Dit is het archief van Xboxworld V3.

Bezoek Xboxworld.nl voor de laatste updates.
Review: Outlast
Artikel: XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Review: Enemy Front
Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Artikel: Xboxworld beta is open!
Artikelen

XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!

Reviews

Outlast Outlast
Enemy Front Enemy Front
Transformers: Rise of the Dark Spark Transformers: Rise of the Dark Spark
Murdered: Soul Suspect Murdered: Soul Suspect
UFC UFC
MotoGP 14 MotoGP 14
Tour de France 2014 Tour de France 2014
Sixty Second Shooter Prime Sixty Second Shooter Prime

Meer Artikelen Meer Artikelen

Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud! Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud!
XBW Review: Outlast XBW Review: Outlast
XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
XBW Review: Enemy Front XBW Review: Enemy Front
XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live! Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live!
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!
Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare multiplayer Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare...
Eerste gameplay trailer van Dead Island 2 Eerste gameplay trailer van Dead Island 2
Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en screenshots Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en scree...

Meer Nieuws Meer Nieuws

Crash Bandicoot: Crash of the Titans
 
Crash Bandicoot: Crash of the Titans
 
Platforms
Xbox 360
 
Uitgever
Sierra Entertainment
 
Developer
Vivendi Games
 
Genre
Platformer
 
Release datum
Xbox 360
Reeds verschenen
 
Belangrijke Features
 
Waardering
Goed
Goed


 
Meer info Meer info

Naar Forum Naar Forum

 
Gepost door Slofsky op 28 oktober, 2007
XBW Review: Crash of the Titans

Crash Bandicoot leek vanaf zijn geboorte garant te staan voor een reeks toffe spellen. Het vosachtige beest communiceerde in een onverstaanbaar taaltje waarmee een apart sfeertje werd gecreëerd. Gooi hier de verslavende platformgameplay bij en het feest was compleet. Toen ontwikkelaar Naughty Dog echter de licentie in de verkoop gooide en Traveller’s Tales en Eurocom ermee aan de wandel ging, werd de kwaliteit van de reeks beduidend minder. Wat volgde waren wat ongeïnspireerde platformspellen en een spin-off in de vorm van een kartspel. Kan Radical Entertainment met de geheel Nederlandstalige Crash of the Titans de serie weer glans geven?


Het verhaal van Crash of the Titans is vrij simpel. Crash is lekker met zijn vrienden aan het genieten van de rust op Wumpa Eiland. Opeens duikt de bekende Dr. Neo Cortex op in een zeppelin en ontvoert Coco, het zusje van Crash, en Aku Aku, het pratende masker dat Crash in elke videogame bijstaat in zijn avontuur. Cortex heeft het plan om de inwoners van Wumpa Eiland te overspoelen met Mojo, waardoor ze muteren in sterke en kwaadaardige wezens. Met dit gevormde leger wil hij zijn nog altijd bestaande doel eindelijk afronden, het vernietigen van Wumpa Eiland. Wanneer de zeppelin bijna buiten bereik is weet Crash alsnog Aku Aku te bevrijden, die verderop ter aarde stort, maar zijn zus blijft in vijandige handen. Het doel van het ontvoeren van Coco is in het begin onduidelijk, maar later leer je dat Cortex haar goed kan gebruiken bij het maken van een grote robot, die het hele “laten we Wumpa Eiland vermorzelen”-proces wat makkelijker moet maken. Zoals je merkt een vrij dunne verhaallijn, maar dit wordt ruimschoots goedgemaakt door de nodige twists in het verhaal, briljante humor en Nederlandse stemmen van de karakters.

Geheel in de lijn van de serie is de platformactie vrij makkelijk te voorspellen. Je moet je als Crash nog steeds door smalle paden bewegen om het einde van het level te bereiken. De omgevingen doen echter goed hun taak en vergroten daarmee de schaal van de levels, maar het blijft in feite één lange weg die je moet bewandelen. De nadruk van de levels ligt echter op het vechten, er zijn maar weinig momenten waar je echt van platform naar platform moet springen. Daarbij hoef je ook bijvoorbeeld maar één keer een weg te creëren door hangende boomstammen neer te schieten. Het vele vechten wordt zo nu en dan afgewisseld door een afdaling waarbij Crash op Aku Aku springt, die dan dienst doet als surfplank. Maar zoals gezegd ligt de nadruk op het uitschakelen van vijanden. In ieder level is wel een grote ruimte te vinden met de nodige vijanden en om verder te komen zal je iedere vijand om zeep moeten helpen.

