
Stoer hoor, als je hem in 5:45 uitspeelt...

Ik vind Black een superleuk spel. Het is inderdaad wat eentonig in zijn vorm, maar wel op een fucking toffe manier! Het geluid is echt fantastisch en het grootste deel van de graphics ook.

Ik ben al heel wat uurtjes zoet met Black en ren niet in 5-6 uur als een dolle driekus door de velden.
boogje zegt:
27/02/2006
éheras. hij vroeg in hoevele tijd ik hem had uitgespeeld en ik geef antwoord..

ik heb geen zak gezegd om "stoer" te doen.

lezen is niet uw sterkste kant?
gizmox zegt:
27/02/2006
ik heb hem nu ondertussen ook uitgespeeld en ik deed er 8.34 over... of ik ben niet zon goede gamer of ik geniet gewoon van het spel zonder er echt doorheen te knallen (dat is wel de bedoeling maar ja, wie kopt er nu een spel om hem zo snel mogelijk uit te spelen)?
gizmox zegt:
27/02/2006
en eh.. bij ign heeft dit spel een 8.6 gekregen! je kunt dus zien dat meningen verschillen
fpsfreak zegt:
27/02/2006
maar bij Gamespot kreeg hij iets van 7.3 ?
gewoon n goede algemene game?
maar als je al van fps houd zonder al te veel diepgang kan k me voorstellen dat dit n dijk van n game is.
dit wou k eerst kope maar ik ga toch voor BIA=earned in blood.
slechte keuze mischien?
als je dit vind zeg het dan ,want k ben r nog niet zo goed uit
soolmaan zegt:
27/02/2006
kom ik weer aan met m'n ernstige twijfel voor wat betreft het score-systeem van xbw.nl. ik lees een vrij negatieve review qua toon, maar toch krijgt Black de waardering 'Goed'. DoA4 kreeg dezelfde waardering met een veel positievere recensie. Als hierop met enige verontwaardiging werd gereageerd, dat 'Goed' misschien wel te laag was, dan krijg je te horen dat met 'Goed' toch ook echt 'Goed' bedoeld wordt. Maar dan lees ik deze review... I (still) don't get it!
50cal zegt:
27/02/2006
wat is er mis met een vredig spel
met bloemetjes vogeltjes en schaapjes in de wei en zo
is toch veel leuker!!!
Gkid zegt:
27/02/2006
@MM90
jij zegt dat gizmox het zelfde zegt als andere maar jij doet het zelfde dat is bijna precies hetzelfde als ik zei

@gizmox
als jij zegt dat je andere mensen in hun waarde moeten laten dan moet je dat zelf ook doen ze geven niks meer dan hun MENING en wat ze zegge zijn geen FEITEN!
fpsfreak zegt:
27/02/2006
jah en het is n zzer degelijk spel alleen verwachte iedereen r heel veel van . Als iedereen nu dacht dat het zowieso al prut s dan zouden ze nu zeker zegge dat het een grote verrassing is..en smaken verschillen
en die klere ruzie tusse die mm90 en die gizmox is best geinig ,is hier teminste iets leuk te lulle,
begrijp me niet verkeerd hoor deze site is goed
tolinden zegt:
27/02/2006
I see a red door and I want to paint it black, tatadam. no colours anymore na na na na na naha...Nanana nana na nana na na nan na na na....tututu tudu du du du du du du duu du duuuuuuuuu.......Yippie!!!
27/02/2006
(snap eigenlijk niet waarom ik er op in ga, maaruh..)

@ tolinden:

Ooit wel eens van Cynisme gehoord of kan je IQ dat niet bevatten?
Lees de Mirik's review maar eens na, zul je zien dat al die punten (behalve die van EA dan) genoemd zijn...
Idd vindt 't spel niks, mag ik vinden toch of heb ik je dan meteen persoonlijk beledigd?
Iemand anders kan em misschien wel vet vinden. (zal 't voor je uitleggen, dat is inclusief jij)
Dus wat is dat met dat gelul van jou?
Praat veel zegt weinig... hoop gelul...

ok, end of statement...
tolinden zegt:
27/02/2006
Naprater
tolinden zegt:
27/02/2006
@ Partyproof ; I see a red door and I want to paint it black, tatadam. no colours anymore na na na na na naha...Nanana nana na nana na na nan na na na....tututu tudu du du du du du du duu du duuuuuuuuu.......Yippie!!
fpsfreak zegt:
28/02/2006
@ I see a red door and I want to paint it black, tatadam. no colours anymore na na na na na naha...Nanana nana na nana na na nan na na na....tututu tudu du du du du du du duu du duuuuuuuuu.......Yippie!!
Voeg een reactie toe


Weet je wel dat je uh...iets van 30 jaar achterstaat,
tegenwoordig hebben ze iets meer ruiger zoals :
Bloodhoundgang,KoRn,Blur,Nirvana....
zie je wat mijn punt is.Niet dat de stones flikkers zijn want ze zijn wel goed
fpsfreak zegt:
28/02/2006
en wat betek. Cynisme???
28/02/2006
nog niet het geprobeerd maarja het is van EA dan zal het wel een klotte game worden
fpsfreak zegt:
28/02/2006
Hoe komt het dat iedereen EA haat en toch dat het de grootstegame-uitgeverij is??

