Dit is het archief van Xboxworld V3.

Bezoek Xboxworld.nl voor de laatste updates.
Review: Outlast
Artikel: XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Review: Enemy Front
Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Artikel: Xboxworld beta is open!
Artikelen

XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!

Reviews

Outlast Outlast
Enemy Front Enemy Front
Transformers: Rise of the Dark Spark Transformers: Rise of the Dark Spark
Murdered: Soul Suspect Murdered: Soul Suspect
UFC UFC
MotoGP 14 MotoGP 14
Tour de France 2014 Tour de France 2014
Sixty Second Shooter Prime Sixty Second Shooter Prime

Meer Artikelen Meer Artikelen

Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud! Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud!
XBW Review: Outlast XBW Review: Outlast
XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
XBW Review: Enemy Front XBW Review: Enemy Front
XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live! Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live!
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!
Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare multiplayer Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare...
Eerste gameplay trailer van Dead Island 2 Eerste gameplay trailer van Dead Island 2
Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en screenshots Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en scree...

Meer Nieuws Meer Nieuws

BioShock
 
BioShock
 
Platforms
Xbox 360
 
Uitgever
Take-Two Interactive
 
Developer
Irrational Games
 
Genre
Eerste persoons shooter
 
Release datum
Xbox 360
Reeds verschenen
 
Waardering
Legendarisch
Legendarisch


 
Meer info Meer info

Naar Forum Naar Forum

 
Gepost door Jordi Bauw op 26 augustus, 2007
XBW Review: BioShock

Het is een goede periode voor de Xbox 360 gamers, niet alleen hebben we net het uitstekende The Darkness van Starbreeze en 2K gekregen, ook de Master Chief staat straks met Halo 3 in zijn armen voor de deur. Je zou bijna vergeten dat tussen The Darkness en Halo 3 nog een grote titel zijn opwachting maakt, niet zomaar een titel maar zelfs n van de kansmakers op de titel 'Beste Xbox 360 spel van 2007'. We hebben het uiteraard over BioShock van het recentelijk door 2K Games overgenomen Irrational Games. Waarom we zo laaiend zijn lees je hier onder in onze uitgebreide bespreking van deze uitzonderlijk goede eerste persoons avonturentitel.


De visie

Zou het niet mooi zijn als wetenschappers en uitvinders zonder beperkingen hun werk konden doen? Als ze niet worden afgeremd door morele standpunten in de samenleving en angst van de onwetenden? Wetenschappers zouden ongestoord genetische experimenten kunnen doen, uitvinders zouden de meeste futuristische machines uitvinden en de mensheid zou met sprongen vooruit gaan. Helaas remt de meerderheid van de aardse populatie deze vooruitgang af, enerzijds omdat ze jaloers zijn, het niet in hun morele standpunten past of omdat ze een ongegronde angst voor het onbekende hebben. Daarnaast wordt alle vooruitgang kritisch gecontroleerd door de regering en de moraalpolitie onder ons om zo alle ideen die wellicht niet verantwoord zijn te filteren en in de kiem te smoren.

Door deze belemmering kunnen de briljante geesten zich nooit tot het maximum ontplooien en alleen maar dromen over de mooie dingen die ze zouden kunnen bereiken. Dit is in een notendop de visie van Andrew Ryan, een uitvinder/wetenschapper die het zat was om zijn geniale brein niet te kunnen gebruiken en gewoon al zijn ideen tot uitvoering wilde brengen. Om onder de zware regels van de maatschappij uit te komen deed Ryan wat elk ander mens zou doen in deze situatie; hij bouwde een immense stad op de bodem van de oceaan, waar hij samen met andere gelijkdenkende wetenschappers, industriemagnaten en kunstenaars een nieuw bestaan kon opbouwen. Een stad zonder morele beperkingen en zonder mensen die willen profiteren van andermans uitvindingen, een stad waar iedereen alles wat hij of zij maar kan bedenken tot uitvoering brengt en daar de beloningen van mag houden; de stad Rapture.

Welkom in Rapture

In BioShock nemen we de gedaante aan van Jack, die nietsvermoedend in een vliegtuig de Atlantische Oceaan aan het oversteken is wanneer er plotseling problemen optreden. Het vliegtuig stort neer in de zee en na weer boven water gekomen te zijn en het inferno om hem heen in zich op te hebben genomen lijkt Jack miraculeus de enige overlevende van het ongeluk te zijn. Na zich georinteerd te hebben kan de speler zich door de brandende zee heen bewegen naar het enige stukje land dat zichtbaar is, een vuurtoren. Alsof een vuurtoren midden in de Atlantische Oceaan nog niet raar genoeg is vind Jack binnenin de vuurtoren ook nog een duikboot. Natuurlijk heeft hij geen andere keus en na een korte duik en een video introductie door Andrew Ryan 'himself' zie je voor het eerst de waterwereld van Rapture. Gelijk zul je verbaast staan over het detail en het voelt meteen alsof je de wereld wordt binnengetrokken. Grote wolkenkrabbers staan keurig bij elkaar en vormen een stad die door gangen met elkaar verbonden is, neonlichten knipperen aan de buitenzijde en geven aan welke film draait en winkeliers promoten hun waren met uithangborden.

Afbeelding 10Afbeelding 11Afbeelding 12

Ooit een wereldstad...

