Dit is het archief van Xboxworld V3.

Bezoek Xboxworld.nl voor de laatste updates.
Review: Outlast
Artikel: XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Review: Enemy Front
Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Artikel: Xboxworld beta is open!
Artikelen

XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!

Reviews

Outlast Outlast
Enemy Front Enemy Front
Transformers: Rise of the Dark Spark Transformers: Rise of the Dark Spark
Murdered: Soul Suspect Murdered: Soul Suspect
UFC UFC
MotoGP 14 MotoGP 14
Tour de France 2014 Tour de France 2014
Sixty Second Shooter Prime Sixty Second Shooter Prime

Meer Artikelen Meer Artikelen

Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud! Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud!
XBW Review: Outlast XBW Review: Outlast
XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
XBW Review: Enemy Front XBW Review: Enemy Front
XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live! Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live!
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!
Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare multiplayer Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare...
Eerste gameplay trailer van Dead Island 2 Eerste gameplay trailer van Dead Island 2
Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en screenshots Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en scree...

Meer Nieuws Meer Nieuws

FIFA 08
 
FIFA 08
 
Platforms
Xbox 360
 
Uitgever
Electronic Arts
 
Developer
Electronic Arts
 
Genre
Sportspel
 
Release datum
Xbox 360
Reeds verschenen
 
Belangrijke Features

Online Multiplayer
Online toernooien
 
Waardering
Uitstekend
Uitstekend


 
Meer info Meer info

Naar Forum Naar Forum

 
Gepost door Jos Morsch op 06 september, 2007
XBW Hands-on: FIFA 08

Wat voor veel Nederlanders een groot minpunt was voor FIFA 07 is verholpen in FIFA 08. De Eredivisie is namelijk weer van de partij! De engine van vorig jaar is eveneens verbeterd, waardoor spelers weer schijnbewegingen kunnen maken. Ook zijn er tal van nieuwe spelmodi bijgekomen, waaronder 'Be A Pro', waarbij je slechts één speler op het veld bestuurt. Enige dagen geleden heeft EA Sports eveneens bevestigd dat FIFA 08 met maarliefst 10 man online te spelen zal zijn. Vijf tegen vijf dus!


Op het eerste oog ziet het er dus naar uit dat FIFA heeft geluisterd naar haar achterban. Maar hoe speelt de nieuwe telg in de FIFA serie? FIFA 07 speelde nogal stroef, hebben ze dat weten te verbeteren? Om daar achter te komen besloten we een aantal wedstrijden te spelen op de Leipzig Games Convention 2007.

Gameplay

Houd je hart vast, FIFA 08 speelt veel beter en soepeler dan FIFA 07. Je kunt weer schijnbewegingen maken en spelers reageren directer. We merken bovendien dat de spelsnelheid van het spel erg omlaag is gegaan, waardoor je voor je gevoel meer controle hebt over je spelers. Het spel voelt wat dat betreft dus realistischer aan dan zijn voorganger.

De zwaartekrachtsimulatie van de bal oogt daarentegen nog niet helemaal goed. De bal lijkt te zwaar, waardoor spelers geen krachtige schoten kunnen aflossen. Ook voorzetten vanaf de flank gaan vaak met een flinke boog, terwijl je ze juist strak zou willen voorgeven.

We hebben het gevoel dat de bal in FIFA 08 slechts van ondergeschikt belang is, terwijl de bal het belangrijkste aspect is in een voetbalspel. Als je de bewegingen van een bal realistisch kunt nabootsen, dan kom je wat dat betreft al heel erg ver. Waar de bewegingen en animaties van de spelers dus erg realistisch overkomen, komt de bal een beetje statisch over.

Je kunt stellen dat FIFA 08 nog steeds de juiste dynamiek mist. Je kunt bijvoorbeeld niet een bal passen naar de diepste speler (breedte pass over de grond) en zult nooit een aantal keer achter elkaar kunnen koppen, of een hoge bal via het hoofd van een speler naar je medespeler kunnen koppen. Het kan wel, maar spelers proberen veelal alles met hun voeten op te lossen. Hierdoor ontbreekt het gevoel dat je de totale controle over de spelers op het veld hebt.

Afbeelding 4Afbeelding 5Afbeelding 6

Kunstmatige intelligentie

De kunstmatige intelligentie in de FIFA serie is altijd al een probleem geweest. Zelfs op het hoogste niveau heb je het gevoel dat de CPU maar wat doet. Spelers lopen rondjes, kappen veel en houden het tempo er niet echt in. Op den duur zijn 15-0 overwinningen dan ook geen verrassing. In FIFA 08 is dit niet anders. De kustmatige intelligentie van je medespelers laat nog steeds te wensen over. Vaak staat een linie op één lijn, terwijl ze driehoekjes moeten vormen, zodat ze altijd aanspeelbaar zijn. Spelers lopen daarentegen wel goed de diepte in en verdedigers snijden je nog wel eens de pas af.

