Dit is het archief van Xboxworld V3.

Bezoek Xboxworld.nl voor de laatste updates.
Review: Outlast
Artikel: XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Review: Enemy Front
Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Artikel: Xboxworld beta is open!
Artikelen

XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!

Reviews

Outlast Outlast
Enemy Front Enemy Front
Transformers: Rise of the Dark Spark Transformers: Rise of the Dark Spark
Murdered: Soul Suspect Murdered: Soul Suspect
UFC UFC
MotoGP 14 MotoGP 14
Tour de France 2014 Tour de France 2014
Sixty Second Shooter Prime Sixty Second Shooter Prime

Meer Artikelen Meer Artikelen

Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud! Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud!
XBW Review: Outlast XBW Review: Outlast
XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
XBW Review: Enemy Front XBW Review: Enemy Front
XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live! Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live!
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!
Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare multiplayer Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare...
Eerste gameplay trailer van Dead Island 2 Eerste gameplay trailer van Dead Island 2
Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en screenshots Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en scree...

Meer Nieuws Meer Nieuws

John Woo's Stranglehold
 
John Woo's Stranglehold
 
Platforms
Xbox 360
 
Uitgever
Midway
 
Developer
Tiger Hill Games
 
Genre
Derde persoons shooter
 
Release datum
Xbox 360
Reeds verschenen
 
Waardering
Goed
Goed


 
Meer info Meer info

Naar Forum Naar Forum

 
Gepost door Jordi Bauw op 31 oktober, 2007
XBW Review: Stranglehold

Steeds meer grote namen bemoeien zich met videospellen. Bekend is natuurlijk Peter Jackson, die nu met de mannen van Bungie bezig is, en het recentelijk uitgebrachte Jericho van Clive Barker. Aan de ene kant is dit natuurlijk goed, veel van deze mensen hebben namelijk meer verstand van een goede verhaallijn of hoe je de juiste spanning creëert dan een spelontwikkelaar. Het gevaar bestaat echter ook dat de persoon in kwestie weer minder goed weet wat wel en wat niet werkt in een videospel. Recentelijk is John Woo’s Stranglehold uitgebracht, ook een spel waarin een grote filmster een prominente rol speelt. Lees hieronder hoe deze titel ons beviel en of deze titel je hard verdiende centjes waard is.


Stranglehold is een typische actietitel zoals je die zovaak op de TV of in de bioscoop hebt gezien. Jij bent een ontspoorde politieagent die zich natuurlijk niets aantrekt van zijn superieuren. Op een dag wordt een van de politieagenten gegijzeld en vragen de anonieme ontvoerders om inspecteur Tequila, alleen. Zijn politiebaas zit het niet zitten en wil een complete eenheid sturen, maar Tequila is niet bang en gaat kijken wat er aan de hand is. Alles gaat uiteraard mis, de politieagent is vermoord, maar het wordt al snel persoonlijk als ook zijn ex-vrouw en dochter ontvoerd worden. Hij begint zijn dodelijke rompslomp door Hong Kong en Chicago om ze te vinden. Makkelijk is het niet want een aantal invloedrijke bendes willen hem uit te weg ruimen en hun geheime plan trekken. Ben je een filmgek, dan kun je Stranglehold zien als een vervolg op Hard Boiled, John Woo’s eigen actie-opus. Het is dan ook niet gek dat Chow-Yun Fat zijn rol als inspecteur Tequila ook in deze videogame op zich neemt. Het moet gezegd worden, hij ziet er voortreffelijk uit in Stranglehold, Midway heeft dan ook een prachtige cast aan karakters gemaakt voor Stranglehold die er levensecht uitzien.

