Dit is het archief van Xboxworld V3.

Bezoek Xboxworld.nl voor de laatste updates.
Review: Outlast
Artikel: XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Review: Enemy Front
Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Artikel: Xboxworld beta is open!
Artikelen

XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!

Reviews

Outlast Outlast
Enemy Front Enemy Front
Transformers: Rise of the Dark Spark Transformers: Rise of the Dark Spark
Murdered: Soul Suspect Murdered: Soul Suspect
UFC UFC
MotoGP 14 MotoGP 14
Tour de France 2014 Tour de France 2014
Sixty Second Shooter Prime Sixty Second Shooter Prime

Meer Artikelen Meer Artikelen

Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud! Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud!
XBW Review: Outlast XBW Review: Outlast
XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
XBW Review: Enemy Front XBW Review: Enemy Front
XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live! Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live!
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!
Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare multiplayer Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare...
Eerste gameplay trailer van Dead Island 2 Eerste gameplay trailer van Dead Island 2
Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en screenshots Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en scree...

Meer Nieuws Meer Nieuws

Guitar Hero II
 
Guitar Hero II
 
Platforms
Xbox 360
 
Uitgever
Activision
 
Developer
Harmonix
 
Genre
Muziekspel
 
Release datum
Xbox 360
Reeds verschenen
 
Belangrijke Features

Online marktplaats
 
Waardering
Geweldig
Geweldig


 
Meer info Meer info

Naar Forum Naar Forum

 
Gepost door Peter Walthuis op 18 april, 2007
XBW Review: Guitar Hero II

Hoe leuk kan het nou zijn om met een plastic speelgoed gitaartje voor de televisie te staan, gekleurde knopjes in te drukken die overeenkomen met noten op je scherm? Nou heel erg leuk bleek wel toen Guitar Hero voor de Playstation 2 verscheen. Het spel was zo’n succes dat een vervolg niet uit kon blijven en in 2006 kwam dan ook Guitar Hero II voor de Playstation 2 uit. Inmiddels zijn we al een paar maanden verder en is ook Guitar Hero II voor Xbox 360 in de winkels verschenen. De verschillende reviews waren uiterst lovend maar blijft het altijd mogelijk dat bij een overzetting naar een andere console bepaalde aspecten niet langer goed uit de verf komen, of dat het geval is bij Guitar Hero II kan je hier onder verder lezen.


Goed, laat ik de manier waarop ik normaal een review opbouw compleet overhoop gooien, waarschijnlijk heb je toch al gekeken naar de waardering. Harmonix heeft gewoon een puike Xbox 360 versie afgeleverd. Rockte je jezelf helemaal suf bij deeltje één dan zal deel twee je niet teleurstellen, meer nummers, meer multiplayermogelijkheden en andere verbeteringen. Voor de rest is het meer van hetzelfde als het gaat om de gameplay. Wat overigens niet negatief is. Het spel is dus geweldig, einde review….

Maar vooruit, voor degene dan die de afgelopen tijd onder een steen geleefd hebben, wat maakt Guitar Hero II nou geweldig?

Uitfluiten

Kort en simpel gezegd, de gameplay. Toegankelijk enerzijds, ontzettend uitdagend anderzijds en vooral erg verslavend. Natuurlijk heb je wel de speciale gitaarcontroller nodig om het spel te spelen. Op de hals van deze gitaar zijn vijf knoppen, de fret knoppen, in vijf kleuren. Op het beeld wordt ook de hals van een gitaar getoond waarbij de verschillende gekleurde noten op je af komen, deze noten komen overeen met de positie en kleur van de fret knoppen. Een noot spelen gaat door de een fret knop in te drukken en in plaats van een snaar aan te slaan een schakelaartje, de strumbar, te gebruiken op de gitaar met je andere hand. Hoe hoger de moeilijkheidsgraad deste meer van de fret knoppen in gebruik zijn en deste sneller de notencombinaties voorbijkomen. Ook zullen de zogenaamde ‘hammer-ons’ en ‘pull-offs’ een steeds grotere rol gaan spelen. Hoewel in het algemeen de transities tussen de moeilijkheidsgraden goed zijn uitgevoerd is de transitie van medium naar hard niet héél goed. Zo wordt het spel ineens een flink stuk pittiger. Deze ‘hammer-ons’ en ‘pull-offs’ zijn overigens variaties op het spelen van noten die de titel wat extra complexiteit en diepgang geven.

