Dit is het archief van Xboxworld V3.

Bezoek Xboxworld.nl voor de laatste updates.
Review: Outlast
Artikel: XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Review: Enemy Front
Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Artikel: Xboxworld beta is open!
Artikelen

XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!

Reviews

Outlast Outlast
Enemy Front Enemy Front
Transformers: Rise of the Dark Spark Transformers: Rise of the Dark Spark
Murdered: Soul Suspect Murdered: Soul Suspect
UFC UFC
MotoGP 14 MotoGP 14
Tour de France 2014 Tour de France 2014
Sixty Second Shooter Prime Sixty Second Shooter Prime

Meer Artikelen Meer Artikelen

Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud! Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud!
XBW Review: Outlast XBW Review: Outlast
XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
XBW Review: Enemy Front XBW Review: Enemy Front
XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live! Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live!
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!
Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare multiplayer Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare...
Eerste gameplay trailer van Dead Island 2 Eerste gameplay trailer van Dead Island 2
Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en screenshots Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en scree...

Meer Nieuws Meer Nieuws

Test Drive Unlimited
 
Test Drive Unlimited
 
Platforms
Xbox 360
 
Website
 
Uitgever
Atari
 
Developer
Eden Games
 
Genre
Arcade/simulatie racer
 
Release datum
Xbox 360
Reeds verschenen
 
Belangrijke Features
Clan Support
Online marktplaats
Online Multiplayer
Online toernooien
 
Waardering
Geweldig
Geweldig


 
Meer info Meer info

Naar Forum Naar Forum

 
Gepost door Mirik Smit op 06 oktober, 2006
Test Drive Unlimited review

Eden Games staat al jaar en dag bekend voor hun Test Drive serie. Maar met de komst van de next-gen platformen kreeg het team ambities die voorheen niet mogelijk waren. Stel je voor dat je een compleet eiland, met een omtrek van 200 kilometer ter beschikking hebt om op te racen? Zonder laadtijden? Waar je vrienden tegen kunt komen als je Xbox Live hebt? Zij begonnen dan ook de ontwikkeling aan een nieuw soort racespel, de M.O.O.R; ‘Massive Open Online Racing’. Is dit ambitieuze racespel geslaagd? Of heeft het concept jammerlijk gefaald? Lees het in onze bespreking.


De M.O.O.R!

Nee, we hebben het niet over een middeleeuwse inwoner uit het islamitische Spanje onder Arabisch bewind. We hebben het over een racespel dat volledig open is voor de speler en volledig online. Een spel waar je met je vrienden een prachtig tropisch eiland kunt verkennen en op ieder moment een uitdaging aan kunt gaan door even met je lichten te flitsen. Dat is het soort racespel dat Test Drive Unlimited is geworden. Een geslaagde versie van een misschien iets te ambitieuze visie op hoe het racegenre zich met deze nieuwe generatie zal ontwikkelen. Test Drive Unlimited speelt zich compleet af op het eiland Oahu. Eén van de acht grote eiland van de Amerikaanse staat Hawaï met onder andere Honolulu als een van zijn steden. De omtrek van het eiland is zo’n 200 kilometer en in het spel zul je dan ook intiem bekend worden met de verschillende contouren van dit groene eiland.

Als je het spel begint zul je een karakter moeten kiezen uit een aantal voorgeselecteerde personen. Deze staan allemaal in de rij op het vliegtuig naar Oahu te wachten en jij zult door het leven gaan als één van deze personages, althans, totdat je zin hebt om deze aan te passen qua kleding en uiterlijk op Oahu. Eenmaal gekozen, begint de leuke introductie waarbij het karakter op het vliegtuig stapt en land op Oahu. Je bent op het eiland op zoek naar een leuk huisje, maar hebt eerst een huurauto nodig om naar een makelaar te rijden. Je huurt een auto, wat ook in de toekomst kan voor beperkte tijd, zoals één uur, en krijgt instructies via je kaart. Deze kaart zal vanaf nu je leven beheersen. Het is namelijk een indrukwekkende kaart, die als hij geactiveerd wordt, de speler van zijn huidige locatie uitzoomt naar een overzicht van het eiland. Hierna kom je in een prachtig overzicht dat te vergelijken is met het populaire programma Google Earth. Je kunt in- en uitzoomen op gedeeltes van het eiland en zien waar de verschillende races, makelaars, clubs, kledingwinkels, autodealers en andere locaties te vinden zijn.