Neo en Max

Zoals je weet is Tequila niet zomaar een agent, hij heeft diverse krachten die zijn beroep wat makkelijker maken. Zo kan Tequila over tafels heen glijden en via de railing van de trap naar boven of beneden lopen terwijl hij ook nog eens alles om zich heen neer kan schieten. Ook springen en ontwijken zoals Max Payne en Neo dat doen is Tequila niet vreemd, terwijl hij naar voren springt kan er nog steeds op los geschoten worden, net als wanneer hij bijvoorbeeld recht over een bar heen glijdt. Daar blijft het echter niet bij, ook ‘bullet- time’ is niet meer alleen voorbehouden aan Max en Neo, want ook Tequila kan de tijd vertragen onder de noemer Tequila Time. Tequila Time kan gebruikt worden zolang de bijbehorende balk gevuld is. Schiet je er driftig en vooral stijlvol op los, dan komen er nog een aantal mogelijkheden om de hoek kijken. Er is linksonder namelijk nog een meter die gevuld wordt naarmate Tequila vijanden op spectaculaire wijzen om het leven brengt. Denk hierbij aan het in Tequila Time op een trapleuning lopen terwijl je een vijand door het hoofd schiet.

Afbeelding 5Afbeelding 6Afbeelding 7

Mits deze meter minstens voor een kwart gevuld is kan Tequila een ‘Tequila Bomb’ uitvoeren. Er zijn vier verschillede Tequila Bombs, ten eerst kan Tequila zichzelf helen in het geval hij geraakt wordt en geen uitzicht heeft op een broodnodige verbanddoos, daarnaast is er een mogelijkheid een precisie schot uit te voeren, handig voor als vijanden veraf staan of als je wordt beschoten door scherpschutters, hierbij zoomed de camera heel mooi in op het punt waar je kijkt waardoor je met grote precisie je doelwit kunt neerschieten. Verder is er de optie om een barrage uit te voeren, wat betekent dat Tequila voor korte periode onverslaanbaar is en zijn wapen geen munitie verbruikt e sneller dan normaal kan vuren. Deze kracht is vooral handig met de shotgun waarmee je hele groepen vijanden tegelijk uitschakelt. Als laatste is een de kracht die Tequila stijlvol laat ronddraaien terwijl zijn wapens op vol vermogen vuren. Deze komt er in principe op neer dat alle vijanden in de kamer het loodje leggen terwijl dat dramatisch in beeld wordt gebracht door de camera, terwijl Tequila draait vliegen de witte duiven onder zijn armen door en zie je de vijanden die geraakt worden stijlvol hun laatste adem uitblazen. De krachten zijn verdeeld over vier kwadranten van een cirkel en elke is pas te gebruiken op het moment dat het kwadrant is gevuld. Na gebruik neemt de kracht af voor de hoeveelheid kwadranten die je hebt gebruikt. Gebruik je bijvoorbeeld de barrage dan gaan er twee kwadranten af, terwijl de machtige draaiaanval bijna je complete meter verorbert.

 Pagina 1 van 2 >> 2Top ^ 


  • Goede presentatie
  • Vernietigbare omgevingen
  • Stoere snelle actie


  • Net iets te kort
  • Veel van het zelfde
  • Multiplayer is onvoldoende


Goed
Als je van schietspellen of de films van John Woo houdt kan je met Stranglehold niet mis gaan. De goede presentatie, mooie graphics en gameplay die zijn werk doet is Stranglehold wellicht een van die goede spellen die wordt ondergesneeuwd in het geweld van deze maand.
0 lezer reviews voor deze titel

31/10/2007
heb hem al uit ma hij is een echte aanrader je bent er wel een paar uur mee zoet:P
31/10/2007
dit is een erg leuk spel! zeker een aanrader voor een paar uurtjes vermaak...
ShadoW_2k zegt:
31/10/2007
ga hem ook halen deze week ;)
Emileu zegt:
31/10/2007
Wat is de waarde van een review op 31 oktober terwijl het spel al sinds begin september in de winkels ligt?
31/10/2007
ik heb de demo gesppeeld en ik was hem beu na nog geen 10min, valt echt in de herhaling. De hele tijd in slowmo springen en schieten :(
Remz-Jay zegt:
31/10/2007
Wat is de waarde van een review op 31 oktober terwijl het spel al sinds begin september in de winkels ligt?

Ze verkochten hem zelf niet in hun shop, dus tsja, dan is het als onafhankelijke objectieve reviewsite natuurlijk niet van belang om ook voor díé games de reviews op tijd af te hebben, niet een zelfde overgewaardeerd hoog review cijfer te geven als bij de games die ze zelf aanbieden omdat ze er in dit geval toch geen extra kopieën mee verkopen, en de website er niet speciaal voor in een ander designtje te steken.

