Dit is het archief van Xboxworld V3.

Bezoek Xboxworld.nl voor de laatste updates.
Review: Outlast
Artikel: XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Review: Enemy Front
Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Artikel: Xboxworld beta is open!
Artikelen

XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!

Reviews

Outlast Outlast
Enemy Front Enemy Front
Transformers: Rise of the Dark Spark Transformers: Rise of the Dark Spark
Murdered: Soul Suspect Murdered: Soul Suspect
UFC UFC
MotoGP 14 MotoGP 14
Tour de France 2014 Tour de France 2014
Sixty Second Shooter Prime Sixty Second Shooter Prime

Meer Artikelen Meer Artikelen

Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud! Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud!
XBW Review: Outlast XBW Review: Outlast
XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
XBW Review: Enemy Front XBW Review: Enemy Front
XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live! Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live!
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!
Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare multiplayer Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare...
Eerste gameplay trailer van Dead Island 2 Eerste gameplay trailer van Dead Island 2
Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en screenshots Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en scree...

Meer Nieuws Meer Nieuws

F.E.A.R. First Encounter Assault Recon
 
F.E.A.R. First Encounter Assault Recon
 
Platforms
Xbox 360
 
Website
 
Uitgever
Vivendi Games
 
Developer
Day 1 Studios
 
Genre
Eerste persoons shooter
 
Release datum
Xbox 360
Reeds verschenen
 
Belangrijke Features
Online Multiplayer
 
Waardering
Goed
Goed


 
Meer info Meer info

Naar Forum Naar Forum

 
Gepost door Mirik Smit op 16 november, 2006
XBW Review: F.E.A.R: First Encounter Assault Recon

Monolith, ontwikkelaar van onder andere Condemned kwam een dik jaar geleden met de PC titel F.E.A.R. Na aardige reviews en solide resultaten werd de beslissing gemaakt deze titel over te brengen naar de consoles. MechAssault ontwikkelaar Day 1 Studios werd ingeschakeld om de titel over te brengen en het resultaat ligt inmiddels in de winkels. We nemen een kijkje naar de consoleversie van F.E.A.R en zien of deze titel het overleeft in het november-geweld van 2006


F.E.A.R is in vele opzichten te vergelijken met Monolith’s andere Xbox 360 titel; Condemned. Het is een verhaalgedreven titel die draait rond één enkel persoon die zich in een situatie bevindt die niet langer natuurlijk te noemen is. In F.E.A.R wordt de speler in de schoenen gezet van de mysterieuze leider die vers bij de F.E.A.R elite-eenheid geplaatst is. Deze eenheid wordt slechts een week na jouw toevoeging tot de orde geroepen en meteen het veld in gestuurd. Vanaf hier wordt je meegesleept in een mysterieus en angstaanjagend verhaal waarin een machtige mega-corporatie de controle over een experimenteel leger van gevechtsklonen kwijt raakt en deze onder de mentale besturing staan van de moordlustige Paxton Fettel. Jij zult met je buitengewone reflexen en bovenmenselijke snelheid de dreiging de kop in moeten drukken, voordat het uit de hand loopt.

Uiteraard is dat slechts het begin van een psychologisch horrorverhaal waarin duidelijker en duidelijker wordt dat niet alles is als het lijkt. Dat jouw leiders meer van doen hebben met het ogenschijnlijk losstaande incident dat Armachan Corporation beheerst en misschien ben je wel eens eerder in deze duisteren laboratoria geweest. Overigens moet gezegd worden dat het spel maar weinig echte schrikmomenten bevat en Monolith’s andere Xbox 360 titel Condemned je op dat gebied veel meer zal plezieren. Het zit wel vol met gruwelijke beelden een uitstekende spanning.

Spannend!

Zoals je leest, zetten de sfeer en de verhaal de toon in F.E.A.R. Net als Condemned is het alles behalve een simpele shooter. Zo zijn de talloze gevechten met de kloonlegers slechts een beginnetje, en ontvouwt er gaandeweg een machtig complot waarin jij het centrum van de aandacht wordt. Het begin van het spel is slim in elkaar gezet en je krijgt gedurende je spelervaring steeds meer informatie en zullen de wilde speculaties je om de oren vliegen als je angstaanjagende visioenen krijgt van wat er nou eigenlijk allemaal aan de hand is. Ook krijg je regelmatig te maken met een jong meisje genaamd Alma, die niet al te vriendelijk lijkt te zijn tegenover de kloonlegers en andere indringers. Maar waarom laat ze zichzelf aan jou zien, terwijl andere soldaten slechts hun ingewanden kunnen bekijken voordat ze te laat beseffen dat ze door haar aangepakt zijn?