Alles lijkt erop te wijzen dat Rapture een normale drukke wereldstad is en voor een moment zul je bewondering hebben voor wat Andrew Ryan hier heeft bereikt. De bewondering slaat echter al snel om in ongeloof als je met de duikboot binnenkomt op het 'station'. Alles is donker en gezien vanuit het kleine raampje in de duikboot lijkt het erop dat Rapture verlaten is, dan wordt er ineens iemand aangevallen en gewelddadig uit elkaar gerukt door een menselijk monster. Na zijn prooi, en kort de duikboot, te hebben aangevallen verdwijnt het monster uit beeld en maak je kennis met je eerste vriend in Rapture; Atlas. Atlas bereikt ja via een draagbare radio en vraagt je om hulp bij het vinden van zijn familie. Het is met hem dat je reis in Rapture begint, wat heeft ervoor gezorgd dat heel Rapture verlaten en vervallen is en welke wezens leven er nog wl?

Om het spel voor iedereen leuk te houden gaan we niet veel vertellen over het verhaal in BioShock maar we kunnen je garanderen dat er een interessante en diepe verhaallijn in zit die je, de volledige 30 uur of meer die je nodig zult hebben om het spel uit te spelen, geboeid zal houden en verrassen. Het verhaal in het spel wordt voornamelijk verteld door de eerder genoemde Atlas, maar ook Andrew Ryan en enkele andere karakters in de spelwereld. Eveneens zul je (als je goed zoekt) rondslingerende geluidsopnames vinden te vergelijken met de opnames in Doom III. Met hints over geheime locaties, tips of angstaanjagende onthullingen zijn ze welkome verschijningen die het spel verrijken die je ook een achievement kunnen opleveren als je ze allemaal vindt. Leuk is dat je tijdens het luisteren gewoon kunt doorspelen en een foto ziet van het personage dat de opname heeft gemaakt samen met zijn of haar beroep.

 Pagina 1 van 3 >> 2 3Top ^ 


  • Machtige verhaallijn!
  • Ongekend mooi ontwerp!
  • Bijzonder diepgaande gameplay


  • Ondertiteling loopt niet synchroon


Legendarisch
We kunnen letterlijk uren doorgaan met vertellen hoe goed Bioshock is en wat er mogelijk is en nog dagen over de machtige verhaallijn, zijn morele implicaties en filosofische origine. Het beste kunnen we je echter aanraden om zlf letterlijk een duik te nemen naar Rapture en het spel nu meteen aan te schaffen. BioShock is zonder twijfel de beste titel op de Xbox 360 tot nu toe; een majestueus pareltje van diepgaand en meeslepend interactief avontuur.
0 lezer reviews voor deze titel

Mirik zegt:
26/08/2007
*snif, ultieme game....traantje wegpinken hoor!
Hordo zegt:
26/08/2007
Meesterlijk. Ik vind het zo zielig als die Little Sisters huilen. Mr B... :'( Come on Mr B....
26/08/2007
Ok ok, ik had een paar 'momenten' met de demo enzo, en het spel ziet er retegoed uit. Maar.... game of the year ?? Kom op mensen. Ik wil niet al te fanboy-ish overkomen, naar Halo 3 komt ook nog uit dit jaar. Je weet wel, die game MET multiplayer enzo. Maar evengoed is dit spel zeer vermakelijk, lineair, maar zeer vermakelijk.

Edit: Ok ok, ik heb hem ook gehaald. Dat wat de game moet doen, dat doet het. En goed ook, maar het verhaal + omgeving 'pakken' me niet zoals Halo dat doet. Als ik bijv. de Halo tune alleen al hoor, wordt ik al blij. Wat misschien allemaal meer zegt over mij dan over Bioshock...

2e Edit: Kutspel, gaat snel vervelen. Het verhaal? Kom op, het is een shooter. Weinig tot geen replay-value. Ja, ziet er mooi uit. So what? Gears zag er ook mooi uit, maar die speelde nog als een echte shooter. Dit is net een sandbox-shooter. Klinkt misschien raar, maar wat ik bedoel is dit: teveel keuzes (plasmids die allemaal een beetje hetzelfde doen) die leiden tot hetzelde doel. Die plasmids zijn op zich wel aardig, maar vervelen al net zo gauw als dat hacken. Dit spel is echt in de laatste productie maanden opgepoetst en uitgebalanceerd. Zonder dat was het helemaal bagger. Ik pleit voor een nieuw genre: de 'gimmick shooter'. En Bioshock is de eerste....


Ik ben eruit: Ik hou eigenlijk alleen van army-shooters.
26/08/2007
je zegt het zelf, Halo drie! Meer van hetzelfde...
26/08/2007
ja het zou helemaal leuk zijn als er nog een MP te downloaden zou zijn, want opzich is daar wel iets van te maken..
maarja je kan niet alles hebben:)
Kevf zegt:
26/08/2007
Ik denk niet dat er een mp bij komt, gelukkig niet. Dat zal echt alle kracht uit de game halen. Een patch voor de ondertiteling daarentegen zou wel erg fijn zijn. Mijn engels is best ok, maar sommige stemmen zijn gewoon niet te verstaan en moet je wel doen met subs.
26/08/2007
Het is elk geval alle centen waard, het is een geweldig meeslepend spel waar je lekker doorheen fietst met genoeg uitdagingen in elk level. Het RPG element vind ik overigens best groot met de plasmids (vuur, vijanden die elkaar aanvallen door een plasmid, etc).

Ook niet te vergeten zijn de levels waar je aan het eind bepaalde items moet zoeken voor een karakter, als dat niet RPG is dan weet ik het niet meer.