Afbeelding 1Afbeelding 2Afbeelding 3

Bij het omleggen van vijanden en kapot maken van de nodige objecten verschijnen er blauwe, lichtgevende balletjes. Dit is de Mojo die Cortex gebruikt om de dieren van Wumpa Eiland te transformeren in een leger. Wanneer Crash echter in aanraking komt met het spul heeft het een hele andere werking. Bij grofweg elke 25.000 Mojo die je oppakt krijgt Crash een nieuwe beweging of een verbetering van een al bestaande beweging. De vechtkunsten van Crash worden ondanks alle nieuwe bewegingen niet ingewikkelder dan een combo van maximaal vier knoppen. Zo gebruik je de X knop voor zwakke en de Y knop voor sterke aanvallen. Ook krijg je om de 20.000 Mojo een extra leven. Er is een hoop Mojo te vinden in ieder level, en doordat je ieder uitgespeeld level weer opnieuw kan spelen loopt de Mojo-teller al gauw op.

Tot zover bekende kost. Is er nog iets nieuws?

Zoals de titel van het spel doet vermoeden heeft de grootste vernieuwing van de reeks iets met Titans te maken. De grootste hoeveelheid vijanden die je tegenkomt is voetvolk, maar sommige wezens die Cortex reeds heeft gemuteerd zijn uitgegroeid tot grote, enge beesten. Deze Titans zijn aanzienlijk sterker dan het voetvolk, en wanneer je genoeg klappen hebt verkocht aan een Titan kan je op z’n rug springen en de controle overnemen.


 Pagina 1 van 2 >> 2Top ^ 


  • Goede Nederlandse stemmen
  • Heerlijk Crash Bandicoot sfeertje
  • De verschillende soorten Titans


  • Korte speelduur
  • Lage moeilijkheidsgraad


Goed
Radical Entertainment heeft met Crash of the Titans een prima spel afgeleverd. Waar het misschien niet veel onderscheid toont ten opzichte van andere platformspellen, zorgt Crash Bandicoot echt voor een toevoeging. Het overnemen van Titans is leuk gedaan, maar ons inziens zorgt het unieke Crash Bandicoot sfeertje voor de leuke tijden die dit spel kan verzorgen. Als nadelen zijn de ietwat te grote nadruk op het vechten, de korte speelduur en de lage moeilijkheidsgraad te noemen. Of je dit belet om het spel nu te kopen of te wachten totdat je deze uit de budgetbakken kan vissen hangt compleet van de speler af. Wij vinden echter dat dit een ervaring is die een echte Crash Bandicoot fan niet mag missen.
0 lezer reviews voor deze titel

Remco zegt:
28/10/2007
Sorry hoor, maar ik vind het spel echt niet next-gen en dus niet thuishoren op de 360, tis meer een Gamecube game, of een PS2 games.. Het lijkt een beetje op dat Tarzan spelletje op de PC
28/10/2007
crash is back nee wel gaaf ik gaat wel nie kopen maar altijd leuk voor de kids tog
28/10/2007
ben hem nu aan het downlouden we gaan kijken wat het is:P
Berrie zegt:
28/10/2007
Man, ik vond de demo maar niks. Ik was vroeger grote fan van de Crash games op de PS1, maar ik vond deze echt nie vet.