en wat betek. Cynisme???
28/02/2006
Ze melken;) daarom ''haten sommige ze'' ik ben ook niet onder de indruk van EA
gizmox zegt:
28/02/2006
ik haat ea niet... sommige games vind ik fabtastish en sommige games waardeloos. en.. ik bied mijn excuses aan voor iedereen die ik (zogenaamd heb beledigd). ik moet gewoon wat te lullen hebben en als ik al die dingen zeg dan komt er vanzelf wel een leuke (of minder leuke) debat.... dus, iedereen bee happy!!!!!!!!

en ehh... je ziet wel dat er nu genoeg reacties zijn geweest.
fpsfreak zegt:
28/02/2006
EA is veel te commercieel?
gizmox zegt:
01/03/2006
en eeh.... hoe komt het dat telkens een deel van mijn reactie hier niet komt te staan? wordt het weggehaald of iets want ikm had er meer bij geschreven.... hmm raar
01/03/2006
Wat zijn jullie toch ook een stel kinderachtige apen he....niet normaal
01/03/2006
lol anderhalf jaar geleden woor het laatst op xbw geweest :P

ik krijg black van de Powerunlimited :P gratis :>
gizmox zegt:
01/03/2006
ehm vitocorleone dat kan wel waar zijn ja, we stammen allemaal van de apen af (moet ik nu zeggen gedist? nee, laat ik dat maar niet doen).

hoehaha.... apie
01/03/2006
Dat bedoel k nou gizmox....dat kinderachtige gedoe. Geef gwoon commentaar op de spelle en doe verder niet zow achterlijk
gizmox zegt:
02/03/2006
hehe het was maar een grapje je joh.... dat kun je toch wel waarderen of nie?
gizmox zegt:
02/03/2006
oh ja, en is het iemand opgevallen dat in het spel burnout rebvenge er ook een black auto is? want ik zie die auto soams wel eens verschijnen onder het laden met de titel black erop en een kogelgat.....
XTENDER zegt:
02/03/2006
ga eens ff dood allemaal wil je. _0/
gizmox zegt:
02/03/2006
maak jezelf maar af doe ie tenminste iets nuttigs....
gizmox zegt:
02/03/2006
_0/
02/03/2006
tja zoals die party proof het heeft gezegd (zie reactie):
je kan het spel ook niets aan vinden.
Gelukkig zijn er meer mensen die juist wel te spreken zijn over deze game. :)
02/03/2006
sommige reacties deugen niet |:-

(kom er nog op terug 8) )
gizmox zegt:
03/03/2006
ja duh..... er zitten altijd wel een paar rotte reacties bij. en eh.... dat ik zei maak jezelf maar af is tegen die ene xtender niet tegen jullie allemaal hoor.en eh ik heb een glitch ontedekt in black. als je bij de grote fabriek bent waar allemaal mijnen liggen en er staat ee poppetje op en ik shiet die mijn kapot dan vliegt ie heeeeeel ver de lucht in en blijft hangen!!!!!1 weird... maar wel cool
MM90 zegt:
04/03/2006
fpsfreak, ik heb geen ruzie met gizmox. Als je 2 replys een ruzie vindt, k.
gizmox zegt:
04/03/2006
hehe, thats the spirit!!!
tolinden zegt:
04/03/2006
Ik vin het zielig voor jullie alle drie..
gizmox zegt:
04/03/2006
ACH MAN...THATS NOT THE SPIRIT!
06/03/2006
heb hem nu een weekje gespeeld en het valt zeker niet tege
gizmox zegt:
07/03/2006
heeeeey! waar blijven de reacties nou?
07/03/2006
tja gizmox, je kunt het ook zien als een lichte overwinning :)
gizmox zegt:
10/03/2006
ehh.. oke.... ik weet alleen niet wat je bedoelt maar ja...
Kassebas zegt:
11/03/2006
HEBBEE !! .. Gaa iik cker kope man !!:) . iik wilde hem al voordat ie in de winkel lagg..
11/03/2006
VETTE GAME!!!!!
fpsfreak zegt:
11/03/2006
prut game??
nee hoor :fantastische ervaring voor 5uur!!
ViperMike zegt:
18/03/2006
ALLES KAPOT!!!
Jori.s zegt:
19/03/2006
Kan je Black met ze 2e spellen? :{
19/03/2006
komt deze game op de xbox 360?

zo ja kan je hem dan ook online spelen :-?
Jori.s zegt:
19/03/2006
Denk wel dat tie nog op Xbox 360 komt :p
wel raar dat tie alleen nog op de xbox is uitgebracht

maar je kan hem niet online spellen
[ op de ouwe xbox dan:( ]
DxpZ zegt:
19/03/2006
Vandaag uitgespeeld! Einde was kut ineens kwam de aftiteling!

Maar 8 levels voor 60,- WTF?!
Jori.s zegt:
19/03/2006
hoezo een aftiteling? :~
21/03/2006
Dit spel is duidelijk geen €60 waard, voor de 6 uur gameplay die je er maar voor terug krijgt. heel erg jammer :'(
Jori.s zegt:
21/03/2006
komt er een deel 2 van black?:P
fpsfreak zegt:
24/03/2006
jah op de 360,en mischien komt Black1 ook op de 360
net hetzelfde als Fear
Jori.s zegt:
26/03/2006
vet :D
t0mazi0 zegt:
26/03/2006
WEL MOOI DAT ALLS KAPOT KAN}:]
jorrick zegt:
29/03/2006
ik heb er een demo van en hij is best nep maar ik vind hem best cool hoor3)
Apophis zegt:
07/05/2006
leuk voor als je ff wat agressie kwijt moet ... gewoon met zo'n groot machine geweer alles en iedereen in je weg neermaaien ... ... heerlijk !
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Nog geen login? registreer je dan eerst.
 
nCode World Domination True