Ben het in iedergeval in grote lijnen met je review eens, al zou ik niet zeggen dat het de beste game is tot nu toe, van dit jaar zeker weten, maar niet alle tijden, gears of war was ook gigantisch vernieuwend en oblivion was ook een super game., maar BioShock hoort zeker tussen die twee thuis.
26/08/2007
Het is een leuke game, maar deze next gen titel kan me op de een of andere manier niet echt boeien. 'T is allemaal meer van 't zelfde en ik vind 't niets nieuws, is grafisch wel mooi hoor maar verder toch echt weer niets bijzonders en 'n gewone shooter. Begrijp me niet verkeerd, het is een mooie game hoor, maar om deze "legendarisch" te noemen vind ik toch wat overdreven, in begin is 't leuk maar na 'n uurtje is 't allemaal erg repetetief en linear. 'n game zoals mass effect gaat deze hoogstwaarschijnlijk overtreffen omdat er erg veel nieuwe game elementen in zitten wat 't dan ook weer echt next-gen maakt.
Borat zegt:
26/08/2007
Maar zoiets als game of the year bestaat toch niet? iedereen toch zn eigen favo genre. En ik weet cker dat de shootouts in halo3 strx beter zijn uitgewerkt dan hier. Maar halo heeft dan bijvoorbeeld die rpg elementen niet.
J-Unit1 zegt:
26/08/2007
Het begrip 'game of the year' wordt iets te gauw gebruikt.
We weten allemaal dat het jaar nog niet voorbij is en ook weten we dat onze smaken flink verschillen.
Laten we tegen het eind van het jaar maar eens een poll maken om te zien welke game we de titel 'game of the year' gunnen. :p
Niku zegt:
26/08/2007
Ik versta onder 'game of the year' technisch de beste game zeg maar. Maar Bioshock is zeker een vette game!
Andy01 zegt:
26/08/2007
Goede game inderdaad, maar tot mijn spijt kan hij mij ook niet zo boeien. Misschien omdat alles zich in claustrofobische ruimtes afspeelt en je nergens buiten komt. (Jaja smartasses ik weet het, het is onderwater) en ik het nergens echt serieus kan nemen.

Waarom is er bij XBW en zijn leden helemaal geen interesse voor de aankomende Halflife episodes?? Er is inmiddels al genoeg nieuws bij gekomen, en het heeft een release datum. Dt spel heeft pas een verhaal en een geweldige sfeer. Gfx zijn ook prachtig.
Halflife 2 is overladen met awards en de bestverkochte game ever. Dat zegt toch wel iets.
Bavihoane zegt:
26/08/2007
dit is zo`n FANTASTISCHE game! oogt goed. speeld goed. geluid goed. speelduur goed... maar toch voor een `game of the year` zou er toch echt ook MP in moeten zitten dacht ik zo.

@andy01; half life 2.... seen it, done that, (behalve portals dan dat lijkt me gaaf) bioshock is vernieuwend
26/08/2007
voor mij hoeft er geen multiplayer in te zitten.. meeslepend net als de darkness.. indrukwekkende graphics, geluid.. topgame.
Toly zegt:
26/08/2007
Kopen!!! zodra ik tijd heb :D
26/08/2007
Ja idd de ondertiteling xD, dat is het enigste mindere aan deze game...
Andy01 zegt:
26/08/2007
@ Bavihoane; Iedereen doet hier toch ook mee aan de Halo 3 Hype?? Straks weer een bannertje dat aftelt tot de release enzo.
Halflife 2 was hier ook niet legendarisch, Halo, Halo2 en Bioshock wl.
Hoe komt dat, Halflife was niet overhyped. Deze site laat zich qua oordeel gewoon zwaar beinvloeden door gehypte games.
Komt bij, er is hier nog meer nieuws over live arcade games dan over het Halflife Orange pack.
marco007 zegt:
26/08/2007
volgens mij was deze game niet echt overhypt, maar meer een verrassing, dit vind ik echt een top game, zeer mooi uitgewerk, voor mij de beste tot nu toe(singleplayer). soms ook echt angst aanjagende stukken waar je een hartverzakking van oploopt, voor mij is het spel GAME OF THE YEAR!!
26/08/2007
ik hou van bioshock, ik durf het zelfs de beste game tot nu toe te noemen.. bij geen 1 andere game had ik dit gevoel, en deze game doet gewoon alles goed.
maar dat is maar mijn eigen mening,
ik ga snel weer verder spelen al kijkend naar mijn limited edition miniatuur van de big daddy, heerlijk 3) 3) :D :p
Nis zegt:
26/08/2007
Wha niks voor mij zulke game's.
Hvc. zegt:
26/08/2007
ik wil spele alleen me 360 is dood
JKI zegt:
26/08/2007
ik had de demo half gespeeld, en vond het niet echt geweldig. Maar nu ik alle reviews op internet heb gelezen, heb ik hem toch maar snel besteld :D.
26/08/2007
Toch even een tweede post, heb m nu uitgespeeld, circa 12 uur over gedaan en ik moet zeggen dat ik dat toch een behoorlijk minpunt vindt. Zonder mp moet de single player toch iets langer zijn.

Nog steeds een top game en nog zat achievements te halen dus ga zeker de single player nog een keer spelen., maar toch.
Huricos zegt:
26/08/2007
Dan heb jij gerushed DeathStalker. Ik heb elke hoek en gang in Rapture verkend en het koste mij meer dan 20 uur om het einde te zien.