Commercialiteit en Objectiviteit gaan niet zo goed samen door één deur. Commercialiteit en Hyprocrisie wel!

31/10/2007
had hem gister in 1 dag uitgespeeld
Peter OtH zegt:
31/10/2007
@Remz-Jay, wat is dat nou weer voor onzin. Het cijfer wat een spel krijgt heeft niets ermee te maken of ie nou wel of niet in de pre- of andere shop zit.
En welke spellen zijn het dan die zo'n overgewaardeerd hoog review cijfer hebben gekregen?.
Remco zegt:
31/10/2007
gow
01/11/2007
dit is gwoon een flutsite met te weinig nieuws, late reviews en een lelijk design alleen het forum is goed. Deze site kan beter ophouden het is hier namelijk dood als de malle. Op het forum gebeurt tenminste wat.
MaUsEr zegt:
01/11/2007
@:The Zone NL

wat doe je hier dan??
cOen,. zegt:
01/11/2007
ik heb hem, nu, in 6 uur uitgespeeld. maar, het vervelen valt opzich mee, de uitdagingen houden je aan het werk. ook kan je zelf je uitdagingen vaststellen, bijvoorbeeld, ik schiet alleen mensen door het hoofd etc etc. ik vond het een vette game, die gewoon in je kast moet staan als je een beetje van shooters houd. de online mode is kut, zeer kut, gewoon saai zelfs. echt een toffe game.
Jows zegt:
02/11/2007
dit is gwoon een flutsite met te weinig nieuws, late reviews en een lelijk design alleen het forum is goed. Deze site kan beter ophouden het is hier namelijk dood als de malle. Op het forum gebeurt tenminste wat.
Wat wil je? Een site met alleen nieuws dat daadwerkelijk aangeleverd wordt door de uitgevers zelf, of nieuws dat om de tien minuten geupdate moet worden omdat het toch niet of toch wel waar is? Of vind je het interessant om te lezen wat een Gabe Newell zegt over de PS3?

Xboxworld houdt zich gewoon keurig aan de regels. Andere sites jatten en jatten maar. Het is waar je voor kiest. Als je het zo goed weet, waarom begin je dan zelf niet een site? Bovendien ligt er al een nieuw design klaar. Het is alleen even wachten wanneer die live gaat.

Waarom denk je bovendien dat er nog geen PES 2008 review is? Omdat wij die niet willen schrijven? Zeker niet. Omdat Konami die nog niet heeft verstuurd. Ik denk zomaar dat dit met Stranglehold ook het geval is geweest. Wij reviewen wat we binnenkrijgen. As simple as that.
03/11/2007
ik heb hem gisteren gekocht best leuke game.maar ken mij iemand zegen of als je stranglehold op hard spelt krijg ik dan ook de achv voor easy en casual of is dat nie ik weet het niet.het is gewoon een arcade shooter tog ltrsssss eeffeekkuuss.nu bezig met eternal sonata wat een game ltrsssssssssssssss
Xbneo zegt:
04/11/2007
kheb die demo toen wel gespeeld...
vond hem idd veel te eentonig worden...na een uurtje heb ik alles allang gezien denk ik
$ MvE $ zegt:
12/11/2007
dit spel wil ik best graag.... alleen niet voor 60 euro
15/11/2007
wow, jullie zijn veel beter in gamen als ik. ik heb hem nog niet uit, en zit vast in een level. ff vergeten waar dat was, maar binnen een dag uispelen red ik niet :)

wel vind ik het een lekker spel. die slowmotion was al aangekondigd, dus als je het spel gekocht zou hebben, dan was je wel erg snel zonder te kijken op de sites. ik vond max payne op de pc al vet juist VANWEGE de slow motion, dus wat dat betreft heb ik het weer naar mijn zin.
21/11/2007
Tja niej mn beste rev maar tog
7719 zegt:
06/12/2007
dit is egt een topspel erg leuk op de MP na dan
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Nog geen login? registreer je dan eerst.
 
nCode World Domination True