 Pagina 1 van 2 >> 2Top ^ 


  • De Eredivisie is terug
  • Grafisch erg sterk
  • Online 5 tegen 5
  • Nieuwe spelmodi


  • Zwakke kunstmatige intelligentie
  • Nog steeds geen gevoel van totale controle
  • Spel mist dynamiek

De gameplay van FIFA 08 mist dynamiek, maar is daarentegen erg eenvoudig op te pikken door de gemiddelde speler. De graphics zijn geweldig, maar helaas is de kustmatige intelligentie nog niet van een behoorlijk niveau. Dit neemt niet weg dat je je prima kunt vermaken met FIFA 08. Tel hierbij de uitgebreide online mogelijkheden (vijf tegen vijf!), de fantastische graphics en de aanwezigheid van de licenties van de belangrijkste competities ter wereld op en je hebt een zeer degelijk voetbalspel in handen.
capcom23 zegt:
06/09/2007
bah, vind voetbalspellen totaal niet leuk. al zou ik het gratis krijgen :S, maar ja leuk voor de mensen die er wel van houden, have fun :)
06/09/2007
reageer dan niet...
Viktortje zegt:
06/09/2007
egt he:S ik denk dat ik voor pes ga en wel van een vriend fifa leen.. al is het alleen maar voor de be a pro mode die me wel erg interresant lijkt...
Gizmo007 zegt:
06/09/2007
Hmm tis nog steeds een kut gameplay dus
RatRace zegt:
06/09/2007
Vind t n ietwat matige review, naar mijn inziens heeft de schrijver niet veel met 2007 gegamed om een goede vergelijking te maken. Neem aan dat je net als in 07 kunt kiezen tussen een hoge of n strakke voorzet, een breedte/diepte pass laag of hoog, een steekpass laag of hoog, dit zelfde geldt voor de vrije trappen! De gameplay van de CPU was idd niet altijd even sterk in 07, maar naarmate je een aantal seizoenen hebt gespeeld, wordt de tegenstander steeds btr, lijkt wel alsof ze zich gaan instellen tegen bepaalde vaste patronen die je speelt. Dat je geen krachtige schoten kan aflossen heeft volgens mij te maken met je timing, als je de bal op het juiste moment en met de juiste snelheid raakt kun je aardige kogels afvuren. Blij dat er weer wat meer schijnbewegingen in 08 zitten (hoop zoals 05 en 06) dat was in 2007 erg omslachtig. Verder kan ik niet wachten om m te spelen, maar goed ben ook een echte Fifa waus..
Jows zegt:
06/09/2007
RatRace, ten eerste is het geen REVIEW, maar een PREVIEW. Het is dus een democode die ik minstens een uur heb gespeeld. Je kunt gewoon niet een bal naar de diepe man spelen. Bij PES druk je voor een pass naar een diepe man bijvoorbeeld lang A in. Dit soort dingen ontbreken in FIFA 08, waardoor je echt van mannetje naar mannetje moet passen, tenzij je een diepe bal geeft (hoog).

Of te wel, de complete vrijheid is er nog steeds niet.

Neemt verder niet weg dat het best vermakelijk is om te spelen.
Scorp2111 zegt:
06/09/2007
Nieuws van vandaag brengt me toch wel aan het twijfelen om hem te halen, wou em eerst zeker halen... Dat de keepers zo leip slecht zijn soms en dat de bal te zwaar is enzo.. Op insidegamer zeiden ze ook dat er weinig aandacht is uitgegaan naar de Eredivisie en ik wil toch wel echt lijkende spelers en geen blanke Leonardo!
MaUsEr zegt:
06/09/2007
wreedd:D:D
06/09/2007
Fifa gaat problemen krijgen met PES :9
06/09/2007
tuurlijk gaat fifa problemen krijgen met pes en dat zal altijd zo blijven.
Fifia zal pes nooit van zijn troon stoten..

