Dit is het archief van Xboxworld V3.

Bezoek Xboxworld.nl voor de laatste updates.
Review: Outlast
Artikel: XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Review: Enemy Front
Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Artikel: Xboxworld beta is open!
Artikelen

XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!

Reviews

Outlast Outlast
Enemy Front Enemy Front
Transformers: Rise of the Dark Spark Transformers: Rise of the Dark Spark
Murdered: Soul Suspect Murdered: Soul Suspect
UFC UFC
MotoGP 14 MotoGP 14
Tour de France 2014 Tour de France 2014
Sixty Second Shooter Prime Sixty Second Shooter Prime

Meer Artikelen Meer Artikelen

Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud! Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud!
XBW Review: Outlast XBW Review: Outlast
XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
XBW Review: Enemy Front XBW Review: Enemy Front
XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live! Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live!
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!
Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare multiplayer Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare...
Eerste gameplay trailer van Dead Island 2 Eerste gameplay trailer van Dead Island 2
Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en screenshots Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en scree...

Meer Nieuws Meer Nieuws

Pirates of the Caribbean: At World's End
 
Pirates of the Caribbean: At World's End
 
Platforms
Xbox 360
 
Uitgever
Disney Interactive Studios
 
Developer
Eurocom Entertainment
 
Genre
Actie role-playing
 
Release datum
Xbox 360
Reeds verschenen
 
Waardering
Onvoldoende
Onvoldoende


 
Meer info Meer info

Naar Forum Naar Forum

 
Gepost door Slofsky op 19 juni, 2007
XBW Review: Pirates of the Caribbean: At World's End

We hebben vroeger vast allemaal wel eens piraatje gespeeld. Ooglapjes uit de kast en een tak in je hand, wat resulteerde in een zwaardgevecht waar slechts één partij levend het slagveld zou verlaten. Die goeie ouwe tijd. Op een gegeven moment word je er te oud voor en door iedereen nagestaard als je als een stel twintigers elkaar te lijf gaat met een stel stokken op de dichtstbijzijnde speeltuin. Gelukkig is daar Disney om ons te hulp te schieten en de beschamende vertoning van de speeltuin naar de spelcomputer te brengen. Pirates of the Caribbean: At World’s End komt niet geheel toevallig met de gelijknamige bioscoopfilm uit, maar of wij net als op de speeltuin onze innerlijke piraat los kunnen laten lees je hier.


Wanneer je de films gezien hebt en het spel voor het eerst gaat spelen, valt je op dat de titel van het spel niet geheel klopt. Zo begint het verhaal niet met die van de gelijknamige film At World’s End, je zal een erg groot gedeelte van het spel doorbrengen met het naspelen van het verhaal van de tweede film, Dead Man’s Chest. Nu leunt het verhaal van de derde film sterk op die van de tweede film, en nu daar geen spel van is verschenen lijkt het meer dan logisch dat ook deze verhaallijn is meegenomen bij de ontwikkeling van het spel.

Daarnaast zal je overduidelijk opvallen hoe gelikt het spel eruitziet. De grafische verwachtingen lagen niet al te hoog, zeker aangezien het een filmspel betreft, maar het spel wist ons aangenaam te verrassen op dit punt. Zowel de achtergrond als de belichting zijn mooi vormgegeven en zorgen per level weer voor een andere sfeer, die perfect aansluit bij de film. Ook de karakters, met in het bijzonder de knotsgekke Jack Sparrow, lijken sprekend op hun wederhelften van het witte doek. Helaas heeft geen van de acteurs zijn stem geleend voor het inspreken van de teksten, wat vooral bij Elizabeth Swan en William Turner goed te merken is. Echter, zoveel zal je de pogingen om de acteurs na te doen niet horen, zelfs in de tussenfilmpjes wordt er niet veel gesproken, laat staan tijdens het spel zelf. Dit is erg jammer, want zo voelen de karakters leeg aan, terwijl je juist een vrachtwagenlading aan opmerkingen had verwacht van Jack. Gelukkig is zijn karakteristieke loopje wel opgenomen in het spel.