Het spel begint zoals als een shooter hoort te beginnen. Met snelle actie en enkele intense vuurgevechten, maar tegelijkertijd wordt je bekend gemaakt met de speciale eigenschappen van de mysterieuze soldaat die je speelt. Zo ben je als speler in staat om de superieure reflexen aan te wenden in gevechten, met als resultaat dat je in het welbekende ‘bullet-time’ terecht komt. Alles om je heen vertraagd en onder aan je beeld loopt er een balkje leeg. Je kunt rustig je pistool of geweer mikken en de vijanden met schoten in het hoofd uitschakelen of een van je hand-tot-hand aanvallen uitvoeren. Deze hand-tot-hand aanvallen zijn leuk, maar als je een geweer in je hand hebt, weinig praktisch. Ze bestaan uit karateschoppen en een glij-aanvallen die je in het spel maar weinig zult gebruiken.

Desondanks is de actie al vroeg in het spel intens. Speel je op de hogere moeilijkheidsgraad, dan zul je tactisch om moeten gaan met de mogelijkheden die je hebt en je wapens. Als extra bescherming heb je de mogelijkheid om te ‘leunen’. Hiermee kun je om hoekjes kijken en de nietsvermoedende kloonlegers en andere vijanden uitschakelen. Maar het mooie aan het spel is dat deze vijanden niet van het kaliber ‘Pietje puk’ zijn, maar wel degelijk weten wat ze doen. Naast dat ze goed bepantserd zijn en dezelfde wapens dragen als jij, werken ze in teams en lopen ze zelden na elkaar de zelfde val in. Natuurlijk doen ze wel eens stomme dingen, maar over het algemeen doen ze je verbazen met slimme tactieken en geniepige schoten om hoekjes en van plekken waar je ze niet verwacht.

Afbeelding 1Afbeelding 2Afbeelding 3

De bastaardzoon van Doom III en Rainbow Six?

De grafische stijlen sfeer in F.E.A.R zullen gamers die veel andere spellen spelen vooral aan Condemned doen denken. Maar ook titels als Doom III en Rainbow Six hebben hun stempel op de titel achtergelaten. De scherpe schaduwen in de titel lijken rechtstreeks uit een titel als Doom 3 te komen, evenals enkele van de gruwelijke bloedeffecten en drukkende duistere sfeer. Maar de gameplay is meer te vergelijken met een redelijke langzame shooter als Rainbow Six, waar je ook tactisch om moet gaan met je omgevingen. Overigens zijn deze omgevingen, net als Electronic Arts’ Black op interessante wijze te vernietigen. Misschien niet zo extreem als in Black, maar zeker in idee op dezelfde manier. Met zogenaamde ‘Paralax maps’ zullen schoten op muren namelijk driedimensionale gaten achterlaten en grote stofwolken genereren. Dit zorgt voor spectaculaire en verwarrende gevechten, waar jij door middel van je ‘bullet-time’ toch op het nippertje de overhand kunt halen.

 Pagina 1 van 2 >> 2Top ^ 


  • Spannend verhaal!
  • Uitdagende gameplay
  • Redelijk slimme vijanden


  • Multiplayer niet erg innovatief
  • De 'bonusmissie' is aanfluiting


Goed
F.E.A.R weet ons op het gebied van de single-player ervaring best te overtuigen, het is een uitdagende interessante titel met een heel spannend verhaal en vermakelijke gameplay. Het biedt misschien niet uitzonderlijk veel spektakel op enkele intense vuurgevechten na, maar de conclusie aan het einde van het spel is absoluut van formaat en zou in een Hollywood film niet misstaan. Ben je op zoek naar een angstaanjagende eerste persoons shooter met een fascinerend verhaal en slimme vijanden, dan zit je met F.E.A.R goed.
0 lezer reviews voor deze titel

mat2591 zegt:
16/11/2006
ik ga deze game zeker halen , lijkt me echt vet; goeie A.I, multiplayer, slow-motion, vette wapens,goeie verhaallijn,creepy sfeertje,vernietigbare omgevingen, er is echt niets buiten de denkik middelmatige graphics wat niet goed is aan dit spel
Xbneo zegt:
16/11/2006
lijkt me opzich wel lache, maar morgen gears of war dusO-)
M-F-z0r^ zegt:
16/11/2006
sluit me hier bij aan Xbneo ;). Ik hoef dit spel sowieso niet.
16/11/2006
Ik heb deze game al .. ik kon maar niet kiezen tusse alle shooters .. dus ik heb de 4 beste alle 4 maar besteld .. waaronder deze dus .. }:] ..

tot nu toe heb ik F.E.A.R. en Cod3 .. en ookal verwachte ik het niet.. ik vind F.E.A.R. egt de beste van de 2.. tis egt een gave game.. en ook online met die rankings is het wel lache .. !!

maar inderdaad morge Gears of War .. *) .. !!

en dan .. na die game dag en nacht te hebben gespeeld .. komt Rainbow Six ook nog eens de 30ste .. ik ben de komende tijd wel ff bezig .. ;)

maar deze game.. F.E.A.R. is zonder twijfel me beste game tot nu toe.. de gevechte zijn egt gaaf .. ik zal er egt nog vele uurtjes zoet mee zijn.. O-)
Tsux zegt:
16/11/2006
Ik heb het spel op de PC gespeeld, alleen dat is dan natuurlijk wel al 2 jaar oud. Laat ik het volgende erover zeggen:
Deze game is erg ondergewadeerd.