En wat een einde, wow.

Mag ik trouwens nog even zeggen dat ik dit een hele goede review vind? Niet alleen omdat het vol lof zit over een spel dat ik geweldig vind, maar het is ook gewoon heel goed geschreven.
renekill zegt:
26/08/2007
game of the year ?!?
hallo zijn we toevallig niet :

assasins creed
halo 3
brothers in arms hells highway
mass effect

vergeten
en trouwens ik heb er ook maar 12 a 13 uur overgedaan en ik heb het wel mooi allemaal bekeken en die opdracht in die bos gebied heb ik onderhand wel 1 uur over gedaan:)
26/08/2007
nee die ben ik zeker niet vergeten, assasins creed etc. worden vet, maar een game als halo 3 wordt niet zo vernieuwend en nieuw als deze game (niet dat het mij geen leuke game lijkt, halo3, aangezien ik 'm al ge pre ordered heb de Limited edition) maar ik denk zelf wel dat deze game zeker in de top 3 kan komen! :D
rudeboy zegt:
26/08/2007
Vette game uiteraard maar:
als je resident evil en metroid prime samen smelt en overgiet met een hedendaags grafisch sausje.....dan heb je bioshock! En ga me nu niet aanvallen dat dit slecht kritiek is want dat is juist een GROOT compliment.
Bijna alles is goed, vette sfeer, idd een filosofische gedachten/verhaallijn.
Heb nu net die level in het theater gehad en ineens bekruipt me het gevoel van ...."meer van het zelfde"....misschien een juist moment voor een plotchange??
Voor SP zeg ik GOTY
Huricos zegt:
26/08/2007
Your wish is Bioshock's command, rudeboy.

Would you kindly keep playing?
Mirik zegt:
26/08/2007
Hoe kun je hier nou twaalf uur over doen? dat is op geen gebied een tekortkoming van deze game, maar eerder van je speelstijl. Als je overal op easy doorheen rent kan ik ook elk spel uitspelen.

Ik verklap je hierbij dat je heel waarschijnlijk de helft van het spel niet gezien hebt en meer dan de helft niet begrepen hebt van het spelconcept. :)
26/08/2007
dat weet ik wel zeker Mirik ;)
27/08/2007
sommige van die gasten hebben echt niks te doen de hele dag.. hij is pas 2 dagen uit dan moet je echt de hele dag doorspelen wil je m zo snel uitspelen..
27/08/2007
Ik heb dus al 2 middagen/avonden gespeeld en zit net op de helft. Zit alles op m'n gemakje te doen en overal naar te kijken. Geweldige game.
Deze komt zeker in mijn top 10 games allertijden.

@Andy: episode 2 heeft geen vernieuwend verhaal, ziet er niet zo vet uit en is ook lang niet zo diepgaand.

Voor de mensen die niet snappen hoe een game of the year word uitgekozen, maar daar hebben wij weinig over te zeggen. Gamemagazines, internetsite's (wie weet, misschien microsoft ook nog wel..) beslissen dit.
Iedereen kan ook wel een andere mening hebben maar er word toch ook een best buy boek aangeprezen bij opra? (jaja, stom voorbeeld)

27/08/2007
Hoewel HL2 Orange pack wellicht niet de game van het jaar gaat worden, is het in mijn ogen wel een van de games van dit jaar waar je het meest waar voor je geld krijgt.

Half-Life 2, HL2: Episode 1, HL2: Episode 2, Portals en Team Fortress 2 ..... Daar moet je je toch wel heel wat uren mee kunnen amuseren.

Verder kun je wel zeggen dat hij grafisch niet zo geweldig is, maar dat zullen we wel zien. Ik denk dat het toch een behoorlijk grafisch goede game zal worden. Daarnaast spreken de omgevingen en karakters van HL2 mij meer aan.
flappie zegt:
27/08/2007
Iedereen mag dit zijn eigen Game of the Year noemen.
Het geeft alleen maar aan hoe goed iemand het zelf vind.
Zowiezo is een review zo subjectief als het maar zijn kan. Dus waarom al dat gezeik op Jordi begrijp ik niet echt.
Sommige noemende GoW bijvoorbeeld game of the Year van vorig jaar. Nou bij mij zat hij niet eens in mijn top 5. Hoe vernieuwend een game dan ook mag zijn, het gaat erom waar je het beste gevoel bij beleeft. Als dat een adrenalineshock is, of meer dramatisch dat is voor ieder verschillend. Ik prefereer meer een verhaalgedreven game, zoals Bioshock. Bovendien is de gameplay nog goed ook. Een van de weinige games die ik gespeeld heb die dat ook had was Oddworld Stanger. Maar dat terzijde.

Ik kreeg de game op donderdag al binnen via xboxworldshop. Jammer alleen dat mijn 360 drie dagen eerder verrot ging. Kan hem voorlopig dus nog niet spelen. BAH.

Maar het is wel een tijd geleden dat ene game legendarisch kreeg.
Andy01 zegt:
27/08/2007
Kereltjes, ik oordeel ook helemaal niet over het beter of niet beter zijn van Halflife2 over Bioshock (Al vind ik dat absoluut)
Waar het om gaat is dat er op deze site niks meer over te horen is, en bijvoorbeeld wel over sullige arcade games.
Zo'n game verdient dat niet.