PES FOREVER, FIFA NEVER
RatRace zegt:
06/09/2007
Jows: dank voor je reactie, idd preview, was n slordige typefout.. Bij 07 kan je ook lang "korte pass" indrukken en dan pakt die ook de diepe man of 2x drukken op "hoge pass" en dan geeft de speler de bal hard laag voor.. Het mooie van 07 vind ik ook dat medespelers jouw positie overnemen als je bijv. als verdediger mee naar voren gaat.. Deze dingen zijn dus niet meer terug te vinden in 08?
Jows zegt:
06/09/2007
@RatRace, geloof me, ik heb vanalles geprobeerd, maar het lukte niet lekker. Of ik snapte het niet (kon controls e.d. ook niet instellen). Er stond alleen "classic analog", "new analog", etc.

Heb de passknop lang ingedrukt gehouden, maar hij ging bij mij steeds naar de dichtstbijzijnde man.
09/09/2007
Ik ken het gelukkig nie dat voetbal wat is dat moeilijk.weet je wat ik wel leuk vind.ik heb fifa 07 vrijdag gekocht ik dacht ik gaat het ook effe proberen nie dus.terug gebracht maar wel eerst 100 achievements gehaald.met meer dan 10 goals op semi-pro gehaald bedankt broertje.....
barbatov zegt:
12/09/2007
fifa moet gewoon stoppen met hun zogenaamde voetbal uit te brengen we spreken hier nie meer over voetbal maar over rugby vrijetrappen elke schot zit bijna
yoeri_ zegt:
14/09/2007
ik heb fifa 07 en speel em bijna nooit.
vond hem erg slecht dus ik verw8 nu ook niet veel van fifa 08 |:-
spacejay zegt:
15/09/2007
ik heb de demo gespeeld en ik von ut nie verkeerd.Ut lijkt aleen een beetje veel op champoins league!
17/09/2007
Demo was niet verkeerd.
en de be a pro mode is echt super stoer.
ik vond het de demo nu al veel belovend en toch niet echt heel makkelijk. ziet er weer gelikt uit allemaal. Pes 2008 gaat ook wel een goed spel worden heb ik het gevoel. ben altijd ietsjes meer Fifa fan maar eigenlijk heb ik ze altijd allebij in mijn collectie. al moet ik zeggen dat vorig jaar ik pes 6 erg vond tegenvallen. maar dat gaat goed komen met die nieuwe 2008
Ninto zegt:
23/09/2007
Zeg meneer de reviewer. Je moet die game ook niet spelen op easy he. Semi-Pro is al echt heel moeilijk. Scoren gaat echt lastig.
25/09/2007
ik kan niet wachten op de game
veldos zegt:
26/09/2007
Ik vind hem ook nu weer niet goed, het is niet realistisch en het straalt ook geen voetbal meer uit. PES 2008 dat word voor mij weer hét spel van het jaar. Fifa 07 ligt bij mij onder het stof want spelen doe ik hem toch niet en zal nu niet weer dezelfde fout maken om fifa weer te kopen want dat is geld naar de zee brengen.
duckerman zegt:
26/09/2007
omg love fifa het verschil ziede goe tusse fifa en PES grahpics enzo is fifa veel beter aleeen pes is betere gameplay das al
Aren zegt:
02/10/2007
The game play is wel ok.... je moet het door krijgen, maar ik vraag mij nou af of jullie ook die nederlandse shit commentaar hebben, want ik kan de keuze van engels niet maken?! Hoe kan dit?! Het commentaar maakt het spel en als ik alleen NL heb dan wil ik hem alweer terug brengen (heb hem vandaag gehaald... hele dag zitten game)

Leg mij dit eens uit.....
Jows zegt:
02/10/2007
Zeg meneer de reviewer. Je moet die game ook niet spelen op easy he. Semi-Pro is al echt heel moeilijk. Scoren gaat echt lastig.
In de demo kon je geen moeilijkheidsgraad instellen heh. Deze previews zijn op basis van de speelsessies in Leipzig.
robin1 zegt:
08/10/2007
Spel is echt vet.Zijn echt paar grote veranderingen ook lopen de spelers net zoals ze in het echt lopen de meeste dan en normaal gesproken in de vorige delen als de tegenstander voordeel kreeg en op de grond lag pakte je automatisch de bal zonder er iets tegen te kunnen doen dus ik wil zeggen dat je nu je spelers ook veel soepeler kan besturen en het is veel moeilijker geworden je wint niet meer met 18-0 maar sommige wedstrijden zijn ook echt gewoon spannend!
*)
wehave zegt:
28/10/2007
toch een behoorlijke slechte preview als je het achteraf leest.
voor het eerst in mijn leven speel ik nu meer fifa dan pes.
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Nog geen login? registreer je dan eerst.
 
nCode World Domination True