Niet door de reviewer overigens, met het predikaat 'goed' is niks mis mee. Maar als ik door de fora heen blader zie ik nogal wat makkelijk negatieve reacties als "niet mooi", "stom", etc.

Als je het spel ECHT speelt, dan schijt je peuken en is het hartstikke vet.
SaM NL zegt:
16/11/2006
@Tsux: 2 jaar? beetje overdreven hé
16/11/2006
Prima game, alleen wel (te)veel van hetzelfde. :)
16/11/2006
geweldige game! de creepy sfeer is tot in de puntjes uitgewerkt, en de besturing werkt ook perfect! grafisch is alles oke en het geluid is gewoon fantastisch! probeer deze maar eens op je dolby!!

waar ik call of duty wat vond tegen vallen, verraste deze game mij juist! echte aanrader!
17/11/2006
lijkt mij heel vet, maar vanmiddag eerst mn limited edition gears of war ophalen3), en dan koop ik later deze wel;)
capcom23 zegt:
17/11/2006
FEAR heb ik op de PC al, dit ga ik niet nogmaals aanschaffen. Ik speelde in het begin regelmatig multiplayer, maar met muis gaat het wat makkelijker en sneller en pas nieuwe videokaart geupgrade. Ik wacht op Viva pinata ;)
Zenith zegt:
17/11/2006
Super kick ass game!!
haantje zegt:
17/11/2006
ik durf m niet te spelen |:-
flappie zegt:
17/11/2006
Mooi dat deze game naar de 360 is gehaald. Blijft toch een topper van formaat, ook al is hij een jaar oud.
18/11/2006
ik snap niet dat zovelen de game zo vet vinden, ik vond er geen zak aan, totaal geen spanning en errug saai.
18/11/2006
Ik vind dur geeen BAL aan:D en dat is zacht uitgedrukt!
tolinden zegt:
18/11/2006
Dan zal ik het even Hard uitdrukken: Wat een achterbakse, lelijke, wannabe next gen Pc-poort!! Hebben ze een nieuwe console ter beschikking en een geweldig shooterconcept, maken ze precies dezelfde game?? Die bonusmissie had inderdaad net zo goed Bolusmissie kunnen heten, terwijl ze met meer knaken en een beetje de creabea uithangen met iets veel beter konden komen. Herhaling van Textures en objecten was irritant in de pc versie en zit er nog steeds in??! De man die de gangen heeft ontworpen, mag van mij voor de leeuwen, net als het hele team achter de 360 versie!! Eat shit n Die!!
mat2591 zegt:
18/11/2006
wees blij dat er een topper als F.E.A.R van de pc naar de 360 wordt gehaald, en het kan mij nu niets schelen of hij niet anders is dan de pc versie, er zijn sommige pc games die ik echt graag wil spelen zoals F.E.A.R en ik ben echt blij dat mensen met niet zo een goeie pc zoals ik nu ook van dit soort pc games kunnen genieten
19/11/2006
tolinden, ik vind jouw zieleg, ik vind jouw sneu, ga tog lekker w88 op een ps3, noob
tolinden zegt:
19/11/2006
@ Applied : ga een opleiding volgen! Lamme zak!
tolinden zegt:
19/11/2006
@ Mat2591; Misschien heb je wel gelijk..Ik zou WoW heeeel graag op de 360 zien verschijnen en die hoeven ze van mij ook niet te veranderen ...
Exel zegt:
20/11/2006
WEL EEN BEETJE ERG LAAT... vind ik.|:-
21/11/2006
@ tolinden