Ik ga m'n Ps1 weer uit de kast halen, serieus:{
Nis zegt:
29/10/2007
eeffeekkuuss, ben met je eens.
29/10/2007
onzin man ik vind de game zeer leuk alleen dat nederlands mochten ze wel weg laten maar voor de rest vind ik het wel grappig heb hem al uit gespeeld en probeer nou alles compleet tekrijgen leuke skins voor extra kracht en oneindig tollen en 15 sec borden ik vind het wel leuk dus niet zeike.8)
29/10/2007
dit is een erg leuk spel, korte speelduur valt ook wel mee hoor! en Kingpin, vergeet niet dat er ook nog kinderen zijn die geen engels kunnen en dit spel spelen, het nederlands is een zeer goede feature en daarbij kun je toch gewoon engels kiezen als je geen NL wil?
29/10/2007
Nee dat is niet mogelijk hij is er alleen maar in het nederlands tekrijgen maar oke dat snapte ik ook wel voor de kids maar zet er dan ook nog eens een engelse audio bij op zodat je kan kiezen wat je wil.
Nou zo bedoel ik het dan.
Arrahant zegt:
29/10/2007
Ik was jaren geleden ook fan van de eerste Crash games op de Ps1, maar vind dit spel werkelijk verschrikkelijk! Games voor de kids kunnen onwijs leuk zijn (viva pinata/mario/banjo kazooie/ratchet&clank), maar deze kon me totaal niet boeien.

De graphics zijn allereerst zwaar onder de maat! Evenals het camerawerk. Daarnaast is het qua gameplay zwaar repetitief, in principe kun je door steeds dezelfde aanval te gebruiken vrolijk button bashend de game doorlopen (althans de paar levels die ik heb geprobeerd).
Het spel is voornamelijk erg makkelijk, waarbij af en toe tenenkrommend moeilijke situaties worden gepresenteerd waarbij je echt geluk moet hebben om er doorheen te komen (het ligt er bijvoorbeeld maar net aan of de tegenstanders tegelijk bij je aankomen of dat je ze enigszins één voor één schade kunt toebrengen).

Deze titel is minder dan middelmatig in mijn ogen! Een beetje het gameplayniveau Spyro the dragon zeg maar. Een 4 uit 10.
Remco zegt:
29/10/2007
@eeffeekkuuss: je kan wel zeggen leuk voor de kids maar ik denk niet dat er iemand een 360 voor zn kinderen koopt voor Crash.. Beetje een duur grapje
29/10/2007
nja mischien leuk voor fans van de crash series!

Ik ben nooit echt fan van deze serie geweest, maar tegen de huidige line-up van next-gen games hadden ze toch wel wat accesoires toe mogen voegen, en dan is er nog met kleine detail dat : DE GRAPHICS heet...goed het zal het dan wel moeten hebben van de gameplay, maar dat is tegenwoordig vaak niet genoeg meer...

deze kan mischien nog welmaar zelfs voor fans zullen ze de volgende keer toch echt met iets niews moeten komen!..zucht
Toly zegt:
29/10/2007
@rumast: Dan vergis jij je enorm want de 360 wordt ook voor kids gekocht.

Denk aan games als crash, viva pinata, party animals en all die pixar film spelletjes.
capcom23 zegt:
29/10/2007
Gewoon importeren jongens uit Engeland! Vind Spyro spellen ook leuk, ondanks ik 24 ben. Boys will be boys. In ieder geval volgend maand ben ik in London ga ik mooi de engelse pal versie halen. Belachelijk dat ze de taalopties weglaten. NL begint op DE FR SP IT etc te lijken :S
30/10/2007
ja wat vreemd dat alleen NL te kiezen is, gewoon standaard engels er ook bij natuurlijk!
shadow x zegt:
30/10/2007
grafish vind ik het slecht en wat de hele tijd voor de kids wat boeit mij de kidss bok op ik mot het leuk vinden
31/10/2007
komt waarschijnlijk omdat jezelf nog een kid bent jongen. ;)
shadow x zegt:
01/11/2007
lololol maar het wordt echt vaak gezegd
Maxke-360 zegt:
02/11/2007
Waarschijnlijk deze of eerste Viva Pinata halen tijdens kerst als chill game, co-op mee m'n zuster :p
sinan1997 zegt:
18/11/2007
leuk

25/07/2008
Heb hem al erg lang in huis, ik koop mind over mutant gelijk :)
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Nog geen login? registreer je dan eerst.
 
nCode World Domination True