Om extra punten of Starpower te verdienen bij lange noten kun je de ‘Whammy bar’ gebruiken, een extra toevoeging op de controller die je heen en weer kunt bewegen. Starpower is weer te gebruiken om je score te verbeteren of als jezelf als je in de problemen zit te redden. Starpower verdien je door bepaalde reeksen van noten, herkenbaar aan de stervorm, goed te spelen. Bij elke reeks goed gespeelde noten vult de Starpower meter tot hij vol genoeg is om te gebruiken. Wanneer je Starpower wilt gebruiken moet je simpelweg de gitaar kantelen. Eenmaal geactiveerd dan verdubbeld de score die je maakt en breekt het publiek de tent af, wat weer ten goede komt aan de ‘Rock meter’. Deze Rock meter is een visuele weergave hoe het publiek jouw rockcapaciteiten waardeert. Is de meter groen dan ben je een echte gitaarheld en juicht het publiek je toe. Bij oranje wordt dat al wat minder en gaat het publiek niet echt uit zijn dak. Rood betekent oppassen, het publiek is dan duidelijk niet gecharmeerd van je getokkel en knipperend rood is meestal voorbode van een fluitconcert en een mislukt nummer.

Verhaal.....

Is een klein beetje irrelevant bij dit soort spellen toch? Met een beetje fantasie kun je er wel een verhaaltje inzien. Je bent gitarist in een bandje (die je zelf een naam mag geven) en je werkt je omhoog van kleine podia tot grote evenementen doordat je nummers tot een goed einde brengt en daardoor sponsordeals binnen krijgt. Als je geen fantasie hebt is er dus geen verhaal. Maakt dat uit? Niet echt. Ik durf zelfs te beweren dat als er wel een verhaal in had gezeten dat alleen maar irritatie had veroorzaakt, waarom een duf minutenlang tussenfilmpje bekijken als het enige wat je wilt doen is keihard ROCKEN!!

Afbeelding 2Afbeelding 3Afbeelding 14

Als je alleen speelt zul je waarschijnlijk de meeste tijd spenderen in de carrièremodus. Hierin kies je één van de acht personage’s, drie extra als je die vrijgespeeld/gekocht hebt, om vervolgens op de gekozen moeilijkheidsgraad het grootst mogelijke podia te bereiken. Ongeacht de spelmodus, op training na, kun je kiezen uit vier moeilijkheidsgraden, easy, medium, hard en expert. Bij elk goed gespeeld nummer krijg je een aantal sterren met een maximum van vijf. Deste meer sterren deste meer geld je ook krijgt om uit te geven in de winkel. In deze winkel kun je extra gitaren, nummers, personage’s en nog een hele berg ontgrendelbare voorwerpen kopen. In tegenstelling tot deel één hoef je dit keer niet alles te kopen per moeilijkheidsgraad, alles wat je ontgrendelt neem je mee naar een hogere moeilijkheidsgraad.


 Pagina 1 van 2 >> 2Top ^ 


  • Hilarische presentatie en karakters
  • Coöperatieve multiplayer
  • Verslavende gameplay


  • Transitie van medium naar hard uit balans
  • Gibson X-plorer is niet perfect


Geweldig
Als je een spel per definitie kinderachtig vind omdat je er een gitaar voor gebruikt, ga dan maar weer mijnenveger spelen in Windows. Voor Guitar Hero-veteranen en aspirerende rockgoden is het verplichte kost. Voor anderen absoluut de moeite om in ieder geval te proberen. Let there be Rock!
0 lezer reviews voor deze titel

Sognare zegt:
18/04/2007
dit is echt een legend deze game moet je zo dik hebben kopen dus ik iniedergeval welllll!!
Scorp2111 zegt:
18/04/2007
je moet em gewoon al hebben ;) zoals mij 8)
18/04/2007
Ga ik halen :D
Atmaxar zegt:
18/04/2007
Heb hem, en vin hem helemaal super. Al een paar gezellige avonden gehad met de co-op mode.
capcom23 zegt:
18/04/2007
Had een hoger waardering verwacht. Veel websites geven dikke 9 er voor.
18/04/2007
Ikga hem morghe hale 3).
Yellow 13 zegt:
18/04/2007
Geen Mirik weer? Ik heb het idee dat ze een schrijfersblok heeft. 8)
18/04/2007
ach ja... ts wel leuk maar doe mij maar een echte gitaar:P

Wel leuk concept....

Greetz
50cal zegt:
18/04/2007
ja idd, waarom kan je er geen echte op aan sluiten .
voelt een stuk beter
Mirik zegt:
18/04/2007
@capcom23: wij geven geen cijfers zoals je weet en dit is onze hoogste waardering samen met 'legendary'. Duuuus.... :)

@Yellow 13: check de vorige twee reviews en praktisch alle artikelen op de mainpage (for a few year). :+
Joene90 zegt:
19/04/2007
@50cal: omdat je in GH2 5 knoppen hebt, en op een echte gitaar 6 snaren en 20 (ofzo) fretten hebt.. Maar waarom zou je een echte gitaar in je xbox willen pluggen, als je hem ook in een zieke versterker kan doen? 8)

Ik heb GH2 ook, en het is mijn beste aankoop in jaren! *)
Baardaap zegt:
19/04/2007
Men neme de Guitar Hero 2 gitaar en het spel BOOM BOOM ROCKET. Na een korte periode van gewenning is er beter B B R te spelen dan met de gewone controller (omdat je de vier knoppen op de hals kunt gebruiken, dus)!