Selecteer je een locatie, of doet de computer dit voor je, dan zal je persoonlijke navigatiesysteem een prachtige route uitstippelen en je vrolijk op de hoogte houden van welke bochten je moet maken en hoe ver je verwijderd bent van je doelwit. Op deze manier ben je al snel bij de makelaar en kun je een huis selecteren. Zoals je snapt heb je alleen je spaargeld van je vorige leven bij je en kun je bij lange na geen van de prachtige paradijselijke huizen aanschaffen. Je neemt genoegen met een simpel stulpje, maar hebt de brandende ambitie ook een van de machtige villa’s op de kop te tikken. Want naast een prachtig uitzicht en een uniek interieur hebben de duurste huizen op Oahu ook de grootste garages voor het opslaan van de auto’s, die uiteraard snel in jouw bezit zullen komen.

Afbeelding 443Afbeelding 444Afbeelding 445

Racen waar en hoe je wilt

Je bent natuurlijk naar Oahu verhuisd omdat een vogeltje je vertelde dat het op het eiland goed vertoeven was voor autoliefhebbers. Na je huis gekocht te hebben en je huurauto weer ingestapt te zijn, wordt het dan ook tijd om een race te rijden en wat centen te verdienen voor een eigen bolide. De enige criteria die van toepassing zijn op de verschillende races die je kunt rijden zijn je ervaringspunten. Naarmate je namelijk meer races gewonnen hebt, zul je stijgen in positie. Je begint natuurlijk als een beginner, maar als snel ben je een amateur, hierna een professionele coureur en uiteindelijk een echte expert. Deze posities worden verdeeld aan de hand van de gamerscore die je haalt met de verschillende achievements in het spel. Je snapt dan ook gelijk dat Test Drive Unlimited iets heel erg unieks doet met de deze waarderingspunten voor je Xbox 360. Behaal je de criteria van een achievement, bijvoorbeeld ‘Win 10 races’, dan krijg je daar gamerscore voor en behaal je een bepaald aantal punten, te zien in een prachtig overzicht in je huis, dan ga je een positie omhoog en gaan er nieuwe races open. Uniek en creatief, we hopen dat meer spellen het op deze manier doen.

 Pagina 1 van 3 >> 2 3Top ^ 


  • Machtig groot eiland!
  • Toeren met vrienden is vet!
  • Meer dan racespel
  • Mooie graphics


  • Vaak lag in online races
  • Ietwat overweldigend


Geweldig
De, we kunnen het niet vaak genoeg zeggen, prachtige kaart met eindeloze opties om zelf races te maken of te filteren op wat je wilt zien, de mogelijkheid om een dikke 1600 kilometer aan geasfalteerde wegen te ontdekken met vrienden of alleen, direct mensen uit te dagen als je ze tegenkomt en de uitgebreide online opties maken dit spel echt tot een revolutie in het racegenre. Wij denken dan ook dat iedere racefanaat met deze titel de tijd van zijn leven tegemoet gaat en kunnen niet anders concluderen dat het een geweldige en echte next-gen titel is.
1 lezer review voor deze titel