WoW heb je dan ook wel een echt goede PC voor nodig :P
21/11/2006
welke zal jij keuzen gears of war of f.e.a.r ben aan het twijfelen
shadow x zegt:
23/11/2006
gears of war duh
Exel zegt:
23/11/2006
eens.
gears of war natuurlijk
die fear is al zo oud
24/11/2006
Hij mag wel oud zijn maar de AI van GoW kan hier een punt aan zuigen :)
Exel zegt:
24/11/2006
nouu op insane is de ai van de tegenstanders wel goed maar van je team niet
30/11/2006
mss ga ik deze game halen,ik vind F.E.A.R. wel goed,maar op xbox 360 is het mss anders
Exel zegt:
30/11/2006
hehe ik twijfel tussen rainbow six las vegas en F.E.A.R rainbow vind ik er mooi uitzien maar hou niet van dat taktiek enzo . HELP
02/12/2006
Het zal allemaal wel.
Ik heb F.E.A.R. voor de PC, helaas moest ik een beste ATI
erin gooien om geen 20 frames p.s. te krijgen.
Voor de 360 is het een goed spel.
Als je geld genoeg hebt is het een ander verhaal.
Maar G.O.W. en F.E.A.R. in je 360 collectie misstaat niet
Exel zegt:
04/12/2006
ok thnx heb nu rainbow vegas g.o.w dan haal ik waarschijnlijk F.E.A.R
08/12/2006
F.E.A.R toffe game en een enge vibe mot ik hebben;)
12/12/2006
f.e.a.r is een stom spel en degene die hem nog niet hebben maar willen halen....... NIET DOEN en hij is ook echt niet spannend maar heel erg voorspelbaar met zon dom japans meisje in en rood rokje.... zeker een dikke onvoldoende. groeten legend
Exel zegt:
12/12/2006
omdat het voorspelbaar is moet je het niet halen ?
slaat nergens op
XzythoR zegt:
12/12/2006
@Tolinden
Ga een leven zoeken op E-bay...

_0/


15/12/2006
exel vertel jij eens wat er nou mooi is aan fear de saaie graphics?????? zeg het maar neem nou b.v cod3 of gears of war dat is toch veel mooier???
Exel zegt:
17/12/2006
ik vind F.E.A.R grafies ofzo niet super slecht hoor de lichteffecten zijn mooi en de AI is goed (beter dan gears of war) en het houd je in spanning en het schiet lekker in slo motion vette wapens zoals de penetrator die grote spijkers schiet dus zo slecht is ie niet en hij krijgt overal een goed cijfer
Exel zegt:
17/12/2006
en het is ook geweldig om met een shotgun of een penetrator of pistool in slo mo iemand van dichtbij neer te schieten! of 10 spijkers in iemand kop te schieten
18/12/2006
jah meningen verschilen he???? ben er niet mee eens
Exel zegt:
18/12/2006
ja:P
moffy zegt:
19/12/2006
leuk maar alleen voor fftjes dus dit wordt een huurdertje scheel me €60 :9
Exel zegt:
20/12/2006
heb je em al uit gespeeld
capcom23 zegt:
22/12/2006
Volgens mij rent iedereen naar het einde van de level of zo. Fear is vrij lang voor een FPS. Als je lange gameplay wilt zou ik zeggen koop een RPG spel! Bij Quake 4 klaagden de mensen ook al dat het kort was, nou echt niet. F.E.A.R. ziet net zo uit als op de PC. Je videokaart kan misschien wat meer uithalen, maar ook met vertragingen als je multiplayer gaat. De graphics is gewoon 256bit.
Exel zegt:
22/12/2006
krijg hem vanavond!!!!!!
JDH zegt:
24/12/2006
Ik scheet al beetje bagger bij de demo lol, ik hou niet zo van die horrorshit.
Looney zegt:
28/12/2006
@famos_legend.

Jij geeft aan meningen verschillen.

Maar hoe kun je dit stom gelul nou als een mening zien? Mijn broertje van 5 kan nog beter een mening geven.

f.e.a.r is een stom spel en degene die hem nog niet hebben maar willen halen....... NIET DOEN en hij is ook echt niet spannend maar heel erg voorspelbaar met zon dom japans meisje in en rood rokje.... zeker een dikke onvoldoende. groeten legend
Looney zegt:
28/12/2006
@moffy

leuk maar alleen voor fftjes dus dit wordt een huurdertje scheel me €60

*kuch* play-asia.com *kuch* zo'n 35 euro nieuw :P
17/01/2007
LoL..@ JDH:D , zelfde verhaal hier... ben ook niet echt ''into the horror-shit''. Heb voor alle zekerheid toch maar de demo gedowned, & één gouden tip voor mensen die dit spel nog niet hebben.. AUB NIET KOPEN.. VRESELLIJKKKKK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.. DOET ECHT PIJN AAN JE OGEN ... NIET NORMAAL ZO SLECHT.... o.a. gameplay / graphics/ ETC. ETC.....8)
silence zegt:
31/01/2007
Op de pc vond ik hem ronduit geweldig!
als je dit speelt in het pikkedonker en met mooi dolby geluid is het een super ervaring. In ieder geval voor mij dan;)
tomaatje zegt:
14/02/2007
nou ja ik ga lekker een portiekdeurtje slopen met van 't oor
iemand zin om mee te doen ?

kwil ventileren, ik ben de here ventiel

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Nog geen login? registreer je dan eerst.
 
nCode World Domination True