@donsjonnie; HL2 episode 2 VERVOLGT een verhaal dat als je je er een beetje in verdiept had absoluut de moeite waard is. Als er van Bioshock en Halflife een film gemaakt zou worden zal de laatste toch een stuk boeiender worden, al is het maar om de sfeer en omgevingen.

Om maar ontopic te blijven; Bioshock is niet vernieuwender dan de gemiddelde shooter, verhaal is niet geniaal en de gameplay elementen zijn nou ook weer niet z vernieuwend.

Maar das mijn mening.

flappie zegt:
27/08/2007
Volgens mij is iemand een beetje kierewiet over HalfLife 2.
Als je er niet tegen kan dat HalfLIfe hier niet een net zo hoge score krijgt als Halo of Bioshock waarom zit je hier dan nog. Om de HalfLife-feel op ons over te brengen?
Aan de ene kant loop je xboxworld te bashen omdat ze slecht zijn volgens jou en de hype achterna gaan, maar aan de andere kant geef je wel om de mening van xboxworld, anders zou je niet zo dom reageren.

Het domste is nog dat je zelf aanhaalt dat HalfLife overlade is met awards en dus een goede game is. Hoe bedoel je, ik wordt niet beinvloed door de hype.
rudeboy zegt:
27/08/2007
ik wil het wel een beetje opnemen voor andy01.
Ik vind BS echt kei vet en mag voor mij GOTY of wat dan ook krijgen.
Maar echt vernieuwend is het niet. Het is subliem in zijn genre maar geen nieuwe BIG BEN in games world. Evenmin dat H3 dat gaat worden.

How much is that doggie in the window?
The one with the wagglely tail.
How much is that doggie in the window?
I do hope that doggie's for sale.
Andy01 zegt:
27/08/2007
flappie: aan de andere kant geef je wel om de mening van xboxworld, anders zou je niet zo dom reageren.

Nou die zit! dus..
Mocht je niet kunnen lezen, mentaal gehandicapt zijn of op een andere manier achterlopen, die post was een antwoord op de post van iemand anders. Dat maakt dat hij niet algemeen was en zker niet aan jou gericht.

Ik weet niet wt je wilt bereiken met je gekwijl op XBW en zijn crew maar laat mij er buiten.

Verder geef ik gewoon mijn mening over de Bioshock beoordeling en ik maak een vergelijking met andere games. In dit geval Halflife ja.

27/08/2007
Nou voor mij is bioshock zeker game of the year.En heb respect voor mensen die dat niet vinden want zoals altijd smaken er verschillen.Maar voor mij is bioshock gewoon echt een top game en daar kan halo 3 nooit aan tippen.Sterker nog ik zal halo 3 geneens kopen want dan kom ik online teveel kut amerikanen tegen en als ik wel aan 1 volk hekel heb zijn het wel die arrogante amerikanen.
En halo stelt gewoon teleur in mij ogen.Halo 1 was gewoon enorm goed op de xbox maar halo 2 daar tegen over was gewoon slecht en moet ook eerlijk zeggen dat ik die master chief niet uit kan staan.

Bioshock NO MR B COME ON MR B _O_
emusa zegt:
27/08/2007
Goede review Jordi, ik ben het volledig met je eens. Weet je, het gaat niet zo zeer om het feit of een game vernieuwend is of niet. Het gaat om wat een game met je kan doen. En de sfeer in Bioshock is fenomenaal en zonder twijfel ongevenaard. Tel de daar de geweldige mix van gameplay-elementen, soundtrack, graphics en storyline bij op en je hebt een legendarische game.

Mensen die deze game in 12 uur er doorheen raggen of geen moeite doen om de geluidstapes te beluisteren of de subtiele verwijzingen op reclameborden te bekijken zijn deze game simpelweg niet waard. Zoveel detail heeft een game zelden tentoon gesteld. Hulde! :)
flappie zegt:
27/08/2007
@ Andy: je loopt te zeuren dat xboxworld.nl de hype achterna gaat. Het maakt niet uit of het wel of geen reactie is op een ander. Het feit dat je op deze site berichten post zegt genoeg. Als je niet om de mening van xboxworld.nl geeft, waarom zou je er dan uberhoubt heen surfen.
Dat snap ik dan niet.

En het is niet mijn bedoeling om te hielenlikken. Ik reageer meestal op zulk soort zeikerds die lopen te ouwehoeren dat een site niet deugd om wat voor reden dan ook (antk-ps3, inspelen op de hype etc.).
Jows zegt:
27/08/2007
Nette review Jordi!
Andy01 zegt:
27/08/2007
ja want deze games zijn de enige die hier besproken worden dus daar zit wel wat in :{

Doe me een lol en ga andere mensen lasig vallen met je gedram, ik had mijn zegje een paar uur geleden al gedaan.
27/08/2007
Weet je dat een hype de game nog beter kan maken. Laat je nog meer in de sfeer komen.
Maargoed onze andy houd van afkraken en dat doet ie nou dus op de verkeerde plek. Kun je beter op het forum van half life doen. Hier zeg je gewoon, vond het niet zo leuk maar ga niet zeggen dat het geen verhaal heeft. (want dat is geen mening).
Maar genoeg geouwehoerd, we weten nu wie wat vind en nu weer even goede "vrienden".
flappie zegt:
27/08/2007
Ik kap wel met 'irritant doen', zoals jij dat noemt. Jij post iets en dan is het logisch dat anderen daarop reageren. Zie dat eens onder ogen. Zo gek is dat toch niet. En logisch dat ik pas later reageer op iets dat je een uur geleden gepost hebt. Ik zit niet continue op de reacties te wachten.
Maar ik wil het hier bij laten. Als je zelf nog iets toe te voegen hebt, ga je gang.