Annoppie zegt:
06/10/2006
Het is jammer dat ik geen live heb.
lambo200 zegt:
06/10/2006
ik heb het spel ook gekocht en ik ben het met jullie eens
06/10/2006
is de besturing enorm verbeterd tegenover de laatste demo want vond het nogal kut als je BV: met de motor over een heuveltje sprong gelijk overal tegenop knalde en die houterige bewegingen
Netwin zegt:
06/10/2006
Het spel is inderdaad geweldig, en ook zelfs een aanrader voor mensen die niet super fanatiek zijn wat racen betreft vind ik. Alleen al doelloos rondrijden, een beetje hangen en kletsen op Hawaï is super!
06/10/2006
Vielen de Graphics niet wat tegen?
06/10/2006
Hoe zit het in dit spel eigenlijk met schade modellen? Daar zie ik niets van terug in de review namelijk.. Verder ben ik door de review wel lkkr gemaakt voor het spel^^
06/10/2006
creatief wel, maar uberslecht uitgewerkt. concept heeft 'jammerlijk gefaalt'
Tecnomic zegt:
06/10/2006
En we smijten weer met de hoge waarderingen.....
06/10/2006
HOE IS DE BESTURING !!!!!!!
nog steeds zo houterig
en motoren gaan die nu vloeiend van links naar rechts en andersom ;)
tolinden zegt:
06/10/2006
Wat het spel moet doen doet het goed, maar het gedrag van de auto's en motoren laat wat mij betreft te wensen over. Allemaal iets te arcade achtig. Niet mijn game. Vindt de review een beetje te positief...
Skin-X zegt:
06/10/2006
kwil meer fietsen int spel ;)
Eellie zegt:
06/10/2006
@ underdogg : De motoren bewegen nog steeds kut, vooral al ben je motogp gewend. Maar het spel draaid vooral om de auto's en die rijden vergeleken met de demo wel een stuk vloeiender en lekkerder.

ik ben het verder helemaal eens met de review. Dit spel is echt tegen mijn verwachtingen in een top spel geworden. In mijn mening precies goede balans tussen simulatie en arcade.
Dioxic zegt:
06/10/2006
lekker op tijd met de review
07/10/2006
Late review maar heerlijk spel

Een minpunt: Geen porsche...
High 5 zegt:
07/10/2006
Prima game!

Een pluspunt: Geen porsche...
(Daar vroeg je om) :)
07/10/2006
slecht spel.... lelijke graphics man!
en wat is precies het doel? wat kan je eigenlijk doen op dat eiland? behalve rondrijden en rondrijden en rondrijden... Ik vertel je, dat gaat over een week vervelen! whaaa 8)
sniperboy zegt:
07/10/2006
je bent niet de slimste geloof ik8)
07/10/2006
"Fire Lion NL"

Heb je het spel uberhaupt gespeeld? dan zou je moeten weten dat het doel van het spel is, zoveel mogelijk auto's en huizen etc. te verzamelen, zoveel mogelijk races offline succesvol af te ronden, zover mogelijk komen qua archievement points, en online een zo hoog mogelijke ranking te verdienen. Dit alles in een enorme wereld met alle bewegingsvrijheid. Deze game heeft uiteindelijk hetzelfde doel als PGR3 waar je ook zoveel mogelijk races offline succesvol moet afronden en waar je uiteindelijk ook zoveel mogelijk auto's in je garages moet zien te krijgen.

Wat betreft de graphics, ik weet niet op welk tv toestel je deze game hebt beoordeeld, maar de graphics zien er rekening houdend met de enorme spelwereld (dat ook veel rekenkracht vergt) heel behoorlijk uit.

Ik vraag me daarom weleens af of mensen die zich negatief uitlaten over deze game dit baseren op daadwerkelijk de moeite nemen om de daadwerkelijke game te spelen of gespeeld te hebben of zomaar iets roepen.
flappie zegt:
07/10/2006
De meningen over deze game zijn best wel wisselvallend. Soms hoor je van die verhalen dat het gewoon een saai spel is. De een zegt dat de omgevingen mooi en lekker gevarieerd zijn en de ander zegt weer dat de omgeving juist veel van hetzelfde is. Het is echter wel zo dat er veel potentie zit in een MOOR. Zelf ga ik hem niet kopen, omdat ik geel Live heb.
07/10/2006
kna je ook een huis kopen ,kleren halen,... offline ?
Roy0212 zegt:
07/10/2006
spel is in 1 woord GEWELDIG!_O_
Alleen werd gezegd dat je spoliers kon monteren en de ruitenwissers aan kon doen maar dat is helaas niet het geval.
Hoop dat er nog wat normale straat modellen komen om tedownloade.
zoals: BMW M3,Porsche 911, Astra OPC, Subaru Impreza.