Afbeelding 5Afbeelding 6Afbeelding 7

En garde!

De gameplay van het spel is grotendeels gebaseerd op zwaardgevechten. Om maar meteen met de deur in huis te vallen, dit is nogal slecht uitgewerkt. De eerste drie gevechten zal je de knop waarmee je je zwaard zwiept en de knop waarmee je een vuistslag uitdeelt nog afwisselen om leuke combinaties te vinden, maar je leert al snel dat er geen leuke combinaties zijn. Ze zijn ook niet nodig, aangezien elke vijand met drie tikken van je zwaard uitgeteld voor zich uit staart, wachtend op jouw genadeslag waarna hij permanent de vloer zal gaan kussen. Dit geldt letterlijk voor élke vijand die je tegenkomt in het hele spel.

Toegegeven, een enkele keer zal je een soort tussenbaas - die er hetzelfde uitziet als de andere manschappen maar dan met een ander kleur jasje - treffen die je met een speciaal op te laden aanval moet uitschakelen. Gedurende het spel speel je voor Jack, William en Elizabeth vier van deze speciale aanvallen vrij, die je na een aantal geslaagde normale aanvallen kan loslaten op de “tussenbaas”. Wanneer je deze speciale aanval goed uitvoert doorspies je je vijand op een sierlijke manier.

Gedurende het spel zal je ook je vijand kunnen vastpakken en weg kunnen smijten, alsmede wapens oppakken die het omleggen van je vijand wat makkelijker moet maken, maar eigenlijk heb je altijd al voldoende aan je zwaardje.


 Pagina 1 van 2 >> 2Top ^ 


  • Goede graphics
  • Harr


  • Eentonige gevechten
  • Simpele puzzels
  • Levenloze karakters
  • Harr!


Onvoldoende
Hoe je Pirates of the Caribbean: At World’s End ervaart, hangt af van wat je zoekt in een spel. Indien je niet verder kijkt dan het grafische plaatje, een mogelijkheid om de ervaring van de film uit te breiden wilt benutten en de repetitieve actie van de gevechten voor lief neemt is het spel misschien aan te raden. De omgevingen zijn erg mooi in elkaar gezet, waardoor je je soms echt Jack Sparrow waant. Echter, wanneer we het spel objectief bekijken moet geconcludeerd worden dat het spel niet goed genoeg is om alleen door de grafische kwaliteiten succes te genieten. De gevechten en puzzels zijn veel te simpel en worden nooit uitdagend, daar bovenop komt ook nog eens dat het leven blijkt te ontbreken in de karakters door de erg kleine hoeveelheid gesproken tekst. Tijd om de ooglapjes weer uit de kast te halen dus!
0 lezer reviews voor deze titel

MaUsEr zegt:
19/06/2007
ik waag me er maar niet aan:9
19/06/2007
haha, ik lachte me krom toen ik die demo speelde, en je weet vast wel waarom
19/06/2007
het wel gedacht dat dit spel het beter zou doen dan een ovoldoende, het begin geheel klinkt namelijk niet zo negatief.
19/06/2007
Pluspunt goede graphics .... ben ik het niet zo helemaal mee eens ;)
sniperboy zegt:
19/06/2007
hahaha, een onvoldoende!!!!!!!
dat is ie echt niet hoor|:-
respect voor Ernst Sandelowsky:)
maar nogmaals: zeker geen onvoldoende:'|
Xbneo zegt:
19/06/2007
vriend van me zei ook al dat die demo zoog...
daar heb ik me nog nie eens aan gewaagd O-)
Remco zegt:
19/06/2007
tsja.. filmgames waren niet goed, zijn niet goed, en worden ook nooit goed...
sniperboy zegt:
19/06/2007
het is geloof ik bij veel mensen standaard ingeprogrammeerd om te zeggen dat filmgames slecht zijn|:-|:-
zonder dat (de meeste) de game hebben gespeeld:'|