De downloadbare extra G H 2 nummers zijn wel DUUR hoor; 500 per set (meerdere verkrijgbaar al) en iedere set maar een paar nummers?!? Die hadden ze ook wel op de spelschijf er bij kunnen zetten :P
Yellow 13 zegt:
19/04/2007
@ Mirik: Ik mag gewoon graag kijken of mensen reageren op dit soort dingen. Helaas tuimelen ze er iedere keer weer in. Als u/jij een schrijfersblok zou hebben, dan zou XBW doodbloeden. 8)

Mocht je het nog willen weten, ik heb de 1000 volgemaakt met Viva Pinata. En die kikker stuurde ik alleen maar om uit te testen hoe dat postsysteem werkte. ;)
19/04/2007
gefeliciteerd
smoothy zegt:
19/04/2007
ik hoor iedereen positief over guitar hero 2 maar zijn jullie het niet met me eens dat het spel niet compleet is.
ik bedoel wat is er nou leuker dan samen online met elkaar gitaar te spelen,
natuurlijk zit er een multiplayer in en dat is echt supervet maar je kunt niet elke keer iemand met een guitar uitnodigen.
het is gewoon een gemiste kans.
ik geef het spel een 6,5
als er een online game mode bij had gezeten was het een dikke 8,5
ik hoor hier niemand over maar er moet gewoon een online mode inzitten het is $#@$ 2007

review is goed behalve de eind conclusie
Remco zegt:
19/04/2007
Waarom is dit niet legendarisch? GoW is toch ook legendarisch? (dan moet elk spel legendarisch zijn eigenlijk)
Xbneo zegt:
22/04/2007
niet mijn spel...ben nie echt van gitaarmuziek(A)
hou trouwens ook meer van moorden O-)
23/04/2007
Met een gitaar kan je prima iemand dood meppen hoor ;)

Maar inderdaad, waarom krijgt dit geen legendarisch?
GOW kreeg het toch ook terwijl het op zijn meest een
voldoende hoorde te krijgen?
Peter OtH zegt:
24/04/2007
Omdat het ene spel een bepaalde waardering krijgt wil dat niet betekenen dat een ander spel ook een dergelijke waardering krijgt, persoonlijk vond ik GHII niet bijzonder genoeg voor de waardering Legendarisch.
26/04/2007
Nee het is niet echt legendarisch maar het is wel een erg goed spel.
26/04/2007
Maar ik vind de presentatie en de karakters echt niet hilarisch!
Frangster zegt:
26/04/2007
Waar kan ik een losse gitaar erbij kopen dan? Alle gameshops hier staan mij raar aan te kijken als ik vraag of ze al gitaren voor de 360 in de verkoop hebben.
29/04/2007
Waarom is dit spel niet legendarisch GoW is ook legendarisch?
COD3 zegt:
30/04/2007
Lekker, zit er een multiplayer bij, kun je een gitaar niet los kopen :'(
Sindagon zegt:
30/04/2007
@Frangster: moet je muziek winkels gaan proberen :p

ben het wel met de mensen hier eens dat dit spel legendarischer is dan GoW.
heuft zegt:
05/05/2007
ik heb hem van de week gekocht, en ik vin het wel een top spel. ok ik speel alleen nog op easy (nog even oefenen), en niet elke dag. maar het is wel een vet spel.
ja wel jammer dat er geen losse gitaar te koop is. maar dat zal wel komen.
08/05/2007
ik ga deze niet kopen. als ik die nummers mee wil gaan spelen, dan zoek ik de clip wel op op youtube, pak mijn echte gitaar en ga daar op rocken. heel stuk cooler
BFalcon zegt:
11/05/2007
*zucht om bovenstaande reactie* ...
hanoseter zegt:
11/05/2007
lijkt me vette game mjah 80 euro d8 k he..is tog un hoop geld..*damn*
heuft zegt:
12/05/2007
http://www.redoctane.com/gh-xbox360.html

deze site zag ik toevallig. helaas niet in nederland, maar je kan er wel een losse gitaar kopen, en het spel met 2 gitaren.

na ik ben blij dat ik het spel gekocht heb. krijg wel kramp in me vingers...maar dat is een kwestie van oefenen. :D
16/05/2007
Carpe Diem zegt:08/05/2007ik ga deze niet kopen. als ik die nummers mee wil gaan spelen, dan zoek ik de clip wel op op youtube, pak mijn echte gitaar en ga daar op rocken. heel stuk cooler
volgens mij ben jij een van de weinigen onder de leden die echt gitaar kan spelen. ik ben al blij dat ik keyboard kan spelen, maar keyboard hero komt niet uit geloof ik :P
logan zegt:
26/10/2007
Heb gisteren de Demo gespeelt en hij is vet, ik ga deze halen of ik wacht op GH3
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Nog geen login? registreer je dan eerst.
 
nCode World Domination True