Verder top spel. _0/
retouw zegt:
07/10/2006
:9
07/10/2006
smaken verschillen.
shd zegt:
07/10/2006
Ik heb het nu voor 40% uitgespeeld en vind het een top spel.
Mooie Graphics, waanzinnig goed geluid van de motoren en je kunt je eigen muziek opzetten die dan via de radio van de auto gespeeld wordt.
De motoren vind ik zelf minder goed besturen, misschien omdat ik verwend ben door moto gp.
ik zie de motoren dan ook als een extra gewoon leuk om er bij te hebben.
Samen met een maat langs de kust scheuren en dan andere spelers uitdagen is echt vet.
Minpunt is dat je niet join session kunt doen waardoor het soms moeilijk is om bij dezelfde server terecht te komen
Via chat weet je dat je op precies dezelfde plek bent maar je ziet elkaar niet.
Dit spel is echt heel goed geworden.

Tip van de dag..Koop import tuner zeker niet, die is slechts een kleine verbetering tegenover Tokyo highway challenge op de ps2.
07/10/2006
@fable-man: Ja tuurlijk kan dat.
07/10/2006
Ik heb regelmatig dat friends wel aan het spelen zijn ()free-roam) maar dat we elkaar niet op de kaart zien. En een invite voor een club duurde 24 uur voordat hij aankwam. Het offline gedeelte vind ik supoer, online zitten er mi. te veel fouten in. Zo is het ook niet mogelijk om auto's te koop aan te bieden. Dat is iig. dagen lang zo geweest, hoe dat nu is weet ik niet.
mustisuc zegt:
07/10/2006
Ik heb daar ook last van dat trade niet werkt (ik geloof zelfs dat dat bij ons in Nederland nog niet helemaal werkt, omdat al me amerikaanse friends het wel kunnen)
Thamaster zegt:
08/10/2006
vidn alleen jammer dat het niet donker ofzo word en dat je snelheid in in km/h is..
08/10/2006
Donker wordt het inderdaad niet.

Snelheid kun je wel in km/h zetten, ook gaat de gps stem helemaal in km/h. Je moet dat instellen in options ik dacht in display.
djno zegt:
09/10/2006
kan niet echt voorstellen dat dirt een geweldig spel; ik speel nooit "races" games en dus ik ben er ook ERG slecht in maar in die demo werd ik van de 3 races 2x 1e en 1x 2e...
tasso zegt:
09/10/2006
graphics zijn dik in orde zeker de incar view er zijn een hoop missies al zijn die wel eentonig.
Maar dit is het spel wat ik bijna elke dag wel speel.
En dat is bij de meeste 360 spellen wel anders want die stellen nog steeds zwaar teleur
Tsux zegt:
09/10/2006
Mja... Ik snap waarom dat mensen het een goed spel kunnen vinden... Maar ja...

Verder dan "Wat een kut spel" kom ik toch eigenlijk niet... Besturing is verbeterd, maar ja, ik vind het nog steeds klote. Het schademodel schittert, maar dan wel door afwezigheid, ofzo...