maarja, dat is nou eenmaal zo...........................
OniRyo zegt:
19/06/2007
The Chronicles of Riddick vond ik anders wel een goeie film game hoor :+. zelf had ik de Pirates of The Caribbean 3 demo gespeeld en ik was er niet echt van wow wat een vette game het ging veels te snel te simpel en vond het geen zak aan maar dat is mij mening eh :P
tolinden zegt:
19/06/2007
Ze hebben in elk geval de graphics in orde. Dat kun je over PoTC AWE op de andere platformen niet zeggen... En dat filmgames slecht zijn is achterhaalt.. Er komen er alleen heel erg veel van uit...
tricker zegt:
19/06/2007
Chronicles of riddick???? En ik heb hem gespeelt en gezien...vond het wel vermakelijk...of zijn jullie allemaal zo verwend? :P
19/06/2007
ik heb hem gehaald nadat ik de film heb gezien het is wel leuk voor een week maar daarna wil je wel iets anders
basovich zegt:
20/06/2007
vind de waardering echt geen onvoldoende! het spel ziet er goed uit en toont toch wel wat diepgang. een 'goed' is beter op zijn plaats.
20/06/2007
hoezo kunnen film games nooit goed zijn..
wat dacht je van LOrd of the rings.....
... IK HEB NOG EEN VRAAGJE>> WIE HEEFT ER OOIT DE ALLEREERSTE PIRATES OF THE CARRIBEAN GESPEELD>> DAAR KON JE DIE SCHEPEN ENTEREN ENZO KAN DAH HIER OK WEER>>>
Meandor zegt:
20/06/2007
LotR is geen film van oorsprong, maar een serie boeken met een serie voorgaande boeken. Ook is LotR geen klassieke Hollywood film, en dat zijn meestal de slechte film games. LotR heeft inderdaad wel aardige games. Net als Star Wars en James Bond, maar dat is dus ook weer geen Hollywood prut. Chronicles of Riddick is een uitzondering op een uitzondering in het geheel.

Maar de stelling dat de meeste film games slecht zijn is wel een beetje bewezen. Ik denk niet dat je in de massa van film games veel meer goede games treft dan die ik heb opgenoemd.
20/06/2007
ik vond de game wel leuk,
hij ziet er sowieso goed uit maar ik vond de puzzels minder
en af en toe van die gevechten die je bijna niet kon halen werd ik dan een beetje >:) van ;)
20/06/2007
de game zuicht kom op zeg je slaat 2 keer met je zwaart en dat poppetje gaat speciaal voor je bukken zodat je hem af kan maken(en dat doe je dan een miljoen keer) tsjaaaa... das wel fet of niet? Confused
20/06/2007
confused = :~
20/06/2007
o en film games zijn poep...
Skeezie zegt:
20/06/2007
eerlijk gezegt, de demo heeft me wel verrast qua graphics maar de gameplay is lekker simpel maar na een tijdje is het echt afgelopen echt jammer terwijl ze het zo goed konden maken:'|
SUNMASTER zegt:
21/06/2007
meestal zijn film games niet zo goed maar scarface & the godfather wel maar wat ik jammer vind aan pirates of the caribbean is dat ze niet de zelde muziek doen .
Toly zegt:
22/06/2007
De demo zei me al genoeg, dit is egt een heel slechte, saaie en makkelijke game! Dat is jammer want er kan veel meer gedaan worden met zon coole film :(
24/06/2007
de film goe spel goe
Chaos zegt:
25/06/2007
Ik kreeg een beetje het Disney gevoel; leuk voor de kids, niet voor mij. :[
Jammer ook van die beroerde camera. |:-
07/07/2007
1ste rang bagger game dat lijkt me een duidelijke zaak
Bartho zegt:
24/07/2007
Deze game hoef ik ook niet.
als het nouw iets te maken had met de eerste titel van pirates of the caribbean dan zou hij wel tof zijn denk ik.

er komt ook een mmo pirate spel uit dat is cool (hoop ik)
Maxke-360 zegt:
03/11/2007
Heb hem eens gespeeld en het beviel me wel nog, maar nu ook geen game om er 50 euro aan te besteden.
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Nog geen login? registreer je dan eerst.
 
nCode World Domination True