Bioshock is een goede game. Als ie game of the year wordt is voor ieder anders.
renekill zegt:
27/08/2007
ik hoop in ieder geval dat assasins crred dit jaar uit komt dan is dat mijn game van de year:P
Stridone zegt:
27/08/2007
Wat mij betreft ook GOTY hoor. Fantastisch spel.
Mirik zegt:
27/08/2007
Andyo1: 'Halflife 2 is overladen met awards en de bestverkochte game ever.'

lol
Andy01 zegt:
28/08/2007
:~
remcop zegt:
28/08/2007
Andy01 je bent echt een sukkel die boven alles zijn gelijk wilt halen.Zeggen dat je Bioshock op geen enkel moment serieus kan nemen is gewoon achtelijk.Het verhaal is harstikke origineel.Dan kun je toch geen enkele game serieus nemen, het is fantasie!Weet je nog??Heb je de game eigenlijk al gespeeld ? Aangezien je zo n uitgesproken mening hebt.Het is gewoon een supervette game en zeker vernieuwend
28/08/2007
karistoes....wat een reacties!!!!!


maaruuhh....is het wat dit spelletje :+
XedjeX zegt:
28/08/2007
MIrik hou je kop met je hqalf-life en Zoek een leve
Andy01 zegt:
28/08/2007
Poeha.
Geloof dat Mirik meer sarcasitisch was, en ik mijn kop moest houden. Ach ach xedje, wat kun je ook verwachten van iemand met een Nederlandse taalbeheersing als die van jou. Vermoed dat een zeekoe het nog beter doet.

Ik snap jullie punt nu wel hoor schatjes, Bioshock is een mooie game, en over mooie games is geen discussie mogelijk. Kay? Ga nu maar weer fijn spelen.
29/08/2007
@ Andy01:
Ik zal hier ff een tekst aanhalen van Gabe Newell, baas van Valve(jeweetwel de gasten die Half-life hebben gemaakt): "Gabe Newell who said, We had to ban BioShock from our offices. Nobody gets to play it until Orange Box is done - that's our reward to ourselves as a company; everyone gets a copy of BioShock." http://www.gametab.com/news/1019923/
Blijkbaar vinden de makers van je favoriete spel Bioshock(ook al) een sexy spel.

Iedereen die het spel in 12 uur uitspeeld is er gewoon doorheen gesjeesd. Zoals Mirik hierboven al zegt; dat ligt aan je speel style. Hoe kan het nou dat de meeste recensies het hebben over 20 uur en dat sommmige spelers er 8 uur minder over doen. Wat een verschil!

O ja, Bioshock is de shit.









Meandor zegt:
29/08/2007
XedjeX. Zoek een school waar ze je nog wat kunnen bijbrengen. Bij je laatste hebben ze wat verkeerds gedaan. Niet kunnen schrijven en manieren heb je ook al niet. Ik snap dat je niet alles kan hebben in het leven, maar bij jou ziet het er wel heel slecht uit.

ik heb dit spel net 5 minuten en vind het nu al erg mooi. Ben benieuwd hoe het speelt
Mirik zegt:
29/08/2007
Andy01:

Wat zoek je hier nou? Een conflict? Je gelijk? Als het je allemaal niet zint, dan ga je toch lekker ergens anders heen? Ik dwing je niet hier te komen of het met ons eens te zijn hoor? Ik vind het best dat jij het spel niets vindt, leer mij meningen kennen.

Beetje jammer dat je ons komt lopen uitschelden voor onze mening en te pas en te onpas heibel loopt te schoppen of irrelevante onwaarheden aanhaalt. Snap dat het interessant is om al die (negatieve) aandacht te krijgen, maar ga even bij jezelf na waarom je deze tijd investeert in iets waar je totaal niets aan hebt.

Cheers. :)
shadow x zegt:
29/08/2007
leuke gesprekken ?
Andy01 zegt:
29/08/2007
Mirik wat lul je nou in godsnaam?! Kijk even terug; ik was er al lang klaar mee, maar al die minkukels inclusief jij blijven er maar over doorzeiken.
Ik scheld niemand uit, dat doet Xudje en welteverstaan tegen jou omdat het onbeholpen joch dacht dat je Halflife aan het promoten was. Mirik, als je vermogen tot begrijpend lezen niet zo belabberd is als je psychologische analye, lees dan dat knaapje zijn post is, vind je mijn reactie dan raar?
Reageer vooral nog een keer op de bovenstaande bullshit, dan kunnen we er fijn op doorgaan.

Sant :{
Bavihoane zegt:
29/08/2007
en het was stil....:+
Mirik zegt:
29/08/2007
Bye bye Andy01 :+
Andy02 zegt:
29/08/2007
Haha! Stil..? Welnee joh.. Djeeez Mirik.. Ben je gepikeerd? Gepest? Sneu hoor, kop in het zand steken en mensen bannen als je er geen raad meer mee weet!
Oooooe, der Fuhrer is beledigd, want ik zei "wat lul je nou"
Eerst ga je de discussie met me aan, vervolgens krijg je antwoord en ban je de boel.
Uitlokken noem ik dat.
Dude wat ben toch je een laag bij de gronds zielig ventje/grietje, whatever, zonder ballen.