Ik weet het niet hor... Een racegame moet bepaalde elementen hebben om een goede racegame te zijn op dat gebied vind ik Test Drive op alle vlakken falen.
09/10/2006
Beste racer op de 360 tot nu toe.
Lada110 zegt:
09/10/2006
Ga denk morgen of overmorgen een 360 zelf kopen en dan meteen TDU maar meteen meenemen. Klinkt allemaal wel aardig eigenlijk.
Thamaster zegt:
09/10/2006
ik kan het echt niet vinden wara je het op km/h kan zetten;o
10/10/2006
De optie die in km/h veranderd heet volgens mij "metric" in displayoptions. Ik zal vanavond wel even kijken voor de zekerheid.
slikeman zegt:
10/10/2006
Wat denken jullie allemaal, zal dit spel op de pc de xbox een beetje kunnen bijbenen of gaat hij daarop echt tegenvallen. Hij komt de 24ste deze maand voor de pc. Kheb helaas geen 360 dus dat is de enige (goedkope) oplossing.
10/10/2006
cybershooter heeft gelijk ( zet onderaan in je menu zo' n balkje op metric).
Thamaster zegt:
10/10/2006
aaah ja hey bedankt!!:D
shd zegt:
11/10/2006
Nu heb ik hem voor 90% uit. Het heeft mij goed vermaakt.
nadelen.. Lag.. geen join session... online werkt niet fijn.
Er blijft niet meer over dan met friends een beetje karren voor de lol. Af en toe een ritje maken over het eiland.

Ik kan hem van harte aanbevelen aan autoliefhebbers of racefans.

Wachten is op TD Unlimited 2.
Eellie zegt:
11/10/2006
Maar voor de mensen die geen friend kunnen joinen omdat ze nooit in dezelfde server komen; dit kan wel. Natuurlijk niet op een erg makkelijk manier: Bij de map alles filteren op friends only, je zoekt je friend op; Selecteerd hem met D-Pad (naar links of rechts; om te check of je hem hebt geselecteerd;je ziet dan recht in beeld de gegevens van je vriend) en druk op A. Je komt dan gewoon bij hem in de server terecht.
Begrijp je het nog steeds niet kom dan naar TDU forum.
RizlaPlus zegt:
11/10/2006
Ik vond midtown madness op de xbox met live vet gezellig en lol dik ouwehoeren :p

Is dat hier ook zo ?

De demo was iig vet ! Maar ben niet zon racer af en toe es. Maar auto's en huizen unlocken geeft me wel motivatie. Auto's uitbouwen in bijv nfs u2 vond ik vet :)
nat_katje zegt:
12/10/2006
waardeloos spel!
veels te grote map, dat allemaal teveel op elkaar lijkt.
met vrienden racen kan amper, of het kost je idioot veel tijd..

absoluut geen 'geweldig' waard!!
12/10/2006
Krijg het spel over 3 dagen en kan eg nie wachten om lekker te cruisen met vrienden of in mn 1tje.
De allereerste MOOR moet ik meemaken8).
maar als je online veel lag tegenkomt ,dan zal er heus een patch aankomen.
retouw zegt:
12/10/2006
kan je ook met splitscreen en kan je ook splitscreen online?
987654321 zegt:
16/10/2006
xboxworld.nl
987654321 zegt:
16/10/2006
8) leuk 8) leuk 8) leuk 8) leuk 8) leuk spel
987654321 zegt:
16/10/2006
zou ik dit spel moet kopen wat vind jij?
16/10/2006
"Skin-X zegt:06/10/2006kwil meer fietsen int spel "

Helemaal mee eens. Dat zou de game tenminste nog lol geven, want ik vond er nix aan. OK, je hebt ubergroot eiland... dus? wat moet ik ermee zo divers is de omgeving niet hoor. En waarom zou ik dat eiland rond wille rijden vond dat er niet egt veel te ontdekken was. Een beetje andere boompjes en een huisje hooguit.
18/10/2006
Wtf fire...(niet kaad bedoeld :P) volgens mij moet je toch es je xbox laten nakijken(meen ik serieus), want ik hoor de rijders om me heen wel en het gaat ook eigenlijk niet om de dingen die er kan ontdekken, maar om de auto's en het online cruisen.....
Dus voor dat je dit _O_ spel afkraakt speel het es helemaal uit.

Groetjes, O-)
The Disco Mole
23/10/2006
machtig mooi spel!!
speel het ook op XBOX life !!
alleen jammer dat niemand de volledige kaart op internet heeft staan !!
ik heb namelyk nog steets geen kaart van TEST DRIVE UNLIMITED kenne vinden !!
groetjes ssn1 PSYMON (xXjoentjeXx@msn.com)
28/10/2006
het is ckrs een vet spel .. het is wel lastig af en toe om mekaar tevinden maar dat kost maar 5 min van je tijd is wel vet zo samen rond cruise .. en hoezo een kaart als je gewoon alle wegen hebt gereden heb je alles gevonden wat je nodig hebt .. ja met een kaart is wel makkelijk maar je moet toch alles gereden hebben voor een achievment.. verders is t een redelijk goed spel ben dr erg blij mee.. zoveel plezier met t spel en als je t wilt kopen ik raad t je aan .. en mis komen we mekaar is tegen op de weg.. veel game plezier voor de mensen :p
Kevin_17 zegt:
03/11/2006
Ik heb hem nou 3 dagen en zit ong op 10% en ik vind het echt een heerlijk spel *) vooral de muscle cars hebben een geweldig geluid.
Het is zeker een aanrader als je een race-fan bent.

_O_
Roy0212 zegt:
03/11/2006
wanneer komt nou die 2e carpack uit???????
eind oktober zeiden ze.
:~
06/11/2006
ziet er vet en tof uit.... maar.... :P geef mij maar pgr3
11/11/2006
ss1 psymon, dit is een site waarop de hele kaart staat:

www.highwaydevil.com/GoT/TDUMAP.jpg
lambo200 zegt:
11/11/2006
als je het spel zelf koopt zit er een map bij:)
12/11/2006
Fuck dat met die 2de carpack duurt inderdaad teringlang.... nu hoef ik em niet meer, want over 5 dage heb ik GoW 8)
Roy0212 zegt:
15/11/2006
ik w8 nog steeds op dat 2e carpackje....................:'|
08/12/2006
Volgens mij is dit spel gewoon de Midtown Madness3 voor de Xbox360 :D
28/12/2006
het is gewoon een hele goeie race game met veel opties :P3)
TomRex zegt:
07/01/2007
FF een paar vragen voor de gamer die deze game goed kent

1.is deze game eigenlijk wel de moeite waard om te kopen en dan alleen offline te spelen??:~

2.als je ingelogd bent op xbox live GOLD komt dan iedere gamer die test driver op dat moment speelt met live dan automatisch in het spel??:~ of alleen je vrienden? en kan je dat ook weer uitschakelen ????????????:~ :) :)
10/01/2007
Zit ook te zoeken naar een racegame (in afwachting van forza 2).. is dit een goede optie? Of beter pgr3?
Ik heb carbon en most wanted beide uitgespeeld op de pc.. dus die ga ik niet halen..

wel zuur dat pgr3 dat al sinds de release zo'n beetje uit is nog steeds rond de 50 euri kost..
Max4 zegt:
11/01/2007
Hoi RaceFans

Hallo,voor de vraag of de SingelPlayer zich loont heb ik een Review uitgeschreven waar ik alleen Puur de SingelPlayer behandel voor de Ofline Gamers....zou zegge Check eventjes.
17/01/2007
heb 'm uiteindelijk toch gekocht... vet vooral omdat je kan cruisen.. je hoeft niet persé meteen te racen.. besturing is idd lastig zeker als je harder rijd.. bv bochten nemen en remmen etc kan je fataal worden...
wat zeker ook vet is die online sjit die er meteen in verwerkt zit... erg cool
02/02/2007
speel je het spel niet zo makkelijk uit als bijvoorbeeld need for speed carbon :~hoop het niet lijkt me mooi spel
_0/
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Nog geen login? registreer je dan eerst.
 
nCode World Domination True