En sja.. Ga je gang, verwijder deze post maar, stel je voor dat mensen zien dat woorden je tekort schieten.
29/08/2007
Gheghe, maar iedereen de game al een keertje uitgespeeld of zijn we er nog rustig aan mee bezig?
Ben m nu maar eens op evil mode aan t uitspelen.
29/08/2007
tja, andy heb wel gelijk natuurlijk..
flappie zegt:
30/08/2007
Waar Andy dan weer helemaal fout zit is het volgende:
hij doet met opzet beetje irritant (naar mijn mening en ook vele anderen). Vervolgens gaan mensen tegen hem in, en kan hij daar niet tegen. Je lult constant maar dat je er al lang klaar mee was en dat men reageert op dingen die je paar dagen terug zei. Maar logisch dat men iets terug wil zeggen. Het is $#%$#% geen monoloog.
En als je niets terug kan zeggen ga je mensen pakken op hun taalkundigheid. Beetje laag bij de grond noem ik dat. Je beschuldigt anderen dat ze dat doen, maar zelf doe je het ook. Beetje hypokriekt, nietwaar.

Enne, mij kan je niet pakken op Bioschock-fanboy gedrag. Het is inderdaad slap wanneer mensen zeggen dat Bioschock GOTY is en HalfLife kut is. Dat blijft natuurlijk mening. Ik pak je enkel op je onduidelijke argumenten.
Andy02 zegt:
30/08/2007
Bioshock...? Ooh ja, dr ging het om.

XedjeX zei: MIrik hou je kop met je hqalf-life en Zoek een leve

Ehm, wat precies had ik hier op terug wllen zeggen anders dan dat zijn nederlands beroerd is??

Jongens jongens, jullie maken het wel hl erg uitnodigend om hier steeds weer terug te komen.
Vraag me af waar Mirikje blijft met m'n nieuwe ban.
Misschien ergens in een donker hoekje te huilen na al deze zwaar grove beledigingen?
30/08/2007
Gruwelijk spel! echt heel vet gewoon.. al aardig wat uurtjes mee zoet.

Ik zie iedereen over het woord GOTY praaten ook op meerdere forums.. maar wat betekend dat toch in hemels naam?!?

BTW leuke discussie in deze review... alleen mensen een beetje etteren is wel gaar! Gewoon lekker bij je mening houden over het spel..
flappie zegt:
30/08/2007
GOTY: Game of the Year.
30/08/2007
thx...
smileow zegt:
30/08/2007
ik snap niet waar het hele spel over gaat maar hij is niks voor mij!
degene die hem wel hebben veel plezier!:)
Gkid zegt:
31/08/2007
whaha dikke lol hier :P
Mirik zegt:
31/08/2007
Hahaha! Ik hoop dat hij een derde account aanmaakt! :+
Mirik zegt:
31/08/2007
Nee wacht, ik kom van mijn vorige mening terug, ik hoop toch dat hij wat nuttigs te doen vind met zijn leven.

Ik snap dat mensen die je niet kent uitschelend en afkraken om een stukje tekst een belangrijke zaak is op het anonieme internet, maar goed, kan je beter met school bezig houden of mensen die je kent.

Plus is vooral ook extra werk voor mij, om hem steeds te bannen.
31/08/2007
Bioshock is idd erg ruig , heb de demo zelf 1 x gespeeld maar dat was genoeg om te zien in wat voor wereld je speelt opeens denk je echt de title klopt precies BIO- en SHOCK , heb 2 vrienden laten spelen keek allebei naar hun gezicht toen ze bij dat stukje kwamen helemaal in het begin van het spel als je voor het eerst naar binnen loopt en die deur zo achter je dicht gaat , echt zo oww shit , There Is No Way Back , maar Game Of The Year, nee denk het niet , zodra ik Halo 3 vast heb , verandert alles weer in Halo-style , die game is gewoon magisch, als je de muziek hoort krijg je al een geweldig gevoel over je heen , alleen daarvoor is Halo 3 denk ik al beter 8) , de SingePLayer is voor mij gewoon het belangrijkst in heel Halo , MP heb ik online nooit vaak gespeeld,maar daar zal over 1 maandje wel verandering in komen , daarentegen, Bioshock is zeker wel een van de vestte games denk van dit jaar , maar ga hem NOG niet halen omdat Halo 3 zo vlak voor de deur staat !:D mss in Januari als Assasins Creed ook achter de rug ligt , er komen eigenlijk te veel vette games dit jaar uit.

Bioshock is vet , maar kan en zal nooit tippen aan Halo !!! _O_
01/09/2007
halo 3 wordt idd vet, maar ik denk niet dat de single player hieraan kan tippen.. ik kijk wel de 26e, als ik m zit te spelen in mn halo 3 t shirt :D 3)
Vaag zegt:
01/09/2007
Wat een geweldige game is dit geworden zeg.
Dit is zoals games in elkaar horen tezitten.
Mooi verhaal,prachtige graphics,relaxte gameplay.

Werkelijk het beste 360 spel wat ik tot nu toe heb mogen spelen.Zal Halo 3 daar verandering in kunnen brengen ?

Nee,ik denk het niet:)
Dit is een juweeltje die ik nog lang zal gaan spelen.
remcop zegt:
01/09/2007
Hahahaha zo grappig die Andy dat ik t toch nog ff wil oprakelen.Werkelijk op elke post van een ander reageren en dan zeggen dat hij er al lang klaar mee is,wat een lolbroek.Hij is gewoon constant bezig met dit soort gezeik.Hopelijk komt hij nog terug met een Andy03 hahahaha wat een sukkel
02/09/2007
het spel is supervet maar van dat hacken voor de 300ste keer krijg ik egt een slappe..
Meandor zegt:
03/09/2007
Ik heb het spel nu een maal op "slecht medium" uitgespeeld en ik vond het een fantastisch spel. Hier en daar wat details die wat minder zijn zoals: het save systeem (onduidelijk welke savegame nou de laatste is), het hacken hadden ze wat interessanter mogen maken en wat Mirik al zei over de textures van de personages ben ik het ook volledig mee eens. Verder een erg cool spel, die wat mij betreft bij de toppers van 2007 hoort.

De hele setting, het verhaal en het plasmid systeem vond ik enorm goed bedacht. Al is de waarde van sommige plasmids wel erg laag en is het redelijk standaard. Wel is het naar mijn mening enorm goed uitgewerkt. Ik ben ook geen bug tegengekomen. Dat is ook wel het vermelden waard.

Thumbs way up _O_
05/09/2007
Als ik hierboven toch al die nutteloze discussies van beide partijen lees dan is het toch erg gesteld met sommige mensen, daar gaat me de zin toch wel van over hoor, bah :'| .
remcop zegt:
05/09/2007
dus als jij nutteloze discussies leest in een BioShock forum dan gaat bij jou de zin in t spel weg :~ beetje vreemd...
Het spel is echter super dus ik adviseer je toch om ondanks je geen zin meer in t spel hebt t toch te gaan spelen.Je zult er geen spijt van krijgen ;)
pjedro zegt:
06/09/2007
Ik heb hem nu net uitgespeeld .Wat een wereld spel zit zo goed en mooi in mekaar . Als je eraan begint red dan alle kleine meisjes dood ze niet anders ben je een achievment kwijt.Van mij mag hier een vervolg opkomen .Alleen jammer dat er geen multiplayer is
NicoJ zegt:
08/09/2007
Inderdaad jammer van de ondertiteling, maar dit is dan ook wel het enige minpunt aan BioShock. :P
Toly zegt:
16/09/2007
Vette game, de little sisters zijn tof en de big daddies zijn echt stoer en pittig te verslaan. Im loving it!

Look Mr. Bubbles its an angel! Oh wait! Hes still breathing... Thats ok i know he'll be an angel soon... :D
Toly zegt:
16/09/2007
En Bioshock multiplayer... nee bedankt de singleplayer is veel vetter! Dit spel heeft geen mp nodig geloof me..
16/09/2007
ik heb hem ook gekocht, en ik moet zeggen dat ik erg blij ben met het spel. ook heb ik stranglehold gekocht, maar de graphics van bioshock zijn veel mooier. ook het verhaal is erg apart. de bestuuring is erg inventief, maar zelf zit ik nog wel eens te kloten met het verwisselen van die telekinesis krachten enzo. soms verbruik ik armor piercing bullets op gewone tegenstanders (zonde !) omdat ik meteen begin te schieten op tegenstanders zondar dat ik eerst ga kijken wat voor "ammo" ik had geselecteerd.

het hacken van automaten en "enemy bots" vind ik leuk gevonden, maar het komt wel te veel voor, en breekt de gameplay wat af. maar kort door de bocht genomen, is dit een spel dat iedere shooter fan niet mag missen. al huur je hem eens om een keer door te lopen....
Xplicit zegt:
22/09/2007
game of the year? Nee.. supergame? Ook niet. Ik heb hem in 3 dagen uitgespeeld. Wel op easy en zonder gamerscorewhore vertoningen. Misschien veranderd dit alsi keer achter de achievements an zou gaan. Tot die tijd blijft het in mijn mening een leuke afwisseling.
23/09/2007
Geen supergame? Kom op, dat is het echt wel.

Met BioShock beleef je een unieke, vernieuwde ervaring die geen enkele andere Xbox 360 game je tot nu toe heeft gegeven. Je kan het vergelijken met System Shock 2. Ook toen was iedereen onder de indruk van het verhaal n de gameplay.

BioShock moet je niet op Easy spelen. Ook al ben je geen "gamerscorewhore". Deze game verdient het om op een hogere moeilijkheidsgraad gespeeld te worden, want dan zie je pas hoe goed de AI wel niet is.

Tja, ieder zijn eigen mening, maar toch kan ik niet begrijpen dat je 2K Games' meesterwerkje geen supergame vindt.
29/09/2007
Xplicit, wat ben je voor een mietje man? op easy..ja dan kan ik t ook wel en zonder achievements..
KireX zegt:
09/10/2007
Ik moet eerlijk zeggen dat ik het spel een tijdje aan heb gekeken op de pc, maar het boeide me totaal niet. Het zag er wel mooi uit hoor, maar de sfeer in het spel zelf beviel me niet zo en ik vond het ook wat aan de saaie kant.( dat gehack)

Dusse voor de liefhebber , ik heb er hier 1 liggen hagelnieuw voor de pc 35 eurie.
Lefty zegt:
17/10/2007

Niet echt mijn soort game, maar het ziet er wel erg gelikt uit.... :D
24/07/2008
Namens Andy wil ik iedereen de groeten doen
Benreus zegt:
05/11/2009
Beste spel ooit gemaakt. De stijl, Het verhaal, de plasmids.
Must-Have!!!
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Nog geen login? registreer je dan eerst.
 
